WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Czasami życie pisze różne scenariusze.
Sprawdź jak zabezpieczyć płodność - swoją i partnera!
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No zycze Wam zebyscie rodzily wtedy kiedy chcecie :) ja tez od 4 czerwca juz bede mogla oczekiwac :) mam nadzieje tylko jeszcze ze lozysko sie przesunie, zebym pod koniec sie nie stresowala!

NataliaK, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moja mała znowu w dole kopie... znowu się przekręciła..
    chociaż po tylu niespodziankach nie wiem czy powinnam pisać "mała" szczególnie, że jakoś tak do mnie to jeszcze nie dociera ;)

Agusia2312 lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny :-) ale tu niespodzianka :-) chłopcy przemieniają się w dziewczynki i na odwrót :-) Ja mam nadzieję że mój Borys nie zmieni się w dziewczynkę :-) Mam niby na usg zdjęcie ale ;-)
    Ja dziś już padam cały dzień na nogach
    dobranoc

Agusia2312 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Topa dzięki za polecenie sklepu! Byliśmy z małżem dziś i byliśmy zachwyceni! Zmieniliśmy tez typ wózka z tako alive na camarelo carera:-) teram myślimy o kolorze;) ale ogólnie super sklep, wszystko w jednym, szkoda tylko, że już wszystko mamy hehe;) Dzięki!
    To super że mogłam pomóc :-)Sklep jest naprawdę super :-) Ja tam jeszcze wrócę :-)
    Co do wózka który wybraliście to mnie też się podobał - ma dużą gondolę :-) i cena bardzo atrakcyjna :-)

Coś dziś źle się czuję :-( strasznie brzuch mi się napina i puszcza i tak w kółko :-( Zażyłam magnez i odpoczywam mam nadzieję że przejdzie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 20:48

Bea_tina lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeju Martynika! Jak ja bym chciała, żeby u mnie zaszła pomyłka.:P Byłby mój wymarzony Krzysztof. Chociaz z drugiej strony zauważyłam, że już się przyzwyczaiłam do myśli, że będzie dziewczynka. No i jedna z babć rzuciła się na wszystko co różowe.. strój wyjściowy, strój na działkę itp.

Natalia mam nadzieję, że wszystko się unormuje, że to wszystko wina hormonów. Trzymaj się.

NataliaK lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A poza tym to muszę się wygadać, bo spotkają mnie dziwne sytuacja. Rozumiem, że jak na zaraz 7 miesiąc mój brzuch nie jest duży, jednak nie jest tak, że jest niewidoczny, a kurtka się opina na nim już całkiem ładnie. W dodatku sporo urósł i jesteśmy z mężem dumni z naszego brzuszyska. Ludzie się mnie pytają, dlaczego nie eksponuję brzuszka. Ja się pytam: czy ja jestem na wybiegu, że mam coś eksponować? chodzę w ubraniach, w których chodziłam przed ciążą, lubię długie swetry i nie widzę powodu, żeby z nich rezygnować. Poza tym to mój brzuszek, jak ma ktoś taką wolę to niech eksponuje swój. To po pierwsze. Po drugie dlaczego kolejny raz w autobusie słyszę, że :" Ja nie zauważyłam, że ciężarna pani jest!" a naprawdę już widać i w dodatku zaczęło mi się ciężko chodzić, mała jak zasunie kopa to pęcherz jakby się rozrywał. No po prostu jest mi przykro. :(

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka nie przejmuj się takimi rzeczami. Co Cię to obchodzi co ludzie myślą. Ty jesteś drobna, nic dziwnego, że nie masz wielkiego brzucha, taka Twoja natura. Ubrania noś jakie Ci się podobają i w jakich Ci wygodnie. A to, że jakaś kobieta powiedziała,że nie zauważyła, że jesteś w ciąży...Po pierwsze to wcale nie musiała być prawda, bo pewnie widziała ale nie chciało jej się ustąpić miejsca, a po drugie mamy taką porę roku że czasami rzeczywiście inni nasze brzuszki mogą przegapić pod kurtkami czy płaszczami. Wiosną będzie inaczej:) Głowa do góry:)
    A ja już po kąpieli, czekam aż włosy wyschną bo nie chce mi się suszyć a jutro...Jutro wizyta u gina:) Stęskniłam się za moim chłopczykiem i nie mogę się doczekać, aż go jutro zobaczę na ekranie. Ciekawe ile waży:) Minęło 5 tygodni. Ja przytyłam w tym czasie 6 kg ale to już inna historia:)

Agusia2312, Mucha, Nalka lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka nie przejmuj sie zupelnie ludzmi, ale zastanawia mnie tylko jedno...skoro twierdzisz, ze nie eksponujesz brzuszka to moze Twoje ubrania go zakrywaja i sie nie rzuca tak bardzo w oczy. Ja mam maly brzuszek, jak zakladam sweter to mi tylko taka pileczka z przodu stoji, ale przez kurtke to mysle, ze ciezko sie domyslic, ze jestem w ciazy.

Spokojnie Nalka jeszcze nam brzuszki wyskocza, maja czas ;) podobno kolo 27 tygodnia z dnia na dzien potrafi konkretnie ujawnic sie malenstwo :), ale to tez nie jest regula.

Judi powodzenia na wizycie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 07:38

Nalka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 07:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, ja dziś pierwszy dzień na zwolnieniu... Aż mi głupio po prostu. Wieczorem pojadę z mężem do firmy po komputer, bo jednak trochę będę musiała popracować z domu, ale jednak... z domu! Naprawdę mi to było potrzebne, bo od siedzenia przy biurku już mnie tak okrutnie brzuch bolał, że nie mogłam sobie miejsca znaleźć. Wczoraj to mnie wykańczał po prostu. Gin powiedział, żeby w domu dużo chodzić, a jakby co, to leżeć, a nie siedzieć skulona, żeby brzucha nie gnieść.

Mam wrażenie, że dopiero teraz zaczynam prawdziwą ciążę, przygotowania itp. Mam tyle do zrobienia w domu, że aż nie wiem, w co ręce wsadzić najpierw...

Bea_tina lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judii2014 właśnie aż taka drobna nie jestem, normalna raczej. Mam 171 cm wzrostu.
    Mucha nie eksponuję to fakt, ale w tej kurtce akurat nie mam nic do gadania bo opina i jeszcze ma ściągacz pod biustem.:P

Macie rację dziewczyny, wiem, że nie powinnam się przejmować i naprawdę staram się tego nie robić. Jednak jak już taka sytuacja się powtarza, a ja jeszcze zmęczona lataniem na uczelni przez cały dzień, to się zwyczajnie robi człowiekowi przykro. Musiałam to gdzieś wyrzucić. Dziękuję. :)

Modelka ja też zaczęłam odnosić takie wrażenie. Nagle wszystko trzeba zacząć kupować, zbierać, segrgować, ustawiać a brzuch coraz większy i coraz ciężej! Mnie trapi jeszcze jedna sprawa. Czy jak zacznę rodzić, to zdążę dojechać do oddalonego o 50 km szpitala, który sobie wybrałam? (oczywiście wiem, że nie karetką, bo oni mnie zawiozą do tego oddalonego o 20 km..)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ja dzisiaj na wizytę na 12.00 idę.. rano wstałam i bolał mnie z lewej strony dołem brzuch i promieniował do tyłu nie mogłam się ruszyć.. ogólnie ostatnio jakoś dziwnie się czuję co chwilę jakieś problemy miałam żołądkowe..

Wzięłam nospe i rozchodziłam się bo musiałam dzieci poodwozić.. po drodze do domu odebrałam wyniki moje, które wczoraj robiłam tzn. tylko badanie moczu kazał mi zrobić bo 3 tyg temu robiłam krew i wyszła bardzo dobrze..

No ale patrzę na ten wyniki i wyszło, że mam ślad świeżej krwi w moczu.. :(
    Nigdy nie miałam więc nie wiem co to znaczy..

ggfxf7q.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu mi się zdarzają bóle krzyża po prawej stronie, które też promieniują i ostatnio również mam problemy, wymiotuję albo mam rozwolnienie. Może tak działają hormony? Nie miałaś tak wcześniej przy poprzednich maluszkach?

Ślad krwi zazwyczaj oznacza zapalenie pęcherza. Jeśli nie czułaś to to jest tzw. bezobjawowe zapalenie. Bardziej niebezpieczne ale masz już wyniki więc szybciutko po lekarstwa. Może to być też coś z nerkami ale obstawiam raczej na pęcherz. Wszystko będzie dobrze.

Tusia84 lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki wielkie Nalka :*
    właśnie w poprzednich ciążach miałam zaparcia i nie miałam tak jak teraz.. a mam dokładnie tak jak Ty napisałaś.. często rozwolnienia mnie dopadają w ostatnim czasie.. mdli mnie.. już się zestresowałam, że coś nie tak bo właśnie przy Kubie i Hani tak nie miałam...
    Dobrze, że dzisiaj ta wizyta u gina to się uspokoję.. no i pęcherz mnie nie boli bardziej od tyłu myślałam, ze to krzyż ale teraz zaczynam sie zastanawiać czy to nie nerki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 08:44

ggfxf7q.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny widze ze dolegliwosci coraz wiecej:( ja jak narazie jesli chodzi o bol to tylko kregoslup mi dokucza jak za dlugo w jednej pozycji itd. nie zazdroszcze wam ale trzymam kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo....do lekarza on przepisze co trzeba i bedzie dobrze! wczoraj ogladalam materace do lozeczka,bujaczki i powiem wam ze tak jak przy szukaniu wozka wybor jest ogromny i co?na ktore sie zdecydowac? sama juz nie wiem...:( nie wiem ile potrzebuje miec butelek (chce karmic piersia) ile smoczkow czy musze miec wyparzacz czy wystarczy wrzatkiem zalac, ehhh tyle jeszcze nie wiem ze szok:( milego dnia dla was

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mialam butelek kilka, uważam że za dużo. Myślę że na.początek starczą ze dwie, bo może sie okazać że wcale nie będą potrzebne. Ja mam sterylizator parowy, taki do.mikrofali, rzecz zbędna, ale uważalam że baaaaardzo mi sie przyda. Teraz używam może raz, dwa razy w tygodniu. Dokładnie czyszcze lyżeczki, kubki młodego. Ale spokojnie można używać do tego wrzątku.
    Smoczki miałam dwa, w razie jakby jeden.upadł mogłam podać drugi, jeśli nie było gdzie umyć, np na spacerze. Ale z reguły wolałam syna przytulić niż dawać mu smoka.

• excella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na materacach sie nie znam, mam zwykły piankowy i spełnia swoją role. Jak ede wymieniać lozka to może kupie inne.
    Bujaczek.mielismy pożyczony, teraz kupiłam używany fisher price,cos takiego
    http://www.smyk.com/fisher-price-fotelik-bujaczek-ze-zwierzatkami-cudowna-planeta-t4145,p1044877548,swiat-niemowlaka-p

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    super duzo mi podpowiedzialas dziekuje! ja mikrofali nie mam wiec taki by mi odpadl ale wiesz co widzialam? ze w podgrzewaczu mozna wsadzic butelke i ja wyparzyc... a akurat podgrzewacz mam moze sie w ten sposob uda... co do smoczkow to akurat kupilam bo w zestawie byly dwa czyli wiecej juz nie trzeba to super a co do pieluch tetrowych i lnianych? mam tetrowych z 8 lnianych 3 czy to wystarczy? i jeszcze apropo pieluszek chcialam z mezem kupic teraz kilka paczek czy to ma sens? oczywiaccie w roznych rozmairach bo powiem szczerze ze tanie one nie sa a schodza jak swieze buleczki prawda?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę ze zakup pieluch ma sens, ja tez.pewnie kupie dwa pierwsze rozmiary, nie za duzo, moj syn szybko wyrastal z.pieluch.i co chwila nowy.rozmiar. też mam podgrzewacz, ale uzywalam tylko do.podgrzania sloika albo butli. Pieluch tetrowych miałam ok 20 szt, ale moj bardzo.duzo ulewał i co chwila szły do prania. Flanelową miałam jedną, w sumie rzadko jej używałam. Mi przy ulewającym dziecku przydały sie tez bardzo sliniaki, chroniły ubranka i nie trzeba bylo co chwila przebierać.

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no tak wylecialo mi z glowy zupelnie cos takiego jak sliniaki:))) hehe musze zakupic:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 4 marca 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :-) Mnie od rana już głowa boli ehhh coś pogoda nie halo
    Tusia trzymam kciuki za wizytę i mam nadzieję że to nic poważnego
    Co do butelek to ja kupię najwyżej 2 szt, zamierzam karmić piersią i wiem że na początku w pierwszej ciąży wogóle butelki nie użyłam. Co do wyparzania butelek to chyba na początek będę to robiła wrzątkiem chyba że się okaże że muszę z butelki karmić to wtedy o tym pomyślę.
    Pieluch tetrowych chce kupić tak z 20 szt zwykłych i 10 szt kolorowych we wzorki.
    i śliniaczki :-) może kupię jeden z większym zakupem poczekam jak mały urośnie :-)
    Byłam ostatnio w ikea mają fajne śliniaki i takie plastikowe bezpieczne, miękkie sztućce i wiecie co znalazłam ? Wanienkę ale kształt nie taki jak zwykła tylko takie jajko rozciągnięte na dnie wanienki przyczepiona specjalna guma żeby dziecko nie zjechało a na spodzie wanienki jak byśmy chciały postawić na płytkach też taka sama miękka guma - testowałam wanienka wogóle sie nie poruszyła - zastanawiamy się z mężem czy takiej wanienki nie kupić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 marca 2014, 10:24

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
‹‹ 518 519 520 521 522 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ