WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz sprzedam Wam info co do mojej cukrzycy: byłam dziś na badaniach krwi. I poprosiłam aby zrobili mi glukoze z krwi + 2 moje glukometry i jeden z laboratorium. O to wyniki Ixell mój 74, mój Glucocard 96, laboratoryjny 94 a z krwi wyszło 78. Własnie wynik sprawdziłam, teraz czekam z niecierpliwością na kolejne. Morfologia ok. jeszcze tylko mocz, posiew z moczu i pochwy.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- kochana trzymaj się, będzie dobrze. Dzieciaki dadzą radę u babci;)
    A dokąd do szpitala pojechałaś?

AISAK to już nie wiadomo, co z tym Twoim cukrem...;/

Mój mały się ułożył tak, że kopie w głąb brzucha, w pęcharz, w jelita ale nie z przodu i tatuś nie może poczuć;(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia dzwoniłam do ZUSU i mi powiedzieli, że jezeli mam pracownika to musze wypisać mu upoważnienie do
    wykonywania wszystkich czynności i sama nie mogę wykonywać żadncyh. A że mam pracownika to tak zrobię.
    Z tytułu działalności płace tylko zdrowotne to powiedzieli mi, że nie muszę mieć żadnego zwolnienia,
    tylko nie moge się nigdzie podpisywac itp.

NataliaK lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiem, że temat już był, ale jakby któraś z was była tak dobra i w dwóch zdaniach poleciła mi jakieś firmy z mebelkami dla dzieci w rozsądnej cenie.
    Będę bardzo wdzięczna za same nazwy, poszukam konkretnych modeli w necie.

Dziękuję.

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Baby Vox :) Komplet łóżeczko, komoda z przewijakiem, półka wisząca i szafa za ok. 2500 zł.

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo dziękuję i przepraszam, że powielam temat :)
    Wystarczą mi krótkie informacje, nazwy firm.

Pozdrawiam :)

• Margotka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy Wy też macie ból który idzie od kości ogonowej przez kości miednicy i kończy się na spojeniu lonowym? Nasila się przy chodzeniu nie potrafię leżeć ani się przewracac na boki ból jest nie do zniesienia:(

ivv lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie ból który idzie od kości ogonowej przez kości miednicy i kończy się na spojeniu lonowym? Nasila się przy chodzeniu nie potrafię leżeć ani się przewracac na boki ból jest nie do zniesienia:(
    Ja nie mam takiego bólu. Czasem jak dużo pochodzę to boli mnie tylko biodro. Od kiedy masz ten ból? Może zadzwoń do gina ?

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam takie bóle gadalam na ten temat z moim lekarzem zbadał mnie czy mi sie spojenie nie rozchodzi bo to może być wskazanie do cc najszczęście nie :) powiedział ze niektóre kobiety maja taka urodę i już ale nalezy sprawdzić to :) wiec jak będziesz u lekarza to powiedz mu o tym ;) ja nie mogłam chodzić leżeć nic poprostu a jak już lezalam i miałam sie przekrecic to az płakałam koło 27 tyg przeszło wróciło ok 30 ale już mniej bolało tydzień temu przeszło i wróciło znów dwa dni temu dziś byłam u gin i mówiłam znów o tym powiedział ze na tym etapie to bardzo dobrze ze boli bo ciało przygotowuje sie do porodu :) tyle wiem na ten temat ja :) ale zapytaj sie jeszcze swojego lekarza na wizycie :)

• evas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka ja tak mam od 2 miesięcy. Lekarz tłumaczy to tym że miednica się rozchodzi. Już kiedyś opisywałam tu jak to się fachowo nazywa. Jak znajdę to podeślę link do strony.

9bsp388.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam

http://ins.edu.pl/2013/06/21/dolegliwosci-bolowe-obszaru-miednicy-u-kobiet-w-ciazy/

Margotka87 lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki kochane jutro pogadam z ginem Miriam to właśnie mnie tak boli ze aż płacze cc i tak mam mieć dam znac jutro co gin powie :*

Miriam lubi tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia, a kiedy Ty masz USG to na tym samym sprzecie co zawsze?

Muszka, między 24 a 28 marca. Dziś byłam u ginekologa i wszystko ok, szyjka u mnie z kolei ciągle się wydłuża.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam nadzieje ze to nic poważnego. ;) powiem tak ze do tego da sie przyzwyczaić a nawet dziwnie sie czułam jak nie bolało. :D ale wróciło to znów marudze mąż sie śmieje ze mi to nie dogodzi boli to zle nie boli tez zle :) jak boli tl przynajmniej pamietam ze w ciazy jestem haha!:D

• Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Info dla dziewczyn z Olsztyna:

Warsztaty w piątek 7 marca.
    http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/

Położna kazała nam się zapisać i tak też zrobiliśmy ;)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka, a ten ból to masz od samego rana, czy nasila się? Ja jak wstaję to daję jeszcze radę w miarę chodzić. A wraz z upływem dnia ból się nasila i wieczorem to już jest tragedia. Nie mogę chodzić, siedzieć, ani leżeć. Obracanie z boku na bok graniczy z cudem. Ulgę czuję tylko w pozycji na kolanach z głową opuszczoną niżej (wypinanie pupy do góry).

9bsp388.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas jak chodze lub leze to się nasila najgorzej jak poleze dłużej to masakra

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Znalazłam

http://ins.edu.pl/2013/06/21/dolegliwosci-bolowe-obszaru-miednicy-u-kobiet-w-ciazy/
    to wlasnie dokladnie tak boli jak opisano w artykule

zpbndf9hsafopz9u.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Muszka, między 24 a 28 marca. Dziś byłam u ginekologa i wszystko ok, szyjka u mnie z kolei ciągle się wydłuża.

Z szyjka to dobrze, aczkolwiek dziwne ze sie wydluza, slyszalam ze moze sie tylko skracac, ale dobrze :)

NataliaK lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymam kciuki za Was. Napisz jak coś więcej będziesz wiedziała. Musi być dobrze :)

ja pojechałam po nagrodę dla synka bo pierwszy raz zrobił siusiu na nocnik i to z zaskoczenia - bez namawiania :) myślałam, że zrobię jakieś zakupy a tak mi mały gdzieś tam uciskał, że ledwo do domu dolazłam i jeszcze jakieś zapalenie pęcherza mnie łapie. kupiłam już sobie urosept i jak tylko coś nie tak to będę piła :) normalnie ledwo dolazłam i to z przystankami na ławkach.

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 521 522 523 524 525 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ