X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mieszkam 20 km od poznania, myslicie ze to cos zwiazane z nerka?hmmm ja wlasnie czuje to klucie po prawej stronie i wlasnie zrobilam sobie przyciaganie nogi do klatki piersiowej i lewa moge normalnie podciagnac natomiast prawej nie do konca bo sprawia to bol....:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my dzis zaczynamy 27 tc . Wczoraj bylam na cotygodniowe kontroli u gina i niestety mnie juz nie wypuscili bo mialam skurcze macicy, i znowu to samo lezenie pod aparacikiem ktury bada skurcze i napięcia nie KTG. Ale jak sie okazalo na cale szczęście to tylko napiecia macicy :) Uff ulzylo nam. Z nerwów cisnienie doszlo dk 180/100 zaraz mi kroploweczki podali i sie wyrownalo.
    Malec nie współpracował z nami oczywiście i nadal w nieświadomości żyjemy :)

Na obiad mlode ziemniaczki, koperek, jajko sadzone i liscie szpinaku mniammm

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana nie gdybajmy bo i tak nie wymyślimy, skoro masz taki ból to tylko lekarz i usg pokażą co Ci jest, miejmy nadzieję, że to zwykły zastój moczu i nic więcej, to się tylko przepłukuje :)) ja bym jechała, nie masz daleko kochana.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 16:11

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak pisały dziewczyny z tym leżeniem i oszczędnym trybem życia przy szyjce skracającej jest różnie.. ja trafiłam do szpitala z szyjką 1,8cm no i oczywiście mam leżeć ale do toalety chodzę normalnie czy pod prysznic.. chwilę też usiądę w bufecie czy na korytarzu jak ktoś przyjedzie w odwiedziny..

Jednak czy wolno mi to robić okaże się jutro na usg bo jeśli szyjka jest nadal taka jak była to znaczy, że takie proste czynności jej nie obciążają dodatkowo.

W szpitalu są natomiast dziewczyny które tez mają krótką szyjkę z rozwarciem i nie mogą wstawać nawet do toalety.. są dwie które zostają już do porodu o ile wytrzymają jedna termin na kwiecień, druga na czerwiec.. są takie które leżą już po 5 tyg w szpitalu.. i takie które po kilku dniach czy tyg wychodzą z nakazem leżenia w domu..
    To sprawa indywidualna.. są takie, które później przenoszą wyznaczony termin chociaż wcześniej groził im poród przedwczesny i są i takie które jednak nie dotrwają nawet do 33 czy 35 tyg

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    poki jestem w domu bede sie starac odpoczywac na lezaco a czy sie nie pogarsza okaze sie za 2 tyg

• nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam obiadek i idę na drzemkę, bo coś śpiąca jestem;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie wyszłam ze szpitala w piątek zeszłego tyg z nakazem leżenia. Wstaję tylko do WC. Niestety tak czesto spina mi się brzuch, że nie warto ryzykować przedwczesnym porodem.
    Już nie wspomnie o lekach, które biorę w sporych ilościach.
    3x dziennie luteina i duphaston + no-spa + 3x dziennie magnez i jeszcze żelazo!!! aa i witaminy
    Mam też pić masowo modę co najmniej 2 jak nie 3l dziennie.

Ale nie ma co narzekać dziewczyny bo leżałam na sali z dziewczyną, która "mieszka" tam od GRUDNIA.

Limerikowo, weronikabp, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ok jade do szpitala....trzymajcie kciuki

Galanea, Limerikowo, excella, Tusia84, Mucha, weronikabp, NataliaK, eta, Modelka lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luteina (progesteron) dziala zasilajaco w hormony wspomagajace ciaze, ktore rozkurczaja, rozluzniaja miesnie macicy i to przeciwdziala stawianiu czy naprezaniu sie brzuszka
    no od grudnia ktos w szpitalu ciazowo to rzeczywsicie news Bankierka, musze kobiety miec zdrowie w tej ciazy i fiz i psych
    jak mus to mus
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Bankierka Przyjaciółka

Wysłany: 11 marca 2014, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerikowo powiem Tobie, że ja już się pogodziłam z moim przypadkiem i po prostu leżę.
    Nie gotuję nie sprzątam wszystko robią za mnie( tzn. mąż babcia i teściowa).
    Modlę się zeby na razie przetrwać ten marzec.

Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ginka tez w Poz mowila, ze sa juz dosc czesto przypadki lezenia non stop a nawet cala ciaze, a jak maja babki tak dl lezec to dostaja leki uspokajajace (relanium) zeby psch wytrzymac, no ale dobro Dzieciatka najwaz celem jest wtedy

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka a w ktorym Ty jestes tygodniu?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bankierka, to dobrze że już w domu, trzymaj się kochana dzielnie, już niedługo :)))

Vikuś dawaj znać, kciuki!

Bankierka lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus001 ja bym powiedziała, że to u Ciebie nereczka niestety. A mówię niestety bo wiem co to za upierdliwy ból. Podobno w ciąży często zdarzają się bóle prawej nerki, bo macica jest fizjologicznie przesunięta w prawą stronę i wraz z rosnącym brzuszkiem uciska prawą nerkę i moczowód co może prowadzić do zastojów.
    Ja miałam właśnie wątpliwą przyjemność doświadczenia tej dolegliwości w sobotę z tą różnicą, że u mnie była to lewa nerka i po badaniach okazało się, że schodził mi piasek. Właśnie w sobotę rano oddałam próbkę moczu a po południu przyszedł ból. W wynikach wyszły szczawiany wapnia i pojedyncze świeże krwinki. Doskonale wiem co to oznacza w moim przypadku, bo już rodziłam kamienie nerkowe, które w składzie miały w większości właśnie szczawiany wapnia. Na szczęście u mnie przeszło tym razem po nocce z nospą i jednym apapem i oby się już nie powtórzyło.

Tusia współczuję przejść. Dobrze, że jesteś taka silna. Trzymam kciuki za pozytywne wyniki jutrzejszych badań.

Ja po sobotnich badaniach mogę odetchnąć z ulgą, bo wszystko ok. Cukier bardzo dobrze, w morfologii jedynie lekko hemoglobina poleciała, ale bez tragedii, bo jeszcze żelaza nie dostałam.

Z innych newsów po wczorajszej wizycie z dzidzią wszystko ok. Nie była mierzona, ale z obrazu USG widzę jaka jest już duża. No i raczej nie ma już wątpliwości, że dziewczynka :) Lekarz nawet pokazał mi wargi sromowe. Chciał też pokazać buziulkę, ale niunia miała na te temat inne zdanie :) Charakterna po mamusi :P Dokładnie zostało obejrzane serduszko i jest silne jak dzwon.
    Co do mojej szyjki to nadal zamknięta i dobrze trzyma. W kwestii długości niby nadal ok. 3 cm, czyli bez zmian, ale jak to gin powiedział: "Pani szyjkę określiłbym jako podejrzaną i trzeba się jej regularnie przyglądać".
    Na pytanie o szkołę rodzenia polecił aby się wstrzymać do ok. 33 tyg, żeby do tego czasu pilnować szyjki. I jeśli nie będzie się skracała, to wtedy można iść.

Ale się rozpisałam :) A tak na zakończenie pochwalę się, że pod Waszym wpływem i wszechobecnym szałem pieczenia ja też dzisiaj upichciłam muffinki w trzech wersjach: czekoladowe z wiórkami kokosowymi, waniliowe z suszoną żurawiną i cynamonowe z orzechami :)

Spokojnego popołudnia i smacznie przespanej nocy dla Was Kochane :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 17:57

weronikabp, Galanea, NataliaK, eta, evas lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wizycie. Mój inkubatorem prawidłowy wzorcowo, żadnych bakterii, szyjka ok. Przepływy super. Maluch zdrowy.

Iiiiii będzie Cora Tatusia i Mamusi:) mam fotkę psipsi:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 18:06

weronikabp, eta, NataliaK, Martynika, Paulina1986, Agusia2312, evas, Galanea, nutka lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina super :)

Aisak super wiadomosci, a wiesz ile wazy?

Paulina1986 lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus - trzymamy kciuki żebyś szybko wydobrzała!!

Aisak - gratulacje!:) dobre wiadomość zawsze wywołują uśmiech:) oby ich było jak najwięcej!

a ja moje kochane byłam dziś odebrać wyniki krwi z soboty i niestety cukier źle:(
    glukoza na czczo 76 - więc norma
    glukoza 75 g po 1 godz. - 172 mg/dl
    po 2 godz. - 162 mg/dl
    dzwoniłam do lekarki no i potwierdziła, że to cukrzyca :( złapałam trochę doła, ale już jest lepiej. czytałam o czynnikach które predysponują do cukrzycy ciężarnej, żadnego nie spełniam a jednak mam. heh

Aisak Ty też masz cukrzyce cięzarnych prawda? napiszesz mi kiedy mierzysz cukier i jakiej wartości masz nie przekraczać? ja wizytę mam w piątek u swojej gin. jutro mam usg ale to u obcego lekarza.
    glukometr mam i od dziś już mierze.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vikus, a wypróżniałaś się ostatnio regularnie? Ja też raz tak miałam, bolało jak przyciągałam nogę do brzucha, przy chodzeniu też i to był zastój, ale nie moczu... ;) Pomógł len mielony. Z tym, że wtedy nic nie bolało przy siusianiu. Więc dobrze, że pojechałaś, sprawdzą Ci nereczki od razu :).

Dziewczyny, dziś znowu jechałam oglądać wózki i ZNOWU zmieniłam zdanie, ale chyba już ostatecznie.

Na Jedo Fyn z gondolą Memo. A na temat tych wózków coś wiecie z doświadczenia/od znajomych/zasłyszałyście? To ten:

nowosc-2013-jedo-fyn-4ds-wersja-memo-2w1-rozne-ko-2-3283489087.jpg

weronikabp, nutka lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Ja juz po wizycie. Mój inkubatorem prawidłowy wzorcowo, żadnych bakterii, szyjka ok. Przepływy super. Maluch zdrowy.

Iiiiii będzie Cora Tatusia i Mamusi:) mam fotkę psipsi:)

A jednak córa! Gratuluję Aisak :). Ciekawe, czy dołączę jednak do grona córowych mamuś, ech, dowiem się dopiero w przyszłym tygodniu :).

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sąsiadka ma nawet ten sam kolor co na zdjęciu mówi ze jest bardzo zadowolona :) narazie używa gondoli i u nas w bloku jest winda wiec na temat ciężkości tez trudno sie wypowiedzieć ale oba twierdzi ze kupiła by go drugi raz :)

Martynika lubi tę wiadomość

‹‹ 559 560 561 562 563 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ