MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Galanea wrote:Info dla dziewczyn z Olsztyna:
Warsztaty w piątek 7 marca.
http://www.bezpiecznymaluch.com.pl/
Położna kazała nam się zapisać i tak też zrobiliśmy
No ja się zapisałam, ale na warsztaty w Pruszkowie, bo stwierdziłam, że mi się opłaca bardziej tam, niż w warszawskie korki się pchać
Galanea lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny-nie pisałam już chyba ponad tydzień, ale powracam
codziennie Was podczytuję.
Jakoś nikt o mnie nie pytał, nikt nie tęskni, ja nie wiemzałamka
Trochę się spokojniej zrobiło po kłótniach i w końcu forum, to forum dla przyszłych mamusiek, a nie dla " a która ma lepsze", bo tak przez chwilę odczuwałam, aż lepiej się pisze.
Tusia-też trzymam kciuki! widać, że w ciąży to nigdy nic nie wiadomo kurcze! ja nie wiem ile moja szyjka ma cm, ale co wizytę lekarze mówią, że długa i trzyma, więc nie wnikam. ale widać, że szybko może się to zmienić.
Margotka-kiedyś pisałam o takim bólu, ale mój mniejszy niż Wasz, czasami przy dłuższym chodzeniu pobolewa jakby w pośladkach, albo przy leżeniu długo w jednej pozycji.
Tydzień temu rozpoczęliśmy szkołę rodzenia-jutro drugie spotkanie. Jesteśmy zadowoleni, przemiła położna, ponad 30 lat w zawodzie, gaduła straszna
Byliśmy oglądać szpital, od izby przyjęć, po salę na której się leży już z dzidziusiem. Fajnie, ale jakoś mnie to troszkę przeraziłonutka, Galanea, MonikaS, Mucha, Martynika, NataliaK, sunset, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Wiecie, że wg OvuFriend 26maja moja ciąża będzie donoszona? Ale by był prezent;) Mam nadzieję, że urodzi się szybciej niż 16 czerwca, może być i 26maja;)
Potrzebuję jakąś tuniczkę ładną, nie wiem gdzie kupić...;(Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:22
-
Ja mam bardzo wysoko brzuszek i tak mnie cale okolice zeber boli, skora boli jakbym siniaki pod nią miała. ani usiąść bo dusi, ani stać bo rwie. Tylko leżenie na boku i ciagla zmiana pozycji daje lekkie ukojenie.
A czy wy też macie takie wrażenie ze czasembobas kopie Was bo mu się pozycja nie podoba? -
nick nieaktualny
-
Hej, ja też Was codziennie podczytuję
Tusia, trzymajcie się dzielnie z maluszkiem!
Martynika,Tobie też życzę ustąpienia wszelkich dolegliwości i powrotu z Inflanckiej-jak ja leżałam tam na patologii jeszcze przed remontem kilka lat temu to makabra była, a ja to w ogóle dostałam salę która chyba przerobiona z kibelka była;) Teraz z tego co piszesz to tam apartamenty!Martynika, NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
Tusia a beda Ci zakladac jakis szef czy lezenie plackiem zastosuja? To dobrze, ze sterydy Ci podaja na plucka...chyba troche Cie tam uspokoili? Trzymaj sie i dawaj dalej znac..mierzyli Ci jeszcze raz szyjke?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 20:58
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Lekarz mowil ze 24 tydz to raczej juz szwu nie zakladaja ale ze jutro ordynator bedzie mnie badal i podejmie decyzje.. nie robili mi juz dzisiaj usg szyjki.. badal mnie recznie i mowil ze az tak zle to nie wyglada.. no zobaczymy jutro dla mnie to szok bo w 33t 5 d z Kuba mialam szyjke 18mm i zalozyli mi pessar a teraz 24 tydz i taka krotka a mala.jeszcze tam w dole szaleje moglaby zzmienic pozycje
-
Dziewczyny, chciałabym was gdzieś zaprosić.
Jestem na takim jednym forum- ogólne dla kobiet. Są tematy o dzieciach, ale są też o wszystkim innym i na prawdę fajny klimat jest.
Oczywiście jak wszędzie zdarzają się czasem nieco zbędne komentarze niektórych użytkowniczek, ale one już takie są i trzeba na nie przymknąć oko. Poznałam przez nie wiele wspaniałych kobiet, z którymi mam stały kontakt i serdecznie was zapraszam.
Jakby któraś chciała się ujawnić, to tutaj w prywatnej mogę napisać jaki tam mam nick.
a i jeszcze jedno- zaczęłam pisać tam w 2009 roku i na prawdę się zadomowiłam;)
to jest www.forum.kobiet.plZapraszam i odezwijcie się do mnie tam:)
-
czekajajaca wrote:Natalia dzwoniłam do ZUSU i mi powiedzieli, że jezeli mam pracownika to musze wypisać mu upoważnienie do
wykonywania wszystkich czynności i sama nie mogę wykonywać żadncyh. A że mam pracownika to tak zrobię.
Z tytułu działalności płace tylko zdrowotne to powiedzieli mi, że nie muszę mieć żadnego zwolnienia,
tylko nie moge się nigdzie podpisywac itp.
tak, nie trzeba drugiego zwolnienia, wystarczy jedno dla pracodawcy - z Weroniką w ciąży miałam oprócz etatu swoją działalność, ale jednoosobową - musiałam więc zamknąć firmę...
Tusia! Trzymaj się dzielnie, na pewno będzie dobrze -
Modelka wrote:Hmm, skąd Wy wiecie, jaka macie szyjke? Ja mam ją badana jedynie na usg, a te mam dość rzadko, ostatnio było polowkowe...
Tusia, a Ty się tam z małą trzymajcieCo by nie było, że i Tusiowa córeczka stanie się chłopcem.
MonikaS, Modelka, Tusia84 lubią tę wiadomość