X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, ten szary z niebieskim, który wkleiłam? Ale to właśnie nie jest niebieski :). Obczaj to koniecznie na żywo, w próbnikach, albo jak będą mieli gondolę na miejscu, bo to jest totalnie inny kolor, niż widać na zdjęciach.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina pojedz na IP!!! Przy skracaniu szyjki moze tez byc plamienie.

Martynika, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina może zadzwoń do gina i ci doradzi co robić.
    Ja dziś zdecydowałam zrobić naleśniki z serem, truskawkami i śmietaną mniam już mi ślinka cieknie - pychota

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina- jedź lepiej na IP. Nie zaszkodzi a może pomóc!

Martynika no właśnie ten;( Mam nadzieję, że będzie w sklepie w mieście obok, bo u nas w Smyku inny kolor stoi... Ale to jeszcze czas. Mój mąż uważa, że nie ma co się spieszyć i na wszystko jeszcze jest czas;( Aż się z nim dziś o to pokłóciłam. On sobie nie zdaje sprawy z tego, co trzeba kupić. Ale spoko, najwyżej pójdę rodzić a on sobie będzie po sklepach latał. I jak mi kupi nie to co trzeba to dostanie baty z góry na dół i raz dwa wymieniać;)

I w tym sklepie też patrzyłam, ale jesli znajdę w podobnej cenie gdzieś na miejscu to kupię na miejscu, choćbym miała z 200zł więcej max dać. Bo potem nie będę się o ew. naprawy martwić. A fotelik Recaro z bazą isofix bierzemy.
    Dokładnie tutaj http://www.sklep-tosia.pl/recaro-young-profi-plus_p200#
    Nie wiem jeszcze jaki kolor, pewnie taki jaki zostanie, bo jak już pisałam, mąz się nie spieszy.

Idę piec biszkopt bo na jutro mam zamówienie na torcik:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 11:59

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tylko ze ja chodze panstwowo do ginekologa i nie mam numeru a w gabinecie go nie ma bo wyjechal na jakies szkolenia. To byla tylko jedna taka niteczka, teraz chodze co chwila i sprawdzam czy nie mawiecej, jesli by to bylo od szyjki to sie pojawi dalej co?

• Niesforna Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Bo to jest ten typ ludzi, który na serio mnie pyta, czy te szczury z piwnicy wzięłam ;).

Znalazłam mój wózek w sieci, ten dokładnie

jedo-memo-254.jpg

wzięliśmy do niego biały stelaż i cały czarny fotelik maxi-cosi.
    Martynika no to mamy identyczne wózki i kupione w tym samym sklepie :-)
    Tylko mój na srebrnym stelażu. Ale jak zobaczyłam ten szary kolor z tymi zielonymi wstawkami to się zakochałam :-)

Martynika lubi tę wiadomość

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    tylko ze ja chodze panstwowo do ginekologa i nie mam numeru a w gabinecie go nie ma bo wyjechal na jakies szkolenia. To byla tylko jedna taka niteczka, teraz chodze co chwila i sprawdzam czy nie mawiecej, jesli by to bylo od szyjki to sie pojawi dalej co?
    Karolina aż tak daleko masz do szpitala i aż tak to bagatelizujesz że nie możesz pojechać i się dowiedzieć co to jest?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:09

weronikabp lubi tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina ja nie wiem czemu tak sie bronisz przed ta IP. Nie musi sie juz nic pojawic, a poza tym nie ma na co czekac. Jak pojedziesz to przeciez nikt nie bedzie na Ciebie krzyczal, najwyzej powiedza, ze nadal obserwowac, a jak cos sie bedzie dzialo to Cie zatrzymaja w szpitalu i beda reagowac (Twoj lekarz Ci powiedzial, ze jak sie powiekszy rozwarcie to juz Ci nie pomoga). Nic nie tracisz, a mozesz duzo zyskac i sie uspokoic.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina jak dla mnie troszkę bagatelizujesz sprawę. Może nic ci nie jest, ale może coś się złego dzieje i trzeba to sprawdzić. Ja w grudniu też tylko jeden raz miałam brązowy śluz a jakoś 3 dni w szpitalu przeleżałam i leki dostałam na 2 miesiące!

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi wczoraj przyjemnosc bratowa sprawila, przyniosla sokowirowke i pije sobie soczki :( wczoraj burak z jablkiem, dzisiaj marchewka z jablkiem...mniam :)

Galanea lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przyszło łóżeczko! tadam! happy :)))

nutka, evas, Galanea, eta lubią tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiecie, jak ktoś mieszka w mieście to łatwo mu mówić, ja mam do szpitala 20 km. Mój mąż jest w pracy więc to nie jest taka prosta sprawa żebym tam jechała.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    przepraszam Cie kochana ale wszystkie od dwóch dni próbujemy Ci przekazać taką wiadomość: na co czekasz dziewczyno, jedź na IP , NATYCHMIAST - przecież mówimy to dla Twojego dobra, bo same przechodzimy przez szpitale i różne mamy historie.. więc proszę Cię jedź i sprawdź co się dzieje, trzymam kciuki! :)
    to mąż niech się zrywa z pracy lub sąsiad zawozi lub dzwoń po karetkę, to jest prosta sprawa, trzeba chcieć a chcieć to móc :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:29

Limerikowo lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    same wiecie przez co przeszłam więc nie należę do osób które olewają takie kłopoty. Tylko w tym momencie nie mam jak się tam dostać a skoro plamienia nie ma (bo chyba jedna niteczka to nie plamienie) i skurczy również nie to nie będę wzywać karetki bo niby na jakiej podstawie? Same wiecie że żadna karetka mi tu nie przyjedzie.
    Dlatego pytam Was czy np po luteinie może być takie coś? Wiem że miałyście różne problemy więc może akurat któraś wie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:35

Limerikowo, MonikaS lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    wiecie, jak ktoś mieszka w mieście to łatwo mu mówić, ja mam do szpitala 20 km. Mój mąż jest w pracy więc to nie jest taka prosta sprawa żebym tam jechała.

Ja mieszkam w Warszawie a do najbliższego szpitala mam właśnie ok 20 km bo mieszkam na ''końcu'', więc nie pisz proszę że to prosta/trudna sprawa. Są różne środki transportu, wczoraj pisałas o sąsiedzie, to może jego poproś? Pytasz nas od wczoraj co robic itd, każda próbuje ci wytłumaczyć że warto jechać, sprawdzić, bo my tu nic nie naczarujemy... a w Twojej sytuacji, ja bym chyba odrzutowiec zamówiła :P Jak sama miałam krwawienia w grudniu to od momentu ujrzenia tego do momentu wejścia do szpitala minęło 30 minut :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:37

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie sąsiada z samochodem dzisiaj nie ma w domu bo już się orientowałam a mąż jest około 70 km stąd na dodatek nie swoim autem więc naprawdę nie mam z kim podjechać. Wczoraj wieczorem bym jechała bo miałam jak ale na szczęście nic się nie działo. A dziś od momentu jak widziałam tą plamkę brązową to co chwila chodzę do toalety i sprawdzam czy dalej coś się nie dzieje

• Mucha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina po luteinie nic takiego sie nie dzieje, ona dziala wrecz przeciwnie...rozkurczowo, przeciw plamieniom, krwawieniom itp. Zadna z nas nie jest lekarzem, a nawet gdyby to na odleglosc ciezko cos powiedziec.
    Nie chce Cie straszyc, ale plamienie (to tez moze byc niteczka, ja przy krwiaku takie wlasnie tylko brazowe niteczki mialam, a skonczylo sie lezeniem przez miesiac na luteinie) moze swiadczyc o rzeczach od glupiego peknietego naczynka, przez krwiaka, skracajaca sie szyjke do odklejajacego sie lozyska szczegolnie po skurczach.
    Kochana to jest Twoj wybor i Twoja decyzja co zrobisz i zycze Ci zeby to faktycznie nic nie oznaczalo i wszystko bylo ok :)

karolina1990, Limerikowo lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do zwierząt my mamy dwie papugi-czasami mam ich serdecznie dość, ale poza tym są słodkie :P mam nadzieję tylko, że nie będą głośno śpiewać jak mały będzie płakał, bo oszaleję.
    jjpumg.jpg

marzymy o psie,ale teraz to chyba nie najlepszy moment, moze tak za rok czy dwa-jak myślicie?

wczoraj na szkole rodzenia dalszy ciąg o porodzie. położna jest świetna, ciekawie opowiada i wszyscy siedzą zasłuchani. ale by było szczęście na nią trafić, daje poczucie bezpieczeństwa. też boje się, że coś zostanie zbagatelizowane..
    to nasze wczorajsze łowy:
    2wme1xf.jpg
    2z9ekyd.jpg

Natalia, chyba mamy podobne:
    11io1u9.jpg

Jutro wizyta, kurcze ciekawe jak dzidziuś i jak moja szyjka...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 12:48

Mucha, weronikabp, evas, Agusia2312, Tusia84, Galanea, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biszkopt mi pachnie. I wiecie co postanowiłam? Jak ten się upiecze to robię jeszcze jeden, dla siebie:P

weronikabp, MonikaS lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 13 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Biszkopt mi pachnie. I wiecie co postanowiłam? Jak ten się upiecze to robię jeszcze jeden, dla siebie:P

Nutka i jeszcze jeden dla mnie poprosze ;)

nutka lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
‹‹ 573 574 575 576 577 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ