X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Topa, mam tak, gdy chodzę. Jak leżę, albo kręcę się tylko po domu, to nie mam takiego odczucia, ale podczas szybkiego marszu, załatwiania jakichś spraw na zewnątrz jest to wręcz niekiedy bolesne.

• Nalka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa dajcie spokój masakra z tym ustępowaniem. Dzisiaj przedarłam się do kasy z pierwszeństwem, bo mnóstwo ludzi "nieuprzywilejowanych" (panów i pan w wieku średnim acz nierozrodczym) podchodzę do kasjerki i pytam czy mnie obsłuży. Tu problemów nie było, kasjerka zrobiła miejsce na taśmie i zaczęła kasować moje produkty. Natomiast jakaś kobieta ustawiła się na końcu kolejki i krzyczy, że jej się wepchałam, bo ona o kuli chodzi. Jakoś do pozostałych pretensji nie miała, że jej nie ustępują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 20:51

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Topa, mam tak, gdy chodzę. Jak leżę, albo kręcę się tylko po domu, to nie mam takiego odczucia, ale podczas szybkiego marszu, załatwiania jakichś spraw na zewnątrz jest to wręcz niekiedy bolesne.
    No ja właśnie tak mam :-( jak dużo pochodzę a dziś tylko umyłam garki obiad zrobiłam i to samo :-( I jak mnie boli to siedzieć ciężko , stać też ulgę przynosi tylko leżenie :-( Od wczoraj coś nie tak się czuję :-(

zem3i09keg891u11.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapomnialam zapytać lekarza, czy na glukoze jutro mam być bez jedzenia wcześniej? :-)

• topa42 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak na czczo się ją robi.

weronikabp lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jaką. Jak 75 to na czczo. Jak 50 to nie wolno jeść co najmniej 3 godziny przed pobraniem krwi. Tak mi powiedziała pielęgniarka a ja o "suchym pysku" przyszłam. Jakoś przeżyłam i po godzinie byłam wolna.

weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika mi lekarz przed glukoza 75 kazal zjesc lekka kolacje do 18 i rano na czczo isc na badanie o7 pierwsze pobranie o 9 drugie.

1usapiqvs8bdmaac.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki dziewczyny i wszystko jasne! Zobaczymy co to jutro bedzie :-) Powiem szczerze, ze nie wiem czy 50 czy 75 nie pytałam, zapytałam tylko czy mam przynieść swoją to mnie Pani Kasia ( położna w enelmedzie) wyśmiala :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 marca 2014, 21:48

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    Ok, dzięki dziewczyny i wszystko jasne! Zobaczymy co to jutro bedzie :-) Powiem szczerze, ze nie wiem czy 50 czy 75 nie pytałam, zapytałam tylko czy mam przynieść swoją to mnie Pani Kasia ( położna w enelmedzie) wyśmiala :-)
    W wiekszosci robi sie 75. Ja tez zapytalam o swoja glukoze to tez mnie wysmiali :D powodzenia jutro zatem i pamietaj,wypij max na 2 lyki :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 marca 2014, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    NataliaK wrote:
    W wiekszosci robi sie 75. Ja tez zapytalam o swoja glukoze to tez mnie wysmiali :D powodzenia jutro zatem i pamietaj,wypij max na 2 lyki :D
    Postaram się :-))

NataliaK lubi tę wiadomość

• Bea_tina Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wez sobie tez cytryne, moze pozwola Ci wcisnac, a smakuje duzo lepiej:-)

Margotka87, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

1usapiqvs8bdmaac.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Max dwa łyki.. próbowałam tak z 75.. nie wyszło. Wszystko zwróciłam. Potem miałam zrobić 50 i piłam mniejszymi łyczkami, smak mi nie przeszkadzał a i w żołądku lepiej się ułożyło. Tym razem miałam cytrynę i pal licho, że zabronili mi jej używać. Lizałam ją, jak oszalała kiedy miałam napady na wymioty, dzięki temu nie zwróciłam niczego.

Limerikowo lubi tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze nie zdawalam sobie sprawy ile kobiet ma cukrzyce w ciazy dopiero jak tu leze w szpitalu to tyle ich tu jest szok! Ja tez jeszcze nie mialam glukozy bo tu wyladowalam..

ggfxf7q.png
  • sunset Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Dlatego tyle tych wózków, żeby każdej dogodzić :).

Sunset, dzięki za opinię :). Posiadasz fyn z gondolą Classic, czy Memo?
    Classic chyba, memo jeszcze wtedy nie bylo. Dokladnie sie nazywal jedo fyn 4s

c55fflw1uez1iz08.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem jak to możliwe, że ja czuję ruchy dziecka poniżej spojenia łonowego. Nie wiem czy to po prostu takie odczucie w środku? Jeszcze tak nisko to chyba nigdy nie czułam :(

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja będę brać ten Jedo Fyn Memo- oglądałam już kilka razy i czytałam opinię i jestem zdecydowana;)

Chorowitki wszystkie- zdrowiejcie!

Galanea mi się czasem wydaje, że czuję tam w srodku, na samym dole. Wczoraj na usg dzidzia była głową w dół więc nei wiem, czy to możliwe ale może rączkami tam gdzieś sięga?

Martynika, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 11 marca 2014, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Galanea mi się czasem wydaje, że czuję tam w srodku, na samym dole. Wczoraj na usg dzidzia była głową w dół więc nei wiem, czy to możliwe ale może rączkami tam gdzieś sięga?

No właśnie też się zastanawiam, bo tydzień temu na usg była głową w dół. A czuję jakby mnie tam kopała. Albo się przekręciła, albo to rączki. Ale strasznie nisko i nieprzyjemne to jest. Od razu mam wizję, jak mi uciska na szyjkę :/

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Niesforna Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 01:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja niestety nie mam dobrych wieści :-(
    Byłam na usg, rozwarcie niby mniejsze (było 9 mm a jest 6 mm), ale szyjka się skrocila do 30 mm.
    Do piątku nadal leżenie plackiem i kolejna wizyta i najprawdopodobniej skierowanie do szpitala :-(

km5shdgeq6lxrwmj.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 12 marca 2014, 06:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niesforna, trzymaj się, będzie dobrze, wyleżysz trochę plackiem i urodzisz w terminie ślicznie dziecko :)

Swoją drogą się zastanawiam, bo moja szyjka miała na ostatnim usg 32mm, a ani jeden lekarz, ani drugi nie powiedzieli, że ona jakaś krótka czy coś, tylko powiedzieli, że "jest okej".

Niesforna, nutka lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • Mati1980 Ekspertka

Wysłany: 12 marca 2014, 07:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja tez właśnie wybieram sie na glukozę . Mam nadzieje ze dam radę. Strasznie jestem nie wysłana bo synek cała noc mamusie kopał.

evas lubi tę wiadomość

relganli3wx3d6wm.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ