X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK Ty masz tai brzuszek duzy idopiero Ci waga ruszyla? Kurcze, ale jajnie :)

Paulina1986, AISAK, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam Muszka, ale jak przeczytalam "ale jajnie" to parsknelam smiechem :) Takiego psikusa Ci klawiatura/komputer zrobil :) Niektore literowki serio poprawiaja humor :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 08:39

Mucha, AISAK lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre...to przez to, ze na telefonie pisze ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia trzymam kciuki :)

Ja weszłam właśnie na wagę i ważę 73,5 kg, czyli 7,5 kg na plusie od początku ciąży.
    Ciekawe ile waży moja Marcelinka - wizyta dopiero w środę.

Dziś wkraczam w trzeci trymestr - tak przynajmniej pokazuje mi ovu.

AISAK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• AISAK Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniej bardziej pyza byłam, i raczki takie pulchniutkie miałam a teraz zeszło mi to w mój kochany brzusio:) idę śniadanko robic:)

Mucha lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • excella Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka, ja rodzilam w IMiD,ale to byla planowa cesarka, wiec Ci nie pomoge odnosnie nacinania. Z tego co slyszalam o Żelaznej to nacinają ale gdy naprawde sytuacja tego wymaga, chyba lepiej zeby nqcieli, niz krocze samo peknie.

Ja zjadlam spore sniadanie, o mojej wadze nawet nie.mysle bo mnie to przeraza, po mnie nie widac abym.cos przytyła, ale wiem ze kilogramy caly czas ida w gore :(

Dzis ciezka noc, syn obudzil sie o 3 i juz zaczal dzien, masakra. Popijam melise i mysle co zrobic n obiad.

• Kota Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelko to nacinanie krocza nie jest takie straszne a czasem jest konieczne zeby cie nie rozerwalo. Ostatnio kolezanka rodzila, musieli je naciac bo porod postepowal bardzo szybko i super ja zszyli, nic jej nie boli, nawet juz jest po "pierwszym razie" ;) Ale jezeli chcesz za wszelka cene tego uniknac to musisz zaczac robic masaz krocza zeby uelastycznic skore.

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi znajoma mówiła, że sama prosiła, żeby ją w końcu nacięli, bo już sama nie dawała rady. I w końcu po nacięciu szybciutko poszło.

My lecimy z partnerem na warsztaty "Bezpieczny maluszek". Mam nadzieję, że wysiedzimy tam oboje, bo on ma problemy z kręgosłupem, ja też już ledwo siedzę w jednej pozycji :P Jak dwa stare pryki :P No ale mam nadzieję, że dowiem się czegoś wartościowego.

P.s. Wory pod oczami zwisają mi dzisiaj chyba do kolan. Całą noc mnie taka zgaga męczyła, że już mi się płakać chciało :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja siedze i czekam na usg strsznie sie denerwuje co wyjdzie...

ggfxf7q.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymam kciuki, wszystko będzie dobrze!!

Tusia84 lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, musi być dobrze :) Ale napisz koniecznie, jak już wyjdziesz z gabinetu :)

zem3upjygjyf6uag.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Zjadłam lekkie śniadanie, zrobiłam ćwiczenia i znów czytam o nacinaniu krocza oraz opinie o szpitalach, które wybrałam (IMiD lub Żelazna)... Ciągle nie wiem, co mam zrobić.
    O imid się nie wypowiem, ale na żelaznej rodziły jakiś czas temu moje dwie koleżanki.
    Jedną nie miała wykupionej położnej i została napięta zawczasu - położna miała jednocześnie 3 radzace i nie mogła być przy każdej cały czas więc uznała ze lepiej naciąć zawczasu niż ma popekac.
    Druga miała wykupiona położna i też została nacieta, ale urodziła SN synka 4500! Położna tak ja zszyla, że miesiąc po porodzie jak była na kontroli, to lekarz powiedział że tak idealnie jest to zrobione ze nic nie widać.

Ja powiem Ci, ze też się tego boję. Nie samego porodu czy bólu, tylko tego jak się będą mną zajmować, czy będzie położna przy mnie cały czas, czy będzie biegać od jednej do drugiej rodzącej.
    Dlatego jeśli gin i neurochirurg zdecydują ze moge rodzić SN, to napewno wykupie sobie położna.

I myślę że to wszystko nie zależy tyle od szpitala, co od tego na kogo trafisz z personelu. Trzy tygodnie temu moją koleżanka rodziła na Karowej z położną swoją. I powiedziała że gdyby nie ona, to mogłoby się różnie skończyć ze względu na bardzo szybko spadające tętno dziecka. Dlatego utwierdzila mnie jeszcze w przekonaniu, co do położnej.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - trzymam kciuki

ja byłam rano w laboratorium, bo się strasznie wkurzyłam. Zmierzyłam na czczo cukier i jeden glukometr (z przychodzi) pokazał 131 a od dziadka pokazał 95. Nie wytrzymałam i poszłam. Wracając do domu weszłam do lumpeksu i kupiłam śliczne ubranka (jak nowe) dla Olka.
    Na śniadanie zjadłam sałatkę i kromkę chleba dla diabetyków, zapijałam wodą. Za 30 min zobaczę jak pomiary.

Mam dzisiaj bardzo zły humor. Wczoraj wieczorem okazało się, że mój mąż musi jechać na delegację. Dzisiaj rano wyjechał i w środę wieczorem wróci ;(
    Dzisiaj mają przywieźć drzwi i ościeżnice, jutro przyjdzie koleś zobaczyć jak to u nas wygląda i ile czasu mu zajmie wymiana ościeżnic. We wtorek ma przyjść je wymieniać. Znowu zostałam z wszystkim sama. Jak ja dam radę sama posprzątać ten syf? Będę sprzątała na raty.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak można wykupić położną. Słyszałam już o tym, ale gdzie uderzyć w tej sprawie?

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia trzymam kciuki :) Będzie dobrze !!

Ja przytyłam 7 kg od początku ciąży, hmm jak dla mnie to duzo ale wbrew pozorą sie nie obżeram smakołykami :D poprostu taka moja natura że mi waga leci w góre, ogólnie mam tendencje do tycia jak sobie wieciej pozwole a wiadomo w ciazy apetyt mam wiekszy.

No z tymi ruchami to ja tez najbardziej czuje popołudniu i wieczorem, wczoraj ok 20 godz maluch bombardował mnie ruchami :) Ale ja sie ciesze niech tak dalej robi bo jestem spokojniejsza:) Rano to różnie , jak mąż watsje na 6 do pracy to tez sie budze i czuje pare razy ruchy , poźniej o 8 jak sie budze to cisza i dopiero po jakims czasie zaczynam czuć :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Mi waga ruszyła mile Panie:)1kg na plusie, czyli pewno type co moj bobasek wazy.

Ale miałam sen, ze pod światło przez brzuch widziałam moje dziecko bardzo dokładnie. Była to dziewczyna bo nic nie wisiało. Dziecko było na etapie obecnego rozwoju. Pewnego dnia poczułam nozke tj. Skrzydełko chwycilam i nie wiem jakim cudem było juz u mnie na rączkach. Ur w tj. 28tc, prawie odrazy zaczęło slowa zapamiętywać. A ur i leżałam jakby w biurowcu. 1 sala szpitalna, a reszta biura.Głupie te sny.

przez mój brzusio wyciągam coraz to większe ubrania z pudel ciazowych szwagierki. ciałko mam super tylko ten cellulit na udach- zmora moja od 2 lat:[

Zaczelyscie temat o wadze i juz mi się czerwona lampka w móżdżku zaświeciła.

Miałam dziś taki sam sen! Że układałam się pod światło i widziałam dzieciątko!;) Nie pamiętam dokładnych szczegółów ale pamietam, że początkowo zasłoniłam jego głowę ręką i się przeraziłam, że ma trzecią rękę zamiast głowy:P Ale potem odsłoniłam i był cały:)))

Głupotki nad głupotkami:)

Ja wczoraj u mamy się ważyłam(tylko u mamy i u lekarza się ważę) i jest kg więcej niż na ostatniej wizycie i razem 3.5 kg więcej od początku ciąży.:) Cieszę się, bo i tak jestem grubaskiem, więc nie muszę przytyć za dużo, a i tak się nie oszczędzam;P

Ja też muszę zapytać koleżanki o tą położną, bo jej mama jest i pracuje w szpitalu. Nie słyszałam, żeby u nas była taka możliwość. Za to słyszałam, że kilka lat temu mój lekarz proponował swoją stałą, dodatkową opiekę przy porodzie za 300zl i szczerze gdyby mi proponował to bym się nie wahała. Ale z drugiej strony skoro on pracuje w szpitalu, przychodni i jeszcze ma prywatny gabinet t nie wiem, czy jest w stanie być na każde zawołanie. CO jeśli zacznę rodzić w godzinach jego pracy w przychodni? Przecież sobie nie wyjdzie stamtąd...

A i wczoraj wieczorem mężuś przyłożył ucho do brzuszka posłuchać jak tam synek się wierci i dostał w ucho kilka porządnych kopniaków;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 marca 2014, 10:57

AISAK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:
    dziewczyny jak można wykupić położną. Słyszałam już o tym, ale gdzie uderzyć w tej sprawie?
    W szpitalu w którym planujesz rodzić napewno mają cennik takiej usługi.
    Musisz się tam dowiedzieć ile to kosztuje. Wybierasz sobie jakąś położną od nich i podpisujesz z nią umowę.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka wiem, że jak położna z jakichś przyczyn nie może to musi załatwić zastępstwo dla siebie.
    A jak nie załatwi i nie dojedzie, to nie płacisz jej poprostu. Bo kasę za taką usługę płaci się dopiero po porodzie.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak, ale nie słyszałam jeszcze, żeby ktoś u nas z takiej usługi korzystał. Dlatego zastanawiam się nad tym lekarzem, wolałabym jego niż położną, ale właśnie nie wiadomo jak z jego dostępnością. A samej mi tak głupio pytać... Może zapytam go czy u nas w szpitalu można wykupić położną, to może mi akurat powie, że można jego;P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • alexast Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna wrote:
    W szpitalu w którym planujesz rodzić napewno mają cennik takiej usługi.
    Musisz się tam dowiedzieć ile to kosztuje. Wybierasz sobie jakąś położną od nich i podpisujesz z nią umowę.

śliczne dzięki za info :) 20 marca idę na pierwszy wykład do szkoły rodzenia w naszym szpitalu to się zorientuje co i jak :)

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ