WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ze mną na.sali leżała dziewczyna, z synkiem ubranym na różowo,nawet kocyk różowy. Do końca mówili że dziewczynka a wyszedł chłopaczek. Niestety, dopiero przy porodzie na 100% dowiemy sie kogo tam nosimy :)

MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, a może w szpitalu nie mają tak dobrego aparatu usg jak na badaniach prenatalnych. Ja widziałam porównanie rozdzielczości i nawet moja gin mówiła, że nie chce wróżyć z fusów przy takim obrazie ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, ja w ferworze przygotowań do turnusu i remontu wybrałam się dzisiaj do gina po przedłużenie l4, dwa tygodnie temu mój Stasiu też okazał się dziewczynką, poprosiłam więc lekarza o usg, żeby sprawdzić, czy nic tam nie wyrosło (wróciło na swoje miejsce) między nogami. I jest, pisior się znalazł, nie ma już wątpliwości, że będzie Stachu! I uwaga, mój olbrzym waży już 1420g, więc jakby był 2tyg starszy. W trzeci trymestr wkraczamy więc z wagą ciężką

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 21:08

MonikaS, Galanea, Martynika, evas, NataliaK, weronikabp, Paulina1986, monalisa lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobre :) ja mam neutralne te małe ciuszki a i parę różowych by się znalazło po siostry córce :)

ale obiad zrobiłam feeee kotlety mielone ok, kasza gryczana ok a do tego sos pieczarkowy do którego dodałam pietruszkę nać znaczy zamrożoną a ta nać złapała zapach ryby z zamrażalnika i nie wiedziałam oczywiście o tym :/ dopiero jak sos spróbowałam bleah :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Czyli ja w ogóle nie muszę składać pitu do urzędu skarbowego? Zawsze rozliczałam się z mężem. Czy teraz tylko on musi złożyć pit? A co z ulgą na dziecko?
    Rozliczasz się wtedy kiedy masz dochód, a jak go nie było to się nie rozliczasz :-)
    Możecie z mężem wspólnie PIT wypełnić, u Ciebie wpisujcie wszędzie 0, i jeśli mąż ma duże dochody to tak jest korzystniej. A ulgę na dziecko mąż niech sobie odliczy.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurcze Martynika;) Ja mam nadzieję, że tylko im się tak wydaje. I że u mnie to cały czas jest Gabriel a nie Gabriela;P Wydawało mi się, że co nieco między nogami widziałam, ale kto to teraz wie?

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    O to może jej pampersy sie skończyły zwróć uwagę opiekunkom ze jest uczulona i zeby nie dawały jej dad :) u nas tez jak sie komuś pieluszki skończyły a rodzic nie doniósł to były takie zlobkowe właśnie dady kupowała szefowa bo tanie :)

było tak jak mówisz - w szafce leżała kartka z "zapotrzebowaniem", więc to był powód :) poza tym zawsze pampersy ma popodpisywane, więc o oszustwa ich nie posądzam ;)

Miriam lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika no to nieźle!
    Może się jeszcze nie nastawiaj na dziewczynkę, poczekaj na jakieś kolejne usg.
    Kurczę ją mam nadzieję że nic się u mnie nie zmieni. Na dwóch różnych sprzetach miałam usg i lekarz zawsze mówił ze na 100% chłopak.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Nutka, myślę że to nie takie straszne. Po prostu zużyte pieluszki wrzucasz do pojemnika (te z zawartością lepiej najpierw opłukać) potem wrzucasz to do pralki, pierzesz, suszysz i z powrotem na pupcię dziecka. Nic nie trzeba prasować. Wychodzi naprawdę dużo taniej niż jednorazówki no i ekologicznie. Kupujesz raz i wystarcza na cały okres pieluchowania.

Jak dla mnie to też "straszne" ;) nie wyobrażam sobie robić dodatkowych prań, jak ledwo dawałam radę z tym co mieliśmy :) choć najbardziej przeszkadzałoby mi opłukiwanie pieluch z kupek - do tego stopnia nie lubiłam nawet myć Weronice tyłka, że jak tylko zaczęła siedzieć to od razu na nocniku wylądowała :) choć za ekologię OGROMNY PLUS :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do wielkości maluchów to chyba w tym okresie to normalne, że dzieciaki są większe. U mnie do tej pory wychodziło zawsze +2 dni, a na ostatnim usg nagle 1,5 tygodnia do przodu.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,Niesforna,u mnie też było 100% ;).Przecież ja nawet mam zdjęcia!pokazałam je lekarce ze szpitala,usłyszałam,że to wargi mogły być... A zdjęcie z 18 i 23 tygodnia.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda,ładna waga :).U mnie 1200.I widzę,że miałaś podobna sytuację.No,jestem bardzo ciekawa,czy i u nas ten siurek odrośnie.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na badaniu połówkowym w wyniku napisali:

Płeć - prawidłowe żeńskie narządy płciowe.

I mam nadzieję, że tak zostanie. Trzech różnych lekarzy mi to mówiło, oby tak pozostało :P Martynika, a miałaś jakieś preferencje co do płci? Czy po prostu przyzwyczaiłaś się do świadomości, że będzie synek?

Ja to mam 3 torby różowych ciuchów i sukienek, byłaby trochę lipa :P

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że kolejna niespodzianka się szykuje odnośnie płci :D Ja 13 marca ide na kolejne USG, co prawda ten sam sprzęt będzie ale inny lekarz. Może też u mnie się pozmienia? Mój partner na to bardzo liczy :D

9bsp388.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale sie nasmialam po tych waszych wiadomosciach jak sie okazuje ze z dziewczynki robi sie chlopiec i na odwrot:))) ja dlatego staram sie nie nastawiac za bardzo ze to Zuzinek chociaz juz tak mi dobrze z mysla ze mam dziewczynke...a i pare rzeczy kupilam typowo pod nia:) no nie wiem...okaze sie jak wyjdzie z brzuszka chyba ze ewidentnie potwierdza mi to po raz kolejny na ostatnim tym waznym badaniu....:)co do mebelkow mamy je miec pod koniec marca i wlasnie wtedy rozejrzeć sie za materacykiem i karuzela nad lozeczko itd... bo nie miala bym gdzie teraz wsadzac....malujemy teraz lazienke nastepna bedzie kuchnia i na tym koniec a zaczelismy od pokoiku malej....mam juz dosc juz mi coraz ciezej pomagac, odkurzac, scierac kurze przed malowaniem itd....nie wiem jak wy ale ja czasem czuje sie jak paralitka ciezko mi zalozyc skarpetki czy ogolic sie "tam" w kuckach:) hahaha czasem az sie z tej bezradnosci smieje a co bedzie pozniej? strach myslec...maz juz wie ze bedzie musial mi pomoc w tej osatniej czynnosci i jest caly przerazony ja zreszta rowniez;)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ale szok! ;) to ja już się tak przyzwyczaiłam, że u Ciebie Artur będzie i już.. szczególnie, że tak szybko i zdecydowanie wybrałaś imię więc jak przeczytałam, że to może będzie dziewczynka to musiałam przeczytać raz jeszcze Twój wpis :)
    Tak jak napisały dziewczyny nie nastawiaj się jeszcze bo widzisz mi w ciązy z Kubą 2 lekarzy powiedziało że córka bo miał tak nogi zaciśnięte i ułożony był tak że od dołu jak patrzyli to nic nie było tam widać a później na 3 dni przed porodem lekarz mówi, że syn będzie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 18:03

vikus001, NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczka faktycznie bardzo ładne.. szkoda tylko że nie mają takie czysto białej pościeli bo mi tym razem marzy się białe łóżeczko i biała pościel coś w tym stylu

b75fb2f277949b2bmed.jpg

535bfac07c75d87amed.jpg

jednak ja na początku będę miała kołyskę dla dziecka

Nalka lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:
    Czyli ja w ogóle nie muszę składać pitu do urzędu skarbowego? Zawsze rozliczałam się z mężem. Czy teraz tylko on musi złożyć pit? A co z ulgą na dziecko?
    Skarbie,
    Przebywając na urlopie wychowawczym:

-podlegamy obowiązkowo ubezpieczeniu emerytalnemu, rentowemu i zdrowotnemu,
    -nie podlegamy ubezpieczeniu chorobowemu i wypadkowemu.
    Przebywając na urlopie wychowawczym nie jesteśmy pozbawieni ubezpieczenia. Ponadto nie musimy opłacać składek, ponieważ finansuje je budżet państwa.
    Możesz wnioskować pit o zerowym przychodzie, ale rozlicza się tylko Twój mąż który wlicza Ciebie jako 0. Dostaniecie apropo większy zwrot w podatku przy takim stanie rzeczy ;-) ulga na dziecko również przez pit męża

Sorki że pisze z takim opóźnieniem, ale właśnie wróciłam od lekarza z usg tarczycy i jestem lekko mówiąc załamana. 4 miesiące temu miałam 1 guza na lewym płacie, dziś lekarz nie mógł ich policzyć, tyle ich jest. 12 guzów łącznie na całej tarczycy, 6 na lewym i 6 na prawym co by kurde sprawiedliwie było...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea,od czwartego miesiąca mówię do brzucha Artur,przyzwyczaiłam się po prostu do myśli,że mam tam małego dżentelmena :).Aczkolwiek w obliczu przebytej w ciąży cmv i tych obecnych atrakcji kwestia płci jest absolutnie drugorzędna,może się zmieniać jeszcze 100 razy,byleby urodziło się zdrowe,silne dziecko.
    No właśnie,Tusia,u mnie to samo,małe (och,tak dziwnie nie nazywać go Artur :) ) tak mocno zacisnęło nogi,że ostatnio u mojego gina śmiałam się,że zgniótł sobie jajka jak naleśniory i gin jednoznacznie nie wyprowadził mnie z błędu,a tutaj co słyszę? Typowa bułeczka ;).

Galanea lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia.....czy to bardzo zle?co to oznacza??????ale mnie zestresowalas:(((( mam nadzieje ze nie zagaraza to zbytnio twojemu zdrowiu??? :(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 516 517 518 519 520 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ