X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ładna macie brzuszki;) ja muszę pstyrknąć na dniach kolejną fotkę do kolekcji;)

Karolina jeśli jest jakakolwiek regularność to należy to skonsultować z lekarzem.

Limerikowo lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2014, 22:18

nutka, Mucha, NataliaK, weronikabp, Tusia84, Paulina1986, Nalka, Agusia2312, excella, Limerikowo, evas, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina Ja w poniedziałek jak tylko się zaczęło zadzwoniłam i umowilam się odrazu na wizytę i dobrze bo dali nam kroplowke, przepisali Aspargin 4×3 + nospe + Acard no i nadal Duphaston. W szpitalu mnie zbadali na fotelu, podlaczyli pod aparat ktory bada napiecia macicy no i długość szyjki zrobili. Szyjka ok 2,6 cm tak wiec zapyalam czy sie wydłuża czy co , a pani ktora mnie badala powiedziała że szyjka jest elastyczna i jak sie ja docisnie i do tego mały jeszcze z drogirj strony nacisnie to moze zamydlic obraz i wychodza cuda .

Galanea, Limerikowo lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś w końcu się wybieramy do kina;) Już zarezerwowane miejsca. Na Jack Strong- cieszę się, że jeszcze to grają bo chciałam zobaczyć;) I nie odmówię sobie popcornu karmelowego;P

A dziś mój mąż był na lumpkach i nakupił masę ciuszków!;) Rozczulił mnie tym;) Wybrał takie piękności że aż mi miło:) Już się piorą:)

A propo prania- czy już pierzecie w tych proszkach dla dzieci i prasujecie? Ja na razie przepieram w swoim żelu do prania a i tak przed samym porodem popiorę wszystko w dziecięcym, bo przez 3 miesiące to będzie leżeć. A i mi położna powiedziała, że nie ma potrzeby prasowania. ;) Ale niektóre rzeczy będę prasować dla samej swojej przyjemności- teraz dla przyjemności oglądam i składam, także jak będę miała siłę to i poprasuję niektóre;)

Galanea, Agusia2312, Limerikowo lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jestem:) Dziękuję za troskę i pamięć... ale najważniejsze wyszłam dziś do DOMKU!!!! Jestem taka szczęśliwa, że płakać mi się ze szczęścia chciało, że będę mogła leżeć w domku z moimi największymi skarbami dzieciaczkami <3

Tak więc na dzisiejszym usg moja szyjka z 17mm w piątek dziś miała 26mm :D :D oczywiście lekarz powiedział, że to i tak poniżej normy więc mam prowadzić bardziej leżący tryb życia.. trochę mnie to uspokoiło i pocieszyło ale oczywiście dzisiaj wyszłam i już dzisiaj nie było tak jak powinno... szpital zmusza do leżenie bo nie ma nic innego do roboty.. a tu wróciła to po syna pojechałam do szkoły po córcie.. musiałam jej buty kupić bo w zimowych lata a wiosna za oknem.. jednak wiem że najważniejsze jest leżenie teraz i jutro się nie ruszam z domu :)

weronikabp, nutka, monalisa, NataliaK, Mucha, Galanea, Paulina1986, Agusia2312, Limerikowo, Bea_tina, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea wrote:
    Ale macie ładne brzuszki. Natalia, uśmiałam się z tego bączka :D

A to mój brzuch z wczoraj :)

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/a01dd4921555.jpg

hehehehe :D ja sama z siebie się śmiałam :D
    najważniejsze to mieć do siebie dystans, ja tam mam go chyba aż za dużo, w pracy zawsze się dziwili że jestem taka w stosunku do siebie, a ja myślę że chyba tak łatwiej ;-))

A brzuszek śliczny :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 18:23

Galanea lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Śliczny brzuszek Monalisa;) Wrzucam twój link, bo z tego nic się nie wyświetla;)
    http://zapodaj.net/6d3b38ed4af8a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 18:23

monalisa, weronikabp, Paulina1986, Galanea, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia kochana Super ze jestes w doku ale oszczędzaj się kochana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 18:25

Tusia84 lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka dziękuje kochana :)

nutka lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/d1d05487e1a94.jpg.html a to nasza sunia

weronikabp, Paulina1986, Galanea lubią tę wiadomość

bontbhr.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia super :) tylko teraz prosze grzecznie lezec ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa- piękna sunia;) Widzę, że też macie w domu dużego psa;) Gadają wam tak jak nam, że macie oddać jak się dziecko urodzi?:P Mnie już wkurza i nawet nikomu już nie tłumaczę, że mowy nie ma;)

monalisa, Limerikowo, Modelka lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu cieszę się bardzo, że szyja urosła :)) oszczędzaj się kochana, koniecznie. :)

A ja się tak cieszyłam, że już mnie nie ciągną wiązadła itd aż tu przyszedł ból ale wiem że to moja wina za dużo dziś dźwigałam, a nie powinnam, mam nauczkę :(

• monalisa Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem dlaczego dogory nogami te fotki

bontbhr.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 marca 2014, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia uważaj na siebie :)

A mnie dziś w końcu przestała boleć z tyłu miednica, jak się cieszę, bo były chwile że nie mogłam wstać z łóżka i mąż się śmiał że wyglądam jak turlający się misiek :P:D

• monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Monalisa- piękna sunia;) Widzę, że też macie w domu dużego psa;) Gadają wam tak jak nam, że macie oddać jak się dziecko urodzi?:P Mnie już wkurza i nawet nikomu już nie tłumaczę, że mowy nie ma;)
    Nie no co ty nikt by nawet nie wpadl na ten pomysł wszyscy ja kochamy i jak domownika traktujemy. Moj brat ma tez duzego psa Pitbulla ale to najładniejszy pies jakiego widział nawet weterynarz charakter tzw. mulika bardzo kocha malego bratanka ktory ma 14 miesięcy na krok go nie odstępuje nawet spi w jego pokoju z nim poprosty jest zakochany pies w malym i z wzajemnością huhihi.

Wiem tylko ze jak wrócimy z dzidzia to nie wolno pod żadnym pozorem odganiac psa od dziecka, bo pies pomysli ze to wróg jego i będzie zazdrosny i moze potraktować dziecko jak wroga, intruza. Pani treserka polecila tez spacery z psem i pustym wózkiem aby się przyzwyczaiła bo nie wiadom jak przy wózku będzie sie zachowywac nasza Tori ma 14 miesięcy wiec jest sama jeszcze dzieckiem

bontbhr.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka,byłam na Jacku,bardzo dobry film,powinnaś być zadowolona :).
    Tusia,dobrze,że jesteś już w domu,uważaj na siebie.

Mamy wózek :).Wersja kolorystyczna,jaką sobie upatrzyliśmy była od razu dostępna,więc kupiliśmy nasze jedo fyn memo z fotelikiem maxi cosi :).Niestety,wszystko stoi złożone w folii i kartonach w komórce w naszym nowym bloku,ale jak tylko pomalujemy pokój w przyszłym tygodniu i wstawimy już meble,to wózek wyjedzie złożony i stanie w pełnej krasie.

To właściwie moja pierwsza rzecz,jaką kupiłam dla dziecka,poczułam powagę sytuacji i miałam przez chwilę takie "o rany,o rany,czy nie za szybko z tym wózkiem?". Nie wiem,czemu mam takie myśli,nie jestem przesądna,a jednak pojawił się u mnie strach,że za bardzo się pośpieszyłam,choć przecież większość z Was ma już swoje wózki,a ja mam jeden z pierwszych terminów.Muszę chyba poprzestawiać coś w swojej głowie.Chociaż z zakupu się oczywiście ogromnie cieszę :).

monalisa, weronikabp, NataliaK, Galanea, Paulina1986, Agusia2312, Limerikowo, nutka, eta lubią tę wiadomość

• monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika super jak złożysz wozek to daj fotki. Moj m odbierze jak urodze :) wlasnie z obawy zaby nic sie nie stało choc tez nie jesteśmy przesadni, dzis popoludniu wpadla bratowa z kolejnymi kartonami ciuszków :) Matko oni maja dom , a my mieszkanie i nie mam gdzie tego upchnac :)

Martynika lubi tę wiadomość

bontbhr.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ide do wanny sie wygrzac trochę bo mi sie caly czas spina brzuszek i to takie nieprzyjemne

bontbhr.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 19:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nawet nie mialam jak jechac, wiadomo jakby cos sie dzialo to bym poszla do sasiada czy cos. zobacze co to zrobi jak wezme luteine, wczoraj po niej sie zaczelo

‹‹ 568 569 570 571 572 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ