X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja tez dzisiaj nie robiłam mięska.
    Na wieczór mam już kupione śledzie po japońsku mniam :-)
    A co najchętniej jadłyście w dzieciństwie? Pamiętacie jakąś potrawę której nie gotujemy a byłą za dzieciństwa pycha ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:03

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zupka z dyni z zacierka babci, babka ziemniaczana z boczkiem iiii a deser pieczone jabłka w piecu:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:19

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexas jak tam dzisiejsze wizyty?

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na 19.30 mam wizyte takze za niedlugo sie zbieram bo potrzeba jeszcze dojechac... zobaczymy co tam slychac...

AISAK, weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    A co najchętniej jadłyście w dzieciństwie? Pamiętacie jakąś potrawę której nie gotujemy a byłą za dzieciństwa pycha ?

Ja pamiętam makaron robiony przez babcię z masełkiem i cukrem :) :) :) Mniam... ale sama sobie ochoty narobiłam...
    Ach no i jeszcze naleśniki z nadzieniem z białego sera, cukru i jajka (teraz nie robię bo strach co w tych surowych jajkach siedzi).
    No i król królów kogel mogel z jajek prosto od kurek z kurnika u mojej rodzinki na wsi...
    Ech...to były czasy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 marca 2014, 18:36

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,może któraś zechce dołączyć do modlitwy w obronie życia poczętego?:) 40 dni dla życia to 40 dni modlitwy w czasie postu w obronie życia poczętego, można zapisać się i przez jedną godzinkę pomodlić się w tej intencji. Więcej tutaj http://marsz.home.pl/m14/kal.html

weronikabp, Tusia84 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiałam kogiel mogiel :-) i robiłam chleb z wodą i cukrem :-)

zem3i09keg891u11.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja lubiłam kawałki chleba maczane w śmietanie z solą i szczypiorkiem ;)

monalisa lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miło było sobie Was poczytać :) ja troszkę męczę się z pęcherzem ale dam radę :) biorę urosept

posprątałam trochę w kuchni i plecy strasznie rozbolały... masakra jakaś

synek mnie z kanapy pogonił bo samochodami jeździ i nie mam nawet gdzie sobie odpocząć :) zaraz położę go spać i tyle będzie :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    narobiłyście smaka tym koglem moglem :) ja najedzona jak nigdy bo właśnie obiadokolację jedliśmy :) ale deser może by jakiś wszedł hihi

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedziałam mężowi, żeby zrobił kisiel albo budyń. Wchodzę do kuchni, a tam dwa garnki:P

NataliaK, MonikaS, Galanea, Paulina1986, monaaa, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oJ tak chleb ze śmietanka i cukrem.. Mniam. Tylko gdzie tu kupić dobra swojska śmietankę.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2014, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babka ziemniaczana z boczkiem i cebula, faktycznie, to smak ktory zapamietam :D a dodatkowo zupa klopsowa mojej babci,ale tylko mojej babci,tego smaku nie zapomne do konca zycia :-)

Ale meczacy dzien,nie jechalam komunikacja miejska conajmniej 1,5 roku.. po oddaniu samochodu sluzbowego bylam do tego zmuszona. Ale wiecie co,musi byc juz ze mna bardzo zle bo nawet stare babinki chcialy oddawac swoje miejsca siedzace ;')

ivv lubi tę wiadomość

• evas Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A babkę ziemniaczaną to jadłam w weekend jak byłam u rodziców. Moja mama często ją robi. Ale na kogel-mogel to bym się skusiła i nawet mam w domu wiejskie jaja. Mama gdzieś u gospodarza kupuje i dała mi 20 szt. :D

NataliaK lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Margotka87 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czescKochane :* jestem po wizycie u gina :) Dzidzia wazy 500g wiec juz kawal baby :D co do mojego bolu to w sumie nic konkretnego dostalam recepte na tabletki ktore uzupelniaja niedobr wapnia u kobiet w ciazy i podczas karmienia piersia :) i nieszczesne skierowanie na glukoze! fuj! pozdrawiam i kolorowych :*

Mucha, nutka, alexast, Galanea, monalisa, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zpbndf9hsafopz9u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Alexas jak tam dzisiejsze wizyty?

dietetyczka powiedziała mi jak mam się odżywiać, nic więcej nie powiedziała niż wyczytałam w necie. Lekarka uciekła jak weszłam do gabinetu pielęgniarki. Pielęgniarka dała mi glukometr, skierowanie na badanie, które pokaże jak kształtował się cukier w ostatnich 3 miesiącach, dała mi też receptę na paski. Muszę mierzyć na czczo, godzinę po śniadaniu, obiedzie i kolacji :) z 2 tyg mam przyjść i zobaczymy co dalej. U nas do szkoły rodzenia chodzi się od 26 tyg. do szpitala. Dostałam numer i jutro będę dzwoniła. Dostałam też ulotki odnośnie cukrzycy w ciąży i jaki wpływ ma na dziecko i trochę się zmartwiłam. W piątek idę do ginki na usg to poproszę by zmierzyła moją szyjkę.
    Ogólnie jestem głodna, a nie wiem co mam zjeść. Jutro muszę iść na zakupy, bo mam pustą lodówkę :(

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, pozdrawiamy Was z Zuzką i Staszkiem z turnusu. Ciężki dzień za nami. Będę do Was zaglądać wieczorami, ale raczej przez najbliższe 2 tyg. za wiele się udzielać nie będę, nie mam nawet siły "wkręcać" się w poruszane tematy, bo jedyne o czym marzę to żeby przytulić się do podusi.

Dobrej nocy Wam życzę, Kochane :*

Galanea, MonikaS, nutka, Bea_tina, Martynika, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Duzoooo warzyw. Jak lubisz sałatkę grecka to możesz jeść ja ciagle:) spokojnie będzie ok. U mnie cukry w normie. Pierwszy tydzień to schizowalam. A teraz jem prawie wszystko- smażonego nie jem. Pieke kurczaczka, ziemniaczki, warzywna, fasolkę. Mmmm pycha.na nabial i chleb uważaj.
    Insuliny ci nie przypisała? Jeszcze 3 miesiące i miejmy nadzieje ze pożegnamy się z cukrami.

alexast lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Też :/ szczególnie pod wieczór, albo jak dużo chodzę i też mam żylaczka, ale gin jakoś specjalnie tego nie skomentował.
    Monaa a juz myslalam ze sama z tym jestem , nie nalezy to do przyjemność :( moze to spowodowane ze dzidzia nisko i miednicowe ulozenie ma? Kurcze juz sama nie wiem

monaaa lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 5 marca 2014, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi coś wlazlo w pachwine, ze nogi unieść i zgiąć o własnych silach nie moge...=(

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ