X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 21:23

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo wrote:
    97jqqr.jpg
    coreczka mojej bratowej

Ja juz chce mojego Franka!!! Niech ten czas szybciej leci ;D

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    PIEKNA!!!!! ja juz moja tez bym chciala miec obok siebie:)))

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja juz tez bym tak jak i Wy swoje do cyca przytulic chciala, ale ok niech siedzi , dojrzewa jeszcze, rosnie i tyle, w koncu u mamy najlepiej ;-)))
    no mala jest slodka, rozowa princessa, 11h to nie tak duzo, od mocnych boli

zobaczycie czas minie, kolejne tyg i tylko forum bedzie tu full zaladowane fotkami naszych malenstw

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ze szczegolow to ruszylo sie po badaniu gin w pon rano, a od 20ej juz bole, wczesniej odeszly wody, po rozwarciu 5cm bratowa dostala epidural i potem juz tak nie bolalo, Mala nie mogla przejsc przez kanal, choc bratowa nie jest waska w biodarch, wiec nacieli plus odkurzacz i szczesliwe rozwiazanie, obie czuja sie ok, porod rodzinny w Limercik w Irl
    brat byl tak dzielny ze nawet corki w okolicach imtymnych wypatrywal ;=))
    moja mama sie smieje ze moj maz to dopiero bedzie przezywal, a ja mowie ze nie zdazy bo zemdleje, jest wrazliwy nie tylko na swoja krew, wiec nada setke wodki szykowac od razu plus beda pilegniarki po twarzy lac go skoro niepomocny
    a smieje sie bo go pewnie ja sama odsle i baba sobie predzej poradzi niz z mdlejacym chlopem ha ha ha
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 12:47

Galanea lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry;)

Tusia- kochana, ja napiszę tylko, że tak miało być. Miałaś tam być w jakimś celu, nic nie dzieje się przypadkiem.

Weronika- nie przejmuj się tą osobą, niech sobie pogada jak ma ochotę. To nie jej ciąża i nie jej sprawa;)

Limerikowo- śliczna panienka;) Chyba wszystkie byśmy chciały, żeby czas szybciej mijał. Ale każdy dzień jest tak cenny dla naszych dzieciaczków, my musimy być cierpliwe.;)

Co do tych tabletek na ciśnienie to one działają od razu? W sensie jest wysokie, bierzesz i po iluś tam minutach jest niższe? Bo ja dziś zmierzyłam rano i było w normie(ale skoro lekarz kazał brać to wziełam, najwyżej przysnę), a potem tak:
    9:45- po przebudzeniu 123/69 p87
    wzięłam tabletkę od razu po zmierzeniu
    10:05 - czyli 20 minut po tabletce 133/72 p87
    10:50- 136/84 p 128
    i teraz 12:45 93/75 p 95
    Nie rozumiem;/

Limerikowo, weronikabp lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Kochana gdzie kupiła.ś tą pościel na allgro??
    na allegro niestety nie znalazłam kupiłam na:
    https://www.mamasandpapas-polska.pl/
    oraz tu:
    www.4kids.com.pl

Limerykowo ale cudna dzidzia!!! cudowna :)) gratulacje! Marzę już o mojej Poluni..

Galanea - a z Ciebie to mega dzielna babka jest :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 12:52

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Dzień dobry;)

Tusia- kochana, ja napiszę tylko, że tak miało być. Miałaś tam być w jakimś celu, nic nie dzieje się przypadkiem.

Weronika- nie przejmuj się tą osobą, niech sobie pogada jak ma ochotę. To nie jej ciąża i nie jej sprawa;)

Limerikowo- śliczna panienka;) Chyba wszystkie byśmy chciały, żeby czas szybciej mijał. Ale każdy dzień jest tak cenny dla naszych dzieciaczków, my musimy być cierpliwe.;)

Co do tych tabletek na ciśnienie to one działają od razu? W sensie jest wysokie, bierzesz i po iluś tam minutach jest niższe? Bo ja dziś zmierzyłam rano i było w normie(ale skoro lekarz kazał brać to wziełam, najwyżej przysnę), a potem tak:
    9:45- po przebudzeniu 123/69 p87
    wzięłam tabletkę od razu po zmierzeniu
    10:05 - czyli 20 minut po tabletce 133/72 p87
    10:50- 136/84 p 128
    i teraz 12:45 93/75 p 95
    Nie rozumiem;/
    nutka może działa z opóźnieniem ta tabletka? kurcze ja się nie znam...

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka zalezy czy zaczelas brac teraz tab na nadcis czy kontynuujesz juz jakis czas
    wstpenie mi powiedziano i zaobserwowalam ze po 2 tyg dopiero mi sie cis ustabilizowalo ponizej normy 120/80 plus 70, oczywiscie sa skoki minimalne np 123/86 p 79 ael to raczej w granicach
    zalezy tez od emocji, no dzis to mierzyc na pewno nie ma sensu jak ciotka zostalam ;--))
    a mala kopie na te emocje od rana jak szalona, zapisze ja na futbol potem to energia jej zejdzie troche, 29tydz i tak mocno kopie to juz nie powiem co dobrze po 30tyg bedzie , zakopie matke od srodka i tyle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 12:55

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja dopiero zaczęłam, pierwszy raz wczoraj wieczorem. Będę sprawdzać kilka razy dziennie i zobaczę po tygodniu-dwóch czy jest ok. Też czytałam że ono się ogólnie wyrówna, bo ja mam raz dobre a raz skoki. :)

Muszę do jutra skończyć obrus dla mamy, bo na piątek mam tort do zrobienia, a na sobotę ciasto dla mamy. Także miałam odpoczywać a wyjdzie że mam dużo roboty. :/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a udało się Wam dostać jakieś próbki produktów dla dzieci? Jeśli tak, to z jakich stron?

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio gdzieś się logowałam, ale jeszcze nie przyszło.

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Galanea - a z Ciebie to mega dzielna babka jest :))

Dziękuję Ci weronika, chociaż nie wiem czemu tak uważasz, nie czuję się szczególnie dzielna :P Ale dzięki jeszcze raz. Każda z nas ma jakieś problemy i przeciwności losu, z którymi musimy walczyć. Wychodzę z założenia, że będzie dobrze, musi być :)

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no Nutka z ta robota jeszcze przy nadcis to nie przesadzaj
    a poloz sie do boku brzuszkiem i leż to najlepsza metoda plus co dzien spacerek do 30min jak dasz rade jak nie to 15-20min i starczy, wazna jest regularnosc
    masz racje trzeba byc cierpliwym przy nadcis nie od razu Rzym zbudowano
    najgorsze ze nadcis nie boli a szkod moze narobic tak jak cukrzyca, super ze leczysz ;--)))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo obrusik to akurat na leżąco robię. Ale ten tort- kurcze, babka zadzwoniła i jak jej odmówiłam to zaczęła prosić, żebym znalazła czas, bo jej bardzo zależy itp... No i oczywiście ja- słabeusz się zgodziłam, bo pomyślałam że pare grosików wpadnie w kieszeń, a większość składników mam bo robiłam kuzynce ciasto na weekend i mąka itp wszystko zostało bo ileż na biszkopt idzie. Więc tylko dokupię śmietanę, owoce, krem, opłatek, troszkę pracy i będzie zarobek jakiś. Ale to ciasto dla mamy to chyba mój mąż zrobi:P

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha- oczywiście zalecił mi leżenie. U mnie sprawa jest bardziej skomplikowana bo rodziłam 9 m-cy temu i szyjka jest bardzo osłabiona i niezagojona tak jak powinna. No i to rozwarcie- oczywście po porodzie sn może taką już mieć naturę ale skoro się powiększa tak jak u mnie to znaczy że nie wytrzymuje. a czy któraś z Was ma szyjkę 20 mm i rozwarcie?
    Z dobrych wieści to tyle, że mam potwierdzenie trzeciego lekarza że jest dziewczynka, a waży 1050 g.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mam jeszcze pytanie odnośnie luteiny- czy to normalne że są po niej takie ogromne ilości gęstego śluzu?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MUstela, johnson, tena lady, bebilon - z tych stron otrzymałam próbki. + to co od połóżnej dostałam.
    Za 2h wizyta:)

Agusia2312, Modelka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie mam czasu czytać postów, bo mały ciągle chory, ale rzuciłam na chwilę okiem i widziałam wpis Tusi. Naszła mnie myśl, że niedługo lekarze zezwolą usuwać ciążę jeśli okaże się, że nosimy pod sercem córkę a zawsze marzyliśmy o synu...

A z innej beczki to przypomniała mi się dziś reklama Danonków i tak sobie na głos mówię "mnóstwo pyszności dla mocnych kości". Mąż tak patrzy na mnie i mówi "mnóstwo sikania podczas kichania"... I co tu z takim zrobić? Ciągle się ze mnie nabija łobuz:)

NataliaK, Galanea, MonikaS, Limerikowo, weronikabp, evas, Tusia84 lubią tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    mam jeszcze pytanie odnośnie luteiny- czy to normalne że są po niej takie ogromne ilości gęstego śluzu?

ja miałam bardzo dużo, ale jak woda.

‹‹ 556 557 558 559 560 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ