X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    pewnie nie uwierzycie ale jak już zjadłam kanapkę po wszystkich pobraniach to w samochodzie zjadłam jeszcze wafelka bo mi się słodkiego chciało, po glukozie? to chyba anormalne? :))) Zobaczymy wieczorem jakie będą wyniki.

Weronika, ja bezpośrednio po badaniu nie mogłam nawet myśleć o słodkim, a wieczorem jadłam już ciasto i lody :P Wyniki miałam dobre :) Trzymam kciuki za Twoje.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A łykacie kochane już dodatkowo witaminy DHA? :) MNie sie ostatnio położna pytała i zakupiłam wczoraj :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    A łykacie kochane już dodatkowo witaminy DHA? :) MNie sie ostatnio położna pytała i zakupiłam wczoraj :)

Ja od początku ciąży łykam Femibion. Tam jest chyba wszystko co potrzeba, również DHA.

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja u siebie też mam DHA , ja łykam pregna plus ale że niby dodatkowo powinno sie łykać coś jeszcze bo tam nie ma tyle tego w składzie. W pregnie mam 22 mg DHA a teraz mam 250 mg :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia2312 wrote:
    Ja kupuję takie witaminy, w których sa osobne kapsułki z kwasami. Ale ile ich tam jest to nie wiem i łykam je od początku ciąży, choć czasem zdarza mi się zapomnieć.

9bsp388.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pregna plus biorę od początku ciąży,ale od drugiego trymestru lekarz kazał mi dodatkowo łykać Dha,więc kupuję omega med z dha.Po pierwsze dha wspomaga rozwój mózgu i wzroku,a po drugie czytałam też na trzecim trymestrze,że zapobiega rozstępom.

Agusia2312 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja łykam femibion 2, sprawdziłam jest 200 mg DHA więc chyba ok.

Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wciąż nie biorę żadnych tabletek, witamin. Mój lekarz uważa to za zbędne przy prawidłowej diecie. :)

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja brałam witaminy do połowy 2 trymestru... lekarz powiedział że wyniki mam bardzo dobre, a jak nie chce rodzić 5 kg dziecia to mam jeść tak jak do tej pory-zdrowo to Franek będzie pełnym,zdrowym zuchem, wagowo w normie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 15:41

Limerikowo, vikus001, nutka, monalisa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie zgadzam się z Wami dziewczyny, ale skoro biorę je od początku to jakoś boję się teraz odstawić, właśnie ta połozna ze szkoły rodzenia jest przeciwna witaminom. No ale już za późno w moim przypadku.

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja tak jak Nutka i NataliaK nie lykam zadnych suplementow,
    tez wyniki na Fe, Mg, K, Na, Ca wyszly mi ok a poza tym mam inne typu na nadcis i tarczyce, aspargin wiec wystarczy tego szczescia jak na moj zoladek ;--))
    dla smaku by nie pic "golej wody" racze sie 2 szklankami z uwaga Vibovit Junior mniam mniam smak dziecinstwa waniliowy, na sucho tez super
    Pan w aptece w Poz pytal w styczniu jak kupowalam 2 opak "ile dziecko ma lat?" to mowie, ze to ja pije, smial sie ;--)) nie zaszkodzi
    po Femibionie po 30min taki haft byl od razu,ze po 3dniach wyladowal w koszu
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

nutka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie też nie łykam żadnych witamin, bo mój lekarz jest przeciwny. Zajadam tylko magnez i tardyferon+folik.

zem3upjygjyf6uag.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    w sumie zgadzam się z Wami dziewczyny, ale skoro biorę je od początku to jakoś boję się teraz odstawić, właśnie ta połozna ze szkoły rodzenia jest przeciwna witaminom. No ale już za późno w moim przypadku.
    Ja też biorę witaminy od początku. Uważam, że nie powinny zaszkodzić. A wiem co to anemia i jak ciężko z niej wyjść. Mały pewnie i tak weźmie ode mnie to co mu potrzebne, ale boję się, że dla mnie wtedy nie wystarczy. Zwłaszcza że apetyt mi nie dopisuje i ledwo zmuszam się aby 3 razy dziennie coś zjeść.

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chciałam ostatnio z ciekawości kupić Vibovit ale mogłam go uchwycić oczętami swymi w aptece.:P

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia nawet jak masz na przedniej scianie zlokalizowane lozysko to poczekaj poczekaj w koncowce 29tyg Maluch Cie zakopie od srodka ;--))))tak jak u mnie daje czadu
    a widze, ze Drogie Panie maja nie tyle zapal do sprztania czy przestawiania szafek co po prostu typowy syndrom wicia gniazdka, czyli niebo juz by swemu Dziecku przychylily :=)))))
    na mnie to maz krzyczy jak chce, smieci wyniesc i zlosci sie czemu mu tego nie zglaszam jak on jest juz w domu ;--))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

Agusia2312 lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiejszy domek Franka, ale ma apartament!
    f70a12263bd1adcbm.jpg

Franka domek, w oddali wózek hehe i mój balast 11,5 kg :D
    tak spojrzałam na moje pasy na bluzie i szkoda że nie są żółte a bluza czarna, wyglądałabym jak taki grubiutki bączek :D:D
    ja i moje dzisiejsze poczucie humoru... :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 16:04

Limerikowo, weronikabp, AISAK, evas, vikus001, Paulina1986, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas Ty Chudzinko zatem pokazuj tu nam brzucho raz dwa ;--)))

evas lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    potwierdzam, że Evas to zgrabna chudzinka, widziałam :)

Natalia boski ten apartament :))

Limerikowo, evas, NataliaK lubią tę wiadomość

• vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    dzisiejszy domek Franka, ale ma apartament!
    f70a12263bd1adcbm.jpg

Franka domek, w oddali wózek hehe i mój balast 11,5 kg :D
    tak spojrzałam na moje pasy na bluzie i szkoda że nie są żółte a bluza czarna, wyglądałabym jak taki grubiutki bączek :D:D
    ja i moje dzisiejsze poczucie humoru... :D

jak bym widziala siebie no i jeszcze ten sam wozek:))))

Limerikowo, NataliaK, weronikabp lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coś wieczorem pomyśle nad zdjęciem ;) bo w sumie to nie mam żadnego ciążowego

Ale aż taka chudzinka nie jestem, w poprzednich ciążach miałam dużo mniejszy brzuszek. Na szczęście nic w biodrach mi sie jeszcze nie zdążyło odłożyć :P

Limerikowo, Agusia2312 lubią tę wiadomość

9bsp388.png
‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ