X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dzis siedze sobie i podczytuje Was juz od rana a mala tak kopie az sie normalnie komp na kolanach zatrzasl;--)), sama sie zdziwilam i to niezle, bo jeszcze sniadania nie dostala, tylko szklanke wody z Euthoryxem, moze zatem tak mocno sie domaga
    sile to ona bedzie miala po mnie jak trza z tego co czuje hi hi

Karolina raczej po Luteinie ja nigdy nie mialam zadnych skurczow, Luteina dziala wlasnie przeciw skurczom miesni macicy
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:16

Bea_tina lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    4e6cd154ba3ceeb5m.jpg

Czego to ludzie nie wymyślą... :D:D:D

Mucha, Limerikowo, MonikaS, weronikabp, eta, Modelka, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina luteina dziala raczej odwrotnie czyli rozkurczowo, wiec to od luteiny raczej sie nie dzieje. Bealas cos wczoraj na te skurcze?

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia hahaha to jest genialne...gorzej tylko jak sie nie wyhamuje ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, od czego skraca sie ta szyjka ? Od wysilku ? Chodzenia po schodach ? Spacerow ?
    Wlasnie wrocilam od lekarza, zbadala mnie recznie i powiedziala ze mam dosc krotka szyjke. Mam brac luteine 2x2. Ciezko jest mi sie oszczedzac przy półtorarocznym dziecku. Z tego wszystkiego rozbolała mnie glowa.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Natalia hahaha to jest genialne...gorzej tylko jak sie nie wyhamuje ;)

:D nie chce wiedzieć co się wtedy dzieje :D ale wyobraziłam to sobie :D:D:D

Exella szyjka skraca się od wielu czynników,na pewno jakiś wzmożony wysiłek fizyczny,<3, różne sprawy, ale też trzeba mieć do tego predyspozycje, bo niektóre babki w polu orają do końca ciąży i nic tam im się nie skraca...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 10:28

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Modelka ale Franek moze sie jeszcze odwrocic bo jeszcze ma czas ;-) poki co, przynajmniej wiem jak rozpoznac to ze sie przekrecil. Swoja droga odkad jest glowka w dol to nie lubi jak leze na boku bo nie wiem czym-czy to reka czy to noga , aleee tak mnie kopie ;-))

Hahaaha Teresia od zupekz proszku knorra wrocila rykoszetem! Tym razem w kwestii sprite xD
    https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/co-nam-wolno-a-co-nie,50,14.html?sd=1
    Ja też jak leżę na boku- lewym to mały kopie z lewej strony gdzieś tak, nie wiem czym on to robi, bo nogi czuję wyraźnie pod żołądkiem:P I też jest główką w dół- przynajmniej był w poniedziałek.

NataliaK lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    mnie wczoraj meczylo takie napinanie, pojawialo sie co 10-14 minut, w koncu jakos przeszlo ale juz budzilam meza ze moze za chwile do szpitala. jak dzis tak bedzie to pojade. a czy po luteinie moga byc skurcze?

Po luteinie tym bardziej nie może być skurczów, bo ona jest po to, żeby rozluźnić macicę. Jak ja powiedziałam lekarzowi o takich skurczach pojedynczych po spacerze to kazał mi brać 2 razy dziennie no-spe i magnez a gdyby skurcze pojawiły się kilka razy w ciągu godziny to jechać do szpitala. Więc tobie kochana też radzę wziać to pod uwagę i pojechać kiedy się pojawią!

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • fler Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do szyjki to ja już zgłupiałam Wam lekarze zakładają pasery, szwy, a moja szyjka ma 1,5 cm i jak spanikowałam po usłyszeniu długości to lekarz od razu zapytał o internet. Stwierdził że taki mój urok i od samego początku ma dokładnie tyle samo i nie ma sensu nic robić bo jest dobrze.

MonikaS, Galanea lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluch jest główką w dół tak mniej więcej od połówkowego... czyli już dosyć długo. Mam nadzieję, że ta tendencja się utrzyma, nie zrobi na koniec psikusa i nie wywróci fikołka.

Jak byłam w szpitalu, to leżała ze mną dziewczyna w 35 tygodniu ciąży, która w dniu przyjęcia miała robione usg i jej synek był głową w dół, a trzy dni później na usg kontrolnym leżał już w poprzek... powiedzieli jej, że gdyby taka pozycja się utrzymała, to musi jechać do szpitala natychmiast przy pierwszych skurczach, bo oczywiście to jest wskazanie do cesarki. Ciekawa jestem, czy mały zrobi jej jeszcze przysługę i ustawi się głową w dół ;).

Czekam na męża, aż wróci z siłowni i jedziemy do Ikei na projekt szafek :). To mnie akurat mało emocjonuje, bardziej nie mogę doczekać się zamówienia wózka! Mąż się śmiał, jak bardzo mnie to "jara", stwierdził, że to taki mój mercedes będzie :D. Czy mercedes to akurat nie wiem, ale tak to w sumie można postrzegać, w końcu, w pewnym sensie, wózek to mój pojazd na kolejne trzy lata ;).

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za te powtarzające się wiadomości, ale najpierw zawsze nadrabiam zaległości i cytuję :)

Teraz grzecznie się przywitamy- Dzień dobry:)
    Czujemy się dobrze, wzięliśmy już naszą tableteczkę na nadciśnienie i jesteśmy po śniadanku. Synek przywitał się z mamusią kilkoma porządnymi kopniakami i na razie siedzi cicho;)

evas, Galanea lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny zamawialyscie juz albo kupowalyscie kosmetyki dla dziecka??? zastanawiam sie czy jechac do jakiegos wiekszego sklepu z takimi rzeczami czy pozamawiac na allegro...?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Judi2014 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj biedne jesteście z tymi szyjkami... Ja tam robię wszystko, dźwigam, biegam z dzieckiem lub z dzieckiem na rekach, ciągle sprzątam, myję okna a moja szyjka w ogóle nie reaguje i mam 4 cm.
    Za to mam dużo stresów i ciągle walczę z ludźmi i biurokracją, ale dużo by opowiadać. Mam nadzieję, że nie odbije się to na dzidzi, bo dziś to aż słabo mi się z nerwów zrobiło. Synek ciągle chory i to o niego tak walczę z jakimiś bezdusznymi istotami a nie z ludźmi.

Limerikowo lubi tę wiadomość

1usaqps6cyfnwikb.png
    a052c56e99.png
    f2wl2n0awww87lf9.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Excella szyjka moze sie skracac ot tak jezeli ktos ma do tego sklonnosci. Jezeli te slonnosci sa to kazdy wysilek, stanie czy siedzenie powoduje nacisk macicy na szyjke i moze przyspieszac to skracanie.

Niektore kobiety maja juz z natury krotka szyjke i im sie nie skraca, a inne maja dluga i leci w pewnym momencie...nie ma zaleznosci, ale jezeli sie skraca to nalezy sie oszczedzac, jak najmniej chodzic, domyslam sie ze z malym dzieckiem latwe to nie jest, ale moze ktos Ci pomoze? Lepiej chyba tak niz trafic do szpitala :/

Mowilam dzisiaj, ze mala sie wcale mocniej nie rusza...wlasnie mi tak przykopala ze az wszystko podskoczylo :) a te bole o ktorych mowilam to Pani doktor powiedziala, zeby sie tym nie martwic, bo to prawdopodobnie przez rosnace dziecko jest wiekszy nacisk na kregoslup.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 11:03

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna trzymaj sie kochana, ja za chwile 3 pobranie i po bólu, powiem Wam ze było całkiem ok :-) z cytryną smakowala jak lemoniada, przez chwile było mi słabo ale juz jest ok.

vikus001, Mucha, evas, NataliaK, Niesforna, Bea_tina, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    luteina na pewno nie wywołuje skurczy/twardnięć.
    karolina - lepiej dla spokoju na IP pojechać.

a co do tych szyjek to jakaś masakra! ja nie wiem jak nasze mamy dawały radę. wtedy żadnych badan nie było i stresu przez to mniej. heh

weronikabp trzymam kciuki za dobry cukier! :)

weronikabp, Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Niesforna trzymaj sie kochana, ja za chwile 3 pobranie i po bólu, powiem Wam ze było całkiem ok :-) z cytryną smakowala jak lemoniada, przez chwile było mi słabo ale juz jest ok.

NA RAZ DWA TRZY POSZŁO?:D

weronikabp lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

Moja Marcelinka też dziś jakaś taka spokojniejsza, czekam na kopniaki, bo oczywiście też staram się je liczyć w ciągu dnia.

Jutro mam wizytę, to zobaczę ile urosła :)

Od kilku dni mam problem ze snem, a rano strasznie boli mnie kręgosłup.
    Muszę się zapisać na ćwiczenia dla kobiet w ciąży, mam nadzieję, że mi coś to pomoże, bo chwilami nie mogę usiedzieć na krześle, nie mówiąc już o ułożeniu do snu, bo wciąż coś mnie uciska w plecach.

Miłego dnia :)

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam my się zastanawiamy nad imieniem dla naszego synka i to nie taka prosta sprawa, mamy kilka typów ( Wiktor, Igor, Oliwier) ale sami już nie wiemy , jakby była córcia to by była Wiktoria, a jest chłopak więc trzeba jakieś wybrać . Może macie jakieś pomysły??

vikus001 lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiktoria to piekne imie;) a co do synka to bardzo podoba mi sie Franus, Kacperek, Borysek, Igorek, Oliwierek i Kubus

Agusia2312 lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ