X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, nie martw się, to pewnie chwilowe zachwiania hormonalne. Trzymam kciuki, żeby wszystko się unormowało.

NataliaK lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Haha,Niesforna,u mnie też było 100% ;).Przecież ja nawet mam zdjęcia!pokazałam je lekarce ze szpitala,usłyszałam,że to wargi mogły być... A zdjęcie z 18 i 23 tygodnia.
    Kurczę nie strasz :-)
    Lekarz był tak pewien że mi nawet na opisie usg napisał: "Płeć - męska; penis wielkości 6 mm"
    Ale w sumie co będzie to będzie, aby całe i zdrowe. Wszystkie rzeczy jakie narazie mam są raczej uniwersalne :-)

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wszystkie odpowiedzi. Już wypełniłam pita i jutro zawiozę do us:)
    Natalka przykro mi z powodu tych guzków. Co to oznacza, że tyle ich jest? Martwię się. Trzymaj się!

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak w ogóle to już zaczynam swirowac przed jutrzejszym dniem.
    Tydzień już leżę i wstaje tylko do wc.
    Jutro do szpitala jadę sprawdzić co z szyjka i rozwarciem. Mam nadzieję, że będzie dobrze.
    Choć brzuch cały czas twardy jest jak stoję. Jak siedzę czy leżę, to jest dobrze, a jak tylko postawie się do pionu to twardy :-(
    Brzuch nie boli, żadnych skurczy nie mam (albo ich nie czuję), więc może mój organizm tak ma...
    Nie wiem, ale boję się jutra.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia a co lekarz mówił w tym temacie.. czy to może być spowodowane zmianami hormonalnymi w ciąży?

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja też mam guzki na tarczycy. Przed ciążą miałam chyba trzy, później już nie robiłam usg, więc nie wiem co tam się dzieje.
    Ale wtedy miałam robiona biopsje, i wyszło że wszystko ok. Lekarz mi mówił ze takie guzki ma 90% osób (zwłaszcza kobiet) i to jest całkiem normalne. Trzeba tylko obserwować czy się nie powiększają.
    Będzie dobrze :-)

vikus001, Martynika lubią tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie martwię, że mi przy usg zmienią chłopca na dziewczynkę, bo po amniopunkcji mam czarno na białym "kariotyp męski prawidłowy" więc nie ma złudzeń :) Będzie chłop

Natalia - co do guzów to się nie martw. Moja mama też ma w prawym dwadzieścia parę, a w lewym lekarzowi nie chciało się po 15tym liczyć dalej. Normalnie żyje z nimi już 6 rok. Miała ten typ tarczycy, w którym się chudnie (nadczynność??) miała jodowanie i od tego czasu jest ok. Guzy dalej ma ale nie ma żadnych problemów z nimi :)

Martynika, NataliaK lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marynika ale sie porobilo...bardzo ciekawe zjawisko! Kurcze dziewczyny ale macie duze juz te malenstwa, moze bedziecie juz w maju po wszystkim w tak ukladzie.

Natalia czy to oznacza cos zlego? Nie denerwuj sie :(

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak naprawdę do końca nie wiem co to oznacza, namnażają się w zastraszającym tempie, przez 4 miesiące wyrosło 11 i nie są już takie małe, więc lekarza zmartwiło to następuje taki szybki wzrost i cała tarczyca wygląda na niezdolną do produkcji hormonów przez jej miąższ :/ Okaże się w pt, mam wizytę u specjalisty. Kurczę, wiem że to dość częste, ale ja mam dopiero 25 lat ( a w sumie dopiero skończę w niedzielę :)i od urodzenia niedoczynność tarczycy, przez lata się faszerowałam hormonami żeby ją zaleczyć i masz babo placek w postaci 12 guzów. Możliwe że w ciąży nastąpiła kumulacja hormonów i tak sobie to tłumaczę. Pewnie skończy się na tym że w raz z wizytą piątkową skoczę sobie wesoło do szpitala na dalszą diagnostykę... BARDZO WESOŁO :-(

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,napisz co lekarz powiedział o tych guzkach.Mojej koleżance namnożyły się w piersiach w czasie ciąży,ale po niej znikły,nie wiem,czy to można porównywać (?),ale w ciąży dzieje się z nami tyle rzeczy,że może ma to bezpośredni związek i nie jest groźne?

Mucha,no,ja powiedziałam bąblowi,że od połowy maja może się już z nami witać :).Byłoby fajnie,jeszcze więcej ciepłych dni razem :).

• Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczenie brzmi to dajnie Natalia, ale moze nie bedzie zle!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia,nie nastawiaj się na najgorsze,trzymam za Ciebie mocno kciuki.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja 4 czerwca będę miała skończony 37 tydzień i też mam zamiar robić wszystko co tylko może teoretycznie przyspieszyć poród.. żeby się zaczęło :D

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika a mialas na mnie czekac ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia ja wierzę, że będzie wszystko dobrze i że po ciąży to się unormuje

NataliaK, Martynika lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, jak tylko wyjdę od lekarza w piątek dam znać co i jak :)

Dzięki dziewczyny za słowa pocieszenia :), ja nie z tych co by się załamywały-co to to nie, ale no nie powiem ''LEKKO'' wyszłam rozdrażniona z gabinetu :)
    Teraz i tak z tym nic nie zrobię, lekarz powiedział już drugi raz albo zdrowie dziecka albo matki względem np. leczenia operacyjnego, więc proste że tym zajmiemy się po rozwiązaniu, chociaż może to zniknie w raz z Frankiem z brzucha ;-)

Galanea lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Martynika a mialas na mnie czekac ;)

Oj,Kochana,żebyśmy miały termin trochę bardziej zbliżony :) to mogłybyśmy spotkać się "w połowie drogi",ale naprawdę nie obraziłabym się,gdybym jednak miała maluszka przy sobie w maju :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja już też od połowy maja mogę Franka rodzić :) i tez nie ukrywam że chciałabym aby tak się stało ;-)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JA pamiętam jak w ciąży z Kubą bałam się porodu.. ale pod koniec ciązy jest już tak cięzko że mimo strachu człowiek chce juz rodzić.. ja i tak go urodziłam koło 38 tygodnia a już było mi tak cięzko.. pamiętam

Tylko z tym porodem to sie nigdy nie wie kiedy złapie.. każda by chciała wcześniej rodzić

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:20

ggfxf7q.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa dzięki za polecenie sklepu! Byliśmy z małżem dziś i byliśmy zachwyceni! Zmieniliśmy tez typ wózka z tako alive na camarelo carera:-) teram myślimy o kolorze;) ale ogólnie super sklep, wszystko w jednym, szkoda tylko, że już wszystko mamy hehe;) Dzięki!

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ