MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Modelka wrote:Vikus, ciśnienie to musisz kontrolować, ale jeśli to jednorazowe, to jak na mój "głupi rozum" mogłaś się szybciej przejść, czymś zdenerwować itp. A mierzyli Ci raz na początku wizyty, czy po jakimś czasie jak odpoczęłaś też?
I masz wysokie, ale w normie, czy za wysokie?
mialam mierzone na poczatku a pozniej po jakis 20 minutach i to samo:( za wysokie wczoraj bylo.... ale nigdy wczesniej nie mialam z cisnieniem problemu... no coz dziwne.... -
Melduje sie z powrotem na naszym Forum ;--)))))))))))))))
wlasnie internet podlaczyli z powrotem po interwencji w irl regulatorze komunikacji, od 26 lutego nie bylo polaczenia, cale wieki jak dla mnie, zaczelam sie odzwyczajac powoli hi hi
po prostu Cywilizacja ;))) jak milo ju hu!!!
sprobuje Was teraz nadgonic z wszystkimi newsami
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:05
NataliaK, MonikaS, Modelka, Galanea, monalisa, evas lubią tę wiadomość
-
Ja już mam stresa przed sobotnim testem obciążenia glukozą
Dzisiaj jadę zrobić wywiad w laboratorium jak to będzie wyglądało.
W ramach odstresowania serwuję dzisiaj na obiad gyrosa z piersi kurczaka z frytkami, do tego gotowane brokuły i sos czosnkowy... ehhh a mąż wraca dopiero za godzinę, jeszcze tyle czekania na jedzonkonutka lubi tę wiadomość
-
Mucha wrote:Agusia 4 ruchy na kazda godzine??? Ja tak nie czuje, czasami w dzien malo sie rusza, a dopiero wieczorem dokazuje.
Moja położna mówiła, że wystarczy że kilka razy dziennie poczuję, na razie nie kazała liczyć. Dopiero po 30tc kazała liczyć do 10ruchów i zapisywać w jakim czasie one wystąpiły. Jeśli 10 na cały dzień będzie to jest ok. Dopiero jeśli będzie mniej lub większy odstęp to trzeba spróbować pobudzić jedzeniem itp. A jak nic to do lekarza. -
Vikus kup sobie ciśnieniomierz i mierz w domu kilka razy dziennie. Ja u lekarza mam zawsze 145/90 i tak w okolicach, co już jest za wysokie. Ale jak w domu mierzę to w normie spokojnie się mieści. I to samo z położną. Wczoraj zanim przyszła, 10 minut przed jej wejściem miałam 129/79 a jak ona tylko zaczęła mi mierzyć i od razu poczułam jak mnie ściska w dołku i wiedziałam, że będzie większe i było właśnie koło 140/90...
-
Paulina nie głódz malucha, najwyzej dla M odgrzejesz
Chwalcie się Mamuśki co zamawiacie przez internet dla swoich Maleństw?:)Albo co kupiłyścię ostatnio ,bo w sobotkę lecę na zakupki- lista jest, ale może coś zapomniałam, raczej napewno zapomniałam o czymś
Mniam, mniam mniam pycha był obiadek:) jescze pół godzinki, zmierzę cukier i spróbuje serniczka:)
Paulina1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Na początku 24 tygodnia ważyła 470g a powinna ok. 550. O ruchu pytałam ostatnio ginke i powiedziała mi ze wg najnowszych zaleceń od 28 tyg.powinno się czuć ruchy w ciągu godziny od przebudzenia jeśli jest możliwość jeszcze sobie poleżeć i wieczorem przed zaśnięciem. Chodzi o to żeby być w stanie spoczynku, bo nasz ruch kołysze dzieci i ruchy w trakcie dnia są tez mniej odczuwalne i mniej zwracamy na nie uwagę. A od pediatry dowiedziałam się że kobiety w ciąży obowiązkowo powinny przyjmować witaminę D3,także sprawdźcie swoje witaminy czy maja. Nowe zalecenia europejskie, żeby do końca życia przyjmować D3 od pazdziernika do kwietnia, ciezarne zawsze i dziecitez.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
no właśnie coś Tusia się nie odzywa...
ja to z tym pęcherzem się męczę
Nutka też robię kocyk tylko przymusowa przerwa teraz bo mi się włóczka skończyła a w sklepie też już takiej nie mieli - niby w następnym tyg ma się pojawić a:)
mój synek śpi a drugi ten w brzusiu to już regularnie mnoe tu zaczepiato przez noego pewnie ten pęcherz mi doskwiera ehhhh
nutka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny