X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki:) Też bym musiała sobie fote strzelić, znaczy mój maż ale to nie dziś bo w pracy jest :)

Tusia oszczędzaj się :) I leżakuj jak tylko możesz <3 Zdrowie dziecka i twoja najważniejsze :)

Martynika gratuluje zakupu wózka;) Nasz stoi na strychu na razie w wersji nie złożonej w foliach:)

Limerkowo no chce poczuć porządnego kopniaka ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 19:15

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Paulina1986. :) Jak dla mnie to połowa z nich mi odpowiada. To Bartosz jest uparty. Zawziął się na jedno imię i nie chce odpuścić. Uważam, że to nie w porządku, ponieważ z tylu imion, które mi się podobają to akurat mi nie leży. On tego nie rozumie, a razu pewnego skończyło się awanturą. Ja ze swoich pomysłów mam zrezygnować ale on ze swojego nie chce.

Brzuszki świetne! Niestety u mnie wielkość budzi powątpiewanie w miesiąc. Ostatnio pytałam w sklepie z bielizną o staniki ciążowe. Pani mi pokazuje ale najmniejszy zaczyna się od obwodu pod biustem 75. pytam, czy jest 60 (o ja naiwna!). Na co pani pyta, czy nie sądzę, że w trakcie ciąży się powiększy obwód. Mówię, że jak na razie piersi tylko się "nabrzmiały" więc chcę większą miseczkę, ewentualnie obwód 65 na wszelki wypadek, bo jestem w siódmym miesiącu. Pani nie chciała mi uwierzyć. :(

Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy sluchacie wiadomosci???? moj boze....co za kuzwa czasy!!!!!

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus słyszałam..Pani urodziła w 24 tygodniu i maleństwa nie uratowali. Z relacji wynikało, że to wina lekarzy. A te teksty, które miały mówić pielęgniarki do tej matki, to jakieś żarty chyba..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az gesiej skorki dostalam.....:/ brak slow

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że jak niekiedy tak sie nasłucham takich histori w telewizji to mam stracha rodzić!! Że lekarze popełnią jakiś błąd itp.. Żal !!!!

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego mi przez mysl czasem przejdzie ze moze bym chciala cesarke na zyczenie...zadluze sie i kurde zaplace za to byle wszystko bylo dobrze...:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj juz czytalam o tej biednej kobiecie.... i wlasnie ciagle utwierdzam sie w tym ze boje sie bledu lekarzy,poloznych,pielegniarek... nie samego porodu. Wspolczuje z calego serca tej biednej kobiecie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Wczoraj juz czytalam o tej biednej kobiecie.... i wlasnie ciagle utwierdzam sie w tym ze boje sie bledu lekarzy,poloznych,pielegniarek... nie samego porodu. Wspolczuje z calego serca tej biednej kobiecie :(
    a co się stało ja nic nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a co się stało ja nic nie wiem
    http://www.tvn24.pl/w-tym-wieku-wczasy-a-nie-rodzic-dziecko-zmarlo-porod-bez-lekarza-w-szpitalu,406920,s.html

weronikabp lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    To Bartosz jest uparty. Zawziął się na jedno imię i nie chce odpuścić.

A mogłabyś zdradzić na jakie imię mężulek taki napalony? Jeśli wcześnie już o tym pisałaś, to musiałam przegapić :/

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisalam ze przy takiej znieczulicy personelu w szpitalu to wole u weterynarza rodzic po ludzku!!
    w koncu maja placone z podatkow, mentalnosc komunistyczna jak trza w glowie jesli chodzi o obsluge, zero wspolczucia jeszcze baby babom tak robia w dodatku, czy to po zlosci jak niektore tesciowe synowym, czort jeden wie tylko
    a potem sie dziwia ze TVN ludzie sla na szpitale
    szkoda, ze babka nie nagrala wypowiedzi personelu, bo dowod w sprawie idealny potem
    teraz to zacznie sie mataczenie w dokumentacji i pamieci aparatu usg
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie: 40letnia kobieta zaczęła rodzic na oddziale w szpitalu,wołała pomocy,ale nikt do niej nie przyszedł,urodziła córkę na łóżku,sama.Jak jej mama poszła prosić o pomoc,mówiąc,że córka rodzi,to jej odpowiedzieli,że kobietom w jej wielu na wycieczki jeździć,a nie dzieci rodzic.Nie no,masakra,nie mogę słuchać takich rzeczy w ogóle...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zbadana też nie została od razu,jak poprosiła o badanie,to pani doktor stwierdziła "to co,wszystkie mam dzisiaj zbadać?".
    Nie chce się wierzyć po prostu,że w cywilizowanym kraju dzieją się takie rzeczy,mój mąż powiedział,że wszyscy,którzy pracowali wtedy na oddziale powinni dostać dyscyplinarkę z brakiem prawa do wykonywania zawodu.Ale na pewno będą sobie na wzajem chronić tyłki.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne macie brzuszki :-)
    Co do tej kobiety to jakaś tragedia aż się popłakałam jak powiedziała że widziała jak jej dziecko rusza rączkami :-(
    Tusia cieszę się, że jesteś w domu i oszczędzaj się - staraj się jak najwięcej leżeć.
    Martynika gratuluję wózka :-)zapodaj zdjęcia :-)
    Ja kupiłam mrożone truskawki i zrobiłam sobie koktajl :-) Mniam tego mi trzeba było :-)
    Wyobraźcie sobie że od popołudnia siedziałam z córką i tłumaczyłam jej mnożenie i dzielenie w słupkach :-) nie mam nerwów do tłumaczenia ale jakoś poszło - zrozumiała , jutro jeszcze na lekcjach powtórzą i mam nadzieję że będzie ok. Eh co by było jakby człowiek tego nie potrafił :-)

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier....kolejny dramat... w uwaga tvn;-(((

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bylam na Jacku Strong i b fajny film, ok zrobiony i trzyma mocno w napieciu
    wywolal az u mnie male nadcis na polikach, a nada mnie bylo wziac tab na nadcis przed filmem a nie po ;--))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

monalisa, nutka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa,zapodam,jak już go rozłożę pod koniec przyszłego tygodnia,albo wrzucę fotkę z netu,jak wejdę do komputera :).A co do matmy...mamy już ustalone,że mąż się będzie w tej kwestii udzielał ;).

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam cukrzycy dziewczynki :)) 78, 114,126

ale anemia jest, żelazo znowu spadło, bo nie brałam przez parę dni, więc musze wrócić do niego, erytrocyty i hemoglobina tez minimalnie zaniżone, no ale to chyba normalne. Mocz super, więc nie jest źle :)
    u nas też mąż będzie od maty, fizy i chemii :) ja od polskiego, historii, języków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 20:07

Mucha, NataliaK, Galanea, Agusia2312, Limerikowo, Paulina1986, eta lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam wam napisać ze też nie mam cukrzycy :) mogę się obrzerać slodkisciami. Nie do przesady oczywiści :) w sobotę jedziemy do brata ba urodzinki będzie tort mój ulubiony bezowy, dziś dałam bratowej przepis to będzie jej debiut :)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ranking TOP produktów zwiększających szanse na zajście w ciążę

Wybrane produkty, które mogą zwiększyć szanse na zajście w ciążę, skrócić starania o dziecko i szybciej przybliżyć Cię do wymarzonego celu. 

CZYTAJ WIĘCEJ