X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja na pol nago;-))
    15ft4wg.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 16:18

evas, vikus001, NataliaK, weronikabp, Galanea, Tusia84, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne macie brzuszki, laski. Mój w porównaniu z Waszymi jeszcze malutki, ale rośnie z dnia na dzień ;)

Limerikowo lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie. Zaraz wasz poczytam i nadrobie.Ja od początku lykam DHa

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka mój w 25 tc był dużo mniejszy. Tak 1,5 tyg temu mi wyskoczył, jednego dnia zapięłam się w koszuli, drugiego dnia już niestety niet :D

Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Limerykowo i Natalia mam podobny rozmiar brzuszka, ale z nas już fajne kuleczki :))jestem strasznie ciekawa ile teraz waży moja mała, pewnie już około kg?

Limerikowo, evas lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Limerykowo i Natalia mam podobny rozmiar brzuszka, ale z nas już fajne kuleczki :))jestem strasznie ciekawa ile teraz waży moja mała, pewnie już około kg?

Pewnie tak, coś blisko kg, mój Franek w 26 tygodniu wazył równiutki kg :)

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajne brzuszki. Ja tez mam mniejszy brzuszek.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    teraz Franek pewnie wazy juz 1,5 ? :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 16:52

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja biore po tabletce prenatal classic i prenatal DHA. w prenatal dha jest az 600 mg tych kwasow. lekarz zalecil juz teraz ze najlepiej zeby witaminy mialy minimum 500 mg dha

monalisa, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i super... jutro muszę jechać do pracy, na spotkanie, które wcale nie będzie miłe... FUJ! Staram się coraz bardziej od pracy odcinać, ale nie zawsze się da...

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina1990 bierzemy te same witaminki :)

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ja biore po tabletce prenatal classic i prenatal DHA. w prenatal dha jest az 600 mg tych kwasow. lekarz zalecil juz teraz ze najlepiej zeby witaminy mialy minimum 500 mg dha
    karolina nie jechałaś na IP jednak? już ok?

Tusia jakoś milczy, moze wyszła do domku i dlatego jeszcze nie napisała?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 17:08

• Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez sie wlasnie zastanawiam dzisiaj caly dzien jak jej USG i czy do domu wyszla.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze się zdrzemla bo co robic w szpitalu , ja większość czasu przestałam i dobrze bo za dużo sie tam nasluchalam i potem sie martwilam

bontbhr.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzisiaj mam takie " skurcze" ok raz na godzine wiec nie tak czesto. wczoraj zaczelo sie okolo 21, zobaczymy czy dzis znowu sie rozkreci

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak Weronika, Franek już ma pewnie 1,5 kg. Ciekawe ile będzie miał za ponad 2 tyg :D

Mam nadzieje że u Tusi wszystko w porządalu :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    dzisiaj mam takie " skurcze" ok raz na godzine wiec nie tak czesto. wczoraj zaczelo sie okolo 21, zobaczymy czy dzis znowu sie rozkreci
    karolina ja nie chcę tu za lekarza, ale mi się wydaje, że powinnaś to skonsultowac z lekarzem na IP, powinni Ci ktg zrobić, w sumie lepiej zapobiegać, a skoro masz je co godzinę to to jest regularnie i za często zdecydowanie. Ja bym jechała. Może zapytaj lekarza swojego najlepiej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina że też masz stalowe nerwy...i że się nie boisz przy skurczach w Twojej sytuacji, ja bym nie mogła spokojnie siedzieć ;|

weronikabp lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka w odpowiedzi na Twoje hasło w podpisie, w obawie o rozpad Twojego małżeństwa ;) przesyłam Ci listę imion dla córeczki, którą przygotowałam dla swojego męża. Pewnie wszystkie imiona z listy już przerabialiście, a może jednak nie i coś Wam wpadnie w oko :) Szczerze mówiąc to zbierałam się chyba z miesiąc, żeby się z Tobą podzielić tą listą :)
    Aleksandra, Alicja, Amelia, Antonina, Barbara, Blanka, Emma, Gabriela, Hanna, Izabela, Janina, Jaśmina, Julia, Kaja, Karina, Krystyna, Laura, Lena, Lucyna, Maja, Maria, Michalina, Nikola, Nina, Oliwia, Pola, Sara, Urszula, Wiktoria, Zofia, Zuzanna

A dla innych niezdecydowanych mamusiek zamieszczam też listę imion dla potencjalnych synusiów :)
    Adam, Aleksander, Antoni, Artur, Bartosz, Bruno, Dominik, Feliks, Filip, Gabriel, Grzegorz, Hubert, Igor, Jakub, Jan, Kacper, Krzysztof, Leon, Marek, Mateusz, Michał, Paweł, Piotr, Tomasz, Wiktor

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 17:40

weronikabp, NataliaK, Limerikowo, Mucha, Nalka, Agusia2312, evas, eta lubią tę wiadomość

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina kazdy skurcz moze powodowac skracanie szyjki, a w Twoim przypadku nie jest to wskazane.

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 567 568 569 570 571 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ