X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Max dwa łyki.. próbowałam tak z 75.. nie wyszło. Wszystko zwróciłam. Potem miałam zrobić 50 i piłam mniejszymi łyczkami, smak mi nie przeszkadzał a i w żołądku lepiej się ułożyło. Tym razem miałam cytrynę i pal licho, że zabronili mi jej używać. Lizałam ją, jak oszalała kiedy miałam napady na wymioty, dzięki temu nie zwróciłam niczego.
    Ja tam dalam rade dzieki dwom lykom,jakbym miala sie rozwodzic nad smakiem po kilka lyczkow tej ambrozji to nie wiem co by bylo :) kazda kobieta znosi to inaczej,ja jakos postanowilam sie nie rozczulac i doszlam do wniosu ze "albo w te albo wewte":D

Niesforna to masz bardzo zapobiegawczego lekarza widze, super!niektorzy czekaja niewiadomo na co. A swoja droga na pewno bedzie wszystko dobrze,lez placuszkiem i odpoczywaj :)

Modelka,ja ostatnio prosilam o zmierzenie szyjki to z 3,6 zrobilo sie ponad 4 cm -_- ,nie wiem jak to mozliwe ;-) lekarze srednio chetnie chca podawac ile szyja ma cm ...nie wiem czemu;-)

• evas Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Dzień dobry. Ja tez właśnie wybieram sie na glukozę . Mam nadzieje ze dam radę. Strasznie jestem nie wysłana bo synek cała noc mamusie kopał.
    Powodzenia na badaniach (ja idę jutro) ;)
    Mój mały na szczęście dziś był w nocy spokojny, za to teraz szleje :D

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie nie za bardzo rozumiem z tą szyjką. Ale nic, wierzę, że jest dobrze, a następne badanie około 30 tygodnia dopiero.

I właśnie - poczytałam, że nasze dzieciaczki niedługo powinny się zacząć obracać główką w dół (podobno między 28 a 32 tygodniem), zaczęłam też więc czytać, co my możemy zrobić, żeby dzieciom ten obrót ułatwić. Wklejam filmik i artykuł, może komuś się przyda:

http://www.rodzice.pl/ciaza-i-porod/w-oczekiwaniu-na-dziecko/obroc-sie-kochanie.html

http://www.youtube.com/watch?v=pteEYX8zwWc

Miłego dnia!

Limerikowo, goś83, Galanea lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I oto tanecznym krokiem wchodzę w 3 trymestr. Szok. 27 tc skończonych. tani tani tani:)

Hi hi wczoraj do Wieczorka oglądałam ubranka dziewczęce. Znalazłam bodziaki na ramiaczkach:) i oczywiście te body w korale, chociaż napalilam się na garniturek dla synka^^

Powodzonka na glukozach, super wyników życzę.

Co do szyjki ja mam ciagle 3 cm i jest oki. Przecież wkoncu musi się skrócić. Samo skrócenie nie świadczy o porodzie wcześniejszym. Żeby tak było to trzeba się naprawde nieraz postarać. ale wiadomo nie można bagatelizować żadnych objawów.

Tak pięknie na dworze- jadę dziś po szmatkach pochodzić za ubrankami dla Coreczki:D

Wiecie co- nie wiedziałam, ze takim trudnym wyborem jest wybranie pościeli do łóżeczka:) maz wybrał kremowa w Kitty. A druga wybrać trzeba na zmianę. Ah. Jak dziś złoże zamówienie na allegro to chyba juz wszystko miec będę, oprócz kompletu właściwie ubrań. Trzeba do rodzinki się usmiecznac:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:09

NataliaK, Modelka, Margotka87, evas, Limerikowo, weronikabp, nutka, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powodzenia na glukozie. Ja w poniedzialek, albo wtorek ide i nastawiam sie na sukces ;)

Niesforna spokojnie sobie lez, wydaje mi sie ze taka dlugosc szyjki to jeszcze nic strasznego, ale bardzo dobrze ze jestes pod kontrola! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:00

Niesforna, weronikabp, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie Ty mi powoedz Aisak jak z synka zrobila ci sie cora ;-))
    Co prawda moja wyprawka jest taka neutralna ale teraz nie wiem jakbym przezyla zmiane plci :D

Co do odczuwania ruchow bardzo nisko to ja tak mam od jakichs 2 tyg i Franek jest juz odwrocony glowa w dol,potwierdzilo to usg i gin powiedziala ze no tak wlasnie srednio przyjemne to jest bo reka albo glowa sie przytula mocno i tak odczuwamy nieprzyjemnie te ruchy;-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:03

Galanea lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie Ci, Natalia, że już wiesz, że dziecko odwrócone. Ja jeszcze muszę trochę poczekać, chociaż wydaje mi się, że wiem, gdzie mój Mały ma pupę, więc tak jakby odwrócony był. Ale zobaczymy.

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka ale Franek moze sie jeszcze odwrocic bo jeszcze ma czas ;-) poki co, przynajmniej wiem jak rozpoznac to ze sie przekrecil. Swoja droga odkad jest glowka w dol to nie lubi jak leze na boku bo nie wiem czym-czy to reka czy to noga , aleee tak mnie kopie ;-))

Hahaaha Teresia od zupekz proszku knorra wrocila rykoszetem! Tym razem w kwestii sprite xD
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/co-nam-wolno-a-co-nie,50,14.html?sd=1

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:26

Mucha, Modelka, eta, Galanea lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny powodzenia na tej okropnej glukozie!!!! oby wyniczki byly po waszej mysli! wiecie juz skad mozna jakies probki kosmetykow dla dzieci zamowic? bylam na J&J i nie moge tego dokonczyc bo nie moge nigdzie zaznaczyc probek.... ehhh a co do mojego bolu to w nocy budzilam sie z jego powodu powiem wam ze kolorowo nie jest:( maz sie obudzil jak widzial jak siedze skulona na lozko i tak sie biedny przejal ze nie spal ze mna z poltorej h az zasnelam....plakac mi sie chce powiem wam szczerze z tej bezsilnosci:( i skad sie to przyplatalo?:( zostalo siedzenie w domu i leczenie....mialam jechac z mezem w niedziele odbierac moich rodzicow z lotniska tak sie cieszylam to powiedzial kategoryczne NIE (Berlin) :(

weronikabp lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliaK no właśnie siusiak odpadł hyhy. Wrzucę później fotkę na której czarno na białym są jej walorki pokazane:)

Moja Cora na usg 2 razy się o kręciła do góry nogami.

Aaaa i Muszę liczyć ruchy juz . Ok. 10 ruchów na 12 h. Później dla zainteresowanych podesle info szczegółowe.

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Apropos ruchow to ja nie czuje ich jakos wiecej i wcale nie sa jakies mocniejsze, juz zaczelam sie martwic czy ona rosnie tak jak trzeba :(
    Dodatkowo codziennie rano jak sie budze to mam przez chwile takie uczucie jak zawsze ze dwa dni przed okresem (jakby napiecie w ledzwiach) ma tak ktoras z Was?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, oczywiście, że chcę szczegółowe info o ruchach ;)

I poczytałam o tym sprite... "Napój gazowany o nazwie sprite" ;)

No dobra, ja się zbieram na ćwiczenia (choć myślałam, że nie pojadę, bo rano wstałam, zjadłam śniadanie i... padłam spać znów...), a potem odbieram łóżeczko turystyczne dla Młodego. Zdecydowaliśmy, że na początek kupujemy tylko i wyłącznie turystyczne, a jak się już oswoimy z dzieckiem, to kupimy porządne drewniane. Oczywiście do turystycznego wkładamy normalny materac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 09:11

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczynki w ten piękny słoneczny poranek :) Ja się wczoraj na wieczór i dzisiaj z samego rana bawię z córcią i powiem Wam szczerze, że jestem w szoku, że już przez brzuch mogę ją wyczuć, tzn. jak docisnę palcem/dłonią to czuję jej ciałko. I tak się bawimy - ja ją szturchnę a ona mnie z kopa :)
    No i dzisiaj jak co rano sprawdzałam piersi i jakże wielkie było moje zdziwienie gdy ujrzałam pierwsze krople siary :) Macierzyństwo staje się coraz bardziej realne i namacalne - jakie to cudowne!!! :)
    Trzymam kciuki za wszystkie z Was, które dziś mają test obciążenia glukozą. Głowa do góry i pamiętajcie, że nie taki diabeł straszny ;)

Pięknego i przyjemnego dnia dla wszystkich :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 09:30

NataliaK, vikus001, Mucha, Limerikowo, evas, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej kobietki. Powiedzcie mi kiedy przy napinaniu/skurczach brzucha trzeba jechac do szpitala?

• eta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna odpoczywaj! na pewno będzie dobrze, nie jest tak źle z Twoją szyjką i widać że jesteś pod dobrą opieką!

vikus - jak leki zaczną juz działać to na pewno będziesz lepiej się czuła, dużo pij wody, a jakby co to dzwoń do gina.

Aisak - podsyłaj całe info jakie masz ;)

ja dziewczyny miałam mega ciężki wieczór i noc! zdołowałam się jednak tą cukrzycą która mnie dopadła, wiem że inne kobitki mają jeszcze większe zmartwienia, ale oczywiście martwię się o synka i potrzebuję pewnie dwa dni żeby się oswoić z tą cukrzycą i nabrać pozytywnego myślenia.
    położyłam się o 22.30 spać a obudziłam się o 2.00 i do rana nie zasnełam!! masakra, leżalam, przeszłam się dwa razy po mieszkaniu, zagrałam w karty na komórce, masakra nie dało rady zasnąć, czułam się jak wyspana.

dziś mam USG - przyjmuje tylko dobre wiadomości, musi być dobrze skoro do tej pory było :) tak musze myśleć.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    hej kobietki. Powiedzcie mi kiedy przy napinaniu/skurczach brzucha trzeba jechac do szpitala?

karolina jak po nospie przechodzi to można leżeć i poczekać, ale z tego co pamiętam to pisałaś że masz problemy z szyjką, więc na Twoim miejscu nie czekałabym tylko od razu pojechać do szpitala. żeby mieć spokój ducha.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie wczoraj meczylo takie napinanie, pojawialo sie co 10-14 minut, w koncu jakos przeszlo ale juz budzilam meza ze moze za chwile do szpitala. jak dzis tak bedzie to pojade. a czy po luteinie moga byc skurcze?

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny, mam nadzieję że będzie dobrze.
    Sama długość szyjki jakoś tak mnie nie martwi, tylko to cholerne rozwarcie przy ujściu wewnętrznym.
    Ale trzeba być dobrej myśli.

Co do długości szyjki to mój gin powiedział że lekarze nie chcą podawać długości bo bardzo łatwo się pomylić. Podczas badania sonda dopochwowa jak za bardzo nacisnie się to szyjka się wydłuża i wtedy wychodzą fałszywe wyniki.

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka, wiesz co w Twojej sytuacji może być różnie, dlatego cokolwiek co by mnie niepokoiło to od razu bym biegła do szpitala sprawdzić... Może to jest przewrażliwienie, ale w takich sytuacjach lepiej dmuchać na zimne.
    Mam koleżankę która ma problemy z szyjką, nie jest z nią jeszcze tak źle, chociaż dzięki niej straciła dwójkę dzieci a lekarze ciągle zwlekają z szwem, (ma już pessar) to ona chodzi co drugi dzień do szpitala sprawdzać czy jest ok. Babole na IP się na nią krzywo patrzą, w końcu jedna ostatnio zapytała ''po co Pani tu ciągle przychodzi'' na co ona'' A co by pani zrobiła na moim miejscu po stracie dwójki dzieci przez szyjke?'' babol odpowiedział'' to samo co Pani'' ... ehh

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:09

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:

Mi lekarz powiedzial...dwie nospy, jak po dwoch godzinach nie przejdzie to kolejne dwie, i jak nie przejdzie to do szpitala. Ale Ty masz problemy z szyjka i nie wiem czy wczesniej bym nie pojechala, bo od skurczy moze (ale nie musi) skracac sie szyjka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:08

Limerikowo lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 563 564 565 566 567 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ