MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynutka wrote:Weronika no ja się zaczęłam troszkę martwić(tym bardziej, że weekend nadszedł a jakbyście tak przeanalizowały moje wiadomości to na weekend zawsze zaczynam się martwić;P) a mój detektor jest beznadziejny i jeszcze nie udało mi się nim znaleźć serduszka, nawet jak po wyjściu położnej od razu w tym samym miejscu próbowałam. Dupowaty jest i tyle. Ale użyłam go, bo zawsze młody zaczyna się ruszać bardziej jak go włączam. I zaczął trochę. Teraz też 3 razy dał znak i śpi:P
) skoro Twoj nie wyłapuje to może lepiej nie używać żeby sie nie stresować kochana:) lepiej zjeść jakiegoś owocka i powinna się dzidzia poruszyć
evas lubi tę wiadomość
-
evas wrote:No własnie przeraziło mnie, że w biodrach tak się rozeszłam
tylko jak to potem zgubić?
Evas, ja też mam już 5 cm więcej w biodrach (brzucha to nawet nie mierzę, bo się przerażę), ale mówię sobie, że wszystko zgubię po ciąży. Raz w życiu (kilkanaście lat temu) utyłam na chwilę mocno (i jeszcze mi sporo brakuje do tamtego stanu), ale pamiętam też, że bardzo szybko zrzuciłam. Może byłam młodsza, ale też zawzięta bardzo! Damy radę, musimy...evas, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnynutka wrote:Ja go używam właśnie po to, żeby obudzić małego ;P I nie stresuję się tym, że nie wyłapuje bo już wiem, że g**** kupiłam;P
Evas kochanie ja nie widze u Ciebie tych centymetrów, poza tym będziemy razem zrzucać spacerując po naszym miasteczku)
evas lubi tę wiadomość
-
Czytałam sobie właśnie gazetkę dla kobiet w ciąży i był artykuł o tym jak ważna jest grupa wsparcia. I jako przykład było forum dla kobiet w ciąży
Tak sobie uzmysłowiłam, że faktycznie można się zżyć i taka wymiana doświadczeń, wspieranie i porady kobiet, które przeżywają dokładnie to samo co my, jest bardzo cenne
Mucha, Modelka, alexast, vikus001, weronikabp, eta lubią tę wiadomość
-
Galanea dokladnie tak jak mowisz....powiem wam ze wczesniej bylam na innym forum ale tam dziewczyny kompletnie jakies inne, inne problemy (chodz moglo by sie wydawac ze temat ciaza to wszystko co z nia i wokół niej a tam totalne pierdy) dopiero u was zrobilo mi sie milo i w gronie "swoich", milo was czytac, kazda daje wazne cenne wskazowki, probujemy rozwiazywac nasze watpliwosci, martwimy sie na wzajem to cos bardzo waznego... gdy sie nie ma za bardzo osob ktore tak samo sa tym tematem zainteresowane to forum to bardzo dobra rzecz...mebelkami, wozkami, ciuszkami mozemy sie pochwalic super sprawa....dziekuje wam ze jestescie!
Galanea, alexast, weronikabp, evas, Limerikowo, eta, Tusia84, ivv lubią tę wiadomość
-
nutka wrote:Evas niestety on już jest po;P Na stole leży gładko, ale po prostu krzywe kwadraty są i tego się nie ominie;P Następny będzie lepszy:P
No i myślę, że pani mi dała za gruby kordonek, i te też trochę ma wpływ na wygląd. Ale jestem zadowolona;) Jaki jest taki jest, następny będzie ładniejszy:) -
nick nieaktualny
-
weronikabp wrote:hehe
Evas kochanie ja nie widze u Ciebie tych centymetrów, poza tym będziemy razem zrzucać spacerując po naszym miasteczku)
bo chodniki to proszą się o wymianę, a nasz deptak to totalna porażka.
A co do moich centymetrów, to też nie myślałam że tak dużo ich jestdlatego się przeraziłam. Do końca ciąży nie będę już się mierzyć, bo tylko doła łapię
-
Nutka piękny obrus - długo go robiłaś ? Jej ja bym chciała taki zrobić
Chyba skuszę się i wezmę gdzieś nauki
.
Palec na szczęście mniej boli i opuchlizny już prawie nie ma- będę żyła
Głowa dziś mnie boli i nie mam jakoś ochoty na nicnutka lubi tę wiadomość
-
karolina1990 wrote:ja nie bardzo moge wziac bo mam mase innych tabletek
Ja w pierwszej ciąży tez bralam mase leków, ale jak cos sie dzialo z brzuchem to bralam no-spe. I pomagalo. Bylas w koncu na tej IP ? Czy dalej czekasz ? Jak nie bylas to powinnas dostac kopa w tyłek i jechac sprawdzic czy na pewno wszystko jest ok.
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny tylko że przy skurczach i spinaniu się macicy spina się ona cała i to jest bardzo ważne bo łatwo pomylić.. czasem dzidzi odwróci się pleckami i wypnie i wtedy na dole brzuch jest cały twardy i napięty ale właśnie na naszym etapie macica sięga już ponad pępek i to dobre kilka centymetrów.. i kiedy czujecie napięcie to własnie w tej okolicy trzeba sprawdzić czy brzuch też jest napięty..
sama w szpitalu mimo, ze to moje 3 dziecko zgłupiałam w jednym momencie bo brzuch robił się dołem twardy napięty i czułam dyskomfort.. a że lekarze chodzili i pytali czy spina mi się brzuch, a ja ciągle, że nie i raz wieczorem przyszedł akurat lekarz i mówię, że już zgłupiałam i że teraz czuję dołem ale że dla mnie to bardziej dziecko niż napinanie i on podszedł i własnie dotykał i naciskał tu wyżej i mówi miękki więc to nie jest spinanie macicy..
bo jeżeli macica się stawia to cała a nie tylko jej dolna część..karolina1990, eta, weronikabp lubią tę wiadomość
-
zobaczcie sobie nawet taka informacja
Skurcze Braxtona-Hicksa - mocno, coraz mocniej. Te mogą się zacząć po 20. tygodniu ciąży
Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic...
Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 15:04
karolina1990, Galanea, eta, weronikabp, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość