X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Info dla dziewczyn z Olsztyna:

Warsztaty w piątek 7 marca.
    http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/

Położna kazała nam się zapisać i tak też zrobiliśmy ;)

No ja się zapisałam, ale na warsztaty w Pruszkowie, bo stwierdziłam, że mi się opłaca bardziej tam, niż w warszawskie korki się pchać :)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-nie pisałam już chyba ponad tydzień, ale powracam :P
    codziennie Was podczytuję.
    Jakoś nikt o mnie nie pytał, nikt nie tęskni, ja nie wiem :P załamka :P

Trochę się spokojniej zrobiło po kłótniach i w końcu forum, to forum dla przyszłych mamusiek, a nie dla " a która ma lepsze", bo tak przez chwilę odczuwałam, aż lepiej się pisze.

Tusia-też trzymam kciuki! widać, że w ciąży to nigdy nic nie wiadomo kurcze! ja nie wiem ile moja szyjka ma cm, ale co wizytę lekarze mówią, że długa i trzyma, więc nie wnikam. ale widać, że szybko może się to zmienić.

Margotka-kiedyś pisałam o takim bólu, ale mój mniejszy niż Wasz, czasami przy dłuższym chodzeniu pobolewa jakby w pośladkach, albo przy leżeniu długo w jednej pozycji.

Tydzień temu rozpoczęliśmy szkołę rodzenia-jutro drugie spotkanie. Jesteśmy zadowoleni, przemiła położna, ponad 30 lat w zawodzie, gaduła straszna :)

Byliśmy oglądać szpital, od izby przyjęć, po salę na której się leży już z dzidziusiem. Fajnie, ale jakoś mnie to troszkę przeraziło :P

nutka, Galanea, MonikaS, Mucha, Martynika, NataliaK, sunset, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że wg OvuFriend 26maja moja ciąża będzie donoszona? Ale by był prezent;) Mam nadzieję, że urodzi się szybciej niż 16 czerwca, może być i 26maja;)

Potrzebuję jakąś tuniczkę ładną, nie wiem gdzie kupić...;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:22

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! A ja mam dzisiaj studniówkę! Oł yea!:D

nutka, Galanea, AISAK, Mucha, monaaa, monalisa, alexast, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nalka! :) Ależ ten czas leci, co?

Nalka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja też chciałabym cosik sexy... Wszystkie bluzki nad pępek, tuniki też juz mini się robią.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo wysoko brzuszek i tak mnie cale okolice zeber boli, skora boli jakbym siniaki pod nią miała. ani usiąść bo dusi, ani stać bo rwie. Tylko leżenie na boku i ciagla zmiana pozycji daje lekkie ukojenie.

A czy wy też macie takie wrażenie ze czasembobas kopie Was bo mu się pozycja nie podoba?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak - nieustannie..:( i to dość boleśnie.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz leze na sali pobrali wymaz z szyjki dostalam leki i sterydy dla dziecka bede dostawala.zeby pluca szybciej sie.rozwijaly.. jutro bede wiedziala.wiecej ale z tego co.mowil.lekarz to troche mnie potrzymaja a pozniej.juz lezenie w domu

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymaj się i zobaczysz, jeszcze urodzisz po terminie zdrowego dzidziusia !!!!!

Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też Was codziennie podczytuję:)

Tusia, trzymajcie się dzielnie z maluszkiem!

Martynika,Tobie też życzę ustąpienia wszelkich dolegliwości i powrotu z Inflanckiej-jak ja leżałam tam na patologii jeszcze przed remontem kilka lat temu to makabra była, a ja to w ogóle dostałam salę która chyba przerobiona z kibelka była;) Teraz z tego co piszesz to tam apartamenty!

Martynika, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a beda Ci zakladac jakis szef czy lezenie plackiem zastosuja? To dobrze, ze sterydy Ci podaja na plucka...chyba troche Cie tam uspokoili? Trzymaj sie i dawaj dalej znac..mierzyli Ci jeszcze raz szyjke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:58

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mowil ze 24 tydz to raczej juz szwu nie zakladaja ale ze jutro ordynator bedzie mnie badal i podejmie decyzje.. nie robili mi juz dzisiaj usg szyjki.. badal mnie recznie i mowil ze az tak zle to nie wyglada.. no zobaczymy jutro dla mnie to szok bo w 33t 5 d z Kuba mialam szyjke 18mm i zalozyli mi pessar a teraz 24 tydz i taka krotka a mala.jeszcze tam w dole szaleje moglaby zzmienic pozycje

ggfxf7q.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bidulko, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. Ale dlaczego dają te sterydy dla dzidzi? Boją się, że niedługo urodzisz?

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ale rozwarcia nie miałaś??

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się odwrócił, bo znów koło pępka mnie pyrka;)

Kurde znów mam ten dzień- ciągle chce mi się coś jeść... Idę po loooodyyyy!;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, skąd Wy wiecie, jaka macie szyjke? Ja mam ją badana jedynie na usg, a te mam dość rzadko, ostatnio było polowkowe...

Tusia, a Ty się tam z małym trzymajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:27

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym was gdzieś zaprosić.:) Jestem na takim jednym forum- ogólne dla kobiet. Są tematy o dzieciach, ale są też o wszystkim innym i na prawdę fajny klimat jest.;) Oczywiście jak wszędzie zdarzają się czasem nieco zbędne komentarze niektórych użytkowniczek, ale one już takie są i trzeba na nie przymknąć oko. Poznałam przez nie wiele wspaniałych kobiet, z którymi mam stały kontakt i serdecznie was zapraszam.:) Jakby któraś chciała się ujawnić, to tutaj w prywatnej mogę napisać jaki tam mam nick.:)
    a i jeszcze jedno- zaczęłam pisać tam w 2009 roku i na prawdę się zadomowiłam;)
    to jest www.forum.kobiet.pl :) Zapraszam i odezwijcie się do mnie tam:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Natalia dzwoniłam do ZUSU i mi powiedzieli, że jezeli mam pracownika to musze wypisać mu upoważnienie do
    wykonywania wszystkich czynności i sama nie mogę wykonywać żadncyh. A że mam pracownika to tak zrobię.
    Z tytułu działalności płace tylko zdrowotne to powiedzieli mi, że nie muszę mieć żadnego zwolnienia,
    tylko nie moge się nigdzie podpisywac itp.

tak, nie trzeba drugiego zwolnienia, wystarczy jedno dla pracodawcy - z Weroniką w ciąży miałam oprócz etatu swoją działalność, ale jednoosobową - musiałam więc zamknąć firmę...

Tusia! Trzymaj się dzielnie, na pewno będzie dobrze :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Hmm, skąd Wy wiecie, jaka macie szyjke? Ja mam ją badana jedynie na usg, a te mam dość rzadko, ostatnio było polowkowe...

Tusia, a Ty się tam z małą trzymajcie :)
    :P Co by nie było, że i Tusiowa córeczka stanie się chłopcem.:P

MonikaS, Modelka, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ