X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK, ja akurat sobie zdaję sprawę. Niestety. Też byłam wolontariuszką w schronisku, w pierwszy dzień mojej pracy znalazłam martwego pieska w klatce. Ludzie pracujący w schronisku też potrafią być bez serca. Ale nie będę tutaj o tym pisać.

Martynika posiadałam trzy szczury w domu swego czasu i za nic bym ich nie oddała. A takim ludziom co pieprzą głupoty, że może zdechną do tego czasu, to bym warknęła, że prawdopodobieństwo potrącenia ich przez samochód ze skutkiem śmiertelnym jest takie samo.

Nutka moja matka to się bardziej przejmuje jak mój pies sobie poradzi psychicznie z nowym lokatorem niż tym, że obecność Nalki mogłaby w jakiś sposób naszej Małej zaszkodzić.:D

NataliaK, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co dziś pichcicie? :)
    ja pierś z kaczki z pieczonymi ziemniakami i buraczkami, ale znudził mi się trochę mój przepis na pierś, moze macie coś fajnego? Zawsze smażyłam pierś bez tłuszczu (na jej własnej skórce) do tego sos zurawionowo-miodowo-pieprzowy, jest pycha ale już za często był :)
    co do zwierzaków to ja lubię bardzo i konie i psy ale niestety na psy mam od paru lat alergię, bardzo nad tym ubolewam bo marzymy o psie, próbowałam róznych ras niby nie uczulających ale na wszystkie mam alergię :( więc piesek będzie dopiero po przeprowadzce do domu, znajdziemy taką rasę, która uwielbia mieszkać w swoim domku w ogrodzie :) na powietrzu tak mnie nie uczulają jak w pomieszczeniu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 10:40

NataliaK, Limerikowo, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Roladki z kurczaka ze szpinakiem i mozzarellą! ;-) moja faza na szpinak nadal trwa i codziennie być musi ;-)

weronikabp, Nalka, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierś z kurczaka po chińsku. Fazę na chińskie jedzenie mam non stop. :D Szpinak, który lubiłam przed ciążą jest dla mnie niejadalny. Myślę jeszcze żeby zrobić placuszki z ciecierzycy. Nie powiem gdzie mi język ucieka.:D Idę robić obiad.^^

NataliaK, Agusia2312 lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Natalia zazwyczaj pisza, ze dziewczynki sa mniejsze wagowo, za to chlopcy pra na mase :--)) tak jak potem na muskuly ha ha ha

NataliaK lubi tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha NAJPIERW MASA, PÓŹNIEJ MASA powiadasz?:D to w mamusie pójdzie ;-)

Limerikowo lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka wrote:
    Martynika posiadałam trzy szczury w domu swego czasu i za nic bym ich nie oddała. A takim ludziom co pieprzą głupoty, że może zdechną do tego czasu, to bym warknęła, że prawdopodobieństwo potrącenia ich przez samochód ze skutkiem śmiertelnym jest takie samo.

Bo to jest ten typ ludzi, który na serio mnie pyta, czy te szczury z piwnicy wzięłam ;).

Znalazłam mój wózek w sieci, ten dokładnie

jedo-memo-254.jpg

wzięliśmy do niego biały stelaż i cały czarny fotelik maxi-cosi.

Wcześniej byłam nastawiona na ten kolor:

jedo-memo-280.jpg

ale ten niebieski w środku budy to wcale nie jest niebieski, tylko fioletowy :). Zmyła jak nie wiem co. Więc zmieniliśmy na jasno-szary z zielonymi wstawkami. Mąż się śmiał w sklepie, że te zielone akcenty to ukłon w stronę teściowej (moja mama lubi ten kolor) i taki wesoły mi się ten wózek na żywo wydaje. Do tego piękne lato (oby) i... no, to gdzie ten czerwiec? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 10:52

weronikabp, Limerikowo, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Limerikowo Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    160tu6s.jpg

Łapa-irl seter, pies od sasiada , dochodzacy, ost byla masa smiechu co niemiara po tak pogonil kotu kota ze ten ze strachu wlazl na drewniany slup tefoniczny ladnych 10m w gore, no ale zlazl z czubka sam na szczescie i drabiny nei musielismy noscic by robic za strazaka:-))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 10:56

NataliaK, Martynika, weronikabp, eta, nutka, Galanea lubią tę wiadomość

201406062165.png
    3i49sg18rif9ypsm.png
    relgj44ju5k6m78v.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki ;)

My już po glukozie i po USG. Poszło nadzwyczaj dobrze. Jedyne co mi teraz dolega to senność i wielka ochota na pączka :D
    Na USG też wszystko w porządku. Synuś nie zmienił płci, a tatuś tak bardzo na to liczył :P Jedyne co mnie zmartwiło to stopień dojrzałości łożyska. Miesiąc temu był zerowy, a teraz jest drugi :( coś szybko to postępuje. Pan doktor twierdzi, że trzeba to obserwować i na razie się nie martwić.

weronikabp, Limerikowo, Agusia2312, Galanea lubią tę wiadomość

9bsp388.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika to jest Twój wózek Jedo??? bardzo mi się podoba ten jasny szary kolor i biały stelaż super ja też wezmę chyba jedo albo tako jeszcze zobaczę co zaproponuje.. śliczny bardzo mi się spodobał :) dzięki za zdjecia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 10:57

Martynika lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika fajny wozeczek i podoba mi sie ksztalt gondolki :)

Ciekawe ile wazy moja mala...jeszcze poltora tygodnia i zobaczymy :)

Martynika lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    Widzę, że dziś tylko ja miałam bezsenną nockę. Od 4 jestem na nogach. Za chwilkę jadę na glukozę i USG.
    Jeszcze rano przed 6 musiałam do apteki jechać, bo zapomniałam wczoraj zakupić glukozę. Płacimy składki, a glukozę trzeba samemu kupować :( przecież to grosze kosztuje.

oj evas ja to dziś znowu bezsenna noc. obudziłam się o 4 i koniec snu. leżałam i leżałam, przewracałam się i nic. wczoraj było jeszcze gorzej bo od 2 w nocy nie spałam!! masakra jakaś, nie wiem co jest grane. dopiero jak mąż wstaje o 6 rano, pogadam z nim i jeszcze wtedy trochę się zdrzemnę. heh

a co do glukozy to zależy od przychodni, ja np. akurat dostałam, choć sama kupiłam, wziełam też kubek i łyżeczkę i cytrynę więc byłam mega zaopatrzona ;D

evas, Martynika lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 13 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój maluszek ma sie dobrze dziś na wizycie warzył 1019gr.szyjka długa i zamknięa.A lekarz na ból mojego brzucha powiedział ze to przez nadwage .Znów w ciągu 3 tyg przytyłam 2kg.Jestem zaniepokojona.Od dziś scisła dieta

Limerikowo, nutka, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, nie wiem za bardzo co mam robic. Od tygodnia mam dziwne bole podbrzusza, zwlaszcza przy chodzeniu czy wstawaniu. Czasami sa na tyle mocne, ze zdarza mi sie plakac a dzisiaj dodatkowo jeszcze zaslablam na spacerze z psem bo mnie tak bolalo :/ Oczywiscie bylam juz 2 razy u mojej lekarki, sprawdzila mi szyjke, lozysko, malutka (nie taka malutka wazy juz 870 gr)i mowi, ze wszytsko jest super i najprawdopodobniej mam wrazliwa macice i przy gwaltownych skokach wzrostowych dziecka tak bede reagowac. Mam zazywac nospe, caly czas zazywam luteine i magnez wiec lekow juz wiecej nie dostane.

Dzisiaj po tym jak mi sie zrobilo slabo zastanawialam sie czy nie jechac do szpitala, ale jak sie doczolgalam do domu to juz mi przeszlo i teraz jest ok. Nie chce panikowac bez sensu skoro wczoraj bylam na kontroli. Kurde nie wiem co robic. Jechac, czy poczekac az sie powtorzy i dopiero jechac?

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja mała znowu ułożyła się strasznie nisko.. jak stoję to kopie mnie dosłownie po samym dole uczucie jakby po kroczu od wewnątrz.. ech.. jak tak będzie napierała kopniakami na szyjkę to się pogniewamy :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:01

Limerikowo, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, tak, to jest dokładnie ten, który kupiłam (jedo fyn memo 2014), wklejam fotę z netu, bo mój leży jeszcze złożony w komórce. Wyjedzie, jak pokoik już będzie gotowy, w przyszłym tygodniu może :). Gondolka taka łódkowata, bo ma funkcję bujania, ale nie wiem, czy to się kiedykolwiek przydaje?

Zwróciłam też uwagę na system wpięcia/wypięcia gondoli/spacerówki/fotelika, bo nie jest to taki tradycyjny "klik" (ktoś mi tutaj zwracał na to uwagę), ale w sklepie to sprawdziłam i stwierdziłam, że zupełnie mi to nie przeszkadza, bo nadal dosyć prosto i intuicyjnie się to robi :). Choć faktycznie, warto zwrócić na to uwagę.

Tusia84, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja też na 90 % kupię jedo fyn z gondolą memo i fotelik maxi cosi, powiedz ile zapłaciłaś? za wózek i za fotelik? i gdzie kupowałaś? ja też z wawy to tak podpytuję :)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota wrote:
    Czesc dziewczyny, nie wiem za bardzo co mam robic. Od tygodnia mam dziwne bole podbrzusza, zwlaszcza przy chodzeniu czy wstawaniu. Czasami sa na tyle mocne, ze zdarza mi sie plakac a dzisiaj dodatkowo jeszcze zaslablam na spacerze z psem bo mnie tak bolalo :/ Oczywiscie bylam juz 2 razy u mojej lekarki, sprawdzila mi szyjke, lozysko, malutka (nie taka malutka wazy juz 870 gr)i mowi, ze wszytsko jest super i najprawdopodobniej mam wrazliwa macice i przy gwaltownych skokach wzrostowych dziecka tak bede reagowac. Mam zazywac nospe, caly czas zazywam luteine i magnez wiec lekow juz wiecej nie dostane.

Dzisiaj po tym jak mi sie zrobilo slabo zastanawialam sie czy nie jechac do szpitala, ale jak sie doczolgalam do domu to juz mi przeszlo i teraz jest ok. Nie chce panikowac bez sensu skoro wczoraj bylam na kontroli. Kurde nie wiem co robic. Jechac, czy poczekac az sie powtorzy i dopiero jechac?

Kota, ciężka sprawa, nie wiem, co Ci poradzić, zwłaszcza, że kontrole wychodzą dobrze i były niedawno. Ja też miewam takie ciągnące bóle podbrzusza przy szybkim marszu i gwałtownym wstawaniu, a badania też wszystkie ok, z tym, że nie jest to aż taki ból, który doprowadzałby mnie do płaczu. Jeżeli teraz zupełnie Ci przeszło, to może poczekaj, ale przy kolejnym takim "ataku" chyba bym pojechała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mati1980 wrote:
    Mój maluszek ma sie dobrze dziś na wizycie warzył 1019gr.szyjka długa i zamknięa.A lekarz na ból mojego brzucha powiedział ze to przez nadwage .Znów w ciągu 3 tyg przytyłam 2kg.Jestem zaniepokojona.Od dziś scisła dieta
    Ból brzucha od nadwagi? hm, ciekawa teoria, jeszcze o takiej nie słyszałam :D Mój lekarz nic nie mówi na to,że tyje sobie wesoło co wizytę,jak mówi że w normie w normie.

Chociaż co ja mówie że tyje, w ciąży to się podobno nazywa przybieranie na wadze =D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:09

Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• eta Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kota - jak masz się niepokoić to jedź, niech jeszcze w szpitalu inny lekarz zobaczy co i jak, co dwie głowy to nie jedna, lepiej dmuchać na zimne niż potem żałować. bedziesz spokojniejsza jak jeszcze w szpitalu Cię zbadają.

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
‹‹ 571 572 573 574 575 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ