WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miriam a u Ciebie już tuż tuż rozwiązanie. Jak już będzie po to wpadnij nam się pochwalić :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki MonikaS i Miriam za ciekawe info :) my też chcemy kupić ten monitor angelcare z dwoma płytkami.
    A wiecie czy ten klin pod materac też stosować? jakie on ma działanie?

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak sie zasiedxialam u was na wątku ze w w czerwcu urodze :D

evas, NataliaK, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zalecany podobno jest po to zeby dziecku lepiej sie oddychało bo ma udroznione drogi oddechowe tak mówili przynajmniej na warsztatach jak byłam w grudniu. ;)

eta lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe lepij nie bo kręgosłup nie wytrzyma ;)

Miriam lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Racja hee hee już i tak ledwo daje radę bo jak by nie było 25 kg na plusie :D

monalisa lubi tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehhe Miriam Ty już na wyczekanej końcówce! teraz to nie znasz dnia ani godziny kiedy maluch zechce się przywitać :) i koniecznie musisz nas zaszczycić fotką :)
    fajnie że do nas zaglądasz bo jesteś na świeżo z wyprawką więc można się podpytać co i jak :)
    ja dopiero na początku szykowania wszystkiego, więc mam mętlik w głowie, a jeszcze wszystko musimy sami kupić więc tym bardziej mamy wyzwanie.

Miriam lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do klina tomojgo brata żona podkładała pod matrac segregator :) sama t sprawdzę jak ię taki klin spisuje ;)

zastanawiałam się jeszcze nad kupnem otulaczka zamiast rożka bo te co mam są takie na jesiennozimową porę

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 10:43

evas lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No tak, zamiast kupować Klin, można podłożyć książki pod nóżki łóżeczka :)

sunset lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo w wózku jst te podnoszone oparcie pod pleckami - już chyba w większości modelach :)
    mam jszcze taką płaskąpodusię to może ją do wózka dam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 10:50

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie może na lato lepszy będzie otulaczek, bo cieńszy?
    ale do szpitala chyba z rożkiem każą przyjść?
    18 marca zacznę szkołę rodzenia więc będę o wszystko pytać i notować, a potem zacznę kupować :) bo jak na razie oglądam, myślę i analizuję :D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie znam dnia ani godziny hehe ale zaczynam "srac po gaciach" nie wiem czy jestem gotowa niby termin na 1 kwietnia ale nigdy nie wiadomo :) napewno wrzuce zdjęcie :) mąż sie śmieje ze najpierw dxiecko zobaczą dziewczyny na ovu niz babcie :) tak było ze zdjęciem usg z prenaralnych najpierw z tel na tinypic.com i na ovu dopiero pózniej mms do mojej mamy i teściowej he he :)

alexast, MonikaS, eta, monalisa, Galanea, evas, NataliaK lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam już kupione takie łóżeczko z całym kompletem http://allegro.pl/baby-raj-20el-posciel-lozeczko-kokos-gratis-i3894557848.html

Nie wiem co się sprawdzi a co nie bo to mój pierwszy skarb. Ubranka też już mam, małą wyprawkę do szpitala, pampersy mamy DADA, wszystkie koleżanki mi je polecały. Póki co musiałam przystopować z kupowaniem, bo remontujemy na raty.
    Co do wózka to nie mam zielonego pojęcia, który wybiorę. Muszę się w końcu wybrać do jakiegoś sklepu i przetestować kilka modeli. Któraś z was pisała o tym wózku http://www.sklep-tosia.pl/peg-perego-book-pop-up-completo-modular-sl_p2534 bardzo mi się podoba to, że po złożeniu jest taki mały, a na tym mi bardzo zależy. Ale ciekawa jestem, jak się prowadzi. Póki co nie ruszam się z domu bo od tygodnia jestem zaflegmiona i źle się czuję. Dorze, że mam jeszcze trochę czasu ... :)

monalisa lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eta niby piszą na stronach szpitalnych ze rozek ale przeciez cię nie wygania jak przyjedziesz z otulaczem :) nam na SR mówili ze rozek bo niby sztywniejszy i lepiej dxiecko sie trzyma ale czy ba wiem w sumie jeżeli to pierwsze dxiecko tak małe do trzymania to może i racja nie wiem ja mam rozek spakowany bo w kwietniu to jeszcze chłodno

eta lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    Dziewczyny ja na początek do łóżeczka też chcę używać albo rożek albo śpiworek, kołderki na początek nie chcę bo będę się bała że dziecko nakryje buzię przez przypadek (to moje pierwsze dziecko więc wolę daleko idącą ostrożność).
    Mam natomiast pytanie, bo kupimy na pewno monitor oddechu, wiem że tam płytki wkłada się pod materac, moje pytanie do zorientowanych osób: czy ten sprzęt będzie działał i przez materac i przez rożek/czy śpiworek - bo to też dodatkowa warstwa pod pleckami dziecka ? czy macie doświadczenie w użytkowaniu tego sprzętu?

A przy okazji, jak lato jest ciepłe, w nocy 20 stopni, to rzeczywiście do łóżeczka na noc najlepiej wybrać dla noworodka rożek lub śpiworek? jak w praktyce to wygląda?

Działa, działa. Też miałam o to obawy i się dziwiłam jak, a w dodatku to urządzenie jest bardzo czułe.

Dzieci nie powinny mieć podkładanych poduszek pod głowę do momentu jak mi to położna powiedziała, aż nie będzie wstanie samo z tą poduszką sobie gdzieś pójść. Także zastanówcie się nad kupowaniem poduszki. Wiadomo, że to ze względów zdrowotnych (kręgosłup) a dodatkowo u niemowląt niebezpieczeństwo uduszenia, jakby się tak przypadkowo obróciło buzią na poduszkę.
    Ja przy córci nie używałam poduszki co najmniej rok (nie pamiętam dokładnie ile :) ) Jak widzę te maleństwa na spacerach i w marketach położone na tych poduchach to nieraz mam ochotę się odezwać to aż nieanatomicznie wygląda.

eta lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ta podusia co ja ją mam to płaska jak deska, właściwie poduszką nie powinna się nazywać. bardziej jako taki podkład pod ciałko, żeby zupełnoe na gołym materacu nie leżało była w komplecie z kołderką kupiona i się na początku dziwiłam co to za poduszka niepoduszka :) jak kawałek kołderki cienkiej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 11:14

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sunset masz racje, dziecko do roku nie powinno używac poduszki. Klin jest taki jak materac, tylko wyprofilowany w trójkąt, po to żeby dsiecko.sie.nie zakrztusiło jak np. mu sie uleje.

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    z tym zakrztuszeniem zawsze najbardziej się bałam :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki Dziewczyny za rozjaśnienie sytuacji i moich wątpliwości :) jeszcze pewnie nie raz będę się radzić :)
    słoneczko zagląda mi już przez okno co oznacza że południe i czas obiadu się zbliża :) ruszam na spacer do sklepu :)
    na razie Dziewczyny!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aaaaa mówiliścię cosik o laktatorach- preferujecie ręczne czy elektryczne? może konkretne firmy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 11:44

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ