X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Ja jestem tak niezdarna że aż czasami żal patrzeć, codziennie rano wypada mi z rąk jakaś tabletka, chodzę jak kaczka więc trącam co i rusz wszystko. Swoją drogą urósł mi brzuch przez ostatnie 2 tygodnie BARDZO, wczoraj na poczcie mnie dosłownie wypchnęli przed kolejkę do okienka i wyszła ogromna dyskusja że kobieta prawie rodzi taka duża a niektórzy nic nie widzą.. kurde. wierzcie mi że czułam się jak wielki prosiaczek. A dziś mąż patrzy mi na brzuch i o... dzień dobry pierwsze rozstępy! co prawda wąskie,krótkie,naprawdę niewielkie fioletowe paski...no ale cóż, płacz gotowy, bo kiedyś pisałam Wam że naprawdę sumiennie smarowałam się i przed ciąża i w trakcie ciąży kilka razy dziennie no i proszę jaki skutek... to tylko ciało, wiem, ale powiem Wam że się tak wkurzyłam, bo tyle ile pracy w to włożyłam, jakieś balsamy do kąpieli przeciwko rozstępom i wiele innych a tu masz babo placek... ehh co za życie mamuśki, co za życie =D

a i jeszcze zrobiła mi się linea negra, ale fioletowa.

Bo to kwestia genów Natalka. Mi w pierwszej ciąży już gin powiedział, że mam sobie odpuścić kremy przeciw rozstępom, bo to producenci chcą tylko zarobić, a jak komuś mają wyjść to i tak się pojawią. Wtedy miałam cały brzuch w paskach, teraz żaden nowy jeszcze mi nie wyszedł. Smaruję się zwykłym balsamem, tylko po to, żeby mnie nie swędziała na nim skóra. Nie przejmuj się, rozstępy po jakimś czasie zbledną i nie będą rzucać się w oczy:)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Kochana, ja za 1 razem miałam kroplówki przez 4 dni non stop w zasadzie, nawadniające i przeciwbólowe. Na pewno będzie dobrze :) Ostatnio była dziewczyna którą podobnie jak Ciebie cały czas bolało, odpuściło po 4 dniach, mam nadzieję, że Ciebie wczesniej puści i będzie już tylko lepiej, trzymam kciuki :)

Dzięki za słowa otuchy,bo czułam się już trochę jak ćpunka ;).Bałam się,że tyle tego jest... Ech,no nic,oby w kolejnych dniach było lepiej,bo póki co mam wrażenie,że moje ciało w żaden sposób nie reaguje na te leki.

weronikabp lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy babeczki nie mowicie ze ostatki. Lece się szykować do znajomych:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha malenstwo duże nawet gin się zdziwiła ale mi sie wydaje ze zaszlam wcześniej niz mi ovu i @ wskazują. W poniedzialek mam specjalistę gina to zapytam go jak to jest ale maluszek zawsze byl wiekszy o tydzień lub tydzien i 2,3 dc.

Dziewczyny po obiedzie położyłam się i zasnelam obudził mnie ból glowy, węzła chlonnego i ucha aż mnie ząb boli moj m na meczu więc musze poczekac az wrócia i podjedziemy na IP laryngologi. Na razie posmarowalam węzeł vicks i zawinełam chusta. Chyba sobie zaraz parę ugotuje i do ucha przełoże w starej skarpecie.
    Dziewczyny moze macie akies domowe sposoby na bol ucha?

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi rostepy wyszly w pierwszej ciąży na biodrach posladkach i piersiach stosowałam mnóstwo roznych kremow i masci. W drugiej ani jeden i mam nadzieje że w tej tak juz zostanie.
    Judi2014 ma rację może choc moja mam i babcia nie mają ani jednej skazy po ciazach , a i mama i babcia rodzily trzy razy no i ja tez :) ale moja 12 letnia córcia juz ma cieniutkie na biodrach i piersiach

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronikabp ja ostatnim razem to tylko do badan i na toalete mialam dołączane kroplowki :( w dzien i w nocy mi kapaly, anajgorsze byly z potasem bo kapaly mega długo i powoli. Dostawalam chormony, przeciwbólowe, rozkurczowe,antybiotyk, nawadniające i siarczan magnezu i tak dzien i noc. Ale wiecie co skóra byla tak nawodniona, gladka, sprezysta no super jak nigdy, efekt kroplowek

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny za pocieszenie :)
    Ale kolejny tydzien swietnie sie zapowiada, w poniedzialek spotkanie o ktore walczylam kilka razy az udalo mi sie wygrac wejsciowke, spotkanie z moim autorytetem Krzysztofem Wielickim,zdobywca korony Himalajow,wiem wiem to nie miejsce na takie tematy, ale Franek troche pokrzyzowal mi plany, w 2015 mialam tam wyruszyc i zdobyc swoje marzenia na Mount Everest. Ahh przeciagnie sie w czasie :D
    W srode koniec pracy,w piatek wyjezdzam odpoczywac do rodzinnego domu a w niedziele urodziny ;-)) no i 3 trymest wita, razem z poniedzialkiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 20:58

weronikabp, Judi2014, Mucha, alexast lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie totalne załamanie... Zauważyłam, że poprzednie wyniki badań moczu też pokazywały bakterie, ale... system jakoś nie podkreślił ich na czerwono, więc mój lekarz je przegapił... Teraz patrzę i po prostu poziom bakterii jedynie wzrósł, do jakiegoś niebotycznego poziomu. Ale już w zeszłym miesiącu był wysoki...

Martwię się o małego i jestem MAKSYMALNIE wkurzona na swojego gina.. JAK MÓGŁ TO PRZEGAPIĆ??????

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    U mnie totalne załamanie... Zauważyłam, że poprzednie wyniki badań moczu też pokazywały bakterie, ale... system jakoś nie podkreślił ich na czerwono, więc mój lekarz je przegapił... Teraz patrzę i po prostu poziom bakterii jedynie wzrósł, do jakiegoś niebotycznego poziomu. Ale już w zeszłym miesiącu był wysoki...

Martwię się o małego i jestem MAKSYMALNIE wkurzona na swojego gina.. JAK MÓGŁ TO PRZEGAPIĆ??????
    modelka, fakt to bardzo niedobrze, ale nie możesz do Niego zadzwonić i iść prywatnie? bo pewnie pilnie powinnaś wziąć antybiotyk skoro bardzo wzrósł poziom tych bakterii, ale nie załamuj się i nie denerwuj, dostaniesz leki i wszystko będzie dobrze :)

Martynika lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idę do niego i tak w poniedziałek... Teraz czekam na czacie, żeby się podpytać dyżurującego lekarza... Napiszę zaraz, jak się czegoś dowiem... Ale jak norma jest do 130, a ja mam 546...

Mam bakterie za wysoko i erytrocyty za wysoko. Erytrocyty już poprzednio były w górnej granicy normy, ale mój gin powiedział, że to normalne...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 marca 2014, 21:51

zem3upjygjyf6uag.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam z internistką na czacie... Okazuje się, że podobno bakterii w moczu może być bardzo dużo, ale jeśli nie ma podwyższonych leukocytów, to znaczy, że nie ma infekcji... Trochę mnie to uspokoiło, ale jednak niezupełnie...

Idę spać, dziewczyny, może jutro spojrzę na to jakoś lepiej...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie lekarz czasami to olewal, na pytanie dlaczego:prawdopodobnie zle Pani przygotowala material do badania i zostal zle pobrany... od tamtej pory przed pobraniem moczu uzywam tamponu,zeby wynik byl wiarygodny.

Modelka lubi tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Rozmawiałam z internistką na czacie... Okazuje się, że podobno bakterii w moczu może być bardzo dużo, ale jeśli nie ma podwyższonych leukocytów, to znaczy, że nie ma infekcji... Trochę mnie to uspokoiło, ale jednak niezupełnie...

Ja odkąd się leczylam antybiotykiem cały czas mam bakterie w moczu. U mnie w wynikach są określone zwykle jako liczne bądź dość liczne. Za każdym razem pytam o to gina i mówi że nie ma powodów do niepokoju. Ze wszystko jest dobrze i właśnie jak nie ma leukocytów to jest ok. Robiłam posiew i wszystko wyszło ok, mimo że zawsze w badaniu ogólnym jakieś bakterie mi wychodzą. Więc nie denerwuj się na zapas, będzie dobrze :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:

Na pewno powinnas miec zrobiony posiew z moczu, on daje pewność co do tego co to za bakterie. Mój lekarz nigdy nie lekceważy bakterii, były dwa razy i dwa razy robiłam posiew. Raz okazały sie groźne raz nie wyhodowano. Więc warto na pewno je sprawdzić posiewem.

• Modelka Autorytet

Wysłany: 1 marca 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki, Weronika, postaram się go o to zmolestowac w poniedziałek... Ale widzisz, mój ginekolog najwyraźniej malo dokładny, bo w zeszłym miesiącu też były... No i rosną. W poniedziałek molestuje gina. Koniecznie.

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 07:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka zgadzam sie, jezeli bakterie sa to zrob posiew moczu, zeby sprawdzic czy cos urosnie, jak nic nie wyjdzie to sie nie martw. Ja tak mialam, ale posiew wyszedl jalowy i lekarz kazal tylko na nastepna wizyte powtorzyc badanie moczu i ewentualnie posiew...spokojnie.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny byłam wczoraj na targach w Kielcach ale niestety za wiele nie zobaczyłam bo po pół godziny brzuch mi stwardniał i bolał. Skończyło się tak że mąż latał i oglądał a ja leżałam na kanapie w samym centrum targów. Ale powiem Wam że bardzo dużo fantastycznych rzeczy było i za rok też podjedziemy tam coś kupić :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra wiadomość dla dziewczyn z Warszawy i okolic!:)
    http://targi-rodzinne.pl/targi-2014-warszawa.html
    te same targi na których była Fler będą 15-16 marca na Stadionie Narodowym w Warszawieee ;-))) do zobaczenia :D

weronikabp, eta lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,na spokojnie,zrobisz posiew i będzie wszystko wiadomo :).Swoją drogą napisz,co gin powiedział w poniedziałek,jestem ciekawa.

A ja witam się ze szpitalnej sali,podłączona do ktg i... BEZ BÓLU :D.Po przespanej nocy :).Padłam jak pies Pluto z podłączoną kroplówką,w nocy położna mi ją na śpiocha odłączyła,ciśnienie i temperaturę też mi zmierzyli na śpiocha (to drugie ekspresowo strzałem w czoło ;) ),a obudziłam się dopiero na śniadanie.

Paulina1986, AISAK, weronikabp, Modelka lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Nataia dobrze ze mowisz, aczkolwiek nie wiem czy dam rade tam dotrzec :)

Martynika super, ze juz nie boli!!! ;) trzymaj sie tam.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ