X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny śliczne macie brzuszki:) Też bym musiała sobie fote strzelić, znaczy mój maż ale to nie dziś bo w pracy jest :)

Tusia oszczędzaj się :) I leżakuj jak tylko możesz <3 Zdrowie dziecka i twoja najważniejsze :)

Martynika gratuluje zakupu wózka;) Nasz stoi na strychu na razie w wersji nie złożonej w foliach:)

Limerkowo no chce poczuć porządnego kopniaka ! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 19:15

Limerikowo lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Paulina1986. :) Jak dla mnie to połowa z nich mi odpowiada. To Bartosz jest uparty. Zawziął się na jedno imię i nie chce odpuścić. Uważam, że to nie w porządku, ponieważ z tylu imion, które mi się podobają to akurat mi nie leży. On tego nie rozumie, a razu pewnego skończyło się awanturą. Ja ze swoich pomysłów mam zrezygnować ale on ze swojego nie chce.

Brzuszki świetne! Niestety u mnie wielkość budzi powątpiewanie w miesiąc. Ostatnio pytałam w sklepie z bielizną o staniki ciążowe. Pani mi pokazuje ale najmniejszy zaczyna się od obwodu pod biustem 75. pytam, czy jest 60 (o ja naiwna!). Na co pani pyta, czy nie sądzę, że w trakcie ciąży się powiększy obwód. Mówię, że jak na razie piersi tylko się "nabrzmiały" więc chcę większą miseczkę, ewentualnie obwód 65 na wszelki wypadek, bo jestem w siódmym miesiącu. Pani nie chciała mi uwierzyć. :(

Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czy wy sluchacie wiadomosci???? moj boze....co za kuzwa czasy!!!!!

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    vikus słyszałam..Pani urodziła w 24 tygodniu i maleństwa nie uratowali. Z relacji wynikało, że to wina lekarzy. A te teksty, które miały mówić pielęgniarki do tej matki, to jakieś żarty chyba..

20120810580117.png

26ympwo.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    az gesiej skorki dostalam.....:/ brak slow

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem że jak niekiedy tak sie nasłucham takich histori w telewizji to mam stracha rodzić!! Że lekarze popełnią jakiś błąd itp.. Żal !!!!

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dlatego mi przez mysl czasem przejdzie ze moze bym chciala cesarke na zyczenie...zadluze sie i kurde zaplace za to byle wszystko bylo dobrze...:(

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj juz czytalam o tej biednej kobiecie.... i wlasnie ciagle utwierdzam sie w tym ze boje sie bledu lekarzy,poloznych,pielegniarek... nie samego porodu. Wspolczuje z calego serca tej biednej kobiecie :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    Wczoraj juz czytalam o tej biednej kobiecie.... i wlasnie ciagle utwierdzam sie w tym ze boje sie bledu lekarzy,poloznych,pielegniarek... nie samego porodu. Wspolczuje z calego serca tej biednej kobiecie :(
    a co się stało ja nic nie wiem

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    a co się stało ja nic nie wiem
    http://www.tvn24.pl/w-tym-wieku-wczasy-a-nie-rodzic-dziecko-zmarlo-porod-bez-lekarza-w-szpitalu,406920,s.html

weronikabp lubi tę wiadomość

• Paulina1986 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    To Bartosz jest uparty. Zawziął się na jedno imię i nie chce odpuścić.

A mogłabyś zdradzić na jakie imię mężulek taki napalony? Jeśli wcześnie już o tym pisałaś, to musiałam przegapić :/

iv09io4pj4q7bsdv.png

Moje Aniołki- ukochany synek 23.01.2013 (13tc) i 16.09.2013 (7tc) [*]
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz pisalam ze przy takiej znieczulicy personelu w szpitalu to wole u weterynarza rodzic po ludzku!!
    w koncu maja placone z podatkow, mentalnosc komunistyczna jak trza w glowie jesli chodzi o obsluge, zero wspolczucia jeszcze baby babom tak robia w dodatku, czy to po zlosci jak niektore tesciowe synowym, czort jeden wie tylko
    a potem sie dziwia ze TVN ludzie sla na szpitale
    szkoda, ze babka nie nagrala wypowiedzi personelu, bo dowod w sprawie idealny potem
    teraz to zacznie sie mataczenie w dokumentacji i pamieci aparatu usg
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W skrócie: 40letnia kobieta zaczęła rodzic na oddziale w szpitalu,wołała pomocy,ale nikt do niej nie przyszedł,urodziła córkę na łóżku,sama.Jak jej mama poszła prosić o pomoc,mówiąc,że córka rodzi,to jej odpowiedzieli,że kobietom w jej wielu na wycieczki jeździć,a nie dzieci rodzic.Nie no,masakra,nie mogę słuchać takich rzeczy w ogóle...

• Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A zbadana też nie została od razu,jak poprosiła o badanie,to pani doktor stwierdziła "to co,wszystkie mam dzisiaj zbadać?".
    Nie chce się wierzyć po prostu,że w cywilizowanym kraju dzieją się takie rzeczy,mój mąż powiedział,że wszyscy,którzy pracowali wtedy na oddziale powinni dostać dyscyplinarkę z brakiem prawa do wykonywania zawodu.Ale na pewno będą sobie na wzajem chronić tyłki.

• topa42 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny fajne macie brzuszki :-)
    Co do tej kobiety to jakaś tragedia aż się popłakałam jak powiedziała że widziała jak jej dziecko rusza rączkami :-(
    Tusia cieszę się, że jesteś w domu i oszczędzaj się - staraj się jak najwięcej leżeć.
    Martynika gratuluję wózka :-)zapodaj zdjęcia :-)
    Ja kupiłam mrożone truskawki i zrobiłam sobie koktajl :-) Mniam tego mi trzeba było :-)
    Wyobraźcie sobie że od popołudnia siedziałam z córką i tłumaczyłam jej mnożenie i dzielenie w słupkach :-) nie mam nerwów do tłumaczenia ale jakoś poszło - zrozumiała , jutro jeszcze na lekcjach powtórzą i mam nadzieję że będzie ok. Eh co by było jakby człowiek tego nie potrafił :-)

Limerikowo, Tusia84 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pier....kolejny dramat... w uwaga tvn;-(((

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tez bylam na Jacku Strong i b fajny film, ok zrobiony i trzyma mocno w napieciu
    wywolal az u mnie male nadcis na polikach, a nada mnie bylo wziac tab na nadcis przed filmem a nie po ;--))))
    f2w3pc0zzgl2xzuk.png

monalisa, nutka lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa,zapodam,jak już go rozłożę pod koniec przyszłego tygodnia,albo wrzucę fotkę z netu,jak wejdę do komputera :).A co do matmy...mamy już ustalone,że mąż się będzie w tej kwestii udzielał ;).

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam cukrzycy dziewczynki :)) 78, 114,126

ale anemia jest, żelazo znowu spadło, bo nie brałam przez parę dni, więc musze wrócić do niego, erytrocyty i hemoglobina tez minimalnie zaniżone, no ale to chyba normalne. Mocz super, więc nie jest źle :)
    u nas też mąż będzie od maty, fizy i chemii :) ja od polskiego, historii, języków :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 20:07

Mucha, NataliaK, Galanea, Agusia2312, Limerikowo, Paulina1986, eta lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 20:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zapomniałam wam napisać ze też nie mam cukrzycy :) mogę się obrzerać slodkisciami. Nie do przesady oczywiści :) w sobotę jedziemy do brata ba urodzinki będzie tort mój ulubiony bezowy, dziś dałam bratowej przepis to będzie jej debiut :)

weronikabp, Galanea, Limerikowo, Paulina1986, Agusia2312 lubią tę wiadomość

bontbhr.png
‹‹ 569 570 571 572 573 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ