MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Paulina1986 wrote:Moj szwagier go ma, tzn. Peg perego. Powiem szczerze, ze wozek ladny, ale mnie sie zle go prowadzilo. Mialam wrazenie jakby kola byly z plastiku. Ale szwagier z narzeczeona bardzo sobie go chwala- i gondole i spacerowke. Takze ciezki wybor przed Toba
No wlasnie to prawda (xlander ma wieksze kola, peg mniejsze z przodu, ale za to jest duzo lzejszy). -
część dziewczyny my właśnie wróciliśmy z zakupów wózka, kupiliśmy x-lander x-move kolekcja 2013/2014 kolor antarctica
+ torba do tego czarna i fotelik z firmy romer czerwono czarny
My byliśmy od początku nastawieni na ten model, świoetnie się prowadzi i ma to coś
Galanea, NataliaK, Mucha, nutka, eta lubią tę wiadomość
[/url]
[/url]
-
Mucha wrote:Tusia sto lat
A tak z ciekawosci powiesz na co dostalas sterydy? Mam nadzieje, ze jutro bedziesz mogla spokojnie isc do domku!
Muszka no właśnie miałam dostać sterydy na płuca dla dziecka, żeby się szybciej rozwinęły ale nie dostałam.. lekarze powiedzieli, że w poprzednich ciążach też szyjka mi się skracała ale że wytrzymała i możliwe że taka jej uroda.. dostałam tylko luteinę dopochwowo i magnez z potasem.. zobaczę co jutro wyjdzie na badaniach wierzę, że będzie dobrze -
Cześć dziewczyny, strasznie ciężko mi Was nadrobić po całym dniu, przejrzałam tylko pobieżnie o czym pisałyście.
Mój organizm zrobił mi ogromną przysługę, bo wczoraj wyszłam ze szpitala, mając jeszcze przed południem bóle w nerce, a dzisiaj bez żadnych dolegliwości załatwiłam z Mężem tyle do mieszkania, że głowa mała. Udało nam się wybrać drzwi, listwy, farby, fugi, kleje, podkłady pod panele, folię i inne drobniejsze rzeczy. Zeszło się na to tyle, że o matko, ale moje ciało bardzo ładnie ze mną współpracowało, jakby organizm wiedział, że po prostu muszę przy tym być i to wybrać, załatwić to raz a porządnie.
Jeszcze tylko w następną środę nastawiam się na zrobienie projektu szafek w Ikei, a we wtorek może kupimy wózek. Poza tym do tego czasu, dzięki temu co załatwiłam dziś nie jestem już potrzebna "na placu budowy", mogę odpoczywać, zbierać siły, lenić się.
Jednym słowem - super udany dzień.
Tusiu, wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin! Cieszę się, że u Ciebie idzie ku lepszemu i jest szansa na rychłe wyjście ze szpitala, tylko uważaj na siebie, bądź ostrożna, będzie dobrze, wierzę w to z całego serca.
Któraś z Was pytała, czy jesteśmy już umówione na usg trzeciego trymestru. Więc tak, ja jestem umówiona na 19 marca na Agatowej, a 21 marca u mojego ginekologa. 19 będę w 28tyg+6dni, ale w szpitalu lekarka mi powiedziała, że z wymiarów dziecko jest o ok. półtora tygodnia starsze.
To już za 2 tygodnie. Albo dopiero za 2 tygodnie, biorąc pod uwagę fakt, że nagle okazało się, że jednak nie wiem, jaka jest płeć mojego dziecka i do tego czasu będę żyła w wielkiej niewiadomej.
Jeżeli potwierdzi się, że jest to JEDNAK dziewczynka, to wpadło mi do głowy imię Marcela. Nie Marcelina, tylko Marcela. Nie wiem jak i skąd, nigdy w ogóle nie brałam go pod uwagę, ale tak jak w przypadku Artura, po prostu coś do tego imienia poczułam. Mąż zaakceptował, mama stwierdziła, że jest "niedorobione", bo Marcelina brzmi pełniej, a tata, że ważne, aby nam się podobało. No cóż... czas pokaże, kim w końcu jest ten mały, przewrotny człowieczek.
Tymczasem jutro wchodzę w III trymestr, juhuuu. Ostatnia prosta.
Ściskam Was dziewczyny i idę obejrzeć Kuchenne Rewolucje.
Och, fajny, owocny dzień. Czuję zadowolenie
.
weronikabp, Mucha, Bea_tina, Tusia84, Galanea, nutka, Paulina1986, alexast, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość
-
Agusiu co do dentystki to normalnie mam kontrole co pół roku, ale jak byłam ostatnio na początku ciąży to mi powiedziała, żebym nie zapomniała, że w ciąży obowiązują kontrole co 4 miesiące. Dodam, ze choć prywatnie, to za kontrole nie płacę (żeby nie było, że naciąga
)
Agusia2312 lubi tę wiadomość
-
Modelka wrote:Dziewczyny, a w jakim proszku będziecie prały ubranka niemowlaków? Zaczynam na serio kompletować wyprawkę i na razie wpadłam w małą panikę, że jeszcze tak niewiele mam
Pranie w orzechach, a płukanie w "Dzidziusiu"Modelka lubi tę wiadomość
-
Ivv jesteś pewna, że będziesz płukać? Pisałam już o tym, co mi położna powiedziała i jej ufam;)
Odebrałam kupione ciuszki:) Och jakie piękności moje, szafeczka się zapełnia;) Jutro może uda mi się zrobić fotki:) Dobrej nocki!Galanea lubi tę wiadomość
-
ja kupiłam kiedyś te orzechy ale zadowolona nie byłam. nie dopiera i jak płynu do płukania nie dasz to brzydki zapach... ale co kto lubi - wiem, że krążą o orzechach dobre opinie...
kurczaki - pęcherz nie daje spaćten urosept nie pomaga... żłopię wodę jak szalona z sokiem żurawinowym i nic
-
Hej kobitki, ledwo wstałam i już panika mnie ogarnęła, w dodatku podwójna. Co to się z naszymi głowami wyprawia w ciąży...
Więc po pierwsze - stanęłam na wadze i... zeszłam z niej równie szybko. Nie mam cukrzycy (późnym wieczorem odebrałam wyniki), ale chyba przechodzę na cukrzycową dietę, bo mam wrażenie, że zjem 1 kostkę czekolady i przybywa mi 1 kg na wadze... BLEH!!!!!
A po drugie - wróciła moja schiza porodowa... Nie, nie boję się bólu, ale boję się tego, że zostanę nacięta. Muszę to sobie zapisać na liście pytań do mojego ginekologa na następną wizytę, żeby wiedzieć, czy u niego w IMiD jest to zabieg normalny, bo jeśli nie chronią krocza, to ja jadę na Żelazną. I kupuję położną, chociaż chciałam nie kupować... -
nick nieaktualnyja przytyłam już 11 kg i lekarz powiedział że i tak mało jak na ten okres, większość kobiet tyje ponad 20 kg , tyle że nie potrafi tego powiedzieć głośno i zaniża wagę przytycia:P
A jak mój lekarz powiedział że jest dobrze to jest dobrze, chociaż ja i tak już nie wchodzę na wagę codziennie-nic nie poradzę na to że waga idzie w górę, po co mam się dołować, wchodzę tylko przed ginekologiem.
I Ty też się nie martw, pamiętam że kiedyś rozmawiałyśmy że wrócimy do wagi sprzed ciąży i tak będzie
Zbieram się do endokrynologa na obczajenie moich guzów, trzymać kciuki dziewczyny żebym w szpitalu nie wylądowała!)
Modelka, Martynika, weronikabp, Galanea, MonikaS, evas lubią tę wiadomość
-
Witam z samego rana
Natalia trzymam kciuki!
A co do wagi to ja sie waze tylko na wizytach u ginekologa, bo wazenie na roznych wagach jest bez sensu gdyz waga wadze nie rowna
Wy sie martwicie, ze za duzo przybieracie, a ja ze za maloTak zle i tak niedobrze
Zobacze w poniedzialek na wizycie ile moje sloneczko przytylo i to bedzie dla mnie wyznacznikiem czy nie trzeba przypadkiem wprowadzic bardziej kalorycznej diety
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 07:10
-
Paulina ja wlasnie mam ten sam problem, bo dopiero wracam do wagi sprzed ciazy czyli liczac od spadku po 1 trymestrze dopiero niecale 4 kilo na plusie i tez sie troche zastanawiam co sie dzieje, wiec czekam od USG do USG zeby sprawdzic czy dzieciatko rosnie tak jak powinno. Pocieszam sie, ze dziecko teraz bedzie najwiecej roslo, wiec moze i mi ruszy sie waga. I tak zle i tak niedobrze.
-
Mi waga ruszyła mile Panie:)1kg na plusie, czyli pewno type co moj bobasek wazy.
Ale miałam sen, ze pod światło przez brzuch widziałam moje dziecko bardzo dokładnie. Była to dziewczyna bo nic nie wisiało. Dziecko było na etapie obecnego rozwoju. Pewnego dnia poczułam nozke tj. Skrzydełko chwycilam i nie wiem jakim cudem było juz u mnie na rączkach. Ur w tj. 28tc, prawie odrazy zaczęło slowa zapamiętywać. A ur i leżałam jakby w biurowcu. 1 sala szpitalna, a reszta biura.Głupie te sny.
przez mój brzusio wyciągam coraz to większe ubrania z pudel ciazowych szwagierki. ciałko mam super tylko ten cellulit na udach- zmora moja od 2 lat:[
Zaczelyscie temat o wadze i juz mi się czerwona lampka w móżdżku zaświeciła.