X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po usg i badaniu.. do domu nie idę zostaję.. ale nawet się z tego cieszę bo przestraszyłam się wczoraj, że tak szybko chcą mnie wypisać z tak krótką szyjką.. okazało się na usg, że szyjka się nie zmieniła chociaż ja widziałam, że była 2mm krótsza.. lekarz powiedział, że to nie jest różnica bo to granica błędu i że mam pełny pęcherz i ułożenie dziecka też sprawia, że np za godzinę kiedy by mi zrobili to ona może mieć no 2cm.. i że mam się nie martwić bo jest taka jak była przy przyjęciu..
    Zostawili mnie bo w wymazie wyszła jakaś bakteria więc biorę ten antybiotyk..bakteria na szyjce może też powodować jej skracanie.. teraz sobie myślę, że to może przez ten sobotni basen coś złapałam.. nie wiem..
    Dziś badał mnie ten lekarz, który mnie przyjmował i bardzo fajny on jest bo ordynatorka wczoraj, że jak szyjka bedzie taka sama to do domu dzisiaj.. a on powiedział, że mnie nie puści do poniedziałku minimum bo chce to kontrolować..

aaa i dostałam jednak dzisiaj te sterydy na płuca dla dziecka.. bardzoooooo bolesny zastrzyk.. jeszcze kilka mnie czeka

ggfxf7q.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dobrze ze trafilas na takiego lekarza, co faktycznie woli sprawdzic i przypilnowac, a nie w tylku! I dobrze ze mimo bolesnych zastrzykow, dobrze ze podaja sterydy, lepiej zapobiegac, niz pozniej pluc sobie w twarz. Troche zatesknisz za dzieciaczkami, ale na pewno sa pod rewelacyjna opieka;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - współczuje tych zastrzyków, ale tak jak pisze beatina "lepiej zapobiegac, niz pozniej pluc sobie w twarz"
    Trzymam kciuki za kolejne dobre wieści

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia lepiej, że zostaniesz bo chociaż pod opieką będziesz.;) Zdrówka;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna,ale położne przecież nie mogą zszywać,robi to lekarz.Położna może wykonać nacięcie,ale zszyć nie może.Niektóre moje znajome śmieją się,że to jest jedyny moment,gdy widziały lekarza przy swoim porodzie,bo faktycznie główną rolę w porodzie siłami natury odgrywa położna.
    Co do wykupienia mam mieszane uczucia,sama nie wiem,co o tym myśleć.Z bliższych znajomych,które rodziły w Warszawie nie znam chyba żadnej,która wykupiła położną do swojego porodu.Hm,sama nie wiem.Raczej nie wykupię,na obecną chwilę nie czuję takiej potrzeby,mam nadzieję,że dobrze się mną zajmą w ramach swoich zwykłych obowiązków.
    A co do tego jak to zrobić-szpitale często mają na swoich stronach internetowych cennik,gdzie jest jasno napisane,ile taka usługa kosztuje.Taki klarowny cennik ma np.z tego co pamiętam Żelazna w Warszawie.A poza tym można zadzwonić i zapytać.

Tusia,dobrze,że szyjka stoi w miejscu,ale lepiej też,że Cię zostawiają.Istotnie,przez bakterię szyjka może się skracać,więc niech to wyleczą solidnie i będziesz miała "podwozie" jak nówka sztuka :).Trzymaj się ciepło,nie denerwuj.Koleżanki z sali,ok?nie chrapią Ci do ucha? :)

MonikaS, monalisa lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jesteśmy 3 na sali :) ja i jeszcze jedna przyjęte w tym samym dniu jedna po drugiej i super się dogadywałyśmy :) jednak ona dzisiaj wyszła.. a to 3 łózko to co chwilę zmienia włascicielkę bo rodzące nam dawali tzn przychodziły jak jeszcze nic sie nie działo ale akcja się rozkręcała i je zabierali.. więc z tym spaniem róznie jak ktg podłączone czy inne rzeczy robią przy rodzących..

ggfxf7q.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja nie wiem jak to jest, Ale moje dwie koleżanki mówiły że położne je zszywaly...
    Dlatego że na dyżurze jest jeden lekarz tylko i on miał akurat cc.

Nie wiem, zobaczymy jak to będzie. Ja narazie czekam do wtorku na kolejną kontrolę, co z moją szyjka i tym rozwarciem...

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Tak, ale nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś u nas z takiej usługi korzystał. Dlatego zastanawiam się nad tym lekarzem, wolałabym jego niż położną, ale właśnie nie wiadomo jak z jego dostępnością. A samej mi tak głupio pytać... Może zapytam go czy u nas w szpitalu można wykupić położną, to może mi akurat powie, że można jego;P
    Ze tak zapytam, po co ci lekarz przy porodzie? To położna pomaga rodzic, lekarz ci w niczym nie pomoże. Zastanów się nad tym kochana :-)

c55fflw1uez1iz08.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika,, nie wiem jak to jest z tym zszywaniem, ale mnie po pierwszym porodzie zaszywała doktorka, bo położna musiała iść drugi poród odbierać. A przy drugim jak rodziłam sama na oddziale, to zszywała mnie położna i nawet nie wiem jaki lekarz był wtedy na dyżurze.

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to u nas na stronie szpitala nie ma takiej opcji jak opłacenie położnej. Jest opłata za poród rodzinny 30zł i tyle;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna może zszywac. Ja miałam przy pierwszym porodzie położną i nie żałuję. Nie podpisywalam żadnej umowy, po prostu się z nią umówilam, a za usługę się płacili przy wypisie w kasie szpitala, każdy szpital powinien mieć cennik.

c55fflw1uez1iz08.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to dobrze ze dostalas te zastrzyki dla dzidzi...niech sie tam szybciutko i dobrze rozwija....a ja jestem wykonczona...mielismy malowanie lazienki no i dzis przyszlo mi sprzatanie jej- mycie podlog na kolanach, mycie kabiny, ubikacji, grzejnikow i wszystkiego co jeszcze po drodze... brzuch mnie troche rozbolal wiec reszty domu nie ogarne juz dzis:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia dobrze ze rozsadny lekarz Ci sie trafil :) trzymaj sie tam.

Tusia, a tak z ciekawosci to ile tych zastrzykow planuja biedaku?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 12:08

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nasz szpital nie ma konkretnej strony internetowej, hahahaha
    ja się naprawdę zastanawiam nad wynajęciem położnej, bo u nas w szpitalu nie jest zbyt wesoło, słyszy się różne historie, przeważnie złe. Mogłabym jechać do szpitala oddalonego od nas o 30/40 km ale nie wiem czy dam radę tam dojechać. Tzn. jak zacznie się akcja jak będą wszyscy w pracy to będę musiała sama tam jechać... czy dam radę sama autem tam dojechać???
    Na miejscu wejdę do taksówki i jedziemy.... a wolałabym mieć kogoś przy sobie kto się zna na porodach i w razie potrzeby pomoże. Wiadomo, że położne się znają ...

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset wrote:
    Położna może zszywac. Ja miałam przy pierwszym porodzie położną i nie żałuję. Nie podpisywalam żadnej umowy, po prostu się z nią umówilam, a za usługę się płacili przy wypisie w kasie szpitala, każdy szpital powinien mieć cennik.

Sunset, a możesz powiedzieć, ile płaciłaś? Ciekawa jestem, jak te kwoty się rozkładają.

balonik lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tutaj jest info odnośnie tej usługi na Żelaznej:

http://www.szpitalzelazna.pl/dla-pacjenta/polozne-swiadczace-indywidualne-uslugi-okoloporodowe

1500zł

• Mucha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus nie przesadz tylko z tym sprzataniem!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha teraz dostałam i mam dostać za 24 godziny tak powiedziała pielęgniarka... i chyba mają być 3 zastrzyki ale dokładnie dopytam jeszcze lekarza jak go zobaczę, bo przyszedł po badaniu do mnie do sali jeszcze wyjaśnić wszystko ale z natłoku informacji nie pamiętam ile ich ma być dokładnie

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oto ubranka które wczoraj kupiłam;) Za wszystkie dałam 70zł, plus 18 za baldachim ze stojakiem;)
    cfed2ac8abaedb48.jpg
    8868c1c63da55060.jpg
    6f1122a50295874c.jpg
    9b4fafa6342b61b3.jpg

alexast, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • MonikaS Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny,
    ja mm dzisia fatalny dzień. najpierw te pieczeie w pęcherzu, późniejtak mały sięułożył, że jakby ktoś stanął mi na pęcherzu i nie chciał wstać. wzięłam nospę bo oczywiście na domiar złego strasznie brzuch twardy chyba to pomogło. już nawet małego do górypopychałam bo na samym dole jakby już chciał wyłazić :D to on oczywiście mnie skopał i tyle ze zmiany pozycji :) chyba ta nosp coś trochę pomogła... masakra. z michałkiem tk nie miałam żeby się na mnoe wyżywał... ;D

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ