X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina1986 wrote:
    Moj szwagier go ma, tzn. Peg perego. Powiem szczerze, ze wozek ladny, ale mnie sie zle go prowadzilo. Mialam wrazenie jakby kola byly z plastiku. Ale szwagier z narzeczeona bardzo sobie go chwala- i gondole i spacerowke. Takze ciezki wybor przed Toba :)

No wlasnie to prawda (xlander ma wieksze kola, peg mniejsze z przodu, ale za to jest duzo lzejszy).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    część dziewczyny my właśnie wróciliśmy z zakupów wózka, kupiliśmy x-lander x-move kolekcja 2013/2014 kolor antarctica :) + torba do tego czarna i fotelik z firmy romer czerwono czarny :) My byliśmy od początku nastawieni na ten model, świoetnie się prowadzi i ma to coś:)

Galanea, NataliaK, Mucha, nutka, eta lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Tusia sto lat :)

A tak z ciekawosci powiesz na co dostalas sterydy? Mam nadzieje, ze jutro bedziesz mogla spokojnie isc do domku!

Muszka no właśnie miałam dostać sterydy na płuca dla dziecka, żeby się szybciej rozwinęły ale nie dostałam.. lekarze powiedzieli, że w poprzednich ciążach też szyjka mi się skracała ale że wytrzymała i możliwe że taka jej uroda.. dostałam tylko luteinę dopochwowo i magnez z potasem.. zobaczę co jutro wyjdzie na badaniach wierzę, że będzie dobrze

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to Tusia to brzmi bardzo dobrze...pozytywnie w urodzinki :) daj znac co jutro powiedza i zycze powrotu do domku :)

Tusia84 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, strasznie ciężko mi Was nadrobić po całym dniu, przejrzałam tylko pobieżnie o czym pisałyście.

Mój organizm zrobił mi ogromną przysługę, bo wczoraj wyszłam ze szpitala, mając jeszcze przed południem bóle w nerce, a dzisiaj bez żadnych dolegliwości załatwiłam z Mężem tyle do mieszkania, że głowa mała. Udało nam się wybrać drzwi, listwy, farby, fugi, kleje, podkłady pod panele, folię i inne drobniejsze rzeczy. Zeszło się na to tyle, że o matko, ale moje ciało bardzo ładnie ze mną współpracowało, jakby organizm wiedział, że po prostu muszę przy tym być i to wybrać, załatwić to raz a porządnie.

Jeszcze tylko w następną środę nastawiam się na zrobienie projektu szafek w Ikei, a we wtorek może kupimy wózek :). Poza tym do tego czasu, dzięki temu co załatwiłam dziś nie jestem już potrzebna "na placu budowy", mogę odpoczywać, zbierać siły, lenić się.

Jednym słowem - super udany dzień.

Tusiu, wszystkiego naj naj naj z okazji urodzin! Cieszę się, że u Ciebie idzie ku lepszemu i jest szansa na rychłe wyjście ze szpitala, tylko uważaj na siebie, bądź ostrożna, będzie dobrze, wierzę w to z całego serca :).

Któraś z Was pytała, czy jesteśmy już umówione na usg trzeciego trymestru. Więc tak, ja jestem umówiona na 19 marca na Agatowej, a 21 marca u mojego ginekologa. 19 będę w 28tyg+6dni, ale w szpitalu lekarka mi powiedziała, że z wymiarów dziecko jest o ok. półtora tygodnia starsze.

To już za 2 tygodnie. Albo dopiero za 2 tygodnie, biorąc pod uwagę fakt, że nagle okazało się, że jednak nie wiem, jaka jest płeć mojego dziecka i do tego czasu będę żyła w wielkiej niewiadomej ;).

Jeżeli potwierdzi się, że jest to JEDNAK dziewczynka, to wpadło mi do głowy imię Marcela. Nie Marcelina, tylko Marcela. Nie wiem jak i skąd, nigdy w ogóle nie brałam go pod uwagę, ale tak jak w przypadku Artura, po prostu coś do tego imienia poczułam. Mąż zaakceptował, mama stwierdziła, że jest "niedorobione", bo Marcelina brzmi pełniej, a tata, że ważne, aby nam się podobało. No cóż... czas pokaże, kim w końcu jest ten mały, przewrotny człowieczek.

Tymczasem jutro wchodzę w III trymestr, juhuuu :). Ostatnia prosta.

Ściskam Was dziewczyny i idę obejrzeć Kuchenne Rewolucje.
    Och, fajny, owocny dzień :). Czuję zadowolenie :).

weronikabp, Mucha, Bea_tina, Tusia84, Galanea, nutka, Paulina1986, alexast, Agusia2312, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Martynika tak trzymaj!!! :) fajna masz pozytywna energie!

Martynika lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusiu co do dentystki to normalnie mam kontrole co pół roku, ale jak byłam ostatnio na początku ciąży to mi powiedziała, żebym nie zapomniała, że w ciąży obowiązują kontrole co 4 miesiące. Dodam, ze choć prywatnie, to za kontrole nie płacę (żeby nie było, że naciąga ;) )

Agusia2312 lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • ivv Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Dziewczyny, a w jakim proszku będziecie prały ubranka niemowlaków? Zaczynam na serio kompletować wyprawkę i na razie wpadłam w małą panikę, że jeszcze tak niewiele mam ;)

Pranie w orzechach, a płukanie w "Dzidziusiu" :)

Modelka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ivv jesteś pewna, że będziesz płukać? Pisałam już o tym, co mi położna powiedziała i jej ufam;)

Odebrałam kupione ciuszki:) Och jakie piękności moje, szafeczka się zapełnia;) Jutro może uda mi się zrobić fotki:) Dobrej nocki!

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O co chodzi z tymi orzechami do prania? :P Co to takiego?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 23:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapytaj wujaszka google Galanea;) Fajna sprawa, ale jakoś nie zabrałam się za to nigdy i nie kupiłam:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 23:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam, ale myślicie, że to lepsze od specjalnego proszku do prania przeznaczonego dla dzieci?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 06:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja kupiłam kiedyś te orzechy ale zadowolona nie byłam. nie dopiera i jak płynu do płukania nie dasz to brzydki zapach... ale co kto lubi - wiem, że krążą o orzechach dobre opinie...
    kurczaki - pęcherz nie daje spać :/ ten urosept nie pomaga... żłopię wodę jak szalona z sokiem żurawinowym i nic :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 06:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobitki, ledwo wstałam i już panika mnie ogarnęła, w dodatku podwójna. Co to się z naszymi głowami wyprawia w ciąży...

Więc po pierwsze - stanęłam na wadze i... zeszłam z niej równie szybko. Nie mam cukrzycy (późnym wieczorem odebrałam wyniki), ale chyba przechodzę na cukrzycową dietę, bo mam wrażenie, że zjem 1 kostkę czekolady i przybywa mi 1 kg na wadze... BLEH!!!!!

A po drugie - wróciła moja schiza porodowa... Nie, nie boję się bólu, ale boję się tego, że zostanę nacięta. Muszę to sobie zapisać na liście pytań do mojego ginekologa na następną wizytę, żeby wiedzieć, czy u niego w IMiD jest to zabieg normalny, bo jeśli nie chronią krocza, to ja jadę na Żelazną. I kupuję położną, chociaż chciałam nie kupować...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 07:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja przytyłam już 11 kg i lekarz powiedział że i tak mało jak na ten okres, większość kobiet tyje ponad 20 kg , tyle że nie potrafi tego powiedzieć głośno i zaniża wagę przytycia:P
    A jak mój lekarz powiedział że jest dobrze to jest dobrze, chociaż ja i tak już nie wchodzę na wagę codziennie-nic nie poradzę na to że waga idzie w górę, po co mam się dołować, wchodzę tylko przed ginekologiem.
    I Ty też się nie martw, pamiętam że kiedyś rozmawiałyśmy że wrócimy do wagi sprzed ciąży i tak będzie =D

Zbieram się do endokrynologa na obczajenie moich guzów, trzymać kciuki dziewczyny żebym w szpitalu nie wylądowała! ;-))

Modelka, Martynika, weronikabp, Galanea, MonikaS, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelkanie przejmuj sie waga, po ciazy zrzucisz szybciutko, bo teraz jestes aktywna.

Natalia trzymam mooooocno kciuki!

Modelka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z samego rana :)

Natalia trzymam kciuki!

A co do wagi to ja sie waze tylko na wizytach u ginekologa, bo wazenie na roznych wagach jest bez sensu gdyz waga wadze nie rowna :)

Wy sie martwicie, ze za duzo przybieracie, a ja ze za malo :) Tak zle i tak niedobrze :) Zobacze w poniedzialek na wizycie ile moje sloneczko przytylo i to bedzie dla mnie wyznacznikiem czy nie trzeba przypadkiem wprowadzic bardziej kalorycznej diety :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 07:10

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina ja wlasnie mam ten sam problem, bo dopiero wracam do wagi sprzed ciazy czyli liczac od spadku po 1 trymestrze dopiero niecale 4 kilo na plusie i tez sie troche zastanawiam co sie dzieje, wiec czekam od USG do USG zeby sprawdzic czy dzieciatko rosnie tak jak powinno. Pocieszam sie, ze dziecko teraz bedzie najwiecej roslo, wiec moze i mi ruszy sie waga. I tak zle i tak niedobrze.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam lekkie śniadanie, zrobiłam ćwiczenia i znów czytam o nacinaniu krocza oraz opinie o szpitalach, które wybrałam (IMiD lub Żelazna)... Ciągle nie wiem, co mam zrobić.

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi waga ruszyła mile Panie:)1kg na plusie, czyli pewno type co moj bobasek wazy.

Ale miałam sen, ze pod światło przez brzuch widziałam moje dziecko bardzo dokładnie. Była to dziewczyna bo nic nie wisiało. Dziecko było na etapie obecnego rozwoju. Pewnego dnia poczułam nozke tj. Skrzydełko chwycilam i nie wiem jakim cudem było juz u mnie na rączkach. Ur w tj. 28tc, prawie odrazy zaczęło slowa zapamiętywać. A ur i leżałam jakby w biurowcu. 1 sala szpitalna, a reszta biura.Głupie te sny.

przez mój brzusio wyciągam coraz to większe ubrania z pudel ciazowych szwagierki. ciałko mam super tylko ten cellulit na udach- zmora moja od 2 lat:[

Zaczelyscie temat o wadze i juz mi się czerwona lampka w móżdżku zaświeciła.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ