X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś robię cukinię zapiekaną nadziewaną kuskusem(miał być z mięskiem, ale dziś post i dopiero sobie rano przypomniałam), papryką, cebulką i polany szpinakiem.:)

alexast lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wyślij mi proszę przepis, brzmi bardzo smacznie i dietetycznie :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pysznie to brzmi :-) niestety ja nie kupię u siebie cukini ;-(

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa ja właśnie niedawno kupiłam w promocji po 4zł za kg, bo tak to po 8 jest i to ciężko zastać.:)

Alexast- przepis to mój pomysł, więc mogę ci tu streścić;)
    Cukinię przekroić na pół i wydrążyć trochę w środku. Jeśli cukinia jest młoda, to to co się wydrąży wrzucić na patelnię, pokroić w paseczki cieńkie paprykę jedną, cebulę w kosteczkę i wszystko lekko poddusić. Kuskus zrobić jak na opakowaniu, ok 3/4szklanki nienamoczonego kuskusu(ja mam taki, który zalewa się bulionem i po 5 minutach jest;) Wymieszać kuskus z warzywami(gdyby nie była Sroda Popielcowa dodałabym do tych warzyw do duszenia drobno pokrojone piersi z kurczaka), napełnić cukinie i wstawić do piekarnika na ok 30minut. Może być krócej, bo zależy jak cukinia szybko zmięknie, trzeba sprawdzać patyczkiem. W tym czasie zrobić szpinak mrożony(polecam z lidla) w garnuszku, doprawić. Jak cukinia będzie gotowa to polać ją szpinakiem i zjadać;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    pysznie to brzmi :-) niestety ja nie kupię u siebie cukini ;-(

A jeszcze możesz zrobić to samo ale w papryce- też pycha;) Tylko wtedy musisz skroić więcej warzywek- jakiegoś pomidorka, z dwie papryki, cebulę. I zamiast kuskusu można dać ryż- moja mama tak robi;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pycha, na pewno zrobię, jak tylko dorwę cukinie :)

nutka lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wkurzyłam się na odchodne w tym szpitalu,bo podsłuchałam rozmowę dziewczyny z sali,o tym,że jej tata wylądował w szpitalu z ostrą biegunką,wywołaną jakąś bakterią,a miał już tę biegunkę wcześniej i był tu w odwiedzinach w niedzielę :/.Wzięła nazwę tej bakterii i pytała naszą lekarkę,czy to jest zaraźliwe i co to w ogóle-więc jest zaraźliwe i mówiła swojej mamie przez telefon,że nie może się teraz spotykać z tatą i musi się obserwować.A nam już nikt nie powiedział,jakbym nie usłyszała rozmowy,to bym nawet nie wiedziała.
    A tatuś jeszcze z naszej toalety korzystał.No żesz kurde,przyszedł z biegunką w odwiedziny na patologię ciąży.W ogóle uważam,że jak ktoś może wstać i przejść kilka kroków na fotele na korytarzu,to tam się powinno przyjmować gości,ja tak przynajmniej robiłam,jeśli mnie nie bolało.No,wnerwiłam się,sraczki mi jeszcze brakuje.

• nutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika nie denerwuj się już;) Obserwuj się i jakby co to wracaj tam szybciutko. Jednak mam nadzieję, że nic nie złapałaś i teraz odpoczywajcie z maluszkiem w domu.:) To synek czy córeczka w końcu?:P

Martynika lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, nie denerwuj się, nie jest powiedziane, że się zaraziłaś. Mocno trzymam kciuki, żeby tak nie było. Głowa do góry.

Martynika lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera wie :).Drugiego usg mi tu już nie robią,następne 19 marca na Agatowej (usg III trymestru) i dwa dni później u mojego gina.Ciekawe...

nutka lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika, nie dziwie się że się wkurzyłaś. Ale niektórzy nie maja na tyle dużo rozumu żeby z dolegliwościami nie wchodzić na sale chorych. W tym szpitalu w którym ja będę rodzić na oddziale położnicznym nie ma odwiedzin- z dzieckiem wychodzi się na specjalną dużą salę przed oddziałem- i ja uważam to za super sprawę. Bo np nie wyobrażam sobie że siedzę i karmię dziecko a tu wchodzi obcy facet do sąsiadki z łóżka obok :)
    Mi pewna 'koleżanka' podniosła przed chwilą ciśnienie. Ma dziecko ok 1 miesiąc młodsze niż byłby mój synek, regularnie jej odmawiałam jak mnie zapraszała do siebie, za każdym razem jej tłumaczę że unikam miejsc gdzie ktoś ma dziecko w takim wieku a ona mi wyskakuje mądrością, że przesadzam i mogłabym przyjść bo jej się nudzi (!). Dobrze, że jej obok mnie nie ma bo by chyba do rękoczynów doszło.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 11:51

weronikabp lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina niezła koleżanka...:/ Nic nie rozumie...:(

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Karolina niezła koleżanka...:/ Nic nie rozumie...:(
    a ona twierdzi, że właśnie rozumie. Nie wytrzymałam i zapytałam czy spróbowała się postawić w mojej sytuacji-niech wyobrazi sobie że to jej dziecka zabrakło, czy wtedy byłaby taka mądra. Chyba poczuła się urażona bo przestała się odzywać. Ja nie wymagam żeby mnie każdy rozumiał i popierał. Ale skoro odmawiam to widocznie mam powód i powinna to uszanować a nie narzucać mi swoje złote rady, skoro nie ma pojęcia jak to jest.

A tak poza wszystkim to zwyczajnie jej nie lubię i nigdy nie lubiłam, jest przemądrzała a ja nie trawię takich ludzi którzy wszystko wiedzą najlepiej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 11:58

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja juz po usg i badaniu wyniki tez pobrali wiec tak mala wazy ok 650 g. wiec jest jeszcze malutka szyjka dzisiaj 19mm najwazniejsze ze sie nie skrocila.. mowil ze szwu raczej nie beda zakladali tylko leki i lezenie... powiedzial ze poobserwja kilka dni i jesli szyjka bedzie caly czas tej samej dlugosci to do domu ii tam lezenie i leki.. modle sie zeby juz sie nie skrocila.. lekarz mowil ze moze taka moja uroda ze sie skraca ale trzyma i ze poobserwuja..

alexast, Paulina1986, vikus001, Mucha, Galanea, Agusia2312, weronikabp, ivv, monalisa lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to bardzo dobre wieści :) oby tak dalej.

Tusia84 lubi tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    tak wiem o tym. Ale mój gin twierdzi że nie może być aż tak twardy jak chodzę.
    Ja się nie znam... to moja pierwsza ciąża.
    Położna znowu twierdzi, że muszę mieć skurcze skoro brzuch mam twardy.
    Tylko, że ja nic nie czuję. Nic mnie nie boli, nie kłuje...
    Można mieć skurcze i zupełnie nic nie czuć?

Kurcze już sama nie wiem :/

81clk9i.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po ćwiczeniach dla ciężarnych - na zajęciach tylko jedna babeczka była z brzuchem większym, niż mój, reszta praktycznie bez brzuchów. Ale zajęcia fajne i na pewno będę chodziła :)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monalisa wrote:
    A i mam takie pytanie czy was tez pod wieczor boli krocze i macie nabrzmiale wszystko TAM mi to nawet zylak wyskoczyłzna wardze.
    Też :/ szczególnie pod wieczór, albo jak dużo chodzę i też mam żylaczka, ale gin jakoś specjalnie tego nie skomentował.

monalisa lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super - leż i odpoczywaj będzie dobrze
    a ja nadal nie wiem co na obiad ;-) jakoś dziś mi się nic nie che ;-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka nie rob smaka... wiesz jak wyglada szpitalne jedzenie i jak dlugie sa przerwy miedzy posilkami :-)

AISAK, nutka lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 525 526 527 528 529 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ