X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mieliśmy wziąć zwykłą ale tak pomyśleliśmy że weźmiemy dziecięcą to zostanie później na zabawki małego;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea myślę, że zastrzyki nie wymagają hospitalizacji :) ponoć straszne siniaki po nich są i siedzieć przez 3 tyg się nie da a ile w tym prawdy? może uda nam się bez zastrzyków ;) na to liczę :)

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj bidulki koniecznie napiszcie co zalecił gin na te wyniki, mam nadzieję że obędzie się bez zastrzyków.
    Komoda śliczna taka dziecięca :-)
    Ja mam w czwartek połówkowe i badania ciekawa jestem jakie mi wyjdą :-( Najgorsze jest to że u nas wyniki wysyłają do ośrodka zdrowia do lekarza więc od razu nie będę widzieć wyników :-(

nutka, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny coś pisałyście o wynikach, a akurat na to trafiłam;
    "Dochodzi do tak zwanej fizjologicznej niedokrwistości. Wiąże się to z faktem, że objętość osocza krwi rośnie szybciej niż ilość czerwonych krwinek i krew się rozrzedza. Nie należy samemu analizować wyników morfologii krwi. Normy podane obok wartości nie dotyczą ciąży. Lekarz potrafi odróżnić ten stan od prawdziwej anemii, którą trzeba leczyć. Zmiany w układzie krążenia mogą powodować, że ciągle ci gorąco i częściej się pocisz."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 18:50

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka śliczny brzuszek ;) ;)
    Dziewczyny dajcie znać jak po wizycie, jestem ciekawa co wam lekarz zaleci. Moje ostatnie wyniki były pomoc ok jeszcze. Żeby takie były jak najdłużej. Ostatnio mąż odbierał moja morfologię i do mnie ze wyniki mam kiepskie to juz byłam zdołowana ale się okazało ze on patrzył na normy laboratoryjne dla zwyklej osoby a nie dla kobiety w ciąży i miałam podwyższone leukocyty :D no i mu wytlumaczylam ze w ciąży to normalne:) :D oj ten mój mężulek ;* <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 18:59

nutka, Galanea lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niestety ja wiem, że moje wyniki jak na ciężarną są kiepskie bo na każdej wizycie mi to ginka mówi a w poprzedniej ciąży miałam lepsze i już wtedy o zastrzykach wspominała... jutro zobaczymy co powie. na zapas się tym nie dręczę :) co ma być to będzie :)
    są gorsze biedy, cieszę się, że to tylko taki problem :) miałam problemy ze zbyt wysokim ciśnieniem ale się już unormowało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 19:09

Galanea lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam nadzieje ze z moja 2 tygodniowa przeprawa z jelitami wyniki krwi mi nie polecialy na leb (teraz mi lekarz nie kazal robic badan krwi), ale zobaczymy co bedzie z tymi moimi bakteriami i leukocytami w osadzie moczu. Jutro wizyta i USG polowkowe (oby wszystko bylo w normie i ok)!!!

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha kciuki!! :))

Mucha lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    a na zwolnieniach nie ma przypadkiem kodu "1" lub "2" tzn że chory musi leżeć lub chory może chodzić? bo nie raz się spotkałam że ktoś mówił o czymś takim. Niby sama ciąża nie upoważnia ale nie oszukujmy się 80% ciężarnych bierze zwolnienie od razu.
    Ja akurat mam inne problemy zdrowotne, poza tym praca jaką wykonywałam byłaby teraz zbyt ciężka a nie byłoby możliwości przeniesienia mnie na inne stanowisko.

Tak, owszem jest coś takiego jak cyferki, ale będąc na zwolnieniu lekarskim musi ci coś dolegać tak naprawdę, bo to czy jest stojące czy leżące to nie znaczy że ZUS w jednym i w drugim wypadku nie zrobi Ci kontroli czy w prawidłowy sposób korzystasz ze zwolnienia które dał Ci lekarz, to że masz ''stojąco, chodzace'' nie znaczy że nie mogą zrobić nalotu w domu. To tylko tak informacyjnie, oni nie lubią dawać zasiłków, stąd te problemy.

Często jest to wynikiem tego, że ktoś ŻYCZLIWY nas podpierdzieli do inspektoratu ;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:12

• Galanea Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:10

Paulina1986, NataliaK, Mucha, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków jestem zawiedziona, quinny moodd to po prostu jakaś porażka,wygląda jak jakaś parasola ,po prostu masakra!jak to dobrze że jednak tam pojechałam... facet też nie zostawił suchej nitki na tej firmie, pozostałe np graco symbio skrzeczą jak nie wiem co... Pan polecał w sumie Jedo Fyn 4ds, Baby Design comfort i na końcu Bebetto luca, fajnie się jeździło tymi wózkami, dobrze wykonane i solidne.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:27

• ivv Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Natalia, tez będę biegać ale pamiętaj, że biegać mozna zacząc najwcześniej 2 miesiące po porodzie, po cesarce po 3, 4 miesiącach. :)
    wcześniej będziemy gubić kilogramy karmiąc, podobnież to jest dieta cud :)

Weronika, po cesarce biegałam już 2 tygodnie po porodzie (blizna goiła się rewelacyjnie) :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Co do wózków jestem zawiedziona, quinny moodd to po prostu jakaś porażka,wygląda jak jakaś parasola ,po prostu masakra!jak to dobrze że jednak tam pojechałam... facet też nie zostawił suchej nitki na tej firmie, pozostałe np graco symbio skrzeczą jak nie wiem co... Pan polecał w sumie Jedo Fyn 4ds, Baby Design comfort i na końcu Bebetto luca, fajnie się jeździło tymi wózkami, dobrze wykonane i solidne.

Natalia fajnie że o tym napisałaś bo ja też nie wiem zupełnie co wybrać z wózków :/ muszę się wybrać do sklepu bo tak chyba jednak najlepiej

ja miałam Baby Design i z gondoli byłam zadowolona ale jak Kuba zaczął siedzieć to dosyć szybko a na dworze było wietrznie i chłodno to mnie ta spacerówka denerwowała była jakaś taka wielka nie wiem jak teraz bo trochę lat minęło

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:38

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Weronika, po cesarce biegałam już 2 tygodnie po porodzie (blizna goiła się rewelacyjnie) :)
    ivv moj lekarz oraz trener mowi ze najwczesniej 2 miesiace po normalnym porodzie, a po cesarce 3, będę się ich słuchać :) myślę ze 2 tyg po cesarce, to nie był dobry pomysł, zdecydowanie, niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Oczywiście mozna uprawiać inne formy ruchowe, takie jakie dopuści lekarz i trener, ale bieganie jest bardzo obciążające, stąd ten czas na regenerację, ale niech każdy robi jak chce :)

• ivv Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    ivv moj lekarz oraz trener mowi ze najwczesniej 2 miesiace po normalnym porodzie, a po cesarce 3, będę się ich słuchać :) myślę ze 2 tyg po cesarce, to nie był dobry pomysł, zdecydowanie, niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Oczywiście mozna uprawiać inne formy ruchowe, takie jakie dopuści lekarz i trener, ale bieganie jest bardzo obciążające, stąd ten czas na regenerację, ale niech każdy robi jak chce :)

Ćwiczyłam już w szpitalu, po tygodniu blizna przestała boleć i mogłam bardzo szybko chodzić, po dwóch tygodniach za zgodą lekarki biegałam - oczywiście nie jakieś długie dystanse, ale każdego dnia coraz dalej i szybciej. Jako, że jestem bardzo wyćwiczona i znam swoje ciało, to nie widziałam w tym problemu. Ćwiczyłam codziennie po 5-6 godzin aż do porodu (choć ostatni miesiąc już trochę mniej intensywnie i bez niektórych ćwiczeń, bo mi brzuch ciążył) i zaraz po nim zaczęłam wracać do starego stylu życia. Fakt, jak ktoś całą ciążę nie ćwiczy albo ledwo ćwiczy to trudno, żeby od razu po porodzie szalał :) (jak ja tym razem :( )

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:51

monaaa, monalisa lubią tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miesiąc temu też miałam złe wyniki morfologii. Ginka zleciła mi Tardyferon, ale go nie brałam, bo źle go kiedyś znosiłam. Brałam za to Biofer Folic no i oczywiście witaminy dla ciężarnych w których tez jest żelazo. Po miesiącu hemoglobina poszła do góry i jest ok.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Miesiąc temu też miałam złe wyniki morfologii. Ginka zleciła mi Tardyferon, ale go nie brałam, bo źle go kiedyś znosiłam. Brałam za to Biofer Folic no i oczywiście witaminy dla ciężarnych w których tez jest żelazo. Po miesiącu hemoglobina poszła do góry i jest ok.

Ja biorę Tardyferon, od 2 tyg. Tardyferon Fol z kwasem foliowym. Do tego od początku ciąży Femibion. I wyniki systematycznie spadają.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv Dlatego powiedziałam, niech każdy robi jak uważa :) Ty się słuchasz swoich lekarzy a ja swoich. :) Do tego dochodzi własny rozsądek. Ja nie ćwiczę bo nie mogę a nie bo nie chcę, przed ciążą codziennie ćwiczyłam lub biegałam, ale to nie zmienia faktu, że teraz sytuacja się zmieniła i będę słuchać lekarza i trenera. Mam nadzieję, że w miarę szybko dojdę do formy.

Natalia, a sprawdzałaś emmaljunga? Dla mnie świetnie się prowadził, zdecydowanie najlepiej w hurtowni, gdzie były chyba wszystkie marki. No ale jak wiesz wybrałam fopa :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a mówił coś może sprzedawca o Implast Bolder ? tak się prezentuje koleżanka ma i bardzo zadowolona, tylko ja bym chciała jakiś kolor jasny biel lub beż albo szarość

2f30612cadb89455med.jpg

e6c0d7b6b3770687med.jpg

zobaczcie co wymyślili

81a2c029cb30e60fmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 21:02

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Natalia a mówił coś może sprzedawca o Implast Bolder ? tak się prezentuje koleżanka ma i bardzo zadowolona, tylko ja bym chciała jakiś kolor jasny biel lub beż albo szarość

no rzeczywiście te kolory straszne :)) kurcze bardzo mało jest na rynku ładnych beżów, szarości itd..

‹‹ 471 472 473 474 475 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ