X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki! wszystkiego dobrego w dniu kobiet =)
    W wielkim skrócie,nie mam siły Was nadrabiać, wczoraj długa podróż i wizyta u lekarza, do najprzyjemniejszych nie nalezały.
    Lekarz chciał mi władować skierowanie do szpitala w którym zajęliby się guzami, scyntygrafie,leczenie, itd. na co już jakiś czas temu nie wyrażałam zgody w głowie , jak doszło do tego że taka propozycja padła z jego strony-oczywiście odmówiłam. Wiadomo, że dla Franka nie byłoby to korzystne, a ja sama wiedząc co to dokładnie za dziadostwo też byłabym nerwowa. Mąż oczywiście nie podziela mojego zdania, nie rozumie, że dla mnie jest teraz najważniejsze dziecko i nic mnie nie przekona do tego żeby to zmienić, z jego ust wczoraj padły takie słowa że tak jak stałam, tak usiadłam ''Franek chce mieć mamę przez całe życie a nie tylko na chwilę, po porodzie'' . Do tej pory się nie do niego nie odzywam, skoro wierzy że będzie aż tak źle , tak mnie na duchu podtrzymuje to niech tam sobie ma takie myśli, ale niech nie wypowiada tego na głos.

Jeziorko,las,cisza i spokój to jest to na co czekałam =)

Modelka, weronikabp, Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, jesteś pewna, że podjęłaś dobrą decyzję? Możesz z tym poczekać do końca ciąży? Porozmawiaj jeszcze ze swoim ginekologiem prowadzącym.

A do męża się odzywaj :) Tak jak obserwuję, to normalne jest, że faceci zaczynają czuć coś do dziecka najczęściej dopiero jak je mają w rękach po porodzie ;) Więc to normalne, że teraz Ty jesteś dla niego najważniejsza. A to, co powiedział zabrzmiało groźnie, więc się przestraszyłam.

A z innej beczki - wczoraj znalazłam babeczkę z mojej okolicy, która ma teraz 3-miesięcznego synka. Kupiłam od niej brakujące ubranka i umówiłam się, że będę regularnie "odbierać" od niej to, z czego jej synek wyrośnie :)

I pytanie - zamierzacie używać pasa poporodowego? Mi znajome polecają, na równi w sumie z ćwiczeniami brzucha.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 08:11

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży kupiłam sobie pas poporodowy,ale go nie użyłam bo nie byl mi potrzebny. Szybko mi brzuch zszedł. Ale.go mam, może teraz sie przyda, nigdy nie wiadomo :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia, sytuacja nie jest prosta, odpocznij przez weekend i po powrocie przemysl i przegadaj sprawe ze swoim ginekologiem.. Moze to w cale nie jest groźne dla Franka, a pomoże Tobie...a Męża rozumiem, On Cie bardzo kocha po prostu :-)
    Kobiecego dnia kobiet wszystkim :-)

Modelka, Niesforna, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    W poprzedniej ciąży kupiłam sobie pas poporodowy,ale go nie użyłam bo nie byl mi potrzebny. Szybko mi brzuch zszedł. Ale.go mam, może teraz sie przyda, nigdy nie wiadomo :)

Mi chodzi nie tylko o schudnięcie, ale też o mięśnie - podobno lepiej się "schodzą", jeśli się go używa. A ja zamierzam wrócić do kratki na brzuchu po ciąży :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A czy chciałybyście się dowiedzieć i do końca ciąży martwić się o to co będzie, czy wolałybyście może do porodu pożyć w błogiej nieświadomości?
    Ja i tak nerwowy człowiek jestem, po co mi więcej nerwów niż normalnie =D

Limerikowo lubi tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella wydaje mi się, że u Ciebie rana po cc jest zbyt świeża żeby rodzić naturalnie. Ja po dwóch latach mam opory jakieś psychiczne a co dopiero ledwo po roku :)

boję się takiego ryzyka, żeby miała mi macica pęknąć. tak naperawdę jeszcze o tym z moją ginką nie rozmawiałam bo noe czułam takiej potrzeby. teraz zaczęłam parę dni temu trzeci tremestr i coraz częściej o tym myślę ale wiem, że jeszcze mam na to czas. :) podejrzewam, że niebawem sama poruszy ten temat :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Mi chodzi nie tylko o schudnięcie, ale też o mięśnie - podobno lepiej się "schodzą", jeśli się go używa. A ja zamierzam wrócić do kratki na brzuchu po ciąży :)

Ja czytalam że mięśnie sie rozleniwiają przez te pasy, ale to pewnie jak sie używ cały czas i nie ćwiczy.
    Ja kratki nigdy nie miałam, wrócił mi mój płaski brzuch :) Mój syn.zapewnił mi dużą ilość ćwiczeń :)

Modelka, Limerikowo lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia do porodu niewiele czasu zostało, faktycznie może warto przeczekać i po się tym zająć. masz trudny orzech do zgryzienia. pogadaj jeszcze ze swoim ginem co on na to...

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    A czy chciałybyście się dowiedzieć i do końca ciąży martwić się o to co będzie, czy wolałybyście może do porodu pożyć w błogiej nieświadomości?
    Ja i tak nerwowy człowiek jestem, po co mi więcej nerwów niż normalnie =D
    Ja Cię rozumiem kochana, tylko myślę, że Twoje zdrowie jest również ważne :) pogadaj na spokojnie ze swoim lekarzem na ile to zagraża Tobie a na ile dziecku, itp i podejmij słuszną decyzję :) Ja też odłożyłam sprawę błędnika na po porodzie, ale ze świadomością, że nie zagraża to mojemu życiu. A tymczasem delektuj się łonem przyrody mazurskiej :)

NataliaK lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:) My dziś mamy 100dnióweczkę;)
    Zabieram się zaraz za ciasto, bo obiecałam kuzynce zrobić na wieczór ;)

weronikabp, Modelka, Limerikowo, AISAK lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka Ty byś dla mnie jakieś ciasto zrobiła, najbardziej mam ochotę na szarlotkę ;) gratuluje 100dniówki :)

Dziewczyny wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta :D zdrowia, zdrowia i jeszcze raz zdrowia !!!!! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 10:09

Agusia2312, nutka, AISAK lubią tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka gratuluje studnióweczki:) Dziewczyny wszystkiego co dobre na to nasze swięto, cierpliwości dla mężów i partnerów naszych :D <3

Ja sie zabieram za sprzątanie, a następnie będe rogaliki piekła :) :P

weronikabp, nutka, AISAK lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie robię ciasto z jabłkami i orzechami :) I ogarniam trochę dom, czekając na panią do sprzątania - na szczęście tu mam pomoc, chociaż i tak cała masa zostaje dla mnie do zrobienia. Obiecałam sobie, że na "wolnym" przed porodem posprzątam i poogarniam takie miejsca, do których nie zaglądałam od dawna, i które aż krzyczą o to, żeby je uprzątnąć :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Drogie Panie w tak jedynym dniu w roku i oczywiscie wszystkiego naj najlepszego ;=))))))))))))))oby troski ciazowe poszly dzis precz a Dzidzie kopaly niemocno
    ja dzis zaczyna od slodkiego leniuchowania, kwiatki i zyczenia od meza juz byly oraz propozycja obiadu u Chinczyka wiec super sie dzionek zaczal

pomysle nad pasem poporodowym, w sumie b.dobry pomysl plus cwiczenia oczywiscie
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

MonikaS, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Nutka gratuluję 100 dni :-) ale czas leci :-)
    Wszystkim życzę wszystkiego najlepszego z okazji Dnia Kobiet :-)
    Dziś nasze święto i też mam ochotę na dobre ciasto może znacie szybki i łatwy przepis na dobre ciasto?
    Ja już zjadłam pyszne śniadanko od męża, dostałam kwiaty i jeszcze leniuchuję w łóżeczku :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2014, 10:49

MonikaS, nutka, AISAK lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia - i tak wiesz, że masz guzki, prędzej czy później i tak będzie cię ta myśl prześladowała. Tak czy siak będziesz musiała się tym zająć. Natalko ja osobiście rozumiem Twojego męża, bardzo cię kocha i nie chce cię stracić. Ja nie mówię, że coś ci grozi, ale faceci lubią robić z igły widły...
    Jeżeli to małemu nie zaszkodzi to ja bym porobiła badania. Niewiedza bywa czasem gorsza od prawdy. To, że masz guzki, to nie znaczy, że są złośliwe.
    Do niczego cię nie namawiam!! Ja jednak wychodzę z założenia, że lepiej jest poznać wroga i z nim walczyć, niż nic nie robić...

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 8 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja po prysznicu i zaraz idę śniadanko robić :) muszę jakoś trzymać się z tym pęcherzem - tabletki słabo działają :/ obiecałam rodzicom, że dziś ich gdzieś tam zawiozę - mam nadzieję, że będę w stanie bo to ważna sprawa.
    może wytrzymam do poniedziałku i jak nie przejdzie do do lekarza...dobrze, że brzuch przestał twardnieć i chodzić mogę bo wczoraj to jakaś masakra była...

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny wczoraj po dwóch tyg wypuscili mnie ze szpitala. Mam taką nauczkę żeby nie lekceważyć twardego brzuszka bo to są skurcze i można przedwczesnie urodzić :(.
    Na szczwscie pojechałam i od razu kroplówka bo brzuch jak skała!!!
    Teraz do końca będę już leżakować w domku.
    Ważne, że synuś rośnie jak na drożdżach ma już 900 gramów i 23 cm :) hehe

pozdrawiam :)

alexast, Modelka, MonikaS, Paulina1986, nutka, Tusia84, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

• alexast Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystkiego najlepszego z okazji dnia kobiet :) 2760820gx9oesy2xd.gif

MonikaS, nutka, Agusia2312, weronikabp lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ