MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
hehhe Miriam Ty już na wyczekanej końcówce! teraz to nie znasz dnia ani godziny kiedy maluch zechce się przywitać
i koniecznie musisz nas zaszczycić fotką
fajnie że do nas zaglądasz bo jesteś na świeżo z wyprawką więc można się podpytać co i jak
ja dopiero na początku szykowania wszystkiego, więc mam mętlik w głowie, a jeszcze wszystko musimy sami kupić więc tym bardziej mamy wyzwanie.Miriam lubi tę wiadomość
-
co do klina tomojgo brata żona podkładała pod matrac segregator
sama t sprawdzę jak ię taki klin spisuje
zastanawiałam się jeszcze nad kupnem otulaczka zamiast rożka bo te co mam są takie na jesiennozimową poręWiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 10:43
evas lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo nie znam dnia ani godziny hehe ale zaczynam "srac po gaciach" nie wiem czy jestem gotowa niby termin na 1 kwietnia ale nigdy nie wiadomo
napewno wrzuce zdjęcie
mąż sie śmieje ze najpierw dxiecko zobaczą dziewczyny na ovu niz babcie
tak było ze zdjęciem usg z prenaralnych najpierw z tel na tinypic.com i na ovu dopiero pózniej mms do mojej mamy i teściowej he he
alexast, MonikaS, eta, monalisa, Galanea, evas, NataliaK lubią tę wiadomość
-
Ja mam już kupione takie łóżeczko z całym kompletem http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i3894557848.html
Nie wiem co się sprawdzi a co nie bo to mój pierwszy skarb. Ubranka też już mam, małą wyprawkę do szpitala, pampersy mamy DADA, wszystkie koleżanki mi je polecały. Póki co musiałam przystopować z kupowaniem, bo remontujemy na raty.
Co do wózka to nie mam zielonego pojęcia, który wybiorę. Muszę się w końcu wybrać do jakiegoś sklepu i przetestować kilka modeli. Któraś z was pisała o tym wózku http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego-book-pop-up-completo-modular-sl_p2534 bardzo mi się podoba to, że po złożeniu jest taki mały, a na tym mi bardzo zależy. Ale ciekawa jestem, jak się prowadzi. Póki co nie ruszam się z domu bo od tygodnia jestem zaflegmiona i źle się czuję. Dorze, że mam jeszcze trochę czasu ...monalisa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEta niby piszą na stronach szpitalnych ze rozek ale przeciez cię nie wygania jak przyjedziesz z otulaczem
nam na SR mówili ze rozek bo niby sztywniejszy i lepiej dxiecko sie trzyma ale czy ba wiem w sumie jeżeli to pierwsze dxiecko tak małe do trzymania to może i racja nie wiem ja mam rozek spakowany bo w kwietniu to jeszcze chłodno
eta lubi tę wiadomość
-
eta wrote:Dziewczyny ja na początek do łóżeczka też chcę używać albo rożek albo śpiworek, kołderki na początek nie chcę bo będę się bała że dziecko nakryje buzię przez przypadek (to moje pierwsze dziecko więc wolę daleko idącą ostrożność).
Mam natomiast pytanie, bo kupimy na pewno monitor oddechu, wiem że tam płytki wkłada się pod materac, moje pytanie do zorientowanych osób: czy ten sprzęt będzie działał i przez materac i przez rożek/czy śpiworek - bo to też dodatkowa warstwa pod pleckami dziecka ? czy macie doświadczenie w użytkowaniu tego sprzętu?
A przy okazji, jak lato jest ciepłe, w nocy 20 stopni, to rzeczywiście do łóżeczka na noc najlepiej wybrać dla noworodka rożek lub śpiworek? jak w praktyce to wygląda?
Działa, działa. Też miałam o to obawy i się dziwiłam jak, a w dodatku to urządzenie jest bardzo czułe.
Dzieci nie powinny mieć podkładanych poduszek pod głowę do momentu jak mi to położna powiedziała, aż nie będzie wstanie samo z tą poduszką sobie gdzieś pójść. Także zastanówcie się nad kupowaniem poduszki. Wiadomo, że to ze względów zdrowotnych (kręgosłup) a dodatkowo u niemowląt niebezpieczeństwo uduszenia, jakby się tak przypadkowo obróciło buzią na poduszkę.
Ja przy córci nie używałam poduszki co najmniej rok (nie pamiętam dokładnie ile) Jak widzę te maleństwa na spacerach i w marketach położone na tych poduchach to nieraz mam ochotę się odezwać to aż nieanatomicznie wygląda.
eta lubi tę wiadomość
-
ta podusia co ja ją mam to płaska jak deska, właściwie poduszką nie powinna się nazywać. bardziej jako taki podkład pod ciałko, żeby zupełnoe na gołym materacu nie leżało była w komplecie z kołderką kupiona i się na początku dziwiłam co to za poduszka niepoduszka
jak kawałek kołderki cienkiej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 11:14