X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ech, kurcze, Natalia, to jeszcze się muszę trochę podenerwować...

Nie denerwuj sie, bedzie dobrze ;-)) ja tez sie martwilam niepotrzebnie, ald to chyba taka nasza natura ;-))

Modelka lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Vikus, ciśnienie to musisz kontrolować, ale jeśli to jednorazowe, to jak na mój "głupi rozum" mogłaś się szybciej przejść, czymś zdenerwować itp. A mierzyli Ci raz na początku wizyty, czy po jakimś czasie jak odpoczęłaś też?

I masz wysokie, ale w normie, czy za wysokie?

mialam mierzone na poczatku a pozniej po jakis 20 minutach i to samo:( za wysokie wczoraj bylo.... ale nigdy wczesniej nie mialam z cisnieniem problemu... no coz dziwne....:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z powrotem na naszym Forum ;--)))))))))))))))
    wlasnie internet podlaczyli z powrotem po interwencji w irl regulatorze komunikacji, od 26 lutego nie bylo polaczenia, cale wieki jak dla mnie, zaczelam sie odzwyczajac powoli hi hi
    po prostu Cywilizacja ;=)))) jak milo ju hu!!!
    sprobuje Was teraz nadgonic z wszystkimi newsami
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:05

NataliaK, MonikaS, Modelka, Galanea, monalisa, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam stresa przed sobotnim testem obciążenia glukozą :( Dzisiaj jadę zrobić wywiad w laboratorium jak to będzie wyglądało.
    W ramach odstresowania serwuję dzisiaj na obiad gyrosa z piersi kurczaka z frytkami, do tego gotowane brokuły i sos czosnkowy... ehhh a mąż wraca dopiero za godzinę, jeszcze tyle czekania na jedzonko :)

nutka lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Agusia 4 ruchy na kazda godzine??? Ja tak nie czuje, czasami w dzien malo sie rusza, a dopiero wieczorem dokazuje.

Moja położna mówiła, że wystarczy że kilka razy dziennie poczuję, na razie nie kazała liczyć. Dopiero po 30tc kazała liczyć do 10ruchów i zapisywać w jakim czasie one wystąpiły. Jeśli 10 na cały dzień będzie to jest ok. Dopiero jeśli będzie mniej lub większy odstęp to trzeba spróbować pobudzić jedzeniem itp. A jak nic to do lekarza.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak mi sie wydawalo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus kup sobie ciśnieniomierz i mierz w domu kilka razy dziennie. Ja u lekarza mam zawsze 145/90 i tak w okolicach, co już jest za wysokie. Ale jak w domu mierzę to w normie spokojnie się mieści. I to samo z położną. Wczoraj zanim przyszła, 10 minut przed jej wejściem miałam 129/79 a jak ona tylko zaczęła mi mierzyć i od razu poczułam jak mnie ściska w dołku i wiedziałam, że będzie większe i było właśnie koło 140/90...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo sie denerwuje nutka :) tylko czym? ja tam sie staram nigdy nie denerwowac a mimo to bylo zbyt wysokie...pozycze od babci cisnieniomierz i tyle...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie głódz malucha, najwyzej dla M odgrzejesz :)

Chwalcie się Mamuśki co zamawiacie przez internet dla swoich Maleństw?:)Albo co kupiłyścię ostatnio ,bo w sobotkę lecę na zakupki- lista jest, ale może coś zapomniałam, raczej napewno zapomniałam o czymś:)

Mniam, mniam mniam pycha był obiadek:) jescze pół godzinki, zmierzę cukier i spróbuje serniczka:)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest takie coś jak syndrom białego fartucha czy coś takiego;) Coś ci lekarz powiedział? Mierz po kilka razy w domu i pokazuj zapisy lekarzowi:)

vikus001 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia hop hop - jesteś tu- co tam u Waszej Dwójki?

10000 latek życzę:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:54

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ma dziś urodziny:) Więc pewnie dzieciaki ja w szpitalu odwiedzają czy ktoś inny z rodzinki i nie ma czasu;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi koras z wa wrzucic link do brzuszkow?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie syndrom bialego fartucha :D ja tak mialam w szpitalu,ale zalozyli mi holter i okazalo sie ze jednak tak dzialaja na mnie fartuchy;-))

vikus001 lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku 24 tygodnia ważyła 470g a powinna ok. 550. O ruchu pytałam ostatnio ginke i powiedziała mi ze wg najnowszych zaleceń od 28 tyg.powinno się czuć ruchy w ciągu godziny od przebudzenia jeśli jest możliwość jeszcze sobie poleżeć i wieczorem przed zaśnięciem. Chodzi o to żeby być w stanie spoczynku, bo nasz ruch kołysze dzieci i ruchy w trakcie dnia są tez mniej odczuwalne i mniej zwracamy na nie uwagę. A od pediatry dowiedziałam się że kobiety w ciąży obowiązkowo powinny przyjmować witaminę D3,także sprawdźcie swoje witaminy czy maja. Nowe zalecenia europejskie, żeby do końca życia przyjmować D3 od pazdziernika do kwietnia, ciezarne zawsze i dziecitez.

Limerikowo lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie coś Tusia się nie odzywa...

ja to z tym pęcherzem się męczę :/

Nutka też robię kocyk tylko przymusowa przerwa teraz bo mi się włóczka skończyła a w sklepie też już takiej nie mieli - niby w następnym tyg ma się pojawić a:)

mój synek śpi a drugi ten w brzusiu to już regularnie mnoe tu zaczepia :) to przez noego pewnie ten pęcherz mi doskwiera ehhhh

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset przeciez to nie jest jakas duza roznica....nie martw sie na zapas prosze... kiedy idziesz do lekarza sprawdzic czy mala przybiera?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to sto lat,wszystkiego najlepszego :) ja tez z marca,niebawem nawet bo w niedziele mam urodzinki ;-))

AISAK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie w dzien kobiet sie urodzilas:) nie chcialas wczesniej przyjsc na swiat?:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    prawie w dzien kobiet sie urodzilas:) nie chcialas wczesniej przyjsc na swiat?:)
    Mama rodzila mnie prawie 24 godziny wiec jakbym sie pospieszyla to bym w dzien kobiet sie urodzila =D

AISAK lubi tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ