WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez mam dzisiaj wizyte o 19.20 dopier:)
    Tusia kicukam za wizyte :) Ciekawe co mi doktor powie na te moje przeciwciała....

Tusia84 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A dopiero jakiś czas temu mówiłam w domu, że to jedyna ciąża która przebiega tak dobrze bez komplikacji i bez problemów z plameniami, obserwacjami szpitalnymi itd.

No i masz nie może być tak różowo :)

Dzięki dziewczyny za kciukasy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 10:39

ggfxf7q.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia będzie dobrze :) Agusia i inne dziewczyny wizytujące się dzisiaj - trzymam kciuki za dobre wieści :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witam,

ja już po wizycie, okazało się, że szyjkę mam krótką, ale wszystko dobrze trzyma (tak pow. moja ginka), dała mi skierowanie do poradni cukrzycowej. Jutro idę do Pani Dietetyk na 13tą na szkolenie, a o 15:45 do lekarza, który dokończy szkolenie i powie co dalej z tym wszystkim zrobimy. Oczywiście gapa ze mnie i znowu nie zapytałam jej o szkołę rodzenia. Jestem strasznie zła na siebie!!!!
    Jutro też idę do tej przychodni to podejdę do pielęgniarki i zapytam ją co i jak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 11:54

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia daj znac co lekarz powiedzial, ale z tego co wiem to slad krwi nic strasznego nie znaczy :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, żeby wszystko było ok.
    Jakoś dziwnie cicho dzisiaj na forum... Czyżby pogoda przytłoczyła wszystkie czerwcóweczki? :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem od rana, ale jakoś weny brak do pisania i tylko Was podczytuję.

9bsp388.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina, a Ty nadal lezysz? Jak tam Twoja sytuacja?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja wizyte mam jutro dopiero kolo 20 wiec tyyyle czekania, ciekawe co z moimi wynikami ehhh jak mi sie dluzy...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi powiedzieli,że jak do jutra nie będzie bolało,to jutro wychodzę ze szpitala :).Dziś już od rana nie dostałam nic przeciwbólowego i obserwujemy.Trochę mnie ćmi,tak jakbym czuła tę nerkę,ale nie jest to ostry ból.Więc leżę i piję,żeby móc już jutro wrócić do mężusia :).Chociaż nie powiem,żeby mi tu było jakoś źle,dziewczyny dwie w sali fajne (aczkolwiek też jutro najprawdopodobniej wyjdą),jedzenie smaczne,warunki hotelowe,położne miłe (poza jedną,ale jest tu sporo tych babeczek,więc i tak nie psuje im statystyk i do tej pory była tylko dwa razy,na noce).
    Gdyby jeszcze tylko płci nie zmieniali w siódmym miesiącu,cudotwórcy,hehe ;).Ale już to do mnie dotarło,nastawiam się na obie płcie.
    Więc nie jest źle,byleby nie bolało,bo to tak cholernie upierdliwy ból.
    Pijcie dużo,dziewczyny,większość ciężarnych ma zastoje w nerkach,ale można nie doprowadzić do bólu przyjmując naprawdę dużo płynów,dwie 1,5l wody mineralne dziennie powinny wam wejść w nawyk,zwracajcie na to uwagę :).

monalisa, Modelka, Mucha, weronikabp, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny czymam kciukasy za wizyty dzisiejsze :)
    My wczoraj byliśmy u gina i potwierdza krwiak się zmniejszył, dał mi Duomox powiedział ze bezpieczny w ciąży. Ucho i nie odpuszcza wrecz przeciwnie zaczął się wyciek lepki wiec musze wziąść ten antybiotyk, a i kazal oczywiście oslonowe lub duzo jogurtów i robic nasiadowki w rumianku bo mowi ze po antybiotyku czesto grzybica pochwy sie odzywa. Hhhmmmm mądre.
    Nasz malec zeczywiscie wazy ok 1110 gr wiec moze bedzie chlopak bo duze stopki ma :) oczywiscie malec ma nas w tylku i nie mial najmniejszej ochoty pokazywac co ma miedzy nozkami ,a tak sie staralam go przekupić nawet Twiksa zjadlam i popilam Pepsi i nic :/ nie dalo się przekupić :)

Modelka, Mucha, weronikabp, nutka, Nalka, MonikaS lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem po wizycie położnej. Ponad godzinę siedziała, najpierw wiadomo, sporo biurokracji papierów, później mnóstwo pytań. Dostałam całą reklamówkę gratisów, w tym witaminy, kosmetyki, pieluchy, nawet butelkę Avent :) No i dużo materiałów na temat ciąży i pielęgnacji malucha. Mierzyła mi ciśnienie, oglądała piersi, słuchała tętna płodu, dotykała brzucha. Bardzo konkretna babka, cały czas mówiła. Będą omawiane różne tematy, w tym oddychanie przy porodzie, wyprawka szpitalna, wyprawka dla dziecka itp itd. Także ogólnie jestem bardzo zadowolona :)

Martynika, Mucha, monalisa, Paulina1986, evas, nutka, MonikaS lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea, a tę położną to jak "zamawiałaś"? To jest jakaś odpłatna wizyta?

Z innej beczki to powiem Wam, że zupełnie się nie umiem odnaleźć... Chodzę, robię i tak mi głupio, że w pracy nie jestem...

zem3upjygjyf6uag.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Galanea, a tę położną to jak "zamawiałaś"? To jest jakaś odpłatna wizyta?

W szpitalu albo przychodni musisz się zapytać o położną środowiskową i tam podadzą Ci namiary na położną z Twojego rejonu. Dzwonisz, umawiasz się i tyle. To jest w ramach NFZ i każdej ciężarnej przysługuje :) Fajna sprawa, naprawdę.

Modelka, monalisa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super, ze juz jedna noga w domku jestes :) ja zawsze malo pilam, teraz wiem, ze trzeba pic i pic i staram sie ile moge, ale 3 litry to chyba by mi nie weszly (no z herbatka moze wyjdzie z 2,5).

Monalisa dobrze, ze cos dostalas na to ucho, bo jakby Ci sie rozwinelo bardziej to bys cierpiala. Duzy dzieciaczek :)

Ja USG dopiero za 3 tygodnie kolejne, wiec troche poczekam, ale wizyte bez USG w poniedzialek.

monalisa lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha to za 3 tygodnie to twoj dzidziuś będzie z 1,5 kg ważył :)
    Mi jakos dziwnie zimno dziś i mam zawroty troszkę . Dzis na obiad kotleciki z piersi, frytki z sosem czosnkowym i suroweczki mniammm. Jutro znowu ogórkową zrobię bo mam ochotę na kwasne ostatnio :)

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo rybe jutro zrobie z ziemniaczkami duszonymi i suroweczke z kapustki kiszonej z marchewka i natka pietruszki, kurcze juz sama nie wiem co chce

MonikaS lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa ja to bym obstawiala maks 1100. W 23 tygodniu wazyla 550.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka,kwestia pierwszego tygodnia-dwóch.Ja też miałam takie uczucie,że było mi głupio,teraz już w ogóle się nad tym nie zastanawiam,mam własny rytm dnia,nowe zajęcia,wdrożysz się w zwolnieniowe lenistwo (chociaż z upływem czasu mamy coraz więcej rzeczy do ogarnięcia),daj sobie czas i nie niej wyrzutów sumienia,należy Ci się! ;).

Mucha,ja też myślałam,że 3 litry mi nie wejdą.Weszły,gdy wiązały się z wizją ustąpienia bólu ;).Ale o piciu naprawdę trzeba pamiętać,bo poza tym,że robi dobrze na cały układ moczowy,to jeszcze gdy my jesteśmy dobrze nawodnione,więcej wartości odżywczych dostaje dziecko.

Modelka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze takie ważne pytanie,

Jestem zatrudniona w firmie na etat, a równocześnie prowadzę działalność i teraz moje pytanie.

Czy na działalność potrzebuję także L4, czy po prostu nie mogę wykonywać w czasie choroby żadnych czynności związanych z działalnością?

‹‹ 519 520 521 522 523 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ