MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Syn wykąpany, nakarmiony, mialam mieć chwile dla siebie ale niestety, przyszly do mnie dzieci mojego rodzeństwa. Zaraz mi głowa peknie ! Wkurzaja mnie ze.jak tu przychodzą to nawet dzień dobry zadno nie powie. Muszę wziąć 10 głębokich oddechów
nutka, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
dziewczyny ja nie wiem czy to zapalenie pęcherza czy mały tak naciska. uczucie jakbym tam kamień miała, że aż ciężko się wyprostować tak ciągnie. piec nie piecze teraz...czuję, że mi tam po pęcherzu ugniata się ale czy te dolegliwości z tym wiążą się czy to od zapalenia
i nie piecze mnie jak sikam
zawsze te objawy zapalenia trochę inaczej wyglądałyWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 19:14
-
AISAK wrote:Martynika widzę przy suwaczku dalej Arturek:)
Ciekawe co we wtorek dżin wyczaruje z naszej Niespodzianki:)
A, już nic nie zmieniam do czasu, aż będę wiedziała na 100%. Tak się przyzwyczaiłam do tego Arturka. No nic, zobaczymy, już niecałe dwa tygodnie do (mam nadzieję) rozwiania wątpliwości
.
U Ciebie we wtorek... -
no właśnie robiłam ostatnio badanie moczu i wyniki ok
sama nie wiem bo teraz to taki jakby ucisk jakby głową uciskał, le az tak mocno? jakbym tam wzdeta była - ciężko opisać
ale jak siedzę to jest można powiedzieć ok, gorzej jak wstać muszę i parę kroków zrobić...Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 19:49
-
jak nie odpusci do jutra to chyba do lekarza zadzwonię
za przeproszeniem - jak nie sraczka to bolaczka. ledwo z dziąsłem się uporałam to teraz pęcherz...
najlepiej byłoby dwa piwa machnąć i po sprawie
a jeszcze dzisiaj jak na złość sama z synkiem, który nie da posiedzieć. mam nadzieję, że zaraz mąż wróci
o
synek zasnałprzynajmniej mam wolne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 20:00
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Ale się dziewczyny wkurzyłam !!!! Dostałam popołudniu wypłatę wrrr i mam ją mniejszą o 300 zł
nie wiem dlaczego ? Przecież nie byłam całego lutego na L4 tylko 3 tyg. Jak oni to liczą bo nic nie rozumiem ? Średnia z 12 miesięcy za rok 2013 ? Czy wzięli pod uwagę styczeń 2014 ? Wypłatę wypłaca mi pracodawca nie zus. Kurcze nic nie rozumiem ? Chyba w poniedziałek zadzwonię do kadr, żeby się dowiedzieć.
-
Topa najlepiej zadzwon do kadr. Ciesz sie, ze z zusem nie musisz regulowac niejasnosci! Ale z tego co sie orientuje, to zawsze obliczaja srednia roczna, ale np nie kazda premia lub nagroda do sredniej sie nie wlicza. Ja np tak mam niestety i przez to dostaje 250 zl mniej, a w lutym oprocz tego jeszcze mniej dostalam, bo luty tylko 28 dni. A na l4 wlasnie nie dostajesz normalna wyplate, tylko wyplate na podstawie ilosci dni:/ chora polityka:/
Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość
-
Ja dzis juz po tescie glukozy nie bylo najgorzej na 2 male kubeczki ;--))
plus uspila mnie ta glukoza prawie w przychodni, na szczescie maz sluzyl grzecznie ramieniem
a dzidzia malo co pokopala, wie ze czekolada biala z brzoskwinia i migdalami duuuuzo lepsza, do tej pory po spacerku siedzi sobie spokojnie, pewnie zacznie wieczorem harce
Bea_tina, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Ja mam podstawę plus premię ale nigdy nie było tak że od tej premii coś odliczali - pytałam koleżanki która byłą na L4 a później macierzyńskim i jak mi mówiła ile dostaje to wychodziło więcej niż moja wypłata ( wtedy byłyśmy na tych samych stawkach ) Teraz jestem na wyższej stawce i muszę zapytać jak to jest ? Bo nie kumam tego
Fakt luty jest krótszy więc może stąd ta różnicaWiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 20:49
-
nutka wrote:Ivv jesteś pewna, że będziesz płukać? Pisałam już o tym, co mi położna powiedziała i jej ufam;)
Odebrałam kupione ciuszki:) Och jakie piękności moje, szafeczka się zapełnia;) Jutro może uda mi się zrobić fotki:) Dobrej nocki!
tak, jestem pewna - pranie po orzechach jak dla mnie śmierdzia tak cudnie pachnie - z Weroniką to przerobiłam, nic się nie działo.
MonikaS lubi tę wiadomość
-
Topa,ja w lutym dostałam o kilkaset złotych mniej,kadrowa wytłumaczyła to właśnie tym,że my mamy średnią wyliczaną z ostatnich 12 miesięcy na L4,ale właśnie nie miesięczną,tylko dzienną i mnoży się ją przez ilość dni w danym miesiącu.A że luty ma tylko 28 dni... Stąd mniejsza pensja niestety.
-
Ja jestem po wizycie u ginki. Mały waży 777 g Moje maleństwo ma się dobrze.
Wyniki z laboratorium pokazały, że na czczo miałam 96,3 a nie 131 więc w poniedziałek idę do przychodni.
szyjka ma 3,5 ale moja ginka powiedziała, że jest ok, bo trzyma
Jak zobaczyła jak zwlekam się z jej łóżka, powiedziała, że mam się psychicznie przygotować na to, że będę miała najprawdopodobniej cesarkę. Jestem załamana i przerażona. Miałam nadzieję, że będę rodziła SN. Ja miałam straszne komplikacje po wycięciu wyrostka i strasznie się boje rozcięcia brzucha.
Miała któraś z was cesarkę? Jak to jest po? Ile się dochodzi do siebie? Można dziecko podnosić? Normalnie rozpacz mnie ogarnęłaBea_tina, AISAK, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo ja dostałam też mniejszą wypłatę na L4 i to o 700 PLN, bo regulamin zakładu pracy mówi o tym, iż jeśli pracownik jest dłużej niż 4 dni na chorobowym w miesiącu to nie należy mu się w ogóle premia uznaniowa.
A ja w lutym byłam 5 dni na chorobowym i nie wiedziałam, że taki jest regulamin, bo wcześniej na L4 nie chodziłam. No cóż.
-
nick nieaktualny