MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
No ja tez dzisiaj nie robiłam mięska.
Na wieczór mam już kupione śledzie po japońsku mniam
A co najchętniej jadłyście w dzieciństwie? Pamiętacie jakąś potrawę której nie gotujemy a byłą za dzieciństwa pycha ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:03
-
topa42 wrote:A co najchętniej jadłyście w dzieciństwie? Pamiętacie jakąś potrawę której nie gotujemy a byłą za dzieciństwa pycha ?
Ja pamiętam makaron robiony przez babcię z masełkiem i cukremMniam... ale sama sobie ochoty narobiłam...
Ach no i jeszcze naleśniki z nadzieniem z białego sera, cukru i jajka (teraz nie robię bo strach co w tych surowych jajkach siedzi).
No i król królów kogel mogel z jajek prosto od kurek z kurnika u mojej rodzinki na wsi...
Ech...to były czasyWiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:36
-
Dziewczyny,może któraś zechce dołączyć do modlitwy w obronie życia poczętego?
40 dni dla życia to 40 dni modlitwy w czasie postu w obronie życia poczętego, można zapisać się i przez jedną godzinkę pomodlić się w tej intencji. Więcej tutaj http://marsz.home.pl/m14/kal.html
weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość
-
miło było sobie Was poczytać
ja troszkę męczę się z pęcherzem ale dam radę
biorę urosept
posprątałam trochę w kuchni i plecy strasznie rozbolały... masakra jakaś
synek mnie z kanapy pogonił bo samochodami jeździ i nie mam nawet gdzie sobie odpocząćzaraz położę go spać i tyle będzie
-
nick nieaktualnyBabka ziemniaczana z boczkiem i cebula, faktycznie, to smak ktory zapamietam
a dodatkowo zupa klopsowa mojej babci,ale tylko mojej babci,tego smaku nie zapomne do konca zycia
Ale meczacy dzien,nie jechalam komunikacja miejska conajmniej 1,5 roku.. po oddaniu samochodu sluzbowego bylam do tego zmuszona. Ale wiecie co,musi byc juz ze mna bardzo zle bo nawet stare babinki chcialy oddawac swoje miejsca siedzace ;')ivv lubi tę wiadomość
-
czescKochane :* jestem po wizycie u gina
Dzidzia wazy 500g wiec juz kawal baby
co do mojego bolu to w sumie nic konkretnego dostalam recepte na tabletki ktore uzupelniaja niedobr wapnia u kobiet w ciazy i podczas karmienia piersia
i nieszczesne skierowanie na glukoze! fuj! pozdrawiam i kolorowych :*
Mucha, nutka, alexast, Galanea, monalisa, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
AISAK wrote:Alexas jak tam dzisiejsze wizyty?
dietetyczka powiedziała mi jak mam się odżywiać, nic więcej nie powiedziała niż wyczytałam w necie. Lekarka uciekła jak weszłam do gabinetu pielęgniarki. Pielęgniarka dała mi glukometr, skierowanie na badanie, które pokaże jak kształtował się cukier w ostatnich 3 miesiącach, dała mi też receptę na paski. Muszę mierzyć na czczo, godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacjiz 2 tyg mam przyjść i zobaczymy co dalej. U nas do szkoły rodzenia chodzi się od 26 tyg. do szpitala. Dostałam numer i jutro będę dzwoniła. Dostałam też ulotki odnośnie cukrzycy w ciąży i jaki wpływ ma na dziecko i trochę się zmartwiłam. W piątek idę do ginki na usg to poproszę by zmierzyła moją szyjkę.
Ogólnie jestem głodna, a nie wiem co mam zjeść. Jutro muszę iść na zakupy, bo mam pustą lodówkę -
Cześć dziewczyny, pozdrawiamy Was z Zuzką i Staszkiem z turnusu. Ciężki dzień za nami. Będę do Was zaglądać wieczorami, ale raczej przez najbliższe 2 tyg. za wiele się udzielać nie będę, nie mam nawet siły "wkręcać" się w poruszane tematy, bo jedyne o czym marzę to żeby przytulić się do podusi.
Dobrej nocy Wam życzę, Kochane :*Galanea, MonikaS, nutka, Bea_tina, Martynika, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Duzoooo warzyw. Jak lubisz sałatkę grecka to możesz jeść ja ciagle:) spokojnie będzie ok. U mnie cukry w normie. Pierwszy tydzień to schizowalam. A teraz jem prawie wszystko- smażonego nie jem. Pieke kurczaczka, ziemniaczki, warzywna, fasolkę. Mmmm pycha.na nabial i chleb uważaj.
Insuliny ci nie przypisała? Jeszcze 3 miesiące i miejmy nadzieje ze pożegnamy się z cukrami.alexast lubi tę wiadomość
-
monaaa wrote:Też
szczególnie pod wieczór, albo jak dużo chodzę i też mam żylaczka, ale gin jakoś specjalnie tego nie skomentował.
moze to spowodowane ze dzidzia nisko i miednicowe ulozenie ma? Kurcze juz sama nie wiem
monaaa lubi tę wiadomość