X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszkam 20 km od poznania, myslicie ze to cos zwiazane z nerka?hmmm ja wlasnie czuje to klucie po prawej stronie i wlasnie zrobilam sobie przyciaganie nogi do klatki piersiowej i lewa moge normalnie podciagnac natomiast prawej nie do konca bo sprawia to bol....:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my dzis zaczynamy 27 tc . Wczoraj bylam na cotygodniowe kontroli u gina i niestety mnie juz nie wypuscili bo mialam skurcze macicy, i znowu to samo lezenie pod aparacikiem ktury bada skurcze i napięcia nie KTG. Ale jak sie okazalo na cale szczęście to tylko napiecia macicy :) Uff ulzylo nam. Z nerwów cisnienie doszlo dk 180/100 zaraz mi kroploweczki podali i sie wyrownalo.
    Malec nie współpracował z nami oczywiście i nadal w nieświadomości żyjemy :)

Na obiad mlode ziemniaczki, koperek, jajko sadzone i liscie szpinaku mniammm

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nie gdybajmy bo i tak nie wymyślimy, skoro masz taki ból to tylko lekarz i usg pokażą co Ci jest, miejmy nadzieję, że to zwykły zastój moczu i nic więcej, to się tylko przepłukuje :)) ja bym jechała, nie masz daleko kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 16:11

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisały dziewczyny z tym leżeniem i oszczędnym trybem życia przy szyjce skracającej jest różnie.. ja trafiłam do szpitala z szyjką 1,8cm no i oczywiście mam leżeć ale do toalety chodzę normalnie czy pod prysznic.. chwilę też usiądę w bufecie czy na korytarzu jak ktoś przyjedzie w odwiedziny..

Jednak czy wolno mi to robić okaże się jutro na usg bo jeśli szyjka jest nadal taka jak była to znaczy, że takie proste czynności jej nie obciążają dodatkowo.

W szpitalu są natomiast dziewczyny które tez mają krótką szyjkę z rozwarciem i nie mogą wstawać nawet do toalety.. są dwie które zostają już do porodu o ile wytrzymają jedna termin na kwiecień, druga na czerwiec.. są takie które leżą już po 5 tyg w szpitalu.. i takie które po kilku dniach czy tyg wychodzą z nakazem leżenia w domu..
    To sprawa indywidualna.. są takie, które później przenoszą wyznaczony termin chociaż wcześniej groził im poród przedwczesny i są i takie które jednak nie dotrwają nawet do 33 czy 35 tyg

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poki jestem w domu bede sie starac odpoczywac na lezaco a czy sie nie pogarsza okaze sie za 2 tyg

• nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam obiadek i idę na drzemkę, bo coś śpiąca jestem;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam ze szpitala w piątek zeszłego tyg z nakazem leżenia. Wstaję tylko do WC. Niestety tak czesto spina mi się brzuch, że nie warto ryzykować przedwczesnym porodem.
    Już nie wspomnie o lekach, które biorę w sporych ilościach.
    3x dziennie luteina i duphaston + no-spa + 3x dziennie magnez i jeszcze żelazo!!! aa i witaminy
    Mam też pić masowo modę co najmniej 2 jak nie 3l dziennie.

Ale nie ma co narzekać dziewczyny bo leżałam na sali z dziewczyną, która "mieszka" tam od GRUDNIA.

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok jade do szpitala....trzymajcie kciuki

Galanea, Limerikowo, excella, Tusia84, Mucha, weronikabp, NataliaK, eta, Modelka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina (progesteron) dziala zasilajaco w hormony wspomagajace ciaze, ktore rozkurczaja, rozluzniaja miesnie macicy i to przeciwdziala stawianiu czy naprezaniu sie brzuszka
    no od grudnia ktos w szpitalu ciazowo to rzeczywsicie news Bankierka, musze kobiety miec zdrowie w tej ciazy i fiz i psych
    jak mus to mus
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo powiem Tobie, że ja już się pogodziłam z moim przypadkiem i po prostu leżę.
    Nie gotuję nie sprzątam wszystko robią za mnie( tzn. mąż babcia i teściowa).
    Modlę się zeby na razie przetrwać ten marzec.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ginka tez w Poz mowila, ze sa juz dosc czesto przypadki lezenia non stop a nawet cala ciaze, a jak maja babki tak dl lezec to dostaja leki uspokajajace (relanium) zeby psch wytrzymac, no ale dobro Dzieciatka najwaz celem jest wtedy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka a w ktorym Ty jestes tygodniu?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka, to dobrze że już w domu, trzymaj się kochana dzielnie, już niedługo :)))

Vikuś dawaj znać, kciuki!

Bankierka lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 ja bym powiedziała, że to u Ciebie nereczka niestety. A mówię niestety bo wiem co to za upierdliwy ból. Podobno w ciąży często zdarzają się bóle prawej nerki, bo macica jest fizjologicznie przesunięta w prawą stronę i wraz z rosnącym brzuszkiem uciska prawą nerkę i moczowód co może prowadzić do zastojów.
    Ja miałam właśnie wątpliwą przyjemność doświadczenia tej dolegliwości w sobotę z tą różnicą, że u mnie była to lewa nerka i po badaniach okazało się, że schodził mi piasek. Właśnie w sobotę rano oddałam próbkę moczu a po południu przyszedł ból. W wynikach wyszły szczawiany wapnia i pojedyncze świeże krwinki. Doskonale wiem co to oznacza w moim przypadku, bo już rodziłam kamienie nerkowe, które w składzie miały w większości właśnie szczawiany wapnia. Na szczęście u mnie przeszło tym razem po nocce z nospą i jednym apapem i oby się już nie powtórzyło.

Tusia współczuję przejść. Dobrze, że jesteś taka silna. Trzymam kciuki za pozytywne wyniki jutrzejszych badań.

Ja po sobotnich badaniach mogę odetchnąć z ulgą, bo wszystko ok. Cukier bardzo dobrze, w morfologii jedynie lekko hemoglobina poleciała, ale bez tragedii, bo jeszcze żelaza nie dostałam.

Z innych newsów po wczorajszej wizycie z dzidzią wszystko ok. Nie była mierzona, ale z obrazu USG widzę jaka jest już duża. No i raczej nie ma już wątpliwości, że dziewczynka :) Lekarz nawet pokazał mi wargi sromowe. Chciał też pokazać buziulkę, ale niunia miała na te temat inne zdanie :) Charakterna po mamusi :P Dokładnie zostało obejrzane serduszko i jest silne jak dzwon.
    Co do mojej szyjki to nadal zamknięta i dobrze trzyma. W kwestii długości niby nadal ok. 3 cm, czyli bez zmian, ale jak to gin powiedział: "Pani szyjkę określiłbym jako podejrzaną i trzeba się jej regularnie przyglądać".
    Na pytanie o szkołę rodzenia polecił aby się wstrzymać do ok. 33 tyg, żeby do tego czasu pilnować szyjki. I jeśli nie będzie się skracała, to wtedy można iść.

Ale się rozpisałam :) A tak na zakończenie pochwalę się, że pod Waszym wpływem i wszechobecnym szałem pieczenia ja też dzisiaj upichciłam muffinki w trzech wersjach: czekoladowe z wiórkami kokosowymi, waniliowe z suszoną żurawiną i cynamonowe z orzechami :)

Spokojnego popołudnia i smacznie przespanej nocy dla Was Kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 17:57

weronikabp, Galanea, NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mój inkubatorem prawidłowy wzorcowo, żadnych bakterii, szyjka ok. Przepływy super. Maluch zdrowy.

Iiiiii będzie Cora Tatusia i Mamusi:) mam fotkę psipsi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 18:06

weronikabp, eta, NataliaK, Martynika, Paulina1986, Agusia2312, evas, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super :)

Aisak super wiadomosci, a wiesz ile wazy?

Paulina1986 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus - trzymamy kciuki żebyś szybko wydobrzała!!

Aisak - gratulacje!:) dobre wiadomość zawsze wywołują uśmiech:) oby ich było jak najwięcej!

a ja moje kochane byłam dziś odebrać wyniki krwi z soboty i niestety cukier źle:(
    glukoza na czczo 76 - więc norma
    glukoza 75 g po 1 godz. - 172 mg/dl
    po 2 godz. - 162 mg/dl
    dzwoniłam do lekarki no i potwierdziła, że to cukrzyca :( złapałam trochę doła, ale już jest lepiej. czytałam o czynnikach które predysponują do cukrzycy ciężarnej, żadnego nie spełniam a jednak mam. heh

Aisak Ty też masz cukrzyce cięzarnych prawda? napiszesz mi kiedy mierzysz cukier i jakiej wartości masz nie przekraczać? ja wizytę mam w piątek u swojej gin. jutro mam usg ale to u obcego lekarza.
    glukometr mam i od dziś już mierze.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, a wypróżniałaś się ostatnio regularnie? Ja też raz tak miałam, bolało jak przyciągałam nogę do brzucha, przy chodzeniu też i to był zastój, ale nie moczu... ;) Pomógł len mielony. Z tym, że wtedy nic nie bolało przy siusianiu. Więc dobrze, że pojechałaś, sprawdzą Ci nereczki od razu :).

Dziewczyny, dziś znowu jechałam oglądać wózki i ZNOWU zmieniłam zdanie, ale chyba już ostatecznie.

Na Jedo Fyn z gondolą Memo. A na temat tych wózków coś wiecie z doświadczenia/od znajomych/zasłyszałyście? To ten:

nowosc-2013-jedo-fyn-4ds-wersja-memo-2w1-rozne-ko-2-3283489087.jpg

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja juz po wizycie. Mój inkubatorem prawidłowy wzorcowo, żadnych bakterii, szyjka ok. Przepływy super. Maluch zdrowy.

Iiiiii będzie Cora Tatusia i Mamusi:) mam fotkę psipsi:)

A jednak córa! Gratuluję Aisak :). Ciekawe, czy dołączę jednak do grona córowych mamuś, ech, dowiem się dopiero w przyszłym tygodniu :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiadka ma nawet ten sam kolor co na zdjęciu mówi ze jest bardzo zadowolona :) narazie używa gondoli i u nas w bloku jest winda wiec na temat ciężkości tez trudno sie wypowiedzieć ale oba twierdzi ze kupiła by go drugi raz :)

Martynika lubi tę wiadomość

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 największych mitów dotyczących starania o dziecko, w które być może jeszcze wierzysz

Niektóre nieprawdziwe stwierdzenia przekazywane są z ust do ust tak długo, że bez zastanowienia w nie wierzymy. Przeczytaj jakie są największe mity na temat starania o dziecko i upewnij się, że „nie padłaś ich ofiarą”.

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ