X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co to nacięcia to tez mogę powiedzieć że poczułam ulgę jak mnie nacięto :-) Szycie delikatnie ciągnie ale tak jak Karolina napisał to jest pikuś w porównaniu do porodu :-) Myślę że nie ma czego się bać.
    Nutka dzięki za pocieszenie ale źle się czuję i najbardziej mnie to wkurza że gdybym właśnie jadła słodkie, obżerała się no to mogłaby tak powiedzieć. A ty raz na miesiąc jakież ciasto i to zjem 1- 2 kawałki, raz na miesiąc lody, ogólnie nie mam jakiś zachcianek żeby się obżerać nie zdrowym jedzeniem :-( Jem kurde normalnie może tylko więcej owoców i warzyw. A ty takie podsumowanie :-( Wiesz cieszę się że mój mąż był ze mną szczery ale jakoś tak nie wiem czemu zabolało mnie bo naprawdę uważam na to co jem !!!!! Przez ostatnie 2 tyg nie przytyłam nic a tu sama buzia się zaokrągla brzuch rośnie - no i oni myślą że ja tyję jak nie wiem co ! Ehhh dzięki wygadałam się potrzebowałam tego ! Na pewno nie będę się głodzić, robić sobie i dziecku krzywdy ! Mój organizm taki jest w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i tez mówili że jestem kluska a później ładnie waga spadła.

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    monaaa wrote:
    Bodajże u nas jest 650 zł tak? ja sie grubo zastanawiam, chociaż ostatnio, to uznałam, że nie będę jej wynajmować..
    Dokładnie, ja płaciłam 600zl o ile dobrze pamiętam

c55fflw1uez1iz08.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rodziłam 14 czerwca. Było naprawdę gorąco ale nie było problemu z gojeniem się rany. Ja w domu starałam się chodzić w sukience- im więcej powietrza tam dociera tym szybciej się goi. Wiadomo- jak w 30 stopniowy upał sie ktoś wciśnie w grube jeansy to nie ma zmiłuj- będzie się babrało dwa razy dłużej :)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka rana szybko się boi - trzeba tylko wietrzyć krocze :-) Ja kupiłam sobie takie majtki z siateczki ijak tylko leżałam w łóżku bez ruchu to zginałam kolana i wietrzyłam się - do tego myłam się często szarym mydłem. Jedynie co pamiętam to jak już się szwy zaczeły rozpuszczac i zostały te końcówki to strasznie mnie to urażało było ciężko usiąść ale wszystko trwało z 5 może dni i było ok :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Co to nacięcia to tez mogę powiedzieć że poczułam ulgę jak mnie nacięto :-) Szycie delikatnie ciągnie ale tak jak Karolina napisał to jest pikuś w porównaniu do porodu :-) Myślę że nie ma czego się bać.
    Nutka dzięki za pocieszenie ale źle się czuję i najbardziej mnie to wkurza że gdybym właśnie jadła słodkie, obżerała się no to mogłaby tak powiedzieć. A ty raz na miesiąc jakież ciasto i to zjem 1- 2 kawałki, raz na miesiąc lody, ogólnie nie mam jakiś zachcianek żeby się obżerać nie zdrowym jedzeniem :-( Jem kurde normalnie może tylko więcej owoców i warzyw. A ty takie podsumowanie :-( Wiesz cieszę się że mój mąż był ze mną szczery ale jakoś tak nie wiem czemu zabolało mnie bo naprawdę uważam na to co jem !!!!! Przez ostatnie 2 tyg nie przytyłam nic a tu sama buzia się zaokrągla brzuch rośnie - no i oni myślą że ja tyję jak nie wiem co ! Ehhh dzięki wygadałam się potrzebowałam tego ! Na pewno nie będę się głodzić, robić sobie i dziecku krzywdy ! Mój organizm taki jest w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i tez mówili że jestem kluska a później ładnie waga spadła.

To moje podsumowanie nie było na złość, ani też nie uważam, ze powinnaś ograniczyć jedzenie. Chodzi mi o to, że jeśli poczułaś się z tym źle i sama zaczęłaś przez to uważać że powinnaś zmienić dietę to bądź ostrożna. Często jest tak, że dziewczyny jak usłyszą, że wyglądają grubo to zaczynają przestrzegać nie wiadomo jakich diet i cudów. I same zaczynają wierzyć w to, że jednak powinny coś zmienić. I o to mi chodziło- jeśli sama zaczniesz lub zaczęłaś w to wierzyć to bądź ostrożna.

I pamiętaj że najważniejsze jest to, jak Ty się z tym czujesz;)

Kurde znów mi coś w plecy weszło:( 3 raz w ciąży już- na wysokości łopatek i aż ciężko się oddycha;( Zmykam na razie poleżeć na pleckach chwilę to może ulży, bo zaraz miałam smażyć naleśniki:(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 14:24

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi moje szwy szybko się rozpuściły-jak zaczęły po trochu wypadać to obcinałam je na tyle żeby nie haczyły o bieliznę. Wiadomo- jest to pewien dyskomfort bo ciągnie jak się chodzi czy siedzi ale nie trwa to aż tak długo i jest do przeżycia. To wynika też z opuchnięcia krocza więc bez nacinania też nie jest aż tak różowo. Ja najpierw do przemywania miałam Tantum Rosa, od razu w szpitalu tym się myłam i byłam zadowolona.

• monaaa Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa - spróbuj nie słuchać co mówią inni, wiem że to przykre..Kurcze jesteś w ciąży, masz prawo przybierać na wadze, czy wyglądać tak czy inaczej. Każde ciało reaguje w inny sposób. ja przed ciążą miałam tendencję do tycia, przy podjadaniu słodyczy to już w ogóle. Teraz kto mnie widzi, to mówi, że mam tylko piłeczkę z przodu i wyszczuplałam. ale z kolei Ty stracisz ładnie kg jak po porzedniej ciąży, a ja mogę przytyć hehe oby nie! :P

nutka ja tak miałam, ale przed ciążą, wtedy mąż mnie lekko podnosił i tak pykało w plecach, przechodziło. teraz z brzuszkiem było by to chyba niemożliwe ;), ale może inny sposób naciśnięcia tam przyniósł by Ci ulgę.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 14:31

81clk9i.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    To moje podsumowanie nie było na złość, ani też nie uważam, ze powinnaś ograniczyć jedzenie. Chodzi mi o to, że jeśli poczułaś się z tym źle i sama zaczęłaś przez to uważać że powinnaś zmienić dietę to bądź ostrożna. Często jest tak, że dziewczyny jak usłyszą, że wyglądają grubo to zaczynają przestrzegać nie wiadomo jakich diet i cudów. I same zaczynają wierzyć w to, że jednak powinny coś zmienić. I o to mi chodziło- jeśli sama zaczniesz lub zaczęłaś w to wierzyć to bądź ostrożna.

I pamiętaj że najważniejsze jest to, jak Ty się z tym czujesz;)

Kurde znów mi coś w plecy weszło:( 3 raz w ciąży już- na wysokości łopatek i aż ciężko się oddycha;( Zmykam na razie poleżeć na pleckach chwilę to może ulży, bo zaraz miałam smażyć naleśniki:(
    Nutka kochana spokojnie wiem co miałaś na myśli i nie uraziłaś mnie. Jem normalnie i nie zamierzam nagle się ograniczać bo i tak uważam że jako kobieta w ciąży dużo nie jem :-) Wiesz niech mówią co chcą tylko następnym razem muszę wymyśleć fajny tekst który powiem raz i im głupio się zrobi :-)
    No nic takie uroki mojej ciaży i nic na to nie poradzę :-( Dal mnie ważne jest żeby SYNUŚ był zdrowy i rozwijał się prawidłowo :-)

zem3i09keg891u11.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :-) Jakoś to będzie

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa,nie słuchaj innych. Zaraz po porodzie zrzucisz zbędne kilogramy i po problemie. Ja też mojemu mężowi jęczałam ze dupsko mi urosło, nie mieszcze sie w zadna bielizne, to mi raz powiedział, "jesteś w ciąży, masz prawo tyć, to chyba normalne ze ciało sie zmienia"
    Topa, a moze to.woda zbiera Ci sie w organizmie bo np za malo pijesz, ja tak miałam w poprzedniej ciazy, malo pilam i.woda mi sie gromadziła i lazilam opuchnieta.

Galanea lubi tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa, dla mnie to bulwersujące, że ktoś Ci takie rzeczy mówi. Każda ciężarna wygląda pięknie i tak też powinna się czuć, bo to magiczny okres. Nie bierz do siebie jakiś przykrych komentarzy. Nosimy w sobie dzieciaczki, wiadomo, że ciało się zmienia. Dopiero po porodzie możemy o tym myśleć. Jak ktoś nie ma za grosz wyczucia, to już o nim świadczy

Ja całe życie byłam szczupła, teraz się śmiejemy z partnerem, że jestem grubaskiem :) I co, czuję się z tym świetnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 14:53

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Shit :/.
    Wiesz to w dużej mierze zależy od personelu na jaki trafisz.
    I moim zdaniem w każdym szpitalu może być lepiej lub gorzej - właśnie w zależności od tego na kogo trafisz.
    Ja miała już dwie operacje na kolano i wiem, że jak się zapłaci, to od razu inaczej się Tobą zajmują. Niestety takie mamy w Polsce realia.
    Uznaliśmy z mężem, że przy tych wszystkich wydatkach warto wydać te 1500 zł i czuć się bezpieczniej, a nie martwić na kogo trafię i jak to będzie. Zwłaszcza, że tyle teraz się słyszy tych różnych historii.

Czekam więc na decyzję mojego gina, czy będę mogła rodzić SN (na tą chwilę mam za wąską miednicę, ale może się jeszcze rozejdzie) i po 30 tyg muszę iść do neurochirurga, który zdecyduje czy z moją dyskopatia mogę sama rodzić.
    Jeśli będę mogła, to na pewno zdecyduje się na położną.
    Jeśli się okaże, że muszę mieć cc, to wtedy już nie bo nie ma po co. Wtedy zamierzam tylko wykupić pielęgniarkę, na pierwsze godziny po cc.

weronikabp lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mój M mówi na mnie Kluseczek- dla mnie to milusińskie i pieszczotliwe- właśnie o to chodzi,że zmiany są zauważalne w organizmie:)
    Topa małe jest piękne pamiętaj!!!

U mnie w szpitalu nie ma czegos takiego jak prywatna opieka. Jedynym pewniakiem moze byc trafienie z porodem na dyzur lekarza prowadzącego.

Nie zamierzam o tym myslec- kobitki mamy czas- jeszcze 100 razy bedziecie mogly zmienic zdania. Ale powiem tez ,ze nigdy niczego nie można być pewnym niestety. Bozia wie co robić, a kazda z nas ma prawo wyboru.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmm. Ciekawe, jak to będzie finalnie wyglądało i jakie każda z nas będzie miała wrażenia. Dziewczyny, jeszcze tylko kwiecień i w maju część z nas będzie się już mogła rozpakowywać (m.in. ja, bo belly twierdzi, że 16 maja będę już miała donoszoną ciążę!). Leci ten czas, co? :)

AISAK, weronikabp lubią tę wiadomość

• topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny co tam jest zaznaczone w kalendarzu w 25 i 26 tyg ciązy ? Bo nie mam wykupionego premium i nie widzę.

zem3i09keg891u11.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie mam, ale ktoś tu mi podsunął sprytny sposób, żeby się dowiedzieć :).
    Wejdź w Moje Belly, potem w Kalendarz ciąży (i tutaj otwiera Ci się zakładka Dziennik, w której faktycznie nie widać ważnych dat), następnie zmień zakładkę na Kalendarz. Ta dammm :). Mamy wszystkie ważne daty widoczne.

24+0 - test glukozy
    24+1 - granica przeżywalności
    25+0 - wybierz szpital

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa a w którym tygodniu urodziłaś Oliwkę??

No ja też się cieszę mimo bólu, że dostaję te zastrzyki bo najważniejsze dziecko :) moja mała śliczna córeczka.. chociaż w pierwszym momencie myślałam, że mi coś źle zrobiła bo ból tak się rozchodził po mięśniu.. myślałam, że rozsadzi mi pośladek ;) ale co tam

Antybiotyk mam Sandoz czy jakoś tak..

Co do nacinania krocza to ja miałam przy Kubie i się cieszę bo mimo nacięcia cięzko mi było urodzić głowę więc nie wiem jak by było teraz.. moja siostra była nacięta przy pierwszym dziecku a przy 2 następnych popekała.. mimo że przy pierwszym i drugim miała wykupioną położną i ona jej tam o to krocze walczyła przy drugim dziecku naciągała i masowała to i tak pękła..
    Ja to się bardziej boję tego że popękam niż tego że miałabym być nacięta.. śmiałam się wcześniej, że jak teraz będę miała rodzić to sama poproszę o nacięcie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 16:43

ggfxf7q.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też byłam nacinana, wiedziałam kiedy, bo mi powiedzieli, tak pewnie bym nie zauważyła nawet. Zszywanie bolało trochę, bo zadziałało u mnie tylko na jedną stronę. Ale po bólach porodowych nic już nie można nazwać bólem, więc dało się przeżyć i to:)

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia Oliwkę urodziłam w 36 tyg ciąży a trzy tygodnie wcześniej byłam w szpitalu i dostawałam te zastrzyki. One takie są że rozchodzą się po pośladku tak jakby coś rozpychało. Współczuję, ja tak długo je dostawałam że nie było już miejsca na pośladkach, ale warto było i dziękuję lekarzom bo Córka urodziła się zdrowa.
    Co do nacięcia tez wolę żeby nacięli niż żebym pękła - podobno rano gorzej wtedy się boi.
    Martynika dziękuję za podpowiedź :-)

Tusia84 lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika widzę przy suwaczku dalej Arturek:)

Ciekawe co we wtorek dżin wyczaruje z naszej Niespodzianki:)

dziś jedziemy na nocke do teściów. A jutro zaaaaakupki:) sama przyjemnosc:)

monalisa lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 538 539 540 541 542 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ