X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Judi dobre hahahahahaaa

NataliaK lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    ja miałam bardzo dużo, ale jak woda.

A ja mam właśnie gęsty, taki żółtawy. W sumie jak tak pomyślę to mam go już długo tylko teraz więcej.

• nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem wam, że z tymi próbkami to trochę ściema. Ogólnie jak chciałam się porejestrować na tych różnych stronach to póki się rejestruje to jest ok, a jak już się zarejestruję to albo nigdzie nie można znaleźć nic takiego jak zamawianie próbek, albo te formularze nie działają...;/ Ale dane osobowe już mają, więc co ich to teraz obchodzi...

Galanea lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, ja mam właśnie takie doświadczenia... Na stronie Musteli jestem np. zarejestrowana, ale jak dostać próbkę to już nie mogę znaleźć...

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszędzie to jest. Na stronie Johnson's baby jak weszłam z zewnętrznego linku to jest formularz do zamówienia próbki- wszystkie dane da się wpisać, ale jest coś takiego "zaznacz próbkę którą chcesz otrzymać" czy jakoś tak i nic się z tym nie za zrobić.;/

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam juz troche wiecej sluzu, ale raczej przezroczysty, zbijajacy w sie w male kulki
    na szczescie luteina poszla juz w odstawke,ale 1 Trym to owszem mialam po niej zolty sluz wiec raczej norma, skoro nie boli, nie piecze i nei pachnie zle, mysle ze to resztki tableki, ktora sie nie wchlonela zlatywaly.
    po zaaplikowaniu tab najlepiej polezec z 30min
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedzcie mi czy przy skracającej i rozwierającej szyjce trzeba się "tylko" oszczędzać i mniej chodzić czy cały czas leżeć?

• AISAK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi wysłali z tych str próbki. Z musteli za sama rejestracje, Johnson z formularza wszystko działało. Z bebilon otrzymałam książeczki i płytę z muzyczka dla brzuszka:)

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    a powiedzcie mi czy przy skracającej i rozwierającej szyjce trzeba się "tylko" oszczędzać i mniej chodzić czy cały czas leżeć?

Moja koleżanka leżała z rozwarciem do końca ciąży w szpitalu, nie mogła nawet zejść z łóżka, toaleta w łożku i te sprawy... ale to też zależy chyba od kobiety.

• excella Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    mam jeszcze pytanie odnośnie luteiny- czy to normalne że są po niej takie ogromne ilości gęstego śluzu?

Ja też mam taki gęsty, ale poleci ze.mnie raz albo dwa w ciagu dnia. Ale ja mam po cytologii stwierdzone jakieś drożdżaki, i raz w tyg biore na to globulke, nie wiem czy.to ma zwiazek z tym ze biore luteine.

Tusia,bardzo Ci współczuje tego co przezylas.na.sali z ta kobietą. Byłam w podobnej sytuacji, tyle że ja bylam po drugiej stronie, leżalam na sali z paniami ktore czekaly na porod, a ja poroniłam i mi dawali leki na wywołanie. Czulam sie okropnie leżąc z tymi kobietami, i nie moglam zniesc ich spojrzenia, kiedy ja zwijałam sie z bólu...

Bylam dzis u fryzjera i na spacerze a juz jutro lekarz :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o szyjce na tym watku to kol Mucha wie chyba najwiecej bo wojowala a potem dl okazala sie ok ;--))
    ale raczej bym maratonow kilometrowych nie robila i raczej tryb siedzaco-lezacy byle dotrwac do szczesliwego konca

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo ja właściwie z tego wszystkiego nie dopytałam się lekarza czy muszę leżeć ciągle. Wiadomo- nie będę się wybierać na żadne spacery ale czasem muszę gdzieś pojechać czy chociażby ogarnąć w domu, zrobić obiad itp.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ci lekarze też są czasami nieźli.. człowiek musi pamiętać żeby się dopytać o takie coś bo sami z siebie nic nie zalecą.. to tak samo jak mi krwawiło łożysko przed świętami to lekarz powiedział że mam się oszczędzać, jak zapytałam czy to znaczy że mam leżeć to stwierdził ''no nie zalecam Pani imprezy sylwestrowej'' ... i weź tu człowieku bądź mądry.

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem coś o tym, ja też muszę się ciągle dopytywać lekarki, bo "spoczynkowy tryb życia" niewiele mówi. Kazała mi jak najwięcej "polegiwać", jak najmniej chodzić. Spytałam o pozycję pół-leżącą to powiedziała, że jak najbardziej, że chodzi o odpoczynek, żeby nie stymulować niepotrzebnie szyjki. Ja wychodzę z domu, do sklepu czy coś załatwić, gotuję obiady, sprzątam prowizorycznie. Ale nie chodzę cały dzień, nie spaceruję, nie ćwiczę itp. W domu staram się leżeć lub pół-leżeć.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To spróbujcie wy bo mi nie wychodzi:P https://www.johnsonsbaby.com.pl/products,zamow.html

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka. Piękne słońce :-) Trochę ogarnęłam dom i powiem Wam że ja chyba nic nie mogę robić :-( Znów dziwnie nudzi mnie brzuch jakieś takie dziwne uczucie :-( Eh sama już nie wiem , w poniedziałek wizyta więc dopytam mam nadzieję że z moją szyjką ok i nic się nie dzieje :-(
    Karolina współczuję ale nie amrtw się dużo odpoczywaj i będzie ok
    Tusia przykre to :-( Złożyć skargę zawsze możesz a może im naświetli to całą sytuację i zrobią osobną salę.

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobrze że wizyte mam za 2 tygodnie to w razie czego sie dopytam o wszystko. Te dwa tygodnie zadecydują o wszystkim- jeśli mimo unikania dźwigania, długiego stania itd rozwarcie nadal się bedzie powiekszać to napewno podadzą mi sterydy. Po moich przezyciach od razu mam czarne wizje...

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea- no ja właśnie tak to sobie wymyśliłam. Że w wolnym czasie w miarę możliwości leżeć, ale nie popadać w jakąś skrajność że nie będę wcale się ruszać.

• Galanea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    Galanea- no ja właśnie tak to sobie wymyśliłam. Że w wolnym czasie w miarę możliwości leżeć, ale nie popadać w jakąś skrajność że nie będę wcale się ruszać.

Tyle, ze to chyba też indywidualna sprawa. Ja nigdy wcześniej nie miałam mierzonej szyjki i nie wiem ile miała. Być może od początku była krótka i taka jej uroda, a być może jest taka, bo dziecko jest nisko ułożone. Więc na razie przy takim trybie życia, odpukać, nic się nie dzieje u mnie.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spacer to był dobry pomysł, cudownie na dworze! :)
    Teraz czas za obiadek się wziąć, dziś po włosku, świeży czarny makaron z atramentem z ośmiorniczki do tego zrobię sos z muszelek z czosneczkiem i pomidorami i natką pietruszki :))posypię grana padano :) mniam

Galanea, NataliaK, evas lubią tę wiadomość

‹‹ 557 558 559 560 561 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ