WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie martw się, to pewnie chwilowe zachwiania hormonalne. Trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało.

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Haha,Niesforna,u mnie też było 100% ;).Przecież ja nawet mam zdjęcia!pokazałam je lekarce ze szpitala,usłyszałam,że to wargi mogły być... A zdjęcie z 18 i 23 tygodnia.
    Kurczę nie strasz :-)
    Lekarz był tak pewien że mi nawet na opisie usg napisał: "Płeć - męska; penis wielkości 6 mm"
    Ale w sumie co będzie to będzie, aby całe i zdrowe. Wszystkie rzeczy jakie narazie mam są raczej uniwersalne :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Już wypełniłam pita i jutro zawiozę do us:)
    Natalka przykro mi z powodu tych guzków. Co to oznacza, że tyle ich jest? Martwię się. Trzymaj się!

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to już zaczynam swirowac przed jutrzejszym dniem.
    Tydzień już leżę i wstaje tylko do wc.
    Jutro do szpitala jadę sprawdzić co z szyjka i rozwarciem. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Choć brzuch cały czas twardy jest jak stoję. Jak siedzę czy leżę, to jest dobrze, a jak tylko postawie się do pionu to twardy :-(
    Brzuch nie boli, żadnych skurczy nie mam (albo ich nie czuję), więc może mój organizm tak ma...
    Nie wiem, ale boję się jutra.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a co lekarz mówił w tym temacie.. czy to może być spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży?

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja też mam guzki na tarczycy. Przed ciążą miałam chyba trzy, później już nie robiłam usg, więc nie wiem co tam się dzieje.
    Ale wtedy miałam robiona biopsje, i wyszło że wszystko ok. Lekarz mi mówił ze takie guzki ma 90% osób (zwłaszcza kobiet) i to jest całkiem normalne. Trzeba tylko obserwować czy się nie powiększają.
    Będzie dobrze :-)

vikus001, Martynika lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie martwię, że mi przy usg zmienią chłopca na dziewczynkę, bo po amniopunkcji mam czarno na białym "kariotyp męski prawidłowy" więc nie ma złudzeń :) Będzie chłop

Natalia - co do guzów to się nie martw. Moja mama też ma w prawym dwadzieścia parę, a w lewym lekarzowi nie chciało się po 15tym liczyć dalej. Normalnie żyje z nimi już 6 rok. Miała ten typ tarczycy, w którym się chudnie (nadczynność??) miała jodowanie i od tego czasu jest ok. Guzy dalej ma ale nie ma żadnych problemów z nimi :)

Martynika, NataliaK lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynika ale sie porobilo...bardzo ciekawe zjawisko! Kurcze dziewczyny ale macie duze juz te malenstwa, moze bedziecie juz w maju po wszystkim w tak ukladzie.

Natalia czy to oznacza cos zlego? Nie denerwuj sie :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę do końca nie wiem co to oznacza, namnażają się w zastraszającym tempie, przez 4 miesiące wyrosło 11 i nie są już takie małe, więc lekarza zmartwiło to następuje taki szybki wzrost i cała tarczyca wygląda na niezdolną do produkcji hormonów przez jej miąższ :/ Okaże się w pt, mam wizytę u specjalisty. Kurczę, wiem że to dość częste, ale ja mam dopiero 25 lat ( a w sumie dopiero skończę w niedzielę :)i od urodzenia niedoczynność tarczycy, przez lata się faszerowałam hormonami żeby ją zaleczyć i masz babo placek w postaci 12 guzów. Możliwe że w ciąży nastąpiła kumulacja hormonów i tak sobie to tłumaczę. Pewnie skończy się na tym że w raz z wizytą piątkową skoczę sobie wesoło do szpitala na dalszą diagnostykę... BARDZO WESOŁO :-(

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,napisz co lekarz powiedział o tych guzkach.Mojej koleżance namnożyły się w piersiach w czasie ciąży,ale po niej znikły,nie wiem,czy to można porównywać (?),ale w ciąży dzieje się z nami tyle rzeczy,że może ma to bezpośredni związek i nie jest groźne?

Mucha,no,ja powiedziałam bąblowi,że od połowy maja może się już z nami witać :).Byłoby fajnie,jeszcze więcej ciepłych dni razem :).

• Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczenie brzmi to dajnie Natalia, ale moze nie bedzie zle!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,nie nastawiaj się na najgorsze,trzymam za Ciebie mocno kciuki.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja 4 czerwca będę miała skończony 37 tydzień i też mam zamiar robić wszystko co tylko może teoretycznie przyspieszyć poród.. żeby się zaczęło :D

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika a mialas na mnie czekac ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja wierzę, że będzie wszystko dobrze i że po ciąży to się unormuje

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, jak tylko wyjdę od lekarza w piątek dam znać co i jak :)

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :), ja nie z tych co by się załamywały-co to to nie, ale no nie powiem ''LEKKO'' wyszłam rozdrażniona z gabinetu :)
    Teraz i tak z tym nic nie zrobię, lekarz powiedział już drugi raz albo zdrowie dziecka albo matki względem np. leczenia operacyjnego, więc proste że tym zajmiemy się po rozwiązaniu, chociaż może to zniknie w raz z Frankiem z brzucha ;-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Martynika a mialas na mnie czekac ;)

Oj,Kochana,żebyśmy miały termin trochę bardziej zbliżony :) to mogłybyśmy spotkać się "w połowie drogi",ale naprawdę nie obraziłabym się,gdybym jednak miała maluszka przy sobie w maju :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja już też od połowy maja mogę Franka rodzić :) i tez nie ukrywam że chciałabym aby tak się stało ;-)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA pamiętam jak w ciąży z Kubą bałam się porodu.. ale pod koniec ciązy jest już tak cięzko że mimo strachu człowiek chce juz rodzić.. ja i tak go urodziłam koło 38 tygodnia a już było mi tak cięzko.. pamiętam

Tylko z tym porodem to sie nigdy nie wie kiedy złapie.. każda by chciała wcześniej rodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:20

ggfxf7q.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa dzięki za polecenie sklepu! Byliśmy z małżem dziś i byliśmy zachwyceni! Zmieniliśmy tez typ wózka z tako alive na camarelo carera:-) teram myślimy o kolorze;) ale ogólnie super sklep, wszystko w jednym, szkoda tylko, że już wszystko mamy hehe;) Dzięki!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ