X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Ech, kurcze, Natalia, to jeszcze się muszę trochę podenerwować...

Nie denerwuj sie, bedzie dobrze ;-)) ja tez sie martwilam niepotrzebnie, ald to chyba taka nasza natura ;-))

Modelka lubi tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Vikus, ciśnienie to musisz kontrolować, ale jeśli to jednorazowe, to jak na mój "głupi rozum" mogłaś się szybciej przejść, czymś zdenerwować itp. A mierzyli Ci raz na początku wizyty, czy po jakimś czasie jak odpoczęłaś też?

I masz wysokie, ale w normie, czy za wysokie?

mialam mierzone na poczatku a pozniej po jakis 20 minutach i to samo:( za wysokie wczoraj bylo.... ale nigdy wczesniej nie mialam z cisnieniem problemu... no coz dziwne....:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje sie z powrotem na naszym Forum ;--)))))))))))))))
    wlasnie internet podlaczyli z powrotem po interwencji w irl regulatorze komunikacji, od 26 lutego nie bylo polaczenia, cale wieki jak dla mnie, zaczelam sie odzwyczajac powoli hi hi
    po prostu Cywilizacja ;=)))) jak milo ju hu!!!
    sprobuje Was teraz nadgonic z wszystkimi newsami
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:05

NataliaK, MonikaS, Modelka, Galanea, monalisa, evas lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już mam stresa przed sobotnim testem obciążenia glukozą :( Dzisiaj jadę zrobić wywiad w laboratorium jak to będzie wyglądało.
    W ramach odstresowania serwuję dzisiaj na obiad gyrosa z piersi kurczaka z frytkami, do tego gotowane brokuły i sos czosnkowy... ehhh a mąż wraca dopiero za godzinę, jeszcze tyle czekania na jedzonko :)

nutka lubi tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Agusia 4 ruchy na kazda godzine??? Ja tak nie czuje, czasami w dzien malo sie rusza, a dopiero wieczorem dokazuje.

Moja położna mówiła, że wystarczy że kilka razy dziennie poczuję, na razie nie kazała liczyć. Dopiero po 30tc kazała liczyć do 10ruchów i zapisywać w jakim czasie one wystąpiły. Jeśli 10 na cały dzień będzie to jest ok. Dopiero jeśli będzie mniej lub większy odstęp to trzeba spróbować pobudzić jedzeniem itp. A jak nic to do lekarza.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie tak mi sie wydawalo.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus kup sobie ciśnieniomierz i mierz w domu kilka razy dziennie. Ja u lekarza mam zawsze 145/90 i tak w okolicach, co już jest za wysokie. Ale jak w domu mierzę to w normie spokojnie się mieści. I to samo z położną. Wczoraj zanim przyszła, 10 minut przed jej wejściem miałam 129/79 a jak ona tylko zaczęła mi mierzyć i od razu poczułam jak mnie ściska w dołku i wiedziałam, że będzie większe i było właśnie koło 140/90...

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo sie denerwuje nutka :) tylko czym? ja tam sie staram nigdy nie denerwowac a mimo to bylo zbyt wysokie...pozycze od babci cisnieniomierz i tyle...

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina nie głódz malucha, najwyzej dla M odgrzejesz :)

Chwalcie się Mamuśki co zamawiacie przez internet dla swoich Maleństw?:)Albo co kupiłyścię ostatnio ,bo w sobotkę lecę na zakupki- lista jest, ale może coś zapomniałam, raczej napewno zapomniałam o czymś:)

Mniam, mniam mniam pycha był obiadek:) jescze pół godzinki, zmierzę cukier i spróbuje serniczka:)

Paulina1986 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest takie coś jak syndrom białego fartucha czy coś takiego;) Coś ci lekarz powiedział? Mierz po kilka razy w domu i pokazuj zapisy lekarzowi:)

vikus001 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia hop hop - jesteś tu- co tam u Waszej Dwójki?

10000 latek życzę:*

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:54

Tusia84 lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nutka Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ma dziś urodziny:) Więc pewnie dzieciaki ja w szpitalu odwiedzają czy ktoś inny z rodzinki i nie ma czasu;)

Tusia84 lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze mi koras z wa wrzucic link do brzuszkow?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie syndrom bialego fartucha :D ja tak mialam w szpitalu,ale zalozyli mi holter i okazalo sie ze jednak tak dzialaja na mnie fartuchy;-))

vikus001 lubi tę wiadomość

• sunset Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na początku 24 tygodnia ważyła 470g a powinna ok. 550. O ruchu pytałam ostatnio ginke i powiedziała mi ze wg najnowszych zaleceń od 28 tyg.powinno się czuć ruchy w ciągu godziny od przebudzenia jeśli jest możliwość jeszcze sobie poleżeć i wieczorem przed zaśnięciem. Chodzi o to żeby być w stanie spoczynku, bo nasz ruch kołysze dzieci i ruchy w trakcie dnia są tez mniej odczuwalne i mniej zwracamy na nie uwagę. A od pediatry dowiedziałam się że kobiety w ciąży obowiązkowo powinny przyjmować witaminę D3,także sprawdźcie swoje witaminy czy maja. Nowe zalecenia europejskie, żeby do końca życia przyjmować D3 od pazdziernika do kwietnia, ciezarne zawsze i dziecitez.

Limerikowo lubi tę wiadomość

c55fflw1uez1iz08.png
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie coś Tusia się nie odzywa...

ja to z tym pęcherzem się męczę :/

Nutka też robię kocyk tylko przymusowa przerwa teraz bo mi się włóczka skończyła a w sklepie też już takiej nie mieli - niby w następnym tyg ma się pojawić a:)

mój synek śpi a drugi ten w brzusiu to już regularnie mnoe tu zaczepia :) to przez noego pewnie ten pęcherz mi doskwiera ehhhh

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sunset przeciez to nie jest jakas duza roznica....nie martw sie na zapas prosze... kiedy idziesz do lekarza sprawdzic czy mala przybiera?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia to sto lat,wszystkiego najlepszego :) ja tez z marca,niebawem nawet bo w niedziele mam urodzinki ;-))

AISAK, Tusia84 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    prawie w dzien kobiet sie urodzilas:) nie chcialas wczesniej przyjsc na swiat?:)

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 wrote:
    prawie w dzien kobiet sie urodzilas:) nie chcialas wczesniej przyjsc na swiat?:)
    Mama rodzila mnie prawie 24 godziny wiec jakbym sie pospieszyla to bym w dzien kobiet sie urodzila =D

AISAK lubi tę wiadomość

‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ