MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
monalisa wrote:Właśnie jestem po wypiciu glukozy 75 mg z cytrynka i bez niej bym nie dala rady chyba
malec zaczął się wiercić ja mucha w smole, a mi spac się chce zaraz tu zasne albo udam ze mi niedobrze moze na kozetke mnie poloza i trochę sobie pospie
Jak mucha w smole mowisz?monalisa lubi tę wiadomość
-
ja już po śniadanku
idę dzisiaj do przychodni cukrzycowej i trochę się stresuje
Tusia - trzymam kciuki, żeby stan szyjki się nie pogorszył
Za resztę dziewczyn też trzymam oczywiście kciuki.
Dziewczyny powiedzcie mi jak to jest ze szkołami rodzenia. Trzeba mieć skierowanie od gina czy samemu się zapisuje?Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Samemu.Dzwonisz (najlepiej już,bo dosyć późno już jest) i się zapisujesz.Tylko gdzieniegdzie są płatne,a gdzie indziej bezpłatne,w Warszawie na pewno bezpłatne jak jest się zameldowanym,nie wiem jak z innymi miastami.Wszędzie natomiast przysługują Ci bezpłatne wizyty położnej i to jest dobre wyjście,jeśli by się okazało,że w szkole rodzenia nie ma już miejsc,albo gdy nie możesz skorzystać z bezpłatnej,a płacić nie chcesz.
-
Monaa a ja czekam do piatku zeby cie zapytac o ta szkole rodzenia, a ty juz po pierwszych zajeciach
napisz mi prosze na priv jak to wygladalo. Ja jestem zapisana od maja, smiejemy sie ze prosto ze szloly rodzenia na porodowke
monaaa lubi tę wiadomość
-
Martynika wrote:Samemu.Dzwonisz (najlepiej już,bo dosyć późno już jest) i się zapisujesz.Tylko gdzieniegdzie są płatne,a gdzie indziej bezpłatne,w Warszawie na pewno bezpłatne jak jest się zameldowanym,nie wiem jak z innymi miastami.Wszędzie natomiast przysługują Ci bezpłatne wizyty położnej i to jest dobre wyjście,jeśli by się okazało,że w szkole rodzenia nie ma już miejsc,albo gdy nie możesz skorzystać z bezpłatnej,a płacić nie chcesz.
a tą położną załatwia się w przychodni, w której jestem zapisana?
W tym temacie jestem zielona -
Witajcie dzis ja wizytuje u gin ale dopiero na 20 tez bede miala badana szyjke po tych wszystkich waszych problemach boje sie...
dziewczyny bedzie dobrze! ale kurcze to naprawde jakas plaga z ta skracajaca sie szyjka co to ma byc wogole?
jade dzis odwiedzic kolezanke ktora ma na wydanie spodnie ciazowe bo sama urodzila tydzien temu i juz wchodzi we wszystkie swoje wczesniejsze!bylam w szoku:)
-
Martynika wrote:Ja z położną się jeszcze nie kontaktowałam,ale dziewczyny mówiły,że trzeba zadzwonić do przychodni,w której jesteś zapisana,tam dadzą Ci kontakt do Twojej położnej środowiskowej,umawiasz się z nią i już
.
Dzięki, będę musiała tak zrobić. Dzisiaj jeszcze podejdę do pielęgniarki mojej ginki i zapytam o szkołę, bo nie orientuje się czy w tym zapyziałym mieście są jakieś szkoły rodzenia. A google jakieś sprzeczne informacje mi podaje.
Boje się tego porodu, oj strasznie. -
AISAK wrote:Mi czasem promieniuje spojenie.
Czy miała któraś z Was szczawiany wapnia w moczu??? Ogólnie cały wynik moczu mam ok, tylko to jedno zwróciło moją uwage- nawet mocz nie wskazuje na jakiekolwiek oznaki cukrzycy...
AISAK ja miałam szczawiany wapnia, ale to przy okazji kamieni nerkowych, które właśnie były wapniowe. Wiem, bo jak urodziłam kamyczek to dałam go do analizy. A kamienie wzięły się głównie od zawapnionej wody z kranu, więc miałam zalecenie pić butelkowaną z jak najmniejszą ilością wapnia.
Ale u Ciebie te szczawiany nie muszą od razu oznaczać kamieni. Skonsultuj to z lekarzem. -
Paulina1986 wrote:AISAK ja miałam szczawiany wapnia, ale to przy okazji kamieni nerkowych, które właśnie były wapniowe. Wiem, bo jak urodziłam kamyczek to dałam go do analizy. A kamienie wzięły się głównie od zawapnionej wody z kranu, więc miałam zalecenie pić butelkowaną z jak najmniejszą ilością wapnia.
Ale u Ciebie te szczawiany nie muszą od razu oznaczać kamieni. Skonsultuj to z lekarzem.
właśnie cosik czytałam o kamicy nerkowe, albo poprostu zapaleniu dróg moczowych. Ale dodatkowo powinny być inne pozycje podniesione a ja nie mam. Czekam na wynik posiewu z moczu- może też tam coś będzie. We wtorek mam wizytę więc się wszystko okaże. -
Dziewczyny ostatnio zauważyłam pewną prawidłowość. Jak sobie leżakuję i mała fika koziołki w brzuchu, to zdarza się, że nagle mam wrażenie jakby chciała zmienić pozycję i wówczas brzuch robi się twardy w tym miejscu gdzie ją czuję, a następnie taką jakby rozchodzącą się falą twardnienie rozchodzi się na cały brzuch. Nic mnie przy tym nie boli i samo przechodzi po kilkunastu sekundach. Czy to są słynne twardnienia brzucha czy może skurcze BH?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 10:36
-
Mucha wrote:Martynika, a Ty dzisiaj wychodzisz do domku?
Szykują mnie do wypisu,wszystkie posiewy prawidłowe,szyjka długa,pozamykana,tylko że jakieś pół godziny temu ból wrócił i to taki,że zwątpiłam.Postanowiłam jednak spróbować sama sobie z tym poradzić,położyłam się i przechodzi.
Powiem szczerze,że jak mam już te wszystkie badania i wiem,że tam w środku jest ok,to wolę wrócić już do domu i tam leżakować,nastawiłam się bardzo na powrót,no,zobaczmy,jak będzie z tym bólem za jakieś 2 godziny (wypisy są koło 14).monalisa lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry dziewczyny;) Ja zaraz biorę się za ogarnięcie mieszkanka a o 12 położna.
Powiem wam, że już tak nie czekam niecierpliwie na serduszko, bo mój synuś malutki cały dzień daje mi znaki;) Oj jak ja już kocham tego szkraba...
Zamówiłam od babeczki ciuszki różne, kilka rampersów, jakieś koszulki, bluzy chyba dwie i spodenki dresowe;) Jutro mamy się spotkaćAgusia2312 lubi tę wiadomość
-
Trzymajcie się dziewczyny - szyjki mają być długie i pozamykane !
Tusia ja też dostawałam sterydy na rozwój płuc dziecka. Co mówią lekarze?
Ja zjadłąm i leże jakoś dziś mi się nic nie chceNie wiem co na odiad zrobić ? Macie jakiś pomysł?
Galanea, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość