MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Powiem wam, że z tymi próbkami to trochę ściema. Ogólnie jak chciałam się porejestrować na tych różnych stronach to póki się rejestruje to jest ok, a jak już się zarejestruję to albo nigdzie nie można znaleźć nic takiego jak zamawianie próbek, albo te formularze nie działają...;/ Ale dane osobowe już mają, więc co ich to teraz obchodzi...
Galanea lubi tę wiadomość
-
I wszędzie to jest. Na stronie Johnson's baby jak weszłam z zewnętrznego linku to jest formularz do zamówienia próbki- wszystkie dane da się wpisać, ale jest coś takiego "zaznacz próbkę którą chcesz otrzymać" czy jakoś tak i nic się z tym nie za zrobić.;/
-
ja mam juz troche wiecej sluzu, ale raczej przezroczysty, zbijajacy w sie w male kulki
na szczescie luteina poszla juz w odstawke,ale 1 Trym to owszem mialam po niej zolty sluz wiec raczej norma, skoro nie boli, nie piecze i nei pachnie zle, mysle ze to resztki tableki, ktora sie nie wchlonela zlatywaly.
po zaaplikowaniu tab najlepiej polezec z 30min
-
nick nieaktualnykarolina1990 wrote:a powiedzcie mi czy przy skracającej i rozwierającej szyjce trzeba się "tylko" oszczędzać i mniej chodzić czy cały czas leżeć?
Moja koleżanka leżała z rozwarciem do końca ciąży w szpitalu, nie mogła nawet zejść z łóżka, toaleta w łożku i te sprawy... ale to też zależy chyba od kobiety. -
karolina1990 wrote:mam jeszcze pytanie odnośnie luteiny- czy to normalne że są po niej takie ogromne ilości gęstego śluzu?
Ja też mam taki gęsty, ale poleci ze.mnie raz albo dwa w ciagu dnia. Ale ja mam po cytologii stwierdzone jakieś drożdżaki, i raz w tyg biore na to globulke, nie wiem czy.to ma zwiazek z tym ze biore luteine.
Tusia,bardzo Ci współczuje tego co przezylas.na.sali z ta kobietą. Byłam w podobnej sytuacji, tyle że ja bylam po drugiej stronie, leżalam na sali z paniami ktore czekaly na porod, a ja poroniłam i mi dawali leki na wywołanie. Czulam sie okropnie leżąc z tymi kobietami, i nie moglam zniesc ich spojrzenia, kiedy ja zwijałam sie z bólu...
Bylam dzis u fryzjera i na spacerze a juz jutro lekarzLimerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCi lekarze też są czasami nieźli.. człowiek musi pamiętać żeby się dopytać o takie coś bo sami z siebie nic nie zalecą.. to tak samo jak mi krwawiło łożysko przed świętami to lekarz powiedział że mam się oszczędzać, jak zapytałam czy to znaczy że mam leżeć to stwierdził ''no nie zalecam Pani imprezy sylwestrowej'' ... i weź tu człowieku bądź mądry.
Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
Wiem coś o tym, ja też muszę się ciągle dopytywać lekarki, bo "spoczynkowy tryb życia" niewiele mówi. Kazała mi jak najwięcej "polegiwać", jak najmniej chodzić. Spytałam o pozycję pół-leżącą to powiedziała, że jak najbardziej, że chodzi o odpoczynek, żeby nie stymulować niepotrzebnie szyjki. Ja wychodzę z domu, do sklepu czy coś załatwić, gotuję obiady, sprzątam prowizorycznie. Ale nie chodzę cały dzień, nie spaceruję, nie ćwiczę itp. W domu staram się leżeć lub pół-leżeć.
-
Hejka. Piękne słońce
Trochę ogarnęłam dom i powiem Wam że ja chyba nic nie mogę robić
Znów dziwnie nudzi mnie brzuch jakieś takie dziwne uczucie
Eh sama już nie wiem , w poniedziałek wizyta więc dopytam mam nadzieję że z moją szyjką ok i nic się nie dzieje
Karolina współczuję ale nie amrtw się dużo odpoczywaj i będzie ok
Tusia przykre toZłożyć skargę zawsze możesz a może im naświetli to całą sytuację i zrobią osobną salę.
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Dobrze że wizyte mam za 2 tygodnie to w razie czego sie dopytam o wszystko. Te dwa tygodnie zadecydują o wszystkim- jeśli mimo unikania dźwigania, długiego stania itd rozwarcie nadal się bedzie powiekszać to napewno podadzą mi sterydy. Po moich przezyciach od razu mam czarne wizje...
-
karolina1990 wrote:Galanea- no ja właśnie tak to sobie wymyśliłam. Że w wolnym czasie w miarę możliwości leżeć, ale nie popadać w jakąś skrajność że nie będę wcale się ruszać.
Tyle, ze to chyba też indywidualna sprawa. Ja nigdy wcześniej nie miałam mierzonej szyjki i nie wiem ile miała. Być może od początku była krótka i taka jej uroda, a być może jest taka, bo dziecko jest nisko ułożone. Więc na razie przy takim trybie życia, odpukać, nic się nie dzieje u mnie. -
nick nieaktualnySpacer to był dobry pomysł, cudownie na dworze!
Teraz czas za obiadek się wziąć, dziś po włosku, świeży czarny makaron z atramentem z ośmiorniczki do tego zrobię sos z muszelek z czosneczkiem i pomidorami i natką pietruszki)posypię grana padano
mniam
Galanea, NataliaK, evas lubią tę wiadomość