WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alextas - takie samo łózeczko chce kupić :-) Bardzo podobają mi się te komplety :-) Powiedz mi zadowolona jesteś ? Jaki ten materac jest ? Wyszukałaś jakąś wadę ? Ja jestem na to zdecydowana tylko czekam tak do kwietnia bo na razie na coś innego przeznaczam kasę :-)
    Sunset ja tez nie używałam poduszki dla dziecka i teraz zrobię tak samo :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    aaaaa mówiliścię cosik o laktatorach- preferujecie ręczne czy elektryczne? może konkretne firmy?
    Ja się rozglądałam ostatnio po sklepie i są takie co masz jak strzykawkę , następnie taką rączkę i te są ręczne. Patrzyłam też na elektryczne ale są drogie bo do 400 zł.
    Radziłam się koleżanek które korzystały z różnych laktatorów i doradziły mi dwie firmy medela i avent - mówiły że może być ręczny :-)
    Co do elektrycznych słyszałam opinie że buczy i czasem dziwnie boląco wciąga pierś - piszę oczywiście opinie różnych osób z którymi na ten temat rozmawiałam :-)
    Ja raczej jestem zdecydowana na ręczny i chyba aventu ale może dziewczyny coś innego doradzą :-)

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa - wady się nie doszukałam, wszystko jest solidne i bardzo ładne. Materac jest fajny. Jedyne co mi przeszkadza, że materiał jest dość sztywny, ale myślę, że po wypraniu będzie lepiej. Tak poza tym jest naprawdę śliczny.
    Teraz czekam na wypłatę, żeby kupić fototapetę do pokoju małego :)
    Co do laktatorów to koleżanka poleciła mi elektryczny, ze względu, że mam dość duże piersi. Ja na święta dostałam od rodzinki małą wyprawkę i tam był między innym laktator ręczny i 2 butelki. Myślę, że spróbuję z tym ręcznym, jeśli faktycznie się nie sprawdzi to kupię elektryczny :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety, mój syn bardzo ulewał i były sytuacje że po prostu zaczął sie dusić. To byl koszmar. Wiec zaczelam brac go do swojego lozka, zeby w razie co móc szybko zareagowć.

Co do laktatora, ja mam reczny aventa. Bolały mnie dłonie jak sciagalam, trzeba było sie nameczyć. Ale dużo go nie uzywałam, ratowałam.sie glownie w nocy jak mały spał a moje cycki mało nie eksplodowały. Ale dał radę.
    Pewnie elktryczny.byłby lepszy.

monalisa lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    aaaaa mówiliścię cosik o laktatorach- preferujecie ręczne czy elektryczne? może konkretne firmy?

Z doświadczenia powiem, że elektryczny to zbędny gadżet a ceny kosmiczne. Ja miałam i mam ręczny z medeli. Polecam!!! Najlepsza firma jeśli chodzi o karmienie. Super też mają butelkę ze smoczkiem o kształcie anatomicznym piersi, co prawda kosztuje ok. 50zł ale nie zaburza karmienia piersią, bo często dzieci po dostaniu butli odrzucają pierś, bo wolniej im leci i muszą się bardziej wysilić. A ten wysiłek znowu bardzo korzystnie wpływa na rozwój aparatu mowy :)

A i jeszcze jedno - nie radźcie się koleżanek, tylko najlepiej pójść do poradni laktacyjnej powinny być w każdym szpitalu. Ja laktator kupiłam dopiero po porodzie jak się okazało, że jest potrzebny i to też weźcie pod uwagę. Ręczny doradziła mi właśnie pielęgniarka laktacyjna, będziecie po porodzie wiedziały ile macie pokarmu, jak Wasze piersi są wygodne do ssania dla malca itd. Także taka pani co doradza przy laktacji jest najlepszym rozwiązaniem przy takim zakupie, bo po co macie kupować a potem się okaże, że niepotrzebnie.

Teraz zmykam zapisać córę do przedszkola. Modlę się żeby się dostała. Trzymajcie kciuki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 11:41

c55fflw1uez1iz08.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ręcznym o tyle dobrze ze.mozna sobie regulować to ssanie, a elektryczny ciagnie non stop. Elektryczny można kupić używany.

• nutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja też pościel chciałabym zakupić w tym miesiącu, u mnie w mieście marny wybór i drogie. Ciekawi mnie jakość tych z allegro... 5-elementowe ok.120 zł.
    A co do wozeczka planujecie kupić: kolderka, kocyk, z poduszka zestaw czy nie?

Ja na razie nie kupuję ani pościeli ani kołderek itp. Kupię kocyk i rożek i tym będę przykrywać dziecko przez pierwsze miesiące, o ile będzie w ogóle potrzeba. Mamy całe lato. W dodatku czytałam, że maluszki nie powinny spać w pościeli, bo mogą się zawinąć i udusić czy coś, więc dopiero gdzieś tak we wrześniu pomyślę, czy kołderka czy śpiworek do spania.:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Ja ten wózek oglądałam jest naprawdę fajny i z tego właśnie co mówił sprzedawca trzeba dokupić moskitię, folię i parasolkę, mówił że nie musi być oryginalna z tej firmy bo trochę kosztuje. Pytałam tylko w jednym sklepie o ten model więc może gdzieś indziej dają cały komplet.

No to tam najwyżej parasolkę dokupię, ale żeby była możliwość w jednym miejscu wszystkiego, bo nie chcę się bawić. I gdzie właśnie najkorzystniej kupić wszystko razem, ale widzę, że muszę chyba po sklepach pojeźdźić i zobaczyć czy w sklepie czy na allegro.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już mam komplet kupiony, na początku Olek będzie spać w rożku a kołderkę mogę użyć w inny sposób. A jak będzie starszy to się i tak przyda :)
    Powiem wam, że chciałabym go już trzymać w ramionach, ale wiem, że musze jeszcze na niego poczekać. Czekam już 3 lata więc i te parę miesięcy chyba wytrzymam :)

Galanea lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- ty się nie martw. Ja mam też tylko kilka ubranek, laktator używany i komódkę. Łóżeczko dostanę od brata, resztę co chcieli mi dać jest różowe,bo po dwóch córkach.:P Więc wszystko muszę kupić. Musimy ustalić z mężem co kupujemy w marcu, co w kwietniu a w maju chcę już tylko kosmetyki, nożyczki do pazurków itp. kupić.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    Ja mam już kupione takie łóżeczko z całym kompletem http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i3894557848.html

Nie wiem co się sprawdzi a co nie bo to mój pierwszy skarb. Ubranka też już mam, małą wyprawkę do szpitala, pampersy mamy DADA, wszystkie koleżanki mi je polecały. Póki co musiałam przystopować z kupowaniem, bo remontujemy na raty.
    Co do wózka to nie mam zielonego pojęcia, który wybiorę. Muszę się w końcu wybrać do jakiegoś sklepu i przetestować kilka modeli. Któraś z was pisała o tym wózku http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego-book-pop-up-completo-modular-sl_p2534 bardzo mi się podoba to, że po złożeniu jest taki mały, a na tym mi bardzo zależy. Ale ciekawa jestem, jak się prowadzi. Póki co nie ruszam się z domu bo od tygodnia jestem zaflegmiona i źle się czuję. Dorze, że mam jeszcze trochę czasu ... :)
    Zestaw sliczny naprawdę, a ktory kolor wybraliscie? A wozek to nasz my takie kupujemy ale doiero w maju tak pod koniec choc maz chce odebrac dopiero jak urodze. Boi sie ze moze sie cos wydarzyć wieży w ten zabobon

bontbhr.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wybrałam misia na księżycu - niebieski :) jest naprawdę uroczy zestaw.
    Nie umiem się już doczekać aż Olka w nim położę

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    No to tam najwyżej parasolkę dokupię, ale żeby była możliwość w jednym miejscu wszystkiego, bo nie chcę się bawić. I gdzie właśnie najkorzystniej kupić wszystko razem, ale widzę, że muszę chyba po sklepach pojeźdźić i zobaczyć czy w sklepie czy na allegro.

Jakbyście trafiły na jakąś fajną parasolkę do Jedo albo uniwersalną bo takich najwięcej, to dajcie znać proszę, bo muszę kupić nową. Nasza poprzednia to średnia przyjemność użytkowania.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:50

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny. Jak dobrze, że tu jesteście, co chwilę uświadamiacie mi, co jeszcze będzie potrzebne do wyprawki :) Ostatnio po cichu tylko Was podczytuję nie wtrącając się w te wszystkie dyskusje o wózkach ;) Ja kupiłam wózek używany jeszcze zanim zaczęły się te rozmowy i wymiana opinii. Więc temat mam z głowy. A czy wózek się sprawdzi, to dopiero się okaże, mi się podoba (X Lander XA, podobno klasyka, produkowana od wielu lat) :)

Czyli uważacie, że póki co kołderka i podusia to zbędny wydatek? Na razie mam dwa kocyki, na pewno kupię rożek i może śpiworek?

Postanowiłam również zakupić monitor oddechu, negocjuję właśnie cenę używanego. Wiem, że z moim charakterem byłabym spokojniejsza mając ten przyrząd :)

Laktator dostałam używany jako gratis do paki ciuszków dziecięcych, ale okazało się, że brakuje w nim części, więc chyba będę zmuszona i tak kupić. Myślę raczej o ręcznym.

A tak poza tym to dużo zdrowia dla wszystkich chorowitek i miłego dnia Wam życzę. U mnie na razie wszystko dobrze (odpukać!), w środę usg szyjki.

Miriam, alexast, evas lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Padam jak widzę te kłótnie :) ja czasem wolę nie odezwać się wcale niz potem przez trzy dni się spierać o to kto ma racje. Ja sobie upatrzyłam na Allegro piękne skarpetki-
    http://allegro.pl/skarpetki-buciki-niemowlece-panterka-leopard-0-6-i4014823464.html

Co do laktatora to ja miałam/mam ręczny i w zupełności to wystarcza. Przy okazji rączkę się ćwiczy ;)

PS. Jutro wchodzę w III trymestr :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:57

alexast, Galanea, evas, NataliaK, Modelka, eta lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina - śliczne te skarpetki, jak widzę takie rzeczy to żałuje, że nie będę miała córki. Choć jestem bardzo wdzięczna za mojego ukochanego Olka.

Bea_tina, Galanea, NataliaK lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu wyszperałam jeszcze takie same biało-czarne http://allegro.pl/sliczne-skarpetki-niemowlece-panterka-leopard-0-6m-i4016637152.html

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast mam takie samo odczucie jak Ty! Jestem przeszczęśliwa, że będę mieć synka(bardzo upragnionego), ale jak się patrzy na ubranka dziewczęce a chłopięce, to jest taka różnica, że łezka w oku się kręci z zazdrości:) Ale nie powiem, czasami znajdzie się piękne perełki dla chłopaczków:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To fakt, dla dziewczynek jest zatrzęsienie ubranek i można przebierać jak laleczki (sama mam już w szafie śliczne sukieneczki). Ale patrzcie dziewczyny, jakie markowe buciory możecie swoim facetom kupować :>

http://allegro.pl/buty-buciki-niemowlece-timberland-rozm-15-i4015570365.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 13:09

Bea_tina lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dada dobre pieluszki i cena tez nie duża :) spotkałam sie tylko z jednym dzieckiem ktore miało na nie uczulenie ale on wyjątkowo wrażliwy był dzieciak (pracuje w żłobku wiec sporo dzieci sie przewinęło i plmpersow wypróbowalo) ja osobiście mam pampersy te białe 6 paczek bo mam zamiar przejść na wielorazowe
    Ale z ręka na sercu polecam dade z tańszych
    A drosze to pampersy
    A tak z ciekawostek to dada ma mniej chemi w środku niz pampersy ;)

to Weronika jest druga z uczuleniem na dadę :) Jak była malutka to próbowaliśmy zmienić, ale miała tak odparzoną pupę, że nigdy więcej ich nie kupiłam. A z dwa miesiące temu przyszła ze żłobka w dadzie (?) i 3 dni jej tyłek musiałam smarować hurtową ilością alantanu :/

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ