X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Paulina, a Ty nadal lezysz? Jak tam Twoja sytuacja?

Muszko ja nadal poleguję :) Ale ja tak mam od początku ciąży. Plackiem nie leżę. Czasami na jakieś małe zakupy z mężem popołudniu skoczę. Szyjka na ostatniej wizycie nic się nie zmieniła, czyli nadal 3cm z groszem.
    Ja sobie funduję z okazji dnia kobiet super prezencior - test obciążenia glukozą :) Liczę, że z tej okazji natura się zlituje i wyjdę z tej próby zwycięsko :)

Mucha lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no i malec caly czas w polozeniu miednicowym ale jeszcze moze sie sto razy obrócić , oby :)

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wiem i pamietam o piciu ;)

Paulina to dobrze, ze jest ok :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze takie ważne pytanie,

Jestem zatrudniona w firmie na etat, a równocześnie prowadzę działalność i teraz moje pytanie.

Czy na działalność potrzebuję także L4, czy po prostu nie mogę wykonywać w czasie choroby żadnych czynności związanych z działalnością?
    Będąc na L4 nie mozesz zadnej pracy wykonywać musisz miec dwa zwolnienia ja tak mam co prawda nie mam działalności pracuje na 1 i 1/2 etatu i jak biore L4 to podwójne z dwoma nipami.

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro idę zrobić glukozę 75 ale moge zabrać cytryne wiec luz

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 15:05

bontbhr.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja po wizycie :( no wylewałam litry łez więc nie pisałam.. oczywiście okazało się, że ta krew to nic.. bo tam na dole było badanie rozbite na szczegóły i tam już nic nie wyszło.. więc lekarz powiedział, że badanie dobre..

za to na usg szyjki okazało się że w niespełna 3 tyg moja szyjka z 40mm skróciła się do 18mm dostałam skierowanie do szpitala, najgorsze jest to, ze nie mogę jechać do szpitala u mnie tylko już do szpitala gdzie jest sprzęt i opieka w przypadku kiedy szyjka jednak puści.. Jestem załamana.. bo muszę zostawić moje dzieci w domu.. nie wiem co będzie i ile będę musiała zostać w szpitalu i czy mnie wypuszczą.. tego się nie spodziewałam :(

ggfxf7q.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko tusia:(((( dlaczego az tyyle ci sie skrocilo w tak krotkim czasie??? nie ma mozliwosci zebys zostala w domu ale lezala caly czas???? nie zalamuj sie. czego sie nie robi dla tego malenstwa w brzuszku:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia biedaku :( to teraz w szpitalu beda pilnowac szyjki, spokojnie. A masz jakis specjalistyczny szpital?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze Tusia84 będzie dobrze musi być. Ja tez mam krociutka szyjke , moze ci zrobią wszystkie badania dadzą hormony puszcza do domku i kaza leżeć. Wiesz co ja kochana się naprawdę sie pilnuje tylko toaleta jakas herbatka, kanapeczka i do łóżeczka uciekam.

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czekajajaca wrote:
    Dziewczyny mam jeszcze takie ważne pytanie,

Jestem zatrudniona w firmie na etat, a równocześnie prowadzę działalność i teraz moje pytanie.

Czy na działalność potrzebuję także L4, czy po prostu nie mogę wykonywać w czasie choroby żadnych czynności związanych z działalnością?

Kochana, w trakcie zwolnienia lekarskiego nie możesz wykonywać żadnej pracy, dostaniesz karę jeśli będziesz na zwolnieniu a będziesz pracowała na działalności.

• Martynika Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia,ma Ci kto pomóc?jest ktoś,kto zajmie się dziećmi?
    Kochana,musisz to jakoś przetrwać,bardzo Ci współczuję,bo leży ze mną mama,która musiała córeczkę zostawić w domu i też już tutaj fioła dostaje,ale taka jest konieczność...
    Jakie jest dalsze postępowanie w szpitalu w takim przypadku?powiedzieli Ci,jak to będzie wygladac?
    Tusiu,z całego serca trzymam za Ciebie kciuki.

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 marca 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Hej ja po wizycie :( no wylewałam litry łez więc nie pisałam.. oczywiście okazało się, że ta krew to nic.. bo tam na dole było badanie rozbite na szczegóły i tam już nic nie wyszło.. więc lekarz powiedział, że badanie dobre..

za to na usg szyjki okazało się że w niespełna 3 tyg moja szyjka z 40mm skróciła się do 18mm dostałam skierowanie do szpitala, najgorsze jest to, ze nie mogę jechać do szpitala u mnie tylko już do szpitala gdzie jest sprzęt i opieka w przypadku kiedy szyjka jednak puści.. Jestem załamana.. bo muszę zostawić moje dzieci w domu.. nie wiem co będzie i ile będę musiała zostać w szpitalu i czy mnie wypuszczą.. tego się nie spodziewałam :(

:( strasznie Ci współczuje kochana :(
    Mam nadzieje że wszystko będzie w porządku :(

• AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj zamilklam, bo prądu od8-15 nie mialam=/ byłam dziś na badaniu krwi. O 18 wyniki, zobaczymy czy mi wyczaruja coś... Cukrzyca mi wystarczy!
    Tusia, będzie dobrze- wrzucisz wsteczny, polezysz i będzie dobrze. Dzieci ci pomoga. U mnie od początku szyjka ma 3 cm, co prawda jestem na l4 ale w domu robię wszystko. Tusia a moze to te twoje mycie okien spowodowało, tak mi się coś kojarzy ze ogarnialas dom.

Jestem dzis baaaardzo spiaca-aż się bałam jeździć autem, bo gape za gapa strzelalam. Ale przeżyłam inni też wiec ok. Byłam dziś w szmatkach i 2x śpioszki błękitne kupiłam. Nowiusienkie,aż trudno pomyśleć ze ktoś to oddal.

Idę robić mielone-chociaż nie mam natchnienia <ziew>

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 15:47

NataliaK lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia kochana dużo odpoczywaj i się nie martw. Bardzo Ci współczuję.
    Masz kogoś kto zajmie się dziećmi ? Masz tylko odpoczywać>? Czy lekarz dał Ci jakieś wskazówki ?

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, a kiedy Ty masz USG to na tym samym sprzecie co zawsze?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę Tusia, a może miałaś pełny pęcherz albo dziecko tam było ułożone, że uciskało? Spokojnie, poleżakujesz i będzie dobrze, w najgorszym wypadku, gdyby było rozwarcie, założą Ci szew i spokojnie doczekasz do końca. Nie chcę po raz enty przytaczać przykładu mojej bratowej, ale ona właśnie z takim szwem żyła normalnie, bez szaleństw (nie leżała non stop) i jeszcze urodziła po terminie. Ja od miesiąca niestety spoczynkowy tryb życia prowadzę, bo szyjka miała 2,66cm. Jutro idę na usg i dowiem się ile ma teraz. Też się boję. Ale musi być wszystko dobrze, głowa do góry :)

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wlasnie w drodze do szpitala kawalek mamy, zobacze co powiedza i dam wam znac.mam neta w tel.
    Moj lekarz mowil ze.moze szew zaloza a moze tylko leki i mozliwe ze ona sie poprawi tzn jej dlugosc a wtedy jest szansa ze mnie puszcza i bede lezala w domu.. dzieci zabrala mama moja nie wiem jak oni to ogarna jest mi ciezko nie ukrywam... prosze o modlitwe i dziekuje za cieple slowa

monalisa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    3-maj się dzielnie. Będzie dobrze. Dzieciołki masz już duże. Ty też silna babeczka.

Tusia skup się na dobrych stronach. Ile Twoje maleństwo waży? Babebczka salej czy siurdasek wyrósł? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 17:49

Martynika lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dawaj znac jak wyglada sytuacja. Jestesmy z Toba!!! Maja w brzuszku tez trzyma kciuki!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymam mocno kciuki. Będzie dobrze...

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 520 521 522 523 524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - najczęstsze przyczyny, objawy i leczenie

Suchość pochwy to wstydliwa dolegliwość, która dotyka wielu kobiet. Kiedy się pojawia? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z odpowiednim nawilżeniem pochwy? Czy suchość pochwy można leczyć? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ