MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
NataliaK wrote:Ja jestem tak niezdarna że aż czasami żal patrzeć, codziennie rano wypada mi z rąk jakaś tabletka, chodzę jak kaczka więc trącam co i rusz wszystko. Swoją drogą urósł mi brzuch przez ostatnie 2 tygodnie BARDZO, wczoraj na poczcie mnie dosłownie wypchnęli przed kolejkę do okienka i wyszła ogromna dyskusja że kobieta prawie rodzi taka duża a niektórzy nic nie widzą.. kurde. wierzcie mi że czułam się jak wielki prosiaczek. A dziś mąż patrzy mi na brzuch i o... dzień dobry pierwsze rozstępy! co prawda wąskie,krótkie,naprawdę niewielkie fioletowe paski...no ale cóż, płacz gotowy, bo kiedyś pisałam Wam że naprawdę sumiennie smarowałam się i przed ciąża i w trakcie ciąży kilka razy dziennie no i proszę jaki skutek... to tylko ciało, wiem, ale powiem Wam że się tak wkurzyłam, bo tyle ile pracy w to włożyłam, jakieś balsamy do kąpieli przeciwko rozstępom i wiele innych a tu masz babo placek... ehh co za życie mamuśki, co za życie
a i jeszcze zrobiła mi się linea negra, ale fioletowa.
Bo to kwestia genów Natalka. Mi w pierwszej ciąży już gin powiedział, że mam sobie odpuścić kremy przeciw rozstępom, bo to producenci chcą tylko zarobić, a jak komuś mają wyjść to i tak się pojawią. Wtedy miałam cały brzuch w paskach, teraz żaden nowy jeszcze mi nie wyszedł. Smaruję się zwykłym balsamem, tylko po to, żeby mnie nie swędziała na nim skóra. Nie przejmuj się, rozstępy po jakimś czasie zbledną i nie będą rzucać się w oczy:)NataliaK lubi tę wiadomość
-
weronikabp wrote:Kochana, ja za 1 razem miałam kroplówki przez 4 dni non stop w zasadzie, nawadniające i przeciwbólowe. Na pewno będzie dobrze
Ostatnio była dziewczyna którą podobnie jak Ciebie cały czas bolało, odpuściło po 4 dniach, mam nadzieję, że Ciebie wczesniej puści i będzie już tylko lepiej, trzymam kciuki
Dzięki za słowa otuchy,bo czułam się już trochę jak ćpunka.Bałam się,że tyle tego jest... Ech,no nic,oby w kolejnych dniach było lepiej,bo póki co mam wrażenie,że moje ciało w żaden sposób nie reaguje na te leki.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Mucha malenstwo duże nawet gin się zdziwiła ale mi sie wydaje ze zaszlam wcześniej niz mi ovu i @ wskazują. W poniedzialek mam specjalistę gina to zapytam go jak to jest ale maluszek zawsze byl wiekszy o tydzień lub tydzien i 2,3 dc.
Dziewczyny po obiedzie położyłam się i zasnelam obudził mnie ból glowy, węzła chlonnego i ucha aż mnie ząb boli moj m na meczu więc musze poczekac az wrócia i podjedziemy na IP laryngologi. Na razie posmarowalam węzeł vicks i zawinełam chusta. Chyba sobie zaraz parę ugotuje i do ucha przełoże w starej skarpecie.
Dziewczyny moze macie akies domowe sposoby na bol ucha? -
Mi rostepy wyszly w pierwszej ciąży na biodrach posladkach i piersiach stosowałam mnóstwo roznych kremow i masci. W drugiej ani jeden i mam nadzieje że w tej tak juz zostanie.
Judi2014 ma rację może choc moja mam i babcia nie mają ani jednej skazy po ciazach , a i mama i babcia rodzily trzy razy no i ja tezale moja 12 letnia córcia juz ma cieniutkie na biodrach i piersiach
-
Weronikabp ja ostatnim razem to tylko do badan i na toalete mialam dołączane kroplowki
w dzien i w nocy mi kapaly, anajgorsze byly z potasem bo kapaly mega długo i powoli. Dostawalam chormony, przeciwbólowe, rozkurczowe,antybiotyk, nawadniające i siarczan magnezu i tak dzien i noc. Ale wiecie co skóra byla tak nawodniona, gladka, sprezysta no super jak nigdy, efekt kroplowek
-
nick nieaktualnyDzieki dziewczyny za pocieszenie
Ale kolejny tydzien swietnie sie zapowiada, w poniedzialek spotkanie o ktore walczylam kilka razy az udalo mi sie wygrac wejsciowke, spotkanie z moim autorytetem Krzysztofem Wielickim,zdobywca korony Himalajow,wiem wiem to nie miejsce na takie tematy, ale Franek troche pokrzyzowal mi plany, w 2015 mialam tam wyruszyc i zdobyc swoje marzenia na Mount Everest. Ahh przeciagnie sie w czasie
W srode koniec pracy,w piatek wyjezdzam odpoczywac do rodzinnego domu a w niedziele urodziny) no i 3 trymest wita, razem z poniedzialkiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 20:58
weronikabp, Judi2014, Mucha, alexast lubią tę wiadomość
-
U mnie totalne załamanie... Zauważyłam, że poprzednie wyniki badań moczu też pokazywały bakterie, ale... system jakoś nie podkreślił ich na czerwono, więc mój lekarz je przegapił... Teraz patrzę i po prostu poziom bakterii jedynie wzrósł, do jakiegoś niebotycznego poziomu. Ale już w zeszłym miesiącu był wysoki...
Martwię się o małego i jestem MAKSYMALNIE wkurzona na swojego gina.. JAK MÓGŁ TO PRZEGAPIĆ?????? -
nick nieaktualnyModelka wrote:U mnie totalne załamanie... Zauważyłam, że poprzednie wyniki badań moczu też pokazywały bakterie, ale... system jakoś nie podkreślił ich na czerwono, więc mój lekarz je przegapił... Teraz patrzę i po prostu poziom bakterii jedynie wzrósł, do jakiegoś niebotycznego poziomu. Ale już w zeszłym miesiącu był wysoki...
Martwię się o małego i jestem MAKSYMALNIE wkurzona na swojego gina.. JAK MÓGŁ TO PRZEGAPIĆ??????Martynika lubi tę wiadomość
-
Idę do niego i tak w poniedziałek... Teraz czekam na czacie, żeby się podpytać dyżurującego lekarza... Napiszę zaraz, jak się czegoś dowiem... Ale jak norma jest do 130, a ja mam 546...
Mam bakterie za wysoko i erytrocyty za wysoko. Erytrocyty już poprzednio były w górnej granicy normy, ale mój gin powiedział, że to normalne...Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 21:51
-
Rozmawiałam z internistką na czacie... Okazuje się, że podobno bakterii w moczu może być bardzo dużo, ale jeśli nie ma podwyższonych leukocytów, to znaczy, że nie ma infekcji... Trochę mnie to uspokoiło, ale jednak niezupełnie...
Idę spać, dziewczyny, może jutro spojrzę na to jakoś lepiej... -
nick nieaktualny
-
Modelka wrote:Rozmawiałam z internistką na czacie... Okazuje się, że podobno bakterii w moczu może być bardzo dużo, ale jeśli nie ma podwyższonych leukocytów, to znaczy, że nie ma infekcji... Trochę mnie to uspokoiło, ale jednak niezupełnie...
Idę spać, dziewczyny, może jutro spojrzę na to jakoś lepiej...Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyModelka wrote:Rozmawiałam z internistką na czacie... Okazuje się, że podobno bakterii w moczu może być bardzo dużo, ale jeśli nie ma podwyższonych leukocytów, to znaczy, że nie ma infekcji... Trochę mnie to uspokoiło, ale jednak niezupełnie...
Idę spać, dziewczyny, może jutro spojrzę na to jakoś lepiej...Modelka lubi tę wiadomość
-
Modelka zgadzam sie, jezeli bakterie sa to zrob posiew moczu, zeby sprawdzic czy cos urosnie, jak nic nie wyjdzie to sie nie martw. Ja tak mialam, ale posiew wyszedl jalowy i lekarz kazal tylko na nastepna wizyte powtorzyc badanie moczu i ewentualnie posiew...spokojnie.
Modelka lubi tę wiadomość
-
Hej dziewczyny byłam wczoraj na targach w Kielcach ale niestety za wiele nie zobaczyłam bo po pół godziny brzuch mi stwardniał i bolał. Skończyło się tak że mąż latał i oglądał a ja leżałam na kanapie w samym centrum targów. Ale powiem Wam że bardzo dużo fantastycznych rzeczy było i za rok też podjedziemy tam coś kupić
-
nick nieaktualny
-
Modelka,na spokojnie,zrobisz posiew i będzie wszystko wiadomo
.Swoją drogą napisz,co gin powiedział w poniedziałek,jestem ciekawa.
A ja witam się ze szpitalnej sali,podłączona do ktg i... BEZ BÓLU.Po przespanej nocy
.Padłam jak pies Pluto z podłączoną kroplówką,w nocy położna mi ją na śpiocha odłączyła,ciśnienie i temperaturę też mi zmierzyli na śpiocha (to drugie ekspresowo strzałem w czoło
),a obudziłam się dopiero na śniadanie.
Paulina1986, AISAK, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość