WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poduszkę do spania i karmienia jednocześnie butelki kupiłam w zestawie tommy tippe dostałam jeszcze innych firm od znajomych i mamy wiec mam ich w sumie chyba 8 sle to stanowczo za dużo zależy czy będziesz karmić piersią czy butla ja mam zamiar spróbować bez smoczka wychować mała ale czy mi sie uda to nie wiem wiec smoczka nie kupowałam lecz mimo moich próśb a nawet błagan zeby mi smoka do domu nie przynosić mama moja i tak mi kupiła az 4 :/ schowałam głęboko w szafie co do sterylizatora i podgrzewacza da sie bez nich żyć wyparzac możesz wrzatkiem a podgrzewac w garnku s woda :) ja dostałam podgrzewacz od sąsiadki i wyparzacz tez ale czy będę używać nie mam pojęcia

monalisa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do ukrytych kosztów jednorazowek to wiem lecz ja z przekonania ze to zdrowsse dla dziecka nie ze względów finansowych sie na nie decyduje :) i dxiecko łatwiej od pieluchy odzwyczaic bo czuje ze mokro ma :P

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Co do ukrytych kosztów jednorazowek to wiem lecz ja z przekonania ze to zdrowsse dla dziecka nie ze względów finansowych sie na nie decyduje :) i dxiecko łatwiej od pieluchy odzwyczaic bo czuje ze mokro ma :P

Ja chce wypróbować wygodę dla dzieciaczka, zobaczymy czy się sprawdzi :)

Miriam lubi tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam- a co do tych podgrzewaczy/sterylizatorów tam na III trymestrze może dyskutowałyście- które są ok? bo na allegro juz można kupić od 45 zł

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeny dziewczyny nie kłóćcie się, nie warto...

Natalia, czy jak cały zeszły rok byłam na urlopie wychowawczym to muszą mi z ZUSu przysłać pit? Bo już marzec a ja nic nie dostałam.

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/zakupy-dla-naszych-maluszkow,51,125.html tu cos było

AISAK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:

Natalia, czy jak cały zeszły rok byłam na urlopie wychowawczym to muszą mi z ZUSu przysłać pit? Bo już marzec a ja nic nie dostałam.

Nie wiem jak z wychowawczym ale ja na L4 z pracy jestem i dopiero w piątek dostałam PIT z ZUS j muszę korektę robić bo już sie rolicxylam

• nutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea- jestem zadowolona;) Myśle, że i ty będziesz!;)

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak się jest na macierzyńskim to jak zus płacił to i pit przysyła a urlop wychowawczy jest bezpłatny to i zus nie przysyła bo pieniędzy nie wypłacał :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi2014 wrote:

Cześć,
    Zus nie wysyła pitu za wychowawczy, można wnioskować do pracodawcy o pit, ale wtedy on będzie i tak zerowy.

• Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na podstawie czego mam się rozliczyć? Przecież składki ktoś za mnie płacił, skoro do lekarza mogę chodzić:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli ja w ogóle nie muszę składać pitu do urzędu skarbowego? Zawsze rozliczałam się z mężem. Czy teraz tylko on musi złożyć pit? A co z ulgą na dziecko?

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,dziewczyny,przepraszam,ciężko mi was nadrobić.
    Chcę tylko napisać,że u mnie w szpitalu niestety noc z bólem,teraz już jest ok,ale przeżyłam spory szok...

Otóż według lekarzy w szpitalu na Inflanckiej noszę pod sercem dziewczynkę...
    Powiedzieli,że ułożenie co prawda niekorzystne,bo dziecko miało nogi mocno ściśnięte,ale gdyby nie wiedzieli,że ktoś mi wcześniej mówił,że chłopiec,to na bank obstawiliby dziewczynkę.Jak to określiła pani doktor-typowa "bułeczka".

No,nie mogę uwierzyć.Więc Artur nie będzie Arturem?i miałoby to wyjść w 7 miesiącu?jeju...

weronikabp lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi teraz mąż niech Ciebie i dziecko odliczy :) tzn rozliczenie wspólne a odpis za dziecko mąż odliczy :) tzn niech normalnie będzie, że jesteś wykazana z dochodem zerowym :) ale nieskładniowo to napisałam - sorki :) mam nadzieję, że wiesz o co mi chodzi :)
    Martynika, ale numer - ciekawe co tam nosisz pod serduszkiem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 16:14

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika- to taka sama sytuacja jak u mnie. 2 TYGODNIE temu szłam do szpitala z Synkiem, a przy przyjęciu na oddział na usg stwierdzili, że Babeczka z każdej strony... Ciężki to orzech do zgryzienia. Mam nadzieję, że 11-ego dostanę zdjęcie czarno-na białym z obrazem płci.

MonikaS lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę Martynika, ale numer! Widzę, że nie możemy być do końca takie pewne kto tam siedzi. Ja mam nadzieję, że mojemu dziecku nie wyrośnie już nic między nogami :P

monalisa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja chciałabym żeby nagle z chłopca dziewczynka się zrobiła :)

excella, evas, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    a ja chciałabym żeby nagle z chłopca dziewczynka się zrobiła :)

Ja też :) miałabym parkę :)

MonikaS, evas, monalisa lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rany żeby moja dziewczynka się w chłopaka nie zmieniła bo moje śliczne różowe zakupy bedę mogła wyrzucić do kosza :) jednak poprzednim razem mój gin się nie mylił a teraz byłam u dwóch różnych i powiedzieli że dziewczynka to tego się trzymam :) Właśnie się dopatrzyłam że muszę sprostować- chyba jednak jutro nie chodzę w III trymestr. Bo III zaczyna się od 28 tc a nie 27, nie ?

Galanea, monalisa lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie no,mówię wam,jaja.Jaja,że nie ma jajek ;).Ciekawe,kim finalnie okaże się mój bobas.No i duże to dziecię,wg usg jestem w 28-29 tygodniu.Hm.To szukam żeńskich imion.

NataliaK, Nalka lubią tę wiadomość

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ