X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Ala29 witamy. Przepraszamy że tak się naczytalas tu zadko dochodzi do spiec wiec się nie zrażaj :) mamy burze hormonów dziś :)

bontbhr.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 22:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    OMG dziewczęta, no co wy.. skojarzyłyście mi się z gatunkiem gimbus vulgaris. :D Czuje się jak ignorantka, bo we mnie wózki nie wzbudzają żadnych emocji. Prędzej laktator, który dzisiaj zakupiliśmy. Mąż wypróbował na sobie. Mieliśmy głupawkę jak niedojrzałe nastolatki widzące prezerwatywę.:P

Spokojnej nocy i powrotów do zdrowia.:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 22:28

Miriam, MonikaS, NataliaK, alexast, evas, ivv lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada dobre pieluszki i cena tez nie duża :) spotkałam sie tylko z jednym dzieckiem ktore miało na nie uczulenie ale on wyjątkowo wrażliwy był dzieciak (pracuje w żłobku wiec sporo dzieci sie przewinęło i plmpersow wypróbowalo) ja osobiście mam pampersy te białe 6 paczek bo mam zamiar przejść na wielorazowe
    Ale z ręka na sercu polecam dade z tańszych
    A drosze to pampersy
    A tak z ciekawostek to dada ma mniej chemi w środku niz pampersy ;)

monalisa, alexast lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja podziwiam rodziców którzy decydują się na wielorazówki, chwała im za to, bo jest to na pewno ekologiczne, ja to z całą pewnością nie ogarnę tak sytuacji żeby lecieć z wielorazówkami. pierwszy raz będę mamą i nie mam pojęcia o niczym :) jestem zielona jak przysłowiowa trawa na wiosnę ;) nigdy nie miałam kontaktu z małymi dziećmi więc mam zupełny brak wiedzy w tym temacie.
    czekam na szkołę rodzenia żeby się czegoś nauczyć! może choć trochę mi to pomoże! :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez nie mam dzieci ;) tule co w pracy :) ale to 7-8h i do sio do domu :P
    A co tu podziwiać rodziców z wielorazowymi pieluszkami teraz to do pralki i już nasze mamy to mozna podziwiać i ich gotowanie pieluch tetrowych w wielkich garach :D a traz to i papierki na grubsza sprawę są i specjalne proszki i napy w otulaczach wiec to nie jest takie trudne :)

monalisa, evas lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no fakt nasze mamy to miały zadanie bojowe! :D
    pewnie kiedyś zgłębię temat wielorazówek i kto wie może jeszcze się do czerwca zdecyduję albo przy kolejnym dziecku :) nigdy nie wiadomo :)

Miriam lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam dziękuję za opinie naprawdę przyda się , a Pampersy tez w białej paczce mamy innych firm tez po troszku bo ja juz wspomniałam bratanek miał problemy skórne i wyprobowali juz wszystkie pieluszki na rynku i co ciekawe tylko Dada zdała egzamin :) ale ile dzieci tyle opinii mam

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żegnam was na dziś, głowa pobolrwa i oko pewnie od ucha , a i stresu dziś tu trochę.
    Dobranoc spokojnej nocy

bontbhr.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 23:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kłótni dziewczyn, to w 1000% przyznaje racje topie. Tez zauważyłam że Weronika jest jedyna osoba wszczynajaca takie dyskusje, a potem robi z siebie ofiare. To jest kolejne forum z którego odchodzi, bo ktos sie osmielil miec inne zdanie!!! Chwalisz sie ze bylas na tylu uczelniach w europie a twoje wypowiedzi niestety o tym nie swiadcza. Kto ci dal prawo obrazania innych?
    Weronika pomysl sama co pisałaś np o wyborze mebli z ikei. Nie pisz ze bronisz sposobu wyrazania opinii, bo na imie Alicja napisalas feee!!!!po czym jak zwrocilam ci na to uwage stwierdzilas ze ci dowalilam. Dowalilas to ty topie i kazdej dziewczynie, ktora sie z toba nie zgodzila. Nie mozna bylo nawet napisac o swoich odczuciach w pokoju ze stylowymi meblami, bo cie to bardzo urazilo... Najlepiej nie pisac o niczym co moze miec jakikolwiek zwiazek z twoimi wyborami czy pogladami, bo od razu atakujesz i to w agresywny sposob. Gratuluje wprowadzenia zametu na kolejnym forum czerwcowych mam. I pomyslec ze jeszcze nie tak dawno na bb cie bronilam...

nutka, excella, azi, topa42 lubią tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które kupiły bądź zamierzają kupić Jedo Fym Memo- może któraś tak jak ja szuka najtaniej tej samej wersji: albo 2w1 spacerówka i gondola(z osłonkami na nóżki), parasolka, folia, torba lub 3 w 1 to samo plus fotelik i adapter(ew. również baza czy w komplecie czy żeby dokupić osobno). Bo jak np patrzę na stronę producenta to wyjdzie drożej niż np. na allegro...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie witam i zarazem mówię dobranoc kobietki. Przeczytałam kilka stron wstecz i cieszę się, ze nie muszę wybierać wózka, bo będę miała taki jaki dostanę od znajomych. Nawet się nie zastanawiam czy drogi czy tani, ważne aby spełniał wymagane funkcje konkretnej mamy :)
    Widzę dziewczyny, ze wyprawki robicie już dla maluchów, a ja nic nie mam jeszcze. Chciałam poczekać do porodu, ale chyba skusze sie na kilka drobiazgow :)
    Życzę spokojnej nocy i uśmiechu jutrzejszego poranka :)

nutka, Modelka, MonikaS lubią tę wiadomość

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 00:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dziewczyny, które kupiły bądź zamierzają kupić Jedo Fym Memo- może któraś tak jak ja szuka najtaniej tej samej wersji: albo 2w1 spacerówka i gondola(z osłonkami na nóżki), parasolka, folia, torba lub 3 w 1 to samo plus fotelik i adapter(ew. również baza czy w komplecie czy żeby dokupić osobno). Bo jak np patrzę na stronę producenta to wyjdzie drożej niż np. na allegro...
    Jedo ciężko kupić w zestawie z parasolka.
    Sprawdź sobie sklep www.dudekdladzieci.pl. W zestawach mają torbę, moskitiere, folie. Możesz kupić albo z fotelikiem Jedo Berbero, Avionaut, Maxi Cosi lub Recaro, plus do tego odpowiednie adaptery.
    A parasolka kosztuje ok 70 zł.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 07:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jej, trudno Was nadrobić po tylu dniach.
    Nie trudno o kłótnie w takim miejscu, skoro same baby tu siedzą ;)

Za mną jakieś ciężkie.dni, i z samopocuciem i zdrowiem, mam nadzieje ze z nowym tygodniem bedzie lepiej. Musze umówić sie na przyszły tydzień do lekarza bo już czas podejrzeć synka ;)

Kupiłam mężowi prezent na.urodziny, fotelik na rower:) bo sobie zażyczył :)
    Więc oni w lato będą jezdzic, a ja będe spacerować z mniejszym szkrabem :)
    Za tydzień w Lidlu bedzie promocja na pieluchy Pampers. Musze zrobić jeszcze jedno podejście do tych Dady.

• excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wózków, ja mam taki http://www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=2184&osCsid=pqpoddoc6v9iti6037tmjritg0

Wiem, że nie lubicie trójkołowych :) ja lubie :p Na moje leśne tereny jest super, nawet w bardzo głebokim sniegu dał rade, na plaży też został sprawdzony. Jak bylo cieplo to zakładsłam rolki i jezdzilam z młodym :) Gdybym mieszkała w miejscu gdzie są same chodniki czy super dobre ścieżki, pewnie kupiłabym coś innego. Te4az szukam spacerowki do samochodu, i zaraz czas zaczać robic wyprawke dla malucha :)

• monalisa Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć pół nocy nie przestałam wymiotowalam kilka razy ale sama zółcią jedna gorycz w ustach. Czuje się strasznie zmeczona do tego ten boj ucha, glowy , oka i calej szyi z lewej strony. Kurcze moze oo olejku z kamfory wymiotuje? Dzis mam gina ale musze się dostac do rodzinnej boje się

bontbhr.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, dużo zdrówka. Mam nadzieje że lekarz pomoże i będzie Ci lepiej.

monalisa lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa zwroc uwage lekarza na te wymioty biedaku, mam nadzieje, ze sztbko przejda wszystkie dolegliwosci!

Sluchajcie ja wczoraj w internecie poczytalam o wozku x-lander move i przerazily mnie opinie o lamiacej sie raczce od stelaza, nie wiem czy to w jakims roku byl wybrakowany model czy one tak nadal maja. Moze ktoras z Was o tym slyszala?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cieszę się Sunset, że czujesz się usatysfakcjonowana, dobrze wiesz, ze z forum bb odeszłam razem z inną koleżanką, gdyż miałyśmy dosyć głupoty tam panującej, głupota polegała na tym,że dzień w dzień głównym tematem rozmów było jedzenie pączków, picie coli i zagryzanie chipsami. Skoro mnie broniłaś, to chyba miałaś podobne wrażenia? a teraz zmieniasz zdanie? cóż...jak tylko tu przyszłam zapytałam dziewczyny co sądzą o takim podejściu bo nie chciałam powtórki z rozrywki,okazało się że tu dziewczyny myślą podobnie do mnie i to mi się spodobało, że dużo tu mądrych dziewczyn.
    Tyle wyjaśnienia co do wpisu sunset, wiadomo winny się tłumaczy, niemniej miałam potrzebę wyjaśnienia tej zmanipulowanej wypowiedzi.
    Nie będę dłużej zaśmiecać tego miejsca, wiem,że jest tu wiele fantastycznych mam i za wiedzę tu zdobytą bardzo dziękuję i jeszcze raz powodzenia wszystkim.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,

Monalisa biedna Ty. współczuję tego bólu ucha. to straszny ból... a do tego te wymioty... trzymaj się dzielnie - jakoś to przetrwasz :)

u mnie już lepiej - przespałam prawie calutki wczorajszy dzień a późnym popołudniem jiż było lepiej :)
    mam nabitego siniaka na czole bo mój kochany synuś tak obok mnie chciał się wtulić, że źle wymierzył odległość ;) sam nawey nie poczuł a mi aż łzy poleciały :) i doprawił mamusię tak, że i głowabolała i oczy do końca dnia :)
    dzisiaj zakładam, że będzie lepszy dzień :)

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj, Monika wiem co czujesz. Ja oststnio też przez syna płakałam w nocy, tak sie chciał przytulić że uderzył głową w mój nos, on nic nie poczuł i smacznie spał. Ja rano zobaczyłam że nawet krew mi leciala. Ahh te dzieci ;)

Kupiłam sobie własnie spodnie ciążowe na allegro, mam nadzieje ze szybko przyjdą bo już calkiem sie w nic nie mieszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 08:53

MonikaS, Bea_tina lubią tę wiadomość

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ