X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej to ja chyba jestem najmniej przygotowana z nas wszystkich tutaj :) bo jak czytam, że prawie wszystkie macie już wózki.. laktatory.. wyprawki.. wybieracie łóżeczka.. omg.. Ja nie mam nic tylko 3 szt. body 2szt. półśpiochów i 1szt śpioszków...

Nie wiem czy wynika to z tego, że to moje 3 dziecko.. z pierwszym też wszystko miała wcześniej :) stało gotowe i czekało na malucha.. teraz wózek kupię w maju lub czerwcu tak planuję, a jak wyjdzie zobaczymy :)

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny, które kupiły bądź zamierzają kupić Jedo Fym Memo- może któraś tak jak ja szuka najtaniej tej samej wersji: albo 2w1 spacerówka i gondola(z osłonkami na nóżki), parasolka, folia, torba lub 3 w 1 to samo plus fotelik i adapter(ew. również baza czy w komplecie czy żeby dokupić osobno). Bo jak np patrzę na stronę producenta to wyjdzie drożej niż np. na allegro...
    Ja ten wózek oglądałam jest naprawdę fajny i z tego właśnie co mówił sprzedawca trzeba dokupić moskitię, folię i parasolkę, mówił że nie musi być oryginalna z tej firmy bo trochę kosztuje. Pytałam tylko w jednym sklepie o ten model więc może gdzieś indziej dają cały komplet.

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jeszcze nic nie kupiłam, ale mam prawie wszystkp czego mi trzeba po synku. muszę tylko kosmetyki i butelki kupić :) po narodzinach jak już jakieś pieniądze z tego tytułu dostanę to kupię starszemu nowe łóżeczko a te co w nim śpi to szczebelkowe będzie dla młodszego - chcę tylko nową pościel kupić :) teraz to powinnam powoli odkładać na poród :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam wrote:
    Dada dobre pieluszki i cena tez nie duża :) spotkałam sie tylko z jednym dzieckiem ktore miało na nie uczulenie ale on wyjątkowo wrażliwy był dzieciak (pracuje w żłobku wiec sporo dzieci sie przewinęło i plmpersow wypróbowalo) ja osobiście mam pampersy te białe 6 paczek bo mam zamiar przejść na wielorazowe
    Ale z ręka na sercu polecam dade z tańszych
    A drosze to pampersy
    A tak z ciekawostek to dada ma mniej chemi w środku niz pampersy ;)
    Dzięki za podpowiedź na pewno spróbuję te pieluchy dada - ciekawa jestem czy będą dobre :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Co do wózków, ja mam taki http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2184&osCsid=pqpoddoc6v9iti6037tmjritg0

Wiem, że nie lubicie trójkołowych :) ja lubie :p Na moje leśne tereny jest super, nawet w bardzo głebokim sniegu dał rade, na plaży też został sprawdzony. Jak bylo cieplo to zakładsłam rolki i jezdzilam z młodym :) Gdybym mieszkała w miejscu gdzie są same chodniki czy super dobre ścieżki, pewnie kupiłabym coś innego. Te4az szukam spacerowki do samochodu, i zaraz czas zaczać robic wyprawke dla malucha :)
    Mnie się podobają też trójkołowce tylko przyznam się szczerze że nie kupiłam ze strachu że się nie sprawdzi w moim terenie. Powiedz mi jak jeździ się nim po nierównościach ? W terenie kamienisto trawiastym?

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jeżeli chodzi o pieluszki to pamiętam, że najlepiej spisywały się w pierwszym miesiącu dady i happy bo ja oczywiście wystartowałam z pampersami białymi, które są świetne swpją drogą - ale na początku jak Michaś robił małe kupki, że nie wyczuwałam ich od razu to po paru minutach tak pieluszka przysychała, że musiałam ją odrywać od pupy. dady i happy nie przysychały tak :) a pampersy mega chłonne to i był problem :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny sorki za wczoraj i że musiałyście to czytać ale normalnie nie wytrzymałam ja nazwała mnie prostaczką :-)
    Monalista kuruj się - mam nadzieję że to nic groźnego.
    Co do wyprawki to wczoraj traiłą mi się perełka - żona mojego kuzyna chciała wystawić dużą pakę na allegro z markowymi ciuchami - poprosiłam ją żeby wysłała mi zdjęcia że może coś kupię i okazało się że wszystkie rzeczysa jak nowe - cały komplet ma ponad 100 szt i chce za to 300 zł - i biorę :-) Tam jest wszystko: body, kaftaniki, śpiochy, pajace, skarpetki, rajstopy, czapeczki. Jest też chusta - nie wiem jak ją się zakłada żeby nosić dziecko ale muszę o tym więcej poczytać.
    Miłego dnia :-)

Bea_tina, monalisa, evas, Modelka lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też pościel chciałabym zakupić w tym miesiącu, u mnie w mieście marny wybór i drogie. Ciekawi mnie jakość tych z allegro... 5-elementowe ok.120 zł.
    A co do wozeczka planujecie kupić: kolderka, kocyk, z poduszka zestaw czy nie?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie nie wiem jeszcxe co do wózka. bo ostatnim razem rodxiłam w jesieni to kołderki nie miałam tylko koc ciepły i podusię małą a teraz na lato to pusta gondola będzie :)
    te z allegro komplety pościeli to niektóre prezentują się naprawdę super ale co do jakości to nie wiem :) sama mam plan na allegro kupić bo tańsze niż w sklepie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 09:17

monalisa lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez się zastanawiam czy kupić jakąś kołderkę ? Myślę że dopiero do spacerówki.

zem3i09keg891u11.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba rozejrzę się za jakąś podusią cienką a kocyków mam pod dostatkiem :)jakoś coś się dopasuje ;)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    100 dni, a moze mniej/wiecej i moja Niespodzianka będzie na swiecie:)

A do łóżeczka co proponujecie , też kocyk czy kołderkę? Właściwie to się mocno zastanawiam bo kołderki normalne to są duże 120x90,100x135 a te co do wózków/kolysek 50x70 wiec moze warto w taka zainwestować. Latem też bywa ok 10 stopni. Sama nie wiem.

A materac polecacie piankowy, kokos-gryka?

nutka, monalisa lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Mnie się podobają też trójkołowce tylko przyznam się szczerze że nie kupiłam ze strachu że się nie sprawdzi w moim terenie. Powiedz mi jak jeździ się nim po nierównościach ? W terenie kamienisto trawiastym?

Niestety, troche telepie bo nie ma amortyzatorów, ale przynajmniej mały szybko zasypiał. W spacerówce tego tak nie odczułam. Bo siedzisko wisi jak hamak, nie wiem jak to nazwać dziecko się delikatnie kołysze. Dobrze wtedy amortyzuje. W spacerowce jest schowana moskitiera, ktorą uwaga, odkryslismy po roku od zakupu wózka :) jestem zadowolona, lekko.się prowadzi ale.najlepiej obejrzeć na zywo, kazdemu pasuje co innego.

Ja też lozeczko drewniane mam po synku, teraz chce mu kupić inne wiec mały bedzie.mial gdzie spać. My kołderke kupiliśmy w.ikeii, nie jest zła. Ale drugiej tam nie kupie, bo oni maja jakiś swoj wymiar, i jak chce sie nowe poszewki to już tylko w Ikeii trzeba kupowac. Pewnie zamowie coś na allegro, ale z tym sie.nie spiesze bo nam kołderka na poczatku wcale sie nie przydała. Teraz bedzie lato wiec kocyk wystraczy, do.wózka też.
    Puduszkę muszę kupić do łóżeczka i wózka, ni zwykłą, tylko ten Klin aby główka była wyżej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do łóżeczka na początek fajne są te spiworki mamy pewność ze dziecko w nocy nie naciągnie sobie nic na twarz o sie nie udusi :)

nutka, Modelka lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do materaca to na pewno kupuję pianka - kokos- gryka. Miriam widziałam te śpiworki super są tylko zastanawiam się czy dziecku nie będzie w lecie za gorąco ? U mnie w domu jest jak w piekarniku :-)
    Przy pierwszej córce wogóle przez jakiś czas nie używałam poduszki tylko spała tak na płasko, więc teraz chyba tez tak zrobię.

zem3i09keg891u11.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Materac do łóżeczka planuje koks-pianka-gryka. Do łóżeczka żadnej kolderki na razie nie kupuje. Rożek, czy spiworek i dostałam taki kocyk grubszy mięciutki.
    Do wózka też tylko kocyk, jeden cieniutki, a drugi grubszy.
    Myślę że na lato żadne kolderki nie będą potrzebne. Raczej pod koniec lata zacznę szukać czegoś grubszego.

topa42, evas lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa no jeżeli masz tak gorąco to może być dziecku ciepło hm może rozek na początek a pózniej zobaczysz :) co do mareraca to my kupowaliśmy dwa łóżeczka jedno dla nas drugie dla teściów gdy będziemy jezdzic do nich i materacyki wzięliśmy gryka pianka kokos polecala mi je znajoma pediatra :) czytałam w necie ze czasem robaki z nich wychodzą ale to jeżeli ma sie odpowiednie warunki do ich hodowli heheh i jak sie nie dba o higienę materacyka np jak dxiwcko zasiusia jest wilgoć w domu itp to potrafią ale to tak jak z molami czy rybikami :) wszystkie koleżanki ktore maja dxieci polecają gryka pianka kokos podobno dobre tez są latwksowe ale drogie no i sztuczne jednak to lateks a gryka i kokos jednak naturalne ;) tylko trzeba uważać na chiński kokos bo to sztuczna podróbka :)

Bea_tina lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja na początek do łóżeczka też chcę używać albo rożek albo śpiworek, kołderki na początek nie chcę bo będę się bała że dziecko nakryje buzię przez przypadek (to moje pierwsze dziecko więc wolę daleko idącą ostrożność).
    Mam natomiast pytanie, bo kupimy na pewno monitor oddechu, wiem że tam płytki wkłada się pod materac, moje pytanie do zorientowanych osób: czy ten sprzęt będzie działał i przez materac i przez rożek/czy śpiworek - bo to też dodatkowa warstwa pod pleckami dziecka ? czy macie doświadczenie w użytkowaniu tego sprzętu?

A przy okazji, jak lato jest ciepłe, w nocy 20 stopni, to rzeczywiście do łóżeczka na noc najlepiej wybrać dla noworodka rożek lub śpiworek? jak w praktyce to wygląda?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam kołderkę w łóżeczku od początku i do teraz pod nią synek śpi :) i dla tego też kupię najwyżej poczeka z użyciem do jesieni :) Michaś przez pierwsze miesiące spał w rożku bo lubił być otulony i straszny zmarźlak był :) a te śpiworki do spania miałam bo siostra dała ale jakoś u nas się nie sprawdziły, choć wiem, że niektórzy je chwalą :) jak to się mówi są dzieci i dzieci ;) nasz śpiworków nie lubił i się denerwował :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 10:25

Miriam, eta, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dwa monitory oddechu jeden kupilamy drugi dostaliśmy od kolegi Czarka z pracy sprawdziliśmy obydwa działają przez materac podklad gumowy przesvieradlo kolderke i spiworek :) sprawdziliśmy ręka tzn Czarek kładł rękę ja w drugim pokoju stałam z niania on zabierał rękę po ok 2-3 minutach i włączal stoper po on 30 -40 sekundach zaczynał wyc alarm wiec działają :) kolega Czarka tez potwierdził ze działa bo jak ich cora wychodziła z łóżeczka to wylo strasznie :) (ona teraz ma 2lata wiec używali monitora teraz jako alarmu ze dziecko sie obudzilo i wyszło z łóżeczka )

My mamy monitor z nianka angelcare z dwoma plytkami ten zielono biały
    I tommy tippe z jedna płytka ten starszy model

eta lubi tę wiadomość

‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ