X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki dziekuje za zyczenia ... :-) Tak koncze dzis 30 lat a corcia chciala miec mame na wylacznosc i w prezencie wpakowala nas do szpitala :-)
    antybiotyk dostalam bo crp bylo podwyzszone a faktycznie czulam sie przeziebiona.. sterydow nie dostalam na pluca dla dziecka.. lekarz mowil ze jutro powtorka z badan i jesli bedzie tak jak bylo z szyjka to wyjde lezec do domu..
    ja od pierwszego dnia w szpitalu dostalam karte ruchow dziecka i 3 razy dziennie po godzinie tj od 9-10, 13-14, 18-19 mam zapisywac ruchy dziecka w danej godzinie.. ale moja mala jest tak ruchliwa ze nie mam z tym problemu :-) byla u mnie siostra z tortem wiec.na sali swietowanie... a czekam jeszcze na dzieciaki i meza :-)

AISAK, alexast, monalisa, weronikabp, nutka, Limerikowo, NataliaK, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    ja zamierzam kulić eko kule do prania. Moja mama używa i jest bardzo zadowolona. A ostatnie czytałam w gazecie dla przyszłych mam artykuł, w którym też je polecali.

nic na ich temat nie slyszalam. przygotowując wyprawkę wpierw będę prała w normalnym proszku, a przy drugim pranku przed samym terminem to wypiorę w dziecięcym Lovela lub Dzidziuś.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia- piękan Liczba:) Taka okrąglutka jak twój Brzusio:)

W moim szpitalu ruchy liczy się od 28-ego tygodnia, i też w tych samych godzinach co u Tusi. Więc jak leżałam w 23/24 tyg to nie miałąm takiego obowiązku.

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia sto lat :)

A tak z ciekawosci powiesz na co dostalas sterydy? Mam nadzieje, ze jutro bedziesz mogla spokojnie isc do domku!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, wszystkiego najlepszego z okazji urodzin! Dużo zdrówka i spokojnej ciąży do samego końca :)

Nie wyobrażam sobie liczenia 4 ruchów dziecka na godzinę, bo przeważnie w dzień mam parę godzin ciszy, z paroma kopniakami. Uaktywnia się rano i późnym wieczorem tak, że mi brzuch skacze. Więc ewidentnie ma swoje pory aktywności.

Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu Wszystkiego najlepszego zdrowia zdrowia dla was obojga

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój też ma swoje pory-codziennie koło 10tej rano i jak kładę się spać. KOło 16-17 też mu się zdarza, ale to raczej dlatego, że po jedzeniu;)

Ostatnio coraz częściej wypływa mi kropelka siary:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wizytę dokładnie za tydzień 13.03.2014 i wtedy będę się umawiać na 3cie usg prenatalne w 30tym tygodniu.
    Co do ruchów ja odczuwam najbardziej intensywnie w godzinach wieczornych po 20tej i później. Czasami także rano i zdarza się, że w ciągu dnia, ale to tylko wtedy gdy napiję się troszkę pepsi.
    Znów powróciły popołudniowe drzemki, takie jak w pierwszym trymestrze. Co dziennie jestem zmęczona i muszę się położyć na 1-2 h, a przesypiam całą noc.

• monalisa Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasze szczęście najbardziej aktywne rano ok 9 ,16-17 no i ok 20 :) jak tylko sie n ie rusza o sie martwić zaczynam. Ja mam wizyty w szpitalu co tydzień i raz w miesiącu prywatnie u swojego gina wiec napewnomnie na Polnej wezmi na oddzial za 4 tygodnie :) Co tydzień mam mierzona szyjke , macice, łożysko i sprawdzamja położenie maleństwa i co tydzien pytam o to samo "kogo noszę pod sercem" i co tydzień slysze: niedogodne ulozenie płodu :p

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa, jeszcze dzidziuś ma masę czasu, żeby się ujawnić ;) I odkręcić :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa Tobie dzieciaczek nie chce pokazac co ma miedzy nogami a mi nie chce pokazac buzki!ostatnio na usg tak czekalam i co...jak tylko kobietka przylozyla glowice to chwile posiedzial doslownie 5 sekund i sie odwrocil. To sie nazywa charakterek!

Dziewczyny ale zrobilam salateczke ; brokuly,kukurydza,fasola czerwona,jajko,makaron razowy i majonez =D aleee dobre ;-))

Limerikowo, Paulina1986, Galanea lubią tę wiadomość

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie też nie chce buźki pokazywać a jajka zawsze pokaże :)

ja też z marca 18- tego :) wizyta dopiero 25 marca :) u mnie też włączyła się śpiáczka - dzisiaj przespałam ok 4 godzin tak mnie zmogło a w nocy też śpię jak zabita :)

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • MagdaO Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heloł, ledwo żyję po dzisiejszym dniu :/ Ale i tak myślałam, że będzie gorzej. Teraz jeszcze wieczorna toaleta Zuzki i wtedy już mam czas tylko dla siebie :)

Tusiu, wszystkiego co najlepsze...i szybkiego powrotu do domku :*

Ja usg trzeciego trymestru mam 1.04 mam nadzieję, że Staszek nie zrobi mamie prima aprilis i wszystko będzie ok :)

NataliaK, Tusia84 lubią tę wiadomość

er3mcwa17arhglng.png
    .png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MonikaS wrote:
    u mnie też nie chce buźki pokazywać a jajka zawsze pokaże :)

ja też z marca 18- tego :) wizyta dopiero 25 marca :) u mnie też włączyła się śpiáczka - dzisiaj przespałam ok 4 godzin tak mnie zmogło a w nocy też śpię jak zabita :)
    Taaaak... zdjecia jajek i siusiaka to juz mam kilka do kolekcji a buzki ani jednego.... ;D

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalka no właśnie ja tak samo :) i ginka powiedziała, że najprawdopodobniej tak już do porodu będzie się chował :)

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to kurde swietnie :-( chociaz sie jeszcze bede łudziła =D

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia wszystkiego najlepszego i spokojnego oczekiwania na skarba :)

My dzisiaj bylismy w sklepie dzieciecym i utwierdzilismy sie w decyzji co do wyboru lozeczka oraz praktycznie na 100% jestesmy zdecydowani na x-landera x-move z kolekcji 2014 kolor bezowy. Powiem szczerze, ze to pierwszy wozek w ktorym bardziej podoba mi sie spacerowka niz gondola :) Ale generalnie wozek zrobil mega pozytywne wrazenie :) Bardzo udany wypad :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 20:12

Mucha, NataliaK, Galanea, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina to ten wozek ktory nam sie tez podoba, ale wczoraj wpadl nam w oko jeszcze inny peg perego book plus :)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj szwagier go ma, tzn. Peg perego. Powiem szczerze, ze wozek ladny, ale mnie sie zle go prowadzilo. Mialam wrazenie jakby kola byly z plastiku. Ale szwagier z narzeczeona bardzo sobie go chwala- i gondole i spacerowke. Takze ciezki wybor przed Toba :)

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam do domu z monitorem oddechu. Dogadałam się z babką z tablicy.pl i sprzedała mi Angel Care z nianią za.. uwaga uwaga.. 80zł :D
    Testowaliśmy w domu na różne sposoby, wszystko działa :) Nie planowałam kupna niani, ale tu była w zestawie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 20:50

Mucha, NataliaK, Paulina1986, nutka, eta, Agusia2312, evas, monaaa lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ