X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Info dla dziewczyn z Olsztyna:

Warsztaty w piątek 7 marca.
    http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/

Położna kazała nam się zapisać i tak też zrobiliśmy ;)

No ja się zapisałam, ale na warsztaty w Pruszkowie, bo stwierdziłam, że mi się opłaca bardziej tam, niż w warszawskie korki się pchać :)

Galanea lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny-nie pisałam już chyba ponad tydzień, ale powracam :P
    codziennie Was podczytuję.
    Jakoś nikt o mnie nie pytał, nikt nie tęskni, ja nie wiem :P załamka :P

Trochę się spokojniej zrobiło po kłótniach i w końcu forum, to forum dla przyszłych mamusiek, a nie dla " a która ma lepsze", bo tak przez chwilę odczuwałam, aż lepiej się pisze.

Tusia-też trzymam kciuki! widać, że w ciąży to nigdy nic nie wiadomo kurcze! ja nie wiem ile moja szyjka ma cm, ale co wizytę lekarze mówią, że długa i trzyma, więc nie wnikam. ale widać, że szybko może się to zmienić.

Margotka-kiedyś pisałam o takim bólu, ale mój mniejszy niż Wasz, czasami przy dłuższym chodzeniu pobolewa jakby w pośladkach, albo przy leżeniu długo w jednej pozycji.

Tydzień temu rozpoczęliśmy szkołę rodzenia-jutro drugie spotkanie. Jesteśmy zadowoleni, przemiła położna, ponad 30 lat w zawodzie, gaduła straszna :)

Byliśmy oglądać szpital, od izby przyjęć, po salę na której się leży już z dzidziusiem. Fajnie, ale jakoś mnie to troszkę przeraziło :P

nutka, Galanea, MonikaS, Mucha, Martynika, nick nieaktualny, sunset, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie, że wg OvuFriend 26maja moja ciąża będzie donoszona? Ale by był prezent;) Mam nadzieję, że urodzi się szybciej niż 16 czerwca, może być i 26maja;)

Potrzebuję jakąś tuniczkę ładną, nie wiem gdzie kupić...;(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:22

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny! A ja mam dzisiaj studniówkę! Oł yea!:D

nutka, Galanea, AISAK, Mucha, monaaa, monalisa, alexast, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje Nalka! :) Ależ ten czas leci, co?

Nalka lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja też chciałabym cosik sexy... Wszystkie bluzki nad pępek, tuniki też juz mini się robią.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam bardzo wysoko brzuszek i tak mnie cale okolice zeber boli, skora boli jakbym siniaki pod nią miała. ani usiąść bo dusi, ani stać bo rwie. Tylko leżenie na boku i ciagla zmiana pozycji daje lekkie ukojenie.

A czy wy też macie takie wrażenie ze czasembobas kopie Was bo mu się pozycja nie podoba?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak - nieustannie..:( i to dość boleśnie.

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz leze na sali pobrali wymaz z szyjki dostalam leki i sterydy dla dziecka bede dostawala.zeby pluca szybciej sie.rozwijaly.. jutro bede wiedziala.wiecej ale z tego co.mowil.lekarz to troche mnie potrzymaja a pozniej.juz lezenie w domu

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymaj się i zobaczysz, jeszcze urodzisz po terminie zdrowego dzidziusia !!!!!

Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Duchess Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, ja też Was codziennie podczytuję:)

Tusia, trzymajcie się dzielnie z maluszkiem!

Martynika,Tobie też życzę ustąpienia wszelkich dolegliwości i powrotu z Inflanckiej-jak ja leżałam tam na patologii jeszcze przed remontem kilka lat temu to makabra była, a ja to w ogóle dostałam salę która chyba przerobiona z kibelka była;) Teraz z tego co piszesz to tam apartamenty!

Martynika, nick nieaktualny, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2wli09kll2jbdtn.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia a beda Ci zakladac jakis szef czy lezenie plackiem zastosuja? To dobrze, ze sterydy Ci podaja na plucka...chyba troche Cie tam uspokoili? Trzymaj sie i dawaj dalej znac..mierzyli Ci jeszcze raz szyjke?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:58

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lekarz mowil ze 24 tydz to raczej juz szwu nie zakladaja ale ze jutro ordynator bedzie mnie badal i podejmie decyzje.. nie robili mi juz dzisiaj usg szyjki.. badal mnie recznie i mowil ze az tak zle to nie wyglada.. no zobaczymy jutro dla mnie to szok bo w 33t 5 d z Kuba mialam szyjke 18mm i zalozyli mi pessar a teraz 24 tydz i taka krotka a mala.jeszcze tam w dole szaleje moglaby zzmienic pozycje

ggfxf7q.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bidulko, trzymam kciuki, żeby wszystko dobrze się skończyło. Ale dlaczego dają te sterydy dla dzidzi? Boją się, że niedługo urodzisz?

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, ale rozwarcia nie miałaś??

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba się odwrócił, bo znów koło pępka mnie pyrka;)

Kurde znów mam ten dzień- ciągle chce mi się coś jeść... Idę po loooodyyyy!;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm, skąd Wy wiecie, jaka macie szyjke? Ja mam ją badana jedynie na usg, a te mam dość rzadko, ostatnio było polowkowe...

Tusia, a Ty się tam z małym trzymajcie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 21:27

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałabym was gdzieś zaprosić.:) Jestem na takim jednym forum- ogólne dla kobiet. Są tematy o dzieciach, ale są też o wszystkim innym i na prawdę fajny klimat jest.;) Oczywiście jak wszędzie zdarzają się czasem nieco zbędne komentarze niektórych użytkowniczek, ale one już takie są i trzeba na nie przymknąć oko. Poznałam przez nie wiele wspaniałych kobiet, z którymi mam stały kontakt i serdecznie was zapraszam.:) Jakby któraś chciała się ujawnić, to tutaj w prywatnej mogę napisać jaki tam mam nick.:)
    a i jeszcze jedno- zaczęłam pisać tam w 2009 roku i na prawdę się zadomowiłam;)
    to jest www.forum.kobiet.pl :) Zapraszam i odezwijcie się do mnie tam:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Natalia dzwoniłam do ZUSU i mi powiedzieli, że jezeli mam pracownika to musze wypisać mu upoważnienie do
    wykonywania wszystkich czynności i sama nie mogę wykonywać żadncyh. A że mam pracownika to tak zrobię.
    Z tytułu działalności płace tylko zdrowotne to powiedzieli mi, że nie muszę mieć żadnego zwolnienia,
    tylko nie moge się nigdzie podpisywac itp.

tak, nie trzeba drugiego zwolnienia, wystarczy jedno dla pracodawcy - z Weroniką w ciąży miałam oprócz etatu swoją działalność, ale jednoosobową - musiałam więc zamknąć firmę...

Tusia! Trzymaj się dzielnie, na pewno będzie dobrze :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Hmm, skąd Wy wiecie, jaka macie szyjke? Ja mam ją badana jedynie na usg, a te mam dość rzadko, ostatnio było polowkowe...

Tusia, a Ty się tam z małą trzymajcie :)
    :P Co by nie było, że i Tusiowa córeczka stanie się chłopcem.:P

MonikaS, Modelka, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
‹‹ 522 523 524 525 526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen w ciąży i po porodzie – jak regulowane podparcie ciała wpływa na kręgosłup i miednicę?

Oczekiwanie na przyjście na świat nowego członka rodziny to moment pełen emocji, który wiąże się z ogromnymi zmianami zachodzącymi w anatomii przyszłej mamy. Rosnący brzuszek stopniowo przesuwa środek ciężkości ciała, co bardzo często skutkuje uciążliwym dyskomfortem towarzyszącym kobiecie nawet podczas nocnego odpoczynku. Znalezienie wygodnej pozycji staje się prawdziwym wyzwaniem, zwłaszcza kiedy tradycyjne poduszki i akcesoria przestają przynosić upragnioną ulgę zmęczonym plecom. Prawidłowa regeneracja jest warunkiem zachowania sił witalnych, dlatego warto zrozumieć, jak powierzchnia, na której śpisz, realnie oddziałuje na twoje zmieniające się ciało.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ