X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ja co wizytę mam ust i badanie gin. Wtedy lekarz bada szyjkę. 2 tyg temu była twarda i zamknięta. Mam nadzieje ze dalej tak jest.

Ah jak fajnie, jak nasze dzieciaczki buszują po brzuszQ i uciekają od raczki Tatusia. Tatuś ma usypiają moc.dotyk taty=brak ruchu malucha.

Tusia kciukasy && nie denerwuj się tylko, bo to w niczym nie pomoże. Pomodle się za Was.

Modelka, Tusia84 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Margotka87 wrote:
    Dziewczyny czy Wy też macie ból który idzie od kości ogonowej przez kości miednicy i kończy się na spojeniu lonowym? Nasila się przy chodzeniu nie potrafię leżeć ani się przewracac na boki ból jest nie do zniesienia:(

miałam to kilka dni temu, siostra mi powiedziała, że to dziecko tak się układa, że naciska na nerwy - miała to w pierwszej ciąży - i faktycznie następnego dnia było lżej, a teraz już nic nie boli. A faktycznie ból straszny - za pierwszym razem upadłam na kolana, potem już uważałam jak się ruszam :/

doczytałam, że to ból jak w artykule, więc cofam swoją odpowiedź, bo widać to co innego :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:43

Margotka87 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekajajaca dokladnie tak jak powiedzieli w Zusie, zwolnienia się nie dublują, ale nie możesz wykonywać pracy na jakimkolwiek zwolnieniu,także musisz do tego kogoś upoważnić.

Dokładnie też tak jak napisała dla przykładu Ivv :)

Dobrej nocki dziewczyny, odpadam dziś, miałam pożegnanie w pracy,jutro zdaje rzeczy,jestem po prostu mega zmęczona , marzy mi się teraz łóżko, odpoczynek i nic innego. Trzymajcie się :)

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozwarcia nie mam. a sterydy musza profilaktycznie podac bo gdyby szyjka dlugo nie wytrzymala.to.lepiej jesli dziecko bedzie.mialo podany ten lek..

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    haha to by dopiero bylo gdyby jutro na usg sie okazalo ze z corci synek.sie zrobil :-) dobrej.nocy klade sie bo neewy odpuscily i glowa boli o

Modelka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duchess,zgadza się,zrobili naprawdę porządny generalny remont,tak wnioskuję z tego,co Ty i inni mi opowiadają,którzy byli w tym szpitalu dawniej.Jest ładnie,czysto,sale trzyosobowe z łazienką w środku,telewizorkiem (nie na żetony,hehe),łóżka na pilota,regularne sprzątanie.Nie mam porównania z pobytu gdzie indziej,bo pierwszy raz jestem w szpitalu w takim charakterze,ale odwiedzałam różne osoby na rozmaitych oddziałach w różnych szpitalach i tutaj jest pod kątem warunków najprzyjemniej.Po prostu tak mało szpitalnie.Lekarze mogliby poświęcać nam trochę więcej czasu na obchodzie i to jest chyba jedyna rzecz,do której mogę się na siłę przyczepić,bo wieczorem jest obchód z lekarzem dyżurnym,który nie ma wyników badań,pobieżnie tylko zapoznaje się z przypadkiem i jest po to,żeby dać wytyczne w razie czego.No i są w związku z tym mało pomocni.Dopiero rano przychodzi lekarz,który ma daną salę.Ale może pacjentki z poważniejszym problemem mają trochę szerszą opiekę,ja w sumie nie mogę narzekać.

Tusiu kochana,pisz nam co się u Ciebie dzieje.Spokój jest teraz najważniejszy,na pewno jesteś w dobrych rękach,wierzę,że ta sytuacja zakończy się szczęśliwie.Ściskam Cię mocno.

NataliaK, weronikabp, Duchess, monalisa, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, ja leżałam 3 lata temu przed porodem. Woda pod prysznicem (jedynym) leciała jakby ktoś pluł i jak dostałam pierwszych skurczy a położna dała dobrą radę by iść się pod prysznicem rozluźniać i lać wodę na brzuch to myślałam, że padnę;) a i jak ordynator robił rano po obchodzie badanie ginekologiczne to w złym tonie było przyjść w majtkach pod koszulką, żeby nie denerwować derektorstwa powolnym rozbieraniem- teraz już tak nie ma? :)
    teraz to mnie śmieszą te wspomnienia i pomimo wszystko skłaniam się tam rodzić ponownie.

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymaj się tam, napewno będzie dobrze, lekarze się teraz Wami zajmą, będziesz dużo odpoczywać i będzie dobrze.
    Wiem co czujesz, bo jestem w podobnej sytuacji...

Dziś byłam na kontroli. Rozwarcie przy ujściu wewnętrznym szyjki dalej niestety jest :-(
    Dobra wiadomość taka, że przez tydzień nic się nie powiekszylo i że to rozwarcie jest tylko na "kawałku" a dalej szyjka twarda i zamknięta. Tydzień temu miała 35 mm, dziś niby 30, ale to podobno może być błąd pomiaru, bo inny sprzęt.
    Brzuch dalej twardy jak stoję :-( więc dalej leki rozkurczowe w zwiększonej dawce i leżenie. Za tydzień znów kontrola, i ewentualna decyzja o założeniu pessara...
    Ehhhh :-(

Tusia84 lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ważne, że rozwarcia nie ma. Szyjka może się skracać, ale jeśli dobrze trzyma, to jest ok. Trzymam kciuki, żeby u Ciebie tak było.
    Tyle czytam dzisiaj o Waszych problemach z szyjkami, że to już mi się wydaje jakąś plagą tego okresu ciąży.

Niesforna - przy rozwarciu można zakładać pessar? Myślałam, że tylko szew.

Już się boję, jutro rano ja mam usg szyjki, ech oby trzymała, oby trzymała... Już ostatnio (miesiąc temu!) była na granicy normy długości :(

Tusia84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    Tusia trzymaj się tam, napewno będzie dobrze, lekarze się teraz Wami zajmą, będziesz dużo odpoczywać i będzie dobrze.
    Wiem co czujesz, bo jestem w podobnej sytuacji...

Dziś byłam na kontroli. Rozwarcie przy ujściu wewnętrznym szyjki dalej niestety jest :-(
    Dobra wiadomość taka, że przez tydzień nic się nie powiekszylo i że to rozwarcie jest tylko na "kawałku" a dalej szyjka twarda i zamknięta. Tydzień temu miała 35 mm, dziś niby 30, ale to podobno może być błąd pomiaru, bo inny sprzęt.
    Brzuch dalej twardy jak stoję :-( więc dalej leki rozkurczowe w zwiększonej dawce i leżenie. Za tydzień znów kontrola, i ewentualna decyzja o założeniu pessara...
    Ehhhh :-(

Niesforna ja od zawsze miałam twardy brzuch jak stoję. Gin kazał badać twardość brzucha jak się położę na plechach z nogami ugiętymi, bo wtedy mięśnie nie są napięte.

81clk9i.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Niesforna - przy rozwarciu można zakładać pessar? Myślałam, że tylko szew.
    Nie wiem, nie znam się. Gin wyraźnie powiedziała dziś że pessar. Może znaczenie ma czy rozwarcie jest przy ujściu wewnętrznym czy zewnętrznym?
    U mnie jest przy ujściu wewnętrznym.
    monaaa wrote:
    Niesforna ja od zawsze miałam twardy brzuch jak stoję. Gin kazał badać twardość brzucha jak się położę na plechach z nogami ugiętymi, bo wtedy mięśnie nie są napięte.
    tak wiem o tym. Ale mój gin twierdzi że nie może być aż tak twardy jak chodzę.
    Ja się nie znam... to moja pierwsza ciąża.
    Położna znowu twierdzi, że muszę mieć skurcze skoro brzuch mam twardy.
    Tylko, że ja nic nie czuję. Nic mnie nie boli, nie kłuje...
    Można mieć skurcze i zupełnie nic nie czuć?

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dużo zdrowia dla Was i szybkiego powrotu do domów z tych szpitali.
    Ja.niestety tez cierpie na.bóle.miednicy, okropnosc. W nocy cieżko sie przekręcic, ubrać sie tez ciezko. W ciagu dnia.jeszcze jak musze syna wziąć na rece to wieczorem ból jest jeszcze gorszy. To samo mialam w poprzedniej ciąży.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zycze wszystkim milego dnia i samych dobrych wiadomosci na wizytach i w szpitalach.
    Wszystkie szyjki niech sie trzymaja mocno (wiem co to znaczy stresowac sie szyjka, bo juz nawet pessar przeszlam, ale o dziwo u mnie byl to falszywy alarm...tfu, tfu). Dajcie znac po wszystkich badaniach.

Tez slyszalam, ze twardniejacy brzuch to moga byc skurcze, ale powiem szczerze, ze jak jechalam z twardym wkasnie brzuchem do szpitala i robili mi ktg to zadnych skurczy nie wykrylo, wiec juz sama nie wiem. Na pewno przy twardniehacym brzuchu trzeba kontrolowac szyjke.

Sterydy w takim przypadku jak Tusia podaje sie zeby malenstwu szybciej rozwijaly sie plucka, zeby przy przedwczesnym porodzie samo moglo zaczac oddychac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 07:15

Modelka, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jutro mam glukozę i już się zaczęłam stresować :( :( :(

Za to dziś po raz pierwszy jadę na siłkę na specjalne zajęcia dla kobiet w ciąży - ciekawe, czy będą fajne, czy też zasnę z nudów, bo będą same relaksacyjne ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, nie ma co sie stresowac. Wynik na pewno wyjdzie dobrze.
    Moj.syn sie przestawil na nowy system i wstaje o 6, nie dość ze ja zasypiam pozno, w nocy.ciezko mi sie spi to jeszcze tak wczesnie trzeba wstac. Jestem nie do zycia. Siedze i zasypiam. Nawet kawa nie pomaga.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 07:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka, a ja dziś wstaje a za oknem śnieg , normalnie " lato z radiem".

Dzisiaj jest kolejny dzien a to znaczy ze nasze maluszki sa dzien dluzej w brzuszku co dobrze dla nich rokuje.

nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry mamuśki :)

U nas pochmurno za oknem, a ja idę zaraz zdać wynajmowane mieszkanie.

Dziś mi ovu wyliczyło, że do porodu zostało 93 dni :)

Ależ ten czas leci.

Miłego dnia kochane.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie jestem po wypiciu glukozy 75 mg z cytrynka i bez niej bym nie dala rady chyba :P malec zaczął się wiercić ja mucha w smole, a mi spac się chce zaraz tu zasne albo udam ze mi niedobrze moze na kozetke mnie poloza i trochę sobie pospie ;D

Mucha lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po wypiciu glukozy probuje nie zasnac :-)

monalisa lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i mam takie pytanie czy was tez pod wieczor boli krocze i macie nabrzmiale wszystko TAM mi to nawet zylak wyskoczyłzna wardze.

bontbhr.png
‹‹ 523 524 525 526 527 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ