MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Oj bidulki koniecznie napiszcie co zalecił gin na te wyniki, mam nadzieję że obędzie się bez zastrzyków.
Komoda śliczna taka dziecięca
Ja mam w czwartek połówkowe i badania ciekawa jestem jakie mi wyjdąNajgorsze jest to że u nas wyniki wysyłają do ośrodka zdrowia do lekarza więc od razu nie będę widzieć wyników
nutka, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny coś pisałyście o wynikach, a akurat na to trafiłam;
"Dochodzi do tak zwanej fizjologicznej niedokrwistości. Wiąże się to z faktem, że objętość osocza krwi rośnie szybciej niż ilość czerwonych krwinek i krew się rozrzedza. Nie należy samemu analizować wyników morfologii krwi. Normy podane obok wartości nie dotyczą ciąży. Lekarz potrafi odróżnić ten stan od prawdziwej anemii, którą trzeba leczyć. Zmiany w układzie krążenia mogą powodować, że ciągle ci gorąco i częściej się pocisz."Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 18:50
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nutka śliczny brzuszek
Dziewczyny dajcie znać jak po wizycie, jestem ciekawa co wam lekarz zaleci. Moje ostatnie wyniki były pomoc ok jeszcze. Żeby takie były jak najdłużej. Ostatnio mąż odbierał moja morfologię i do mnie ze wyniki mam kiepskie to juz byłam zdołowana ale się okazało ze on patrzył na normy laboratoryjne dla zwyklej osoby a nie dla kobiety w ciąży i miałam podwyższone leukocytyno i mu wytlumaczylam ze w ciąży to normalne:)
oj ten mój mężulek ;*
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 18:59
nutka, Galanea lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
niestety ja wiem, że moje wyniki jak na ciężarną są kiepskie bo na każdej wizycie mi to ginka mówi a w poprzedniej ciąży miałam lepsze i już wtedy o zastrzykach wspominała... jutro zobaczymy co powie. na zapas się tym nie dręczę
co ma być to będzie
są gorsze biedy, cieszę się, że to tylko taki problemmiałam problemy ze zbyt wysokim ciśnieniem ale się już unormowało
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 19:09
Galanea lubi tę wiadomość
-
Ja mam nadzieje ze z moja 2 tygodniowa przeprawa z jelitami wyniki krwi mi nie polecialy na leb (teraz mi lekarz nie kazal robic badan krwi), ale zobaczymy co bedzie z tymi moimi bakteriami i leukocytami w osadzie moczu. Jutro wizyta i USG polowkowe (oby wszystko bylo w normie i ok)!!!
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:a na zwolnieniach nie ma przypadkiem kodu "1" lub "2" tzn że chory musi leżeć lub chory może chodzić? bo nie raz się spotkałam że ktoś mówił o czymś takim. Niby sama ciąża nie upoważnia ale nie oszukujmy się 80% ciężarnych bierze zwolnienie od razu.
Ja akurat mam inne problemy zdrowotne, poza tym praca jaką wykonywałam byłaby teraz zbyt ciężka a nie byłoby możliwości przeniesienia mnie na inne stanowisko.
Tak, owszem jest coś takiego jak cyferki, ale będąc na zwolnieniu lekarskim musi ci coś dolegać tak naprawdę, bo to czy jest stojące czy leżące to nie znaczy że ZUS w jednym i w drugim wypadku nie zrobi Ci kontroli czy w prawidłowy sposób korzystasz ze zwolnienia które dał Ci lekarz, to że masz ''stojąco, chodzace'' nie znaczy że nie mogą zrobić nalotu w domu. To tylko tak informacyjnie, oni nie lubią dawać zasiłków, stąd te problemy.
Często jest to wynikiem tego, że ktoś ŻYCZLIWY nas podpierdzieli do inspektoratuWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:12
-
nick nieaktualnyCo do wózków jestem zawiedziona, quinny moodd to po prostu jakaś porażka,wygląda jak jakaś parasola ,po prostu masakra!jak to dobrze że jednak tam pojechałam... facet też nie zostawił suchej nitki na tej firmie, pozostałe np graco symbio skrzeczą jak nie wiem co... Pan polecał w sumie Jedo Fyn 4ds, Baby Design comfort i na końcu Bebetto luca, fajnie się jeździło tymi wózkami, dobrze wykonane i solidne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:27
-
weronikabp wrote:Natalia, tez będę biegać ale pamiętaj, że biegać mozna zacząc najwcześniej 2 miesiące po porodzie, po cesarce po 3, 4 miesiącach.
wcześniej będziemy gubić kilogramy karmiąc, podobnież to jest dieta cud
Weronika, po cesarce biegałam już 2 tygodnie po porodzie (blizna goiła się rewelacyjnie) -
NataliaK wrote:Co do wózków jestem zawiedziona, quinny moodd to po prostu jakaś porażka,wygląda jak jakaś parasola ,po prostu masakra!jak to dobrze że jednak tam pojechałam... facet też nie zostawił suchej nitki na tej firmie, pozostałe np graco symbio skrzeczą jak nie wiem co... Pan polecał w sumie Jedo Fyn 4ds, Baby Design comfort i na końcu Bebetto luca, fajnie się jeździło tymi wózkami, dobrze wykonane i solidne.
Natalia fajnie że o tym napisałaś bo ja też nie wiem zupełnie co wybrać z wózkówmuszę się wybrać do sklepu bo tak chyba jednak najlepiej
ja miałam Baby Design i z gondoli byłam zadowolona ale jak Kuba zaczął siedzieć to dosyć szybko a na dworze było wietrznie i chłodno to mnie ta spacerówka denerwowała była jakaś taka wielka nie wiem jak teraz bo trochę lat minęłoWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:38
-
nick nieaktualnyivv wrote:Weronika, po cesarce biegałam już 2 tygodnie po porodzie (blizna goiła się rewelacyjnie)
myślę ze 2 tyg po cesarce, to nie był dobry pomysł, zdecydowanie, niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Oczywiście mozna uprawiać inne formy ruchowe, takie jakie dopuści lekarz i trener, ale bieganie jest bardzo obciążające, stąd ten czas na regenerację, ale niech każdy robi jak chce
-
weronikabp wrote:ivv moj lekarz oraz trener mowi ze najwczesniej 2 miesiace po normalnym porodzie, a po cesarce 3, będę się ich słuchać
myślę ze 2 tyg po cesarce, to nie był dobry pomysł, zdecydowanie, niebezpieczne dla Twojego zdrowia. Oczywiście mozna uprawiać inne formy ruchowe, takie jakie dopuści lekarz i trener, ale bieganie jest bardzo obciążające, stąd ten czas na regenerację, ale niech każdy robi jak chce
Ćwiczyłam już w szpitalu, po tygodniu blizna przestała boleć i mogłam bardzo szybko chodzić, po dwóch tygodniach za zgodą lekarki biegałam - oczywiście nie jakieś długie dystanse, ale każdego dnia coraz dalej i szybciej. Jako, że jestem bardzo wyćwiczona i znam swoje ciało, to nie widziałam w tym problemu. Ćwiczyłam codziennie po 5-6 godzin aż do porodu (choć ostatni miesiąc już trochę mniej intensywnie i bez niektórych ćwiczeń, bo mi brzuch ciążył) i zaraz po nim zaczęłam wracać do starego stylu życia. Fakt, jak ktoś całą ciążę nie ćwiczy albo ledwo ćwiczy to trudno, żeby od razu po porodzie szalał(jak ja tym razem
)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2014, 20:51
monaaa, monalisa lubią tę wiadomość
-
Miesiąc temu też miałam złe wyniki morfologii. Ginka zleciła mi Tardyferon, ale go nie brałam, bo źle go kiedyś znosiłam. Brałam za to Biofer Folic no i oczywiście witaminy dla ciężarnych w których tez jest żelazo. Po miesiącu hemoglobina poszła do góry i jest ok.
-
evas wrote:Miesiąc temu też miałam złe wyniki morfologii. Ginka zleciła mi Tardyferon, ale go nie brałam, bo źle go kiedyś znosiłam. Brałam za to Biofer Folic no i oczywiście witaminy dla ciężarnych w których tez jest żelazo. Po miesiącu hemoglobina poszła do góry i jest ok.
Ja biorę Tardyferon, od 2 tyg. Tardyferon Fol z kwasem foliowym. Do tego od początku ciąży Femibion. I wyniki systematycznie spadają. -
nick nieaktualnyIvv Dlatego powiedziałam, niech każdy robi jak uważa
Ty się słuchasz swoich lekarzy a ja swoich.
Do tego dochodzi własny rozsądek. Ja nie ćwiczę bo nie mogę a nie bo nie chcę, przed ciążą codziennie ćwiczyłam lub biegałam, ale to nie zmienia faktu, że teraz sytuacja się zmieniła i będę słuchać lekarza i trenera. Mam nadzieję, że w miarę szybko dojdę do formy.
Natalia, a sprawdzałaś emmaljunga? Dla mnie świetnie się prowadził, zdecydowanie najlepiej w hurtowni, gdzie były chyba wszystkie marki. No ale jak wiesz wybrałam fopa -
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Natalia a mówił coś może sprzedawca o Implast Bolder ? tak się prezentuje koleżanka ma i bardzo zadowolona, tylko ja bym chciała jakiś kolor jasny biel lub beż albo szarość
no rzeczywiście te kolory straszne) kurcze bardzo mało jest na rynku ładnych beżów, szarości itd..