MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Jej to ja chyba jestem najmniej przygotowana z nas wszystkich tutaj
bo jak czytam, że prawie wszystkie macie już wózki.. laktatory.. wyprawki.. wybieracie łóżeczka.. omg.. Ja nie mam nic tylko 3 szt. body 2szt. półśpiochów i 1szt śpioszków...
Nie wiem czy wynika to z tego, że to moje 3 dziecko.. z pierwszym też wszystko miała wcześniejstało gotowe i czekało na malucha.. teraz wózek kupię w maju lub czerwcu tak planuję, a jak wyjdzie zobaczymy
-
nutka wrote:Dziewczyny, które kupiły bądź zamierzają kupić Jedo Fym Memo- może któraś tak jak ja szuka najtaniej tej samej wersji: albo 2w1 spacerówka i gondola(z osłonkami na nóżki), parasolka, folia, torba lub 3 w 1 to samo plus fotelik i adapter(ew. również baza czy w komplecie czy żeby dokupić osobno). Bo jak np patrzę na stronę producenta to wyjdzie drożej niż np. na allegro...
-
ja jeszcze nic nie kupiłam, ale mam prawie wszystkp czego mi trzeba po synku. muszę tylko kosmetyki i butelki kupić
po narodzinach jak już jakieś pieniądze z tego tytułu dostanę to kupię starszemu nowe łóżeczko a te co w nim śpi to szczebelkowe będzie dla młodszego - chcę tylko nową pościel kupić
teraz to powinnam powoli odkładać na poród
-
Miriam wrote:Dada dobre pieluszki i cena tez nie duża
spotkałam sie tylko z jednym dzieckiem ktore miało na nie uczulenie ale on wyjątkowo wrażliwy był dzieciak (pracuje w żłobku wiec sporo dzieci sie przewinęło i plmpersow wypróbowalo) ja osobiście mam pampersy te białe 6 paczek bo mam zamiar przejść na wielorazowe
Ale z ręka na sercu polecam dade z tańszych
A drosze to pampersy
A tak z ciekawostek to dada ma mniej chemi w środku niz pampersy -
excella wrote:Co do wózków, ja mam taki http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2184&osCsid=pqpoddoc6v9iti6037tmjritg0
Wiem, że nie lubicie trójkołowychja lubie :p Na moje leśne tereny jest super, nawet w bardzo głebokim sniegu dał rade, na plaży też został sprawdzony. Jak bylo cieplo to zakładsłam rolki i jezdzilam z młodym
Gdybym mieszkała w miejscu gdzie są same chodniki czy super dobre ścieżki, pewnie kupiłabym coś innego. Te4az szukam spacerowki do samochodu, i zaraz czas zaczać robic wyprawke dla malucha
-
jeżeli chodzi o pieluszki to pamiętam, że najlepiej spisywały się w pierwszym miesiącu dady i happy bo ja oczywiście wystartowałam z pampersami białymi, które są świetne swpją drogą - ale na początku jak Michaś robił małe kupki, że nie wyczuwałam ich od razu to po paru minutach tak pieluszka przysychała, że musiałam ją odrywać od pupy. dady i happy nie przysychały tak
a pampersy mega chłonne to i był problem
-
Dziewczyny sorki za wczoraj i że musiałyście to czytać ale normalnie nie wytrzymałam ja nazwała mnie prostaczką
Monalista kuruj się - mam nadzieję że to nic groźnego.
Co do wyprawki to wczoraj traiłą mi się perełka - żona mojego kuzyna chciała wystawić dużą pakę na allegro z markowymi ciuchami - poprosiłam ją żeby wysłała mi zdjęcia że może coś kupię i okazało się że wszystkie rzeczysa jak nowe - cały komplet ma ponad 100 szt i chce za to 300 zł - i bioręTam jest wszystko: body, kaftaniki, śpiochy, pajace, skarpetki, rajstopy, czapeczki. Jest też chusta - nie wiem jak ją się zakłada żeby nosić dziecko ale muszę o tym więcej poczytać.
Miłego dnia
Bea_tina, monalisa, evas, Modelka lubią tę wiadomość
-
no właśnie nie wiem jeszcxe co do wózka. bo ostatnim razem rodxiłam w jesieni to kołderki nie miałam tylko koc ciepły i podusię małą a teraz na lato to pusta gondola będzie
te z allegro komplety pościeli to niektóre prezentują się naprawdę super ale co do jakości to nie wiemsama mam plan na allegro kupić bo tańsze niż w sklepie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 09:17
monalisa lubi tę wiadomość
-
100 dni, a moze mniej/wiecej i moja Niespodzianka będzie na swiecie:)
A do łóżeczka co proponujecie , też kocyk czy kołderkę? Właściwie to się mocno zastanawiam bo kołderki normalne to są duże 120x90,100x135 a te co do wózków/kolysek 50x70 wiec moze warto w taka zainwestować. Latem też bywa ok 10 stopni. Sama nie wiem.
A materac polecacie piankowy, kokos-gryka?nutka, monalisa lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:Mnie się podobają też trójkołowce tylko przyznam się szczerze że nie kupiłam ze strachu że się nie sprawdzi w moim terenie. Powiedz mi jak jeździ się nim po nierównościach ? W terenie kamienisto trawiastym?
Niestety, troche telepie bo nie ma amortyzatorów, ale przynajmniej mały szybko zasypiał. W spacerówce tego tak nie odczułam. Bo siedzisko wisi jak hamak, nie wiem jak to nazwać dziecko się delikatnie kołysze. Dobrze wtedy amortyzuje. W spacerowce jest schowana moskitiera, ktorą uwaga, odkryslismy po roku od zakupu wózkajestem zadowolona, lekko.się prowadzi ale.najlepiej obejrzeć na zywo, kazdemu pasuje co innego.
Ja też lozeczko drewniane mam po synku, teraz chce mu kupić inne wiec mały bedzie.mial gdzie spać. My kołderke kupiliśmy w.ikeii, nie jest zła. Ale drugiej tam nie kupie, bo oni maja jakiś swoj wymiar, i jak chce sie nowe poszewki to już tylko w Ikeii trzeba kupowac. Pewnie zamowie coś na allegro, ale z tym sie.nie spiesze bo nam kołderka na poczatku wcale sie nie przydała. Teraz bedzie lato wiec kocyk wystraczy, do.wózka też.
Puduszkę muszę kupić do łóżeczka i wózka, ni zwykłą, tylko ten Klin aby główka była wyżej. -
nick nieaktualny
-
Co do materaca to na pewno kupuję pianka - kokos- gryka. Miriam widziałam te śpiworki super są tylko zastanawiam się czy dziecku nie będzie w lecie za gorąco ? U mnie w domu jest jak w piekarniku
Przy pierwszej córce wogóle przez jakiś czas nie używałam poduszki tylko spała tak na płasko, więc teraz chyba tez tak zrobię. -
Materac do łóżeczka planuje koks-pianka-gryka. Do łóżeczka żadnej kolderki na razie nie kupuje. Rożek, czy spiworek i dostałam taki kocyk grubszy mięciutki.
Do wózka też tylko kocyk, jeden cieniutki, a drugi grubszy.
Myślę że na lato żadne kolderki nie będą potrzebne. Raczej pod koniec lata zacznę szukać czegoś grubszego.topa42, evas lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTopa no jeżeli masz tak gorąco to może być dziecku ciepło hm może rozek na początek a pózniej zobaczysz
co do mareraca to my kupowaliśmy dwa łóżeczka jedno dla nas drugie dla teściów gdy będziemy jezdzic do nich i materacyki wzięliśmy gryka pianka kokos polecala mi je znajoma pediatra
czytałam w necie ze czasem robaki z nich wychodzą ale to jeżeli ma sie odpowiednie warunki do ich hodowli heheh i jak sie nie dba o higienę materacyka np jak dxiwcko zasiusia jest wilgoć w domu itp to potrafią ale to tak jak z molami czy rybikami
wszystkie koleżanki ktore maja dxieci polecają gryka pianka kokos podobno dobre tez są latwksowe ale drogie no i sztuczne jednak to lateks a gryka i kokos jednak naturalne
tylko trzeba uważać na chiński kokos bo to sztuczna podróbka
Bea_tina lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny ja na początek do łóżeczka też chcę używać albo rożek albo śpiworek, kołderki na początek nie chcę bo będę się bała że dziecko nakryje buzię przez przypadek (to moje pierwsze dziecko więc wolę daleko idącą ostrożność).
Mam natomiast pytanie, bo kupimy na pewno monitor oddechu, wiem że tam płytki wkłada się pod materac, moje pytanie do zorientowanych osób: czy ten sprzęt będzie działał i przez materac i przez rożek/czy śpiworek - bo to też dodatkowa warstwa pod pleckami dziecka ? czy macie doświadczenie w użytkowaniu tego sprzętu?
A przy okazji, jak lato jest ciepłe, w nocy 20 stopni, to rzeczywiście do łóżeczka na noc najlepiej wybrać dla noworodka rożek lub śpiworek? jak w praktyce to wygląda? -
ja miałam kołderkę w łóżeczku od początku i do teraz pod nią synek śpi
i dla tego też kupię najwyżej poczeka z użyciem do jesieni
Michaś przez pierwsze miesiące spał w rożku bo lubił być otulony i straszny zmarźlak był
a te śpiworki do spania miałam bo siostra dała ale jakoś u nas się nie sprawdziły, choć wiem, że niektórzy je chwalą
jak to się mówi są dzieci i dzieci
nasz śpiworków nie lubił i się denerwował
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 10:25
Miriam, eta, monalisa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam dwa monitory oddechu jeden kupilamy drugi dostaliśmy od kolegi Czarka z pracy sprawdziliśmy obydwa działają przez materac podklad gumowy przesvieradlo kolderke i spiworek
sprawdziliśmy ręka tzn Czarek kładł rękę ja w drugim pokoju stałam z niania on zabierał rękę po ok 2-3 minutach i włączal stoper po on 30 -40 sekundach zaczynał wyc alarm wiec działają
kolega Czarka tez potwierdził ze działa bo jak ich cora wychodziła z łóżeczka to wylo strasznie
(ona teraz ma 2lata wiec używali monitora teraz jako alarmu ze dziecko sie obudzilo i wyszło z łóżeczka )
My mamy monitor z nianka angelcare z dwoma plytkami ten zielono biały
I tommy tippe z jedna płytka ten starszy modeleta lubi tę wiadomość