MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Martynika wrote:Limerikowo niedawno pisała, Magda pewnie szykuje się do turnusu rehabilitacyjnego z Zuzą. Kambel, Hanka faktycznie dłuższy czas się nie odzywały, z tego co pamiętam. Jestem też bardzo zaciekawiona, co u mamy bliźniąt.
-
Cześć! Ponuro coś dzisiaj, przynajmniej nie żal siedzieć w łóżku
Ja też robię badanie na przeciwciała, na razie miałam dwa (jedno na trymestr). Mam grupę krwi 0RH-. Partner co prawda też ma minus, ale to podobno nie ma znaczenia, bo przy minusie u kobiety zawsze jest ryzyko. Póki co nie znaleziono przeciwciał, oby tak pozostało.
Martynika, jak będziesz aktualizować listę, to zmień mi, proszę wiek na 28 lat. Chlip chlip..Dzięki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 12:46
Mucha lubi tę wiadomość
-
Ja mam grupę krwi ARH+, mąż także a mimo to miałam badanie przeciwciał i to na samym początku ciąży. Ale w pierwszej ciąży tego nie robiłam. Jak tak patrzę na te wybierane przez Was wózki to się zastanawiam ile kasy macie na nie przeznaczone? Bo mnie prawde mówiąc przeraża kwota np 1800 zł za sam wózek. Wolę kupić tańszy a za resztę mnóstwo innych rzeczy. Chociaż pewnie gdybym miała do dyspozycji większe kwoty to też bym inne rzeczy kupowała
Mam pytanie- czy Was też tak często boli głowa? U mnie ostatnio jest z tym masakra, wczoraj musiałam wziąć tabletkę bo myślałam że mi głowa pęknie. A ja już jestem dość wytrzymała na ból.Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 12:44
Mucha, MagdaO lubią tę wiadomość
-
Kurcze nie chce zapeszac, ale chyba dzisiaj jest pierwszy dzien od jakiegos miesiaca kiedy czuje sie dobrze, brzuch mi aie nie napina i moge pochodzic po domu...niesamowite uczucie...mam tylko nadzieje, ze to nie cisza przed burza
Galanea lubi tę wiadomość
-
Ja chciałabym się zamknąć w 2000zł i tyle zakładałam, że przeznaczę na wózek, ale chcę możliwie jak najlepiej wykorzystać te pieniądze, w sensie skupić się na jakości i właśnie tutaj ew. więcej wydać. Dlatego, że ten wózek będzie się mocno eksploatować i dosyć długo, a szału bym dostała, gdyby ciągle się w nim coś psuło, albo gdyby mnie po prostu wkurzał pod jakimś kątem.
Z kolei jestem bardziej skłonna oszczędzać np. na meblach, które są nabytkiem "nieruchomym", nie spełniającym aż tak wiele funkcji. -
Mucha, oby tak już pozostało
To jest tak jak na obrazku, który kiedyś wstawiła Tusia: "Czuję się wyjątkowo dobrze. Musi być coś nie tak.."
Karolina, mi też żal było tyle wydawać na wózek, dlatego kupiłam używany za 1/3 ceny, a w tym jeszcze dostałam łóżeczko, fotelik i mnóstwo gratisówZawszę są opcje na ekonomiczne zakupy
Mucha lubi tę wiadomość
-
Wiem, że spora część z Was nie myśli o zakupie monitora oddechu- i od razu mówię że mnie to nie dziwi bo ja poprzednio też ani nie myślałam o tym. Jednak ja z wiadomego względu takowy kupiłam więc to też ma wpływ na inne wydatki- kosztował parę ładnych stówek, więc na czym innym trzeba przyoszczędzić. A monitor to u nas priorytet. Drugą kwestią jest to, że tak jak już pisałam kiedyś gustuję w wózkach innego stylu.
-
evas wrote:Martynika dodałaś listę i tak patrzę, że sporo mam się nie udziela. Dawno nie widziałam MagdyO, Kambel, Hanki i Limerikowo - ciekawe co u nich słychać?
dzis miałam wizytę i wszystko jest ok
pytałam sie jak wygląda z ta glukozą i połżna powiedziała że oni badają tylko jeśli występuje w rodzinie jeśli nie to nie ma potrzeby . u mnie babcia miała i w rodzinie też jest skłonność do cukrzycy ciążowej ale nie wiem czy mnie wyślą
pozdrawiam
Galanea, Martynika, evas, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCześć dziewczyny, ja juz po lekarzu po raz 3 w ciagu 3 dni.. Badanie z krwi pokazało ze jest na granicy pomiędzy wirusem a bakterią, więc mam antybiotyk ale mam go wziąć dopiero jeśli mi gorączka podskoczy mocno, Pani doktor mowi ze nic nie słychać w plucach i oskrzelach. Więc dalej bedę próbować sie leczyć domowymi sposobami i syropami, płukać gardło i zobaczymy...
Co do przeciwcial to juz 2 razy miałam robione, mam - mój mąż tez - ale podobniez i tak sie robi, tak jak pisały dziewczyny.
troche mi dzis nerwy puściły w enelmedzie, bo jakas wredny baba była przy pobraniu więc jej sie dostało, no cóż moze sie zastanowi następnym razem zanim bedzie opryskliwa wobec pacjentów. Chyba ogólnie jestem na skraju wytrzymania, chyba troche za duzo jak na jedna kobietę w ciazy sie na mnie zwala(( wiem ze są te które maja gorzej, ale ja tez juz nie mam siły po tych szpitalach i chorobach a ta choroba mnie totalnie osłabiła
No nic gotuje rosół na wzmocnienie, bedę leżeć zobaczymy jak nie przejdzie i wzrośnie gorączka to wezmę niestety antybiotyk.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 13:13
Mucha lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika trzymaj się i nie dawaj, każda z nas ma jakieś słabsze chwile, szkoda tylko że te zdrowotne, ale już bliżej niż dalej. Rosołek, wyrko, odpoczywanie, kurowanie a efekt musi nadejść niebawem
A wrednej babie w enelmedzie dobrze powiedziałaś, w końcu za coś pieniądze dostaje, więc należy się dla pacjentka szacunek i wyrozumiałośćmi by nerwy też puściły, z resztą w takich sytuacjach zawsze puszczają,bo człowiek z przyjemności i nudy do takich miejsc nie przychodzi...
weronikabp lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ja przeciwciała miałam robione z grupą krwi, choć oboje z mężem mamy taką samą grupę krwi z +
Co do wózka, to tak jak Martynika chcę się zamknąć w dwóch tys. Wcześniej myślałam o tańszym, tak max do 1,5 tys, ale jak podotykalam, pojezdzilam, mąż spojrzał swoim okiem na solidność to ciężko by było się zmieścić w tej kwocie. Chcemy mieć dwójkę dzieci i liczę na to ze kupiony wózek wytrzyma dwójkę
Dlatego padło w ostateczności ja Jedo Fyn Memo.
Weronika trzymaj się i zdrowia życzę. Ja też jestem chora, katar, kaszel, ale na szczęście nie jest gorzej więc leczę się mlekiem z czosnkiem i prenalenem. Liczę że pomoże.weronikabp, Martynika lubią tę wiadomość
-
Mucha wrote:Z 2 plusow tez nie zrobi sie minus, a ja mimo wszystko je mam robic
Muszko jesteś niestety w błędzie. Z dwóch + może się zrobić -Moi rodzice mają oboje +, a ja mam -. Natomiast z dwóch - nigdy nie będzie +.
NataliaK, azi lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCo do wózka, to wydaje mi się że każdy kupuje na tyle ile go stać, ale fakt Niesforna ma racje, jak się weźmie ''w ręce''z tych tańszych wersji to naprawdę różnica jest kolosalna
Karolina dzięki Tobie tak naprawdę uznałam,że monitor oddechu to dla nas też priorytet, lepiej dmuchać na zimne
A jeśli chodzi o przeciwciała to oprócz tych z krwi na czynnik Rh , są przecież przeciwciała na czynniki chorobotwórcze na choroby które przeszłyśmy w ciąży (jeśli przeszłyśmy to nagle okazuje się że przeciwciała się wytworzyły i są dodatnie) i o to mi cały czas chodzi, że Agusia niekoniecznie ma wykryte przeciwciała w kierunku czynnika RH tylko inneWiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2014, 14:07
karolina1990 lubi tę wiadomość