X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Syn wykąpany, nakarmiony, mialam mieć chwile dla siebie ale niestety, przyszly do mnie dzieci mojego rodzeństwa. Zaraz mi głowa peknie ! Wkurzaja mnie ze.jak tu przychodzą to nawet dzień dobry zadno nie powie. Muszę wziąć 10 głębokich oddechów :)

nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny ja nie wiem czy to zapalenie pęcherza czy mały tak naciska. uczucie jakbym tam kamień miała, że aż ciężko się wyprostować tak ciągnie. piec nie piecze teraz...czuję, że mi tam po pęcherzu ugniata się ale czy te dolegliwości z tym wiążą się czy to od zapalenia
    i nie piecze mnie jak sikam
    zawsze te objawy zapalenia trochę inaczej wyglądały

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 19:14

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika a robilas badanie moczu i posiew moczu?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Martynika widzę przy suwaczku dalej Arturek:)

Ciekawe co we wtorek dżin wyczaruje z naszej Niespodzianki:)

A, już nic nie zmieniam do czasu, aż będę wiedziała na 100% :). Tak się przyzwyczaiłam do tego Arturka. No nic, zobaczymy, już niecałe dwa tygodnie do (mam nadzieję) rozwiania wątpliwości :).

U Ciebie we wtorek... :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie robiłam ostatnio badanie moczu i wyniki ok
    sama nie wiem bo teraz to taki jakby ucisk jakby głową uciskał, le az tak mocno? jakbym tam wzdeta była - ciężko opisać
    ale jak siedzę to jest można powiedzieć ok, gorzej jak wstać muszę i parę kroków zrobić...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 19:49

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jak nie odpusci do jutra to chyba do lekarza zadzwonię

za przeproszeniem - jak nie sraczka to bolaczka. ledwo z dziąsłem się uporałam to teraz pęcherz...

najlepiej byłoby dwa piwa machnąć i po sprawie ;)

a jeszcze dzisiaj jak na złość sama z synkiem, który nie da posiedzieć. mam nadzieję, że zaraz mąż wróci
    o
    synek zasnał :D przynajmniej mam wolne ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 20:00

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale się dziewczyny wkurzyłam !!!! Dostałam popołudniu wypłatę wrrr i mam ją mniejszą o 300 zł :-( nie wiem dlaczego ? Przecież nie byłam całego lutego na L4 tylko 3 tyg. Jak oni to liczą bo nic nie rozumiem ? Średnia z 12 miesięcy za rok 2013 ? Czy wzięli pod uwagę styczeń 2014 ? Wypłatę wypłaca mi pracodawca nie zus. Kurcze nic nie rozumiem ? Chyba w poniedziałek zadzwonię do kadr, żeby się dowiedzieć.

zem3i09keg891u11.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa najlepiej zadzwon do kadr. Ciesz sie, ze z zusem nie musisz regulowac niejasnosci! Ale z tego co sie orientuje, to zawsze obliczaja srednia roczna, ale np nie kazda premia lub nagroda do sredniej sie nie wlicza. Ja np tak mam niestety i przez to dostaje 250 zl mniej, a w lutym oprocz tego jeszcze mniej dostalam, bo luty tylko 28 dni. A na l4 wlasnie nie dostajesz normalna wyplate, tylko wyplate na podstawie ilosci dni:/ chora polityka:/

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis juz po tescie glukozy nie bylo najgorzej na 2 male kubeczki ;--))
    plus uspila mnie ta glukoza prawie w przychodni, na szczescie maz sluzyl grzecznie ramieniem
    a dzidzia malo co pokopala, wie ze czekolada biala z brzoskwinia i migdalami duuuuzo lepsza, do tej pory po spacerku siedzi sobie spokojnie, pewnie zacznie wieczorem harce
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Bea_tina, weronikabp lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam podstawę plus premię ale nigdy nie było tak że od tej premii coś odliczali - pytałam koleżanki która byłą na L4 a później macierzyńskim i jak mi mówiła ile dostaje to wychodziło więcej niż moja wypłata ( wtedy byłyśmy na tych samych stawkach ) Teraz jestem na wyższej stawce i muszę zapytać jak to jest ? Bo nie kumam tego :-(
    Fakt luty jest krótszy więc może stąd ta różnica :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 20:49

zem3i09keg891u11.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze ze luty krotszy, zadzwon sobie do kadr, tam ci powiedza na bank:)

1usapiqvs8bdmaac.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bea_tina wrote:
    Moze ze luty krotszy, zadzwon sobie do kadr, tam ci powiedza na bank:)
    W poniedziałek koniecznie zadzwonię :-) dzięki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 20:52

Bea_tina lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ivv jesteś pewna, że będziesz płukać? Pisałam już o tym, co mi położna powiedziała i jej ufam;)

Odebrałam kupione ciuszki:) Och jakie piękności moje, szafeczka się zapełnia;) Jutro może uda mi się zrobić fotki:) Dobrej nocki!

tak, jestem pewna - pranie po orzechach jak dla mnie śmierdzi :) a tak cudnie pachnie - z Weroniką to przerobiłam, nic się nie działo.

MonikaS lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny nie bójcie się nacinania - moja była szefowa nie była nacięta choć powinna i tak pękła, że ma bliznę na pół pośladka...

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa,ja w lutym dostałam o kilkaset złotych mniej,kadrowa wytłumaczyła to właśnie tym,że my mamy średnią wyliczaną z ostatnich 12 miesięcy na L4,ale właśnie nie miesięczną,tylko dzienną i mnoży się ją przez ilość dni w danym miesiącu.A że luty ma tylko 28 dni... Stąd mniejsza pensja niestety.

• alexast Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem po wizycie u ginki. Mały waży 777 g Moje maleństwo ma się dobrze.
    Wyniki z laboratorium pokazały, że na czczo miałam 96,3 a nie 131 więc w poniedziałek idę do przychodni.
    szyjka ma 3,5 ale moja ginka powiedziała, że jest ok, bo trzyma

Jak zobaczyła jak zwlekam się z jej łóżka, powiedziała, że mam się psychicznie przygotować na to, że będę miała najprawdopodobniej cesarkę. Jestem załamana i przerażona. Miałam nadzieję, że będę rodziła SN. Ja miałam straszne komplikacje po wycięciu wyrostka i strasznie się boje rozcięcia brzucha.
    Miała któraś z was cesarkę? Jak to jest po? Ile się dochodzi do siebie? Można dziecko podnosić? Normalnie rozpacz mnie ogarnęła

Bea_tina, AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dostałam też mniejszą wypłatę na L4 i to o 700 PLN, bo regulamin zakładu pracy mówi o tym, iż jeśli pracownik jest dłużej niż 4 dni na chorobowym w miesiącu to nie należy mu się w ogóle premia uznaniowa.
    A ja w lutym byłam 5 dni na chorobowym i nie wiedziałam, że taki jest regulamin, bo wcześniej na L4 nie chodziłam. No cóż.

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No oczywiście to część za te przepracowane dni, pozostałe które byłam na chorobowym to średnia z 12-tu poprzednich miesięcy.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny jeszcze zadzwonię sobie w poniedziałek do kadr i dopytam dokładnie.

zem3i09keg891u11.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast cc nie jest najgorsza, nie mowie, ze jakas super czy cos, ale nie ma co myslec, ze to koniec swiata! Bedzie dobrze! A jesli psychicznie sie nastawisz to bedzie juz wogole bardzo dobrze:-)

1usapiqvs8bdmaac.png
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ