X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Weronika no ja się zaczęłam troszkę martwić(tym bardziej, że weekend nadszedł a jakbyście tak przeanalizowały moje wiadomości to na weekend zawsze zaczynam się martwić;P) a mój detektor jest beznadziejny i jeszcze nie udało mi się nim znaleźć serduszka, nawet jak po wyjściu położnej od razu w tym samym miejscu próbowałam. Dupowaty jest i tyle. Ale użyłam go, bo zawsze młody zaczyna się ruszać bardziej jak go włączam. I zaczął trochę. Teraz też 3 razy dał znak i śpi:P
    no u mnie tfu tfu jakoś od razu łapię serduszko, jest prawie zawsze tuż pod pępkiem :)) skoro Twoj nie wyłapuje to może lepiej nie używać żeby sie nie stresować kochana:) lepiej zjeść jakiegoś owocka i powinna się dzidzia poruszyć :)

evas lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    No własnie przeraziło mnie, że w biodrach tak się rozeszłam :( tylko jak to potem zgubić?

Evas, ja też mam już 5 cm więcej w biodrach (brzucha to nawet nie mierzę, bo się przerażę), ale mówię sobie, że wszystko zgubię po ciąży. Raz w życiu (kilkanaście lat temu) utyłam na chwilę mocno (i jeszcze mi sporo brakuje do tamtego stanu), ale pamiętam też, że bardzo szybko zrzuciłam. Może byłam młodsza, ale też zawzięta bardzo! Damy radę, musimy...

evas, Limerikowo lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go używam właśnie po to, żeby obudzić małego ;P I nie stresuję się tym, że nie wyłapuje bo już wiem, że g**** kupiłam;P

weronikabp lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja go używam właśnie po to, żeby obudzić małego ;P I nie stresuję się tym, że nie wyłapuje bo już wiem, że g**** kupiłam;P
    hehe :)

Evas kochanie ja nie widze u Ciebie tych centymetrów, poza tym będziemy razem zrzucać spacerując po naszym miasteczku :))

evas lubi tę wiadomość

• Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka mam dziś podobnie, od 7 rana jestem na nogach i tak słabo czuje maleństwo w porównaniu z wczoraj . I chyba tez sie inaczej okręciło !! Nie lubie tego ! Czuje ale bardo słabo . Może przez to że cały czas chodze i może śpi sobie :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam sobie właśnie gazetkę dla kobiet w ciąży i był artykuł o tym jak ważna jest grupa wsparcia. I jako przykład było forum dla kobiet w ciąży :) Tak sobie uzmysłowiłam, że faktycznie można się zżyć i taka wymiana doświadczeń, wspieranie i porady kobiet, które przeżywają dokładnie to samo co my, jest bardzo cenne :)

Mucha, Modelka, alexast, vikus001, weronikabp, eta lubią tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea dokladnie tak jak mowisz....powiem wam ze wczesniej bylam na innym forum ale tam dziewczyny kompletnie jakies inne, inne problemy (chodz moglo by sie wydawac ze temat ciaza to wszystko co z nia i wokół niej a tam totalne pierdy) dopiero u was zrobilo mi sie milo i w gronie "swoich", milo was czytac, kazda daje wazne cenne wskazowki, probujemy rozwiazywac nasze watpliwosci, martwimy sie na wzajem to cos bardzo waznego... gdy sie nie ma za bardzo osob ktore tak samo sa tym tematem zainteresowane to forum to bardzo dobra rzecz...mebelkami, wozkami, ciuszkami mozemy sie pochwalic super sprawa....dziekuje wam ze jestescie!

Galanea, alexast, weronikabp, evas, Limerikowo, eta, Tusia84, ivv lubią tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurcze jak wstane albo chodze to mnie tak brzuch ciagnie jakby mial zaraz peknac

• evas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Evas niestety on już jest po;P Na stole leży gładko, ale po prostu krzywe kwadraty są i tego się nie ominie;P Następny będzie lepszy:P
    No i myślę, że pani mi dała za gruby kordonek, i te też trochę ma wpływ na wygląd. Ale jestem zadowolona;) Jaki jest taki jest, następny będzie ładniejszy:)
    Ja najbardziej lubię kordonek Maxi. Najlepiej mi wychodzą wtedy serwetki. Tez teraz robię serwetę na moja ławę. Może do Wielkanocy skończę. No i w międzyczasie jeszcze kocyk małemu szydełkuję.

9bsp388.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Galanea i Vikus - czuję dokładnie to samo :)

Galanea, vikus001 lubią tę wiadomość

• Galanea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    kurcze jak wstane albo chodze to mnie tak brzuch ciagnie jakby mial zaraz peknac

Miałam wczoraj to samo wieczorem. Brałaś no-spę?

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    weronikabp wrote:
    hehe :)

Evas kochanie ja nie widze u Ciebie tych centymetrów, poza tym będziemy razem zrzucać spacerując po naszym miasteczku :))
    Na spacery po naszym mieście to muszę terenówkę zakupić :P bo chodniki to proszą się o wymianę, a nasz deptak to totalna porażka.

A co do moich centymetrów, to też nie myślałam że tak dużo ich jest :( dlatego się przeraziłam. Do końca ciąży nie będę już się mierzyć, bo tylko doła łapię :(

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie bardzo moge wziac bo mam mase innych tabletek

• topa42 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka piękny obrus - długo go robiłaś ? Jej ja bym chciała taki zrobić :-) Chyba skuszę się i wezmę gdzieś nauki :-).
    Palec na szczęście mniej boli i opuchlizny już prawie nie ma- będę żyła :-)
    Głowa dziś mnie boli i nie mam jakoś ochoty na nic :-(

nutka lubi tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • excella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    ja nie bardzo moge wziac bo mam mase innych tabletek

Ja w pierwszej ciąży tez bralam mase leków, ale jak cos sie dzialo z brzuchem to bralam no-spe. I pomagalo. Bylas w koncu na tej IP ? Czy dalej czekasz ? Jak nie bylas to powinnas dostac kopa w tyłek i jechac sprawdzic czy na pewno wszystko jest ok.

weronikabp lubi tę wiadomość

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie nie bylam. pisalam rano ze nic mi nie dolega, wczoraj tez bylo ok. a teraz jak sie polozylam to brzuch tez nie jest napiety

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny tylko że przy skurczach i spinaniu się macicy spina się ona cała i to jest bardzo ważne bo łatwo pomylić.. czasem dzidzi odwróci się pleckami i wypnie i wtedy na dole brzuch jest cały twardy i napięty ale właśnie na naszym etapie macica sięga już ponad pępek i to dobre kilka centymetrów.. i kiedy czujecie napięcie to własnie w tej okolicy trzeba sprawdzić czy brzuch też jest napięty..

sama w szpitalu mimo, ze to moje 3 dziecko zgłupiałam w jednym momencie bo brzuch robił się dołem twardy napięty i czułam dyskomfort.. a że lekarze chodzili i pytali czy spina mi się brzuch, a ja ciągle, że nie i raz wieczorem przyszedł akurat lekarz i mówię, że już zgłupiałam i że teraz czuję dołem ale że dla mnie to bardziej dziecko niż napinanie i on podszedł i własnie dotykał i naciskał tu wyżej i mówi miękki więc to nie jest spinanie macicy..

bo jeżeli macica się stawia to cała a nie tylko jej dolna część..

karolina1990, eta, weronikabp lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zobaczcie sobie nawet taka informacja
    Skurcze Braxtona-Hicksa - mocno, coraz mocniej. Te mogą się zacząć po 20. tygodniu ciąży
    Skurcz zaczyna się od dna macicy (które znajduje się u góry twojego brzucha), powoli przesuwając się ku dołowi. Trwa około 30 sekund. Im bardziej zaawansowana ciąża, tym skurcze przepowiadające są silniejsze. W 8–9. miesiącu mogą występować nawet co 20–30 minut i trwać do dwóch minut. Nic więc dziwnego, że łatwo wziąć je za sygnał rozpoczynającego się porodu. Jest jednak kilka istotnych różnic...
    Skurczom przepowiadającym nie towarzyszą żadne dodatkowe objawy (takie jak np. biegunka, plamienie, odejście czopu śluzowego lub wód płodowych) ani uczucie rozpierania, ból pleców czy brzucha. I najważniejsza ich cecha, która uniemożliwi pomyłkę: nie stają się coraz mocniejsze ani częstsze. Wręcz przeciwnie, maksymalnie w ciągu godziny łagodnieją i całkowicie ustępują.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 15:04

karolina1990, Galanea, eta, weronikabp, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia bardzo fajna uwaga, bardzo istotne jest to co powiedzialas. Ja ostatnio u ginekologa sie dziwilam ze tak wysoko sprawdza i mowi ze jest miekka, a mi sie wydawalo ze napieta wlasnie na dole :)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja wlasnie mowilam ze skurcz zaczyna sie od gory brzucha i dlatego teraz nie wybieram sie na zadna IP. bo czuje to rozciaganie w samym dole wiec widocznie mala tak sie ulozyla.

‹‹ 583 584 585 586 587 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ