MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
A dopiero jakiś czas temu mówiłam w domu, że to jedyna ciąża która przebiega tak dobrze bez komplikacji i bez problemów z plameniami, obserwacjami szpitalnymi itd.
No i masz nie może być tak różowo
Dzięki dziewczyny za kciukasyWiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 10:39
-
witam,
ja już po wizycie, okazało się, że szyjkę mam krótką, ale wszystko dobrze trzyma (tak pow. moja ginka), dała mi skierowanie do poradni cukrzycowej. Jutro idę do Pani Dietetyk na 13tą na szkolenie, a o 15:45 do lekarza, który dokończy szkolenie i powie co dalej z tym wszystkim zrobimy. Oczywiście gapa ze mnie i znowu nie zapytałam jej o szkołę rodzenia. Jestem strasznie zła na siebie!!!!
Jutro też idę do tej przychodni to podejdę do pielęgniarki i zapytam ją co i jak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 11:54
-
A mi powiedzieli,że jak do jutra nie będzie bolało,to jutro wychodzę ze szpitala
.Dziś już od rana nie dostałam nic przeciwbólowego i obserwujemy.Trochę mnie ćmi,tak jakbym czuła tę nerkę,ale nie jest to ostry ból.Więc leżę i piję,żeby móc już jutro wrócić do mężusia
.Chociaż nie powiem,żeby mi tu było jakoś źle,dziewczyny dwie w sali fajne (aczkolwiek też jutro najprawdopodobniej wyjdą),jedzenie smaczne,warunki hotelowe,położne miłe (poza jedną,ale jest tu sporo tych babeczek,więc i tak nie psuje im statystyk i do tej pory była tylko dwa razy,na noce).
Gdyby jeszcze tylko płci nie zmieniali w siódmym miesiącu,cudotwórcy,hehe.Ale już to do mnie dotarło,nastawiam się na obie płcie.
Więc nie jest źle,byleby nie bolało,bo to tak cholernie upierdliwy ból.
Pijcie dużo,dziewczyny,większość ciężarnych ma zastoje w nerkach,ale można nie doprowadzić do bólu przyjmując naprawdę dużo płynów,dwie 1,5l wody mineralne dziennie powinny wam wejść w nawyk,zwracajcie na to uwagę.
monalisa, Modelka, Mucha, weronikabp, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny czymam kciukasy za wizyty dzisiejsze
My wczoraj byliśmy u gina i potwierdza krwiak się zmniejszył, dał mi Duomox powiedział ze bezpieczny w ciąży. Ucho i nie odpuszcza wrecz przeciwnie zaczął się wyciek lepki wiec musze wziąść ten antybiotyk, a i kazal oczywiście oslonowe lub duzo jogurtów i robic nasiadowki w rumianku bo mowi ze po antybiotyku czesto grzybica pochwy sie odzywa. Hhhmmmm mądre.
Nasz malec zeczywiscie wazy ok 1110 gr wiec moze bedzie chlopak bo duze stopki maoczywiscie malec ma nas w tylku i nie mial najmniejszej ochoty pokazywac co ma miedzy nozkami ,a tak sie staralam go przekupić nawet Twiksa zjadlam i popilam Pepsi i nic
nie dalo się przekupić
Modelka, Mucha, weronikabp, nutka, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość
-
A ja jestem po wizycie położnej. Ponad godzinę siedziała, najpierw wiadomo, sporo biurokracji papierów, później mnóstwo pytań. Dostałam całą reklamówkę gratisów, w tym witaminy, kosmetyki, pieluchy, nawet butelkę Avent
No i dużo materiałów na temat ciąży i pielęgnacji malucha. Mierzyła mi ciśnienie, oglądała piersi, słuchała tętna płodu, dotykała brzucha. Bardzo konkretna babka, cały czas mówiła. Będą omawiane różne tematy, w tym oddychanie przy porodzie, wyprawka szpitalna, wyprawka dla dziecka itp itd. Także ogólnie jestem bardzo zadowolona
Martynika, Mucha, monalisa, Paulina1986, evas, nutka, MonikaS lubią tę wiadomość
-
Modelka wrote:Galanea, a tę położną to jak "zamawiałaś"? To jest jakaś odpłatna wizyta?
W szpitalu albo przychodni musisz się zapytać o położną środowiskową i tam podadzą Ci namiary na położną z Twojego rejonu. Dzwonisz, umawiasz się i tyle. To jest w ramach NFZ i każdej ciężarnej przysługujeFajna sprawa, naprawdę.
Modelka, monalisa lubią tę wiadomość
-
Martynika super, ze juz jedna noga w domku jestes
ja zawsze malo pilam, teraz wiem, ze trzeba pic i pic i staram sie ile moge, ale 3 litry to chyba by mi nie weszly (no z herbatka moze wyjdzie z 2,5).
Monalisa dobrze, ze cos dostalas na to ucho, bo jakby Ci sie rozwinelo bardziej to bys cierpiala. Duzy dzieciaczek
Ja USG dopiero za 3 tygodnie kolejne, wiec troche poczekam, ale wizyte bez USG w poniedzialek.monalisa lubi tę wiadomość
-
Mucha to za 3 tygodnie to twoj dzidziuś będzie z 1,5 kg ważył
Mi jakos dziwnie zimno dziś i mam zawroty troszkę . Dzis na obiad kotleciki z piersi, frytki z sosem czosnkowym i suroweczki mniammm. Jutro znowu ogórkową zrobię bo mam ochotę na kwasne ostatnio -
Modelka,kwestia pierwszego tygodnia-dwóch.Ja też miałam takie uczucie,że było mi głupio,teraz już w ogóle się nad tym nie zastanawiam,mam własny rytm dnia,nowe zajęcia,wdrożysz się w zwolnieniowe lenistwo (chociaż z upływem czasu mamy coraz więcej rzeczy do ogarnięcia),daj sobie czas i nie niej wyrzutów sumienia,należy Ci się!
.
Mucha,ja też myślałam,że 3 litry mi nie wejdą.Weszły,gdy wiązały się z wizją ustąpienia bólu.Ale o piciu naprawdę trzeba pamiętać,bo poza tym,że robi dobrze na cały układ moczowy,to jeszcze gdy my jesteśmy dobrze nawodnione,więcej wartości odżywczych dostaje dziecko.
Modelka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny mam jeszcze takie ważne pytanie,
Jestem zatrudniona w firmie na etat, a równocześnie prowadzę działalność i teraz moje pytanie.
Czy na działalność potrzebuję także L4, czy po prostu nie mogę wykonywać w czasie choroby żadnych czynności związanych z działalnością?monalisa lubi tę wiadomość