X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, kochana, jak areszt to areszt. Żadnego odwożenia czy przywożenia dzieci, żadnego robienia tortów. Dobrze, że leżysz. Słuchaj się swojego ginekologa. A dom... kochana, dom nie ucieknie :) A trochę brudu jeszcze nikomu nie zaszkodziło, odkurzać może mąż :)

NataliaK, evas, Tusia84, Limerikowo, eta lubią tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    Natalia, ale z tego przepisu, to rogalików wyjdzie jak dla pułku wojska :) Zapisuję, bo uwielbiam drożdżowe. Cały weekend mam gości, ale dziś wystarczy wczorajsze brownie, a jutro zrobię tarte tatin.

A ja skończyłam odkurzać mieszkanie i właśnie, dokładnie w tym momencie mój kot postanowił wrócić z ogrodu... wytarzany w trocinach!!! I przebiegł się radośnie przez całe mieszkanie...

Sama się teraz z tego śmieję ;)

Phi! ja sama wciągnęłam już 5 :D przyjaciółka niedługo na kawę wbija,mąż dopadnie wieczorem, trochę zaniosę do cioci... i po rogalach!:D
    Normalnie powinno wyjść 50 ale że tak jak pisałam niektóre wielkością 7daysy przypominają no to wyszło 40 :D

Modelka, weronikabp lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Ja wam powiem, że trochę spanikowałam przez noc i ranek...:( Od wczoraj wieczora nie za bardzo czułam małego, bardzo rzadko i bardzo lekko, do tego miałam wzdęcie. I tak całą noc się martwiłam, nasłuchiwałam, wczuwałam się i nic... Rano to samo. Włączyłam detektor(co z tego,że serduszka on nie wykrywa bo jest lipny), ale mały troszkę się poruszył ale niewiele znów. Skończyłam więc tort, bo na zamówienie i mówię- w razie co jak się nie rozkręci to żeby czekał na klienta gotowy. No i poszłam do wanny, wlałam lekko cieplutką wodę i położyłam się, dopiero jak zaczęłam troszkę polewać wodą brzuch do trochę się poruszał,ale wyraźnie i mocno to poczułam. Ale tak jakoś chyba jest ułożony i dlatego czuję tak słabo i rzadko... Mam nadzieję, że zmieni ułożenie w ciągu najbliższych godzin, bo jeszcze do końca spokojna nie jestem.

Nutka miałam tak samo ostatnio, nawet pisałam o tym na III trymestrze. Przez trzy dni czułam malucha bardzo słabo, bardzo delikatnie. Coś tam było, ale w ogóle bez porównania z tymi kopami, co wcześniej. Niepokoiłam się, ale wydawało mi się (i słusznie), że bąbel po prostu przekręcił się plecami do zewnątrz, a kończynami do środka, bo czułam cały czas twarde wybrzuszenie na brzuchu, które delikatnie się poruszało, a kopniaków nie, bo kopał do środka.

Wczoraj w nocy się przekręcił i wszystko wróciło do normy :). Oczywiście, gdybym nie czuła ruchów wcale, to pojechałabym na IP, ale ja je czułam, tylko jakby przez grubą pierzynę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Masakra dziewczyny ja się zaraz przekręcę.. tak bym chciała porobić tyle rzeczy w domu.. wczoraj tak się złożyło, że musiałam trochę się ruszyć ale w nocy jakoś dziwnie bolał mnie krzyż, biodra i nogi że się przestraszyłam i dzisiaj leżę cały czas.. wstaję tylko po coś do picia czy do jedzenia.. ale dla mnie to istny koszmar... :/ Dzwoniłam do mojego gina się umówić na wtorek bo do wtorku mam zwolnienie i w szpitalu powiedzieli, że 18 na kontrolę.. ten jak usłyszał, że mnie już puścili to wykład mi zrobił 10 minutowy przez tel. :) jak tato do dziecka... że 26mm to i tak zdecydowanie za krótka, że mam areszt domowy itd itd...

Wiem co to znaczy i bardzo Ci współczuję, ja sama jestem mega żywiołowa jak przez tydzień leżałam w domu i to jeszcze na same święta to nie było dnia żebym nie płakała z tego powodu. Podziwiam kobiety które leża większość ciąży bo muszą.. ja jakbym musiała to bym leżała, zalewała się łzami nad swoim losem, a na koniec po porodzie bym chyba wylądowała w psychiatryku..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pozdrawiamy was wiosennie mama i Pola :)oraz dzisiejszy zakup :)

ef4fa846660a73eam.jpg

01a651ed893e3088m.jpg

alexast, Tusia84, evas, Galanea, NataliaK, Limerikowo, vikus001, Niesforna, Agusia2312, eta, Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi też z trudem to przychodzi.. wiem, że trzeba.. jednak ja ciągle byłam aktywna praca, dom, dzieci.. i jak juz na zwolnienie poszłam to mi czegoś brakowało.. ale wynalazłam sobie obowiązki domowe.. i sie przyzwyczaiłam.. a teraz.. no cóż trzeba to trzeba... no chyba że na wizycie we wtorek lekarz powie, że moja szyjka ma 3,5cm hehe i że mogę trochę się ruszać ;)

ggfxf7q.png
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie zmierzyłam swój obwód brzucha - mam równo 100 cm w biodrach też tyle samo :(

weronikabp lubi tę wiadomość

9bsp388.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    51a7a10282e24b71m.jpg

a co tam, pochwalę się co kupiłam :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:46

Martynika, alexast, Galanea, Limerikowo, weronikabp, evas, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika ja właśnie też gdybym nie poczuła w kąpieli to zadzwoniłabym do lekarza i zapytała co robić. Dlatego z samego rana za ten tort się wziełam, żeby był gotowy. Ale na szczęście trochę się obudził i pokopuje ale właśnie wydaje mi się, że w głąb. Jakoś mam takie uczucie jakby umieścił się z prawej strony pleckami do brzucha i kopał w głąb i czasami dotyka lewej strony i dołu.

Pan odebrał tort, podobał się, więc teraz tylko żeby smakował;) A później się biorę za ciasto dla mamy:)
    a8a0c4cbd3d56361med.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:42

Tusia84, alexast, MonikaS, Galanea, NataliaK, Limerikowo, weronikabp, vikus001, Agusia2312, eta lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka pewnie dlatego, że ciągle coś robisz.. to mniej czujesz.. moja mała jest bardzo aktywna, aż pytałam lekarza czy to normalne.. ;) ale kiedy w szpitalu jeden dzień mniej aktywna się zrobiła to też byłam niespokojna szczególnie, że wtedy otrzymałam pierwszy zastrzyk na rozwój płuc dziecka.. i zaraz sobie zaczęłam to z tym wiązać..

jednak kiedy leżę więcej i odpoczywam to czuje ją bardzo dużo.. mimo łożyska na przedniej ścianie.. ale jak byłam na chodzie i latałam to po prostu nie zwracałam na to az takiej uwagi..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:42

ggfxf7q.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, nie widać nic, nie wiem, czy tylko u mnie, czy jakoś się źle wkleiło.

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o matko Nutka mój syn by był zachwycony chociaż teraz już to może inny obrazek by wolał bo przechodzi różne zauroczenia :) a jak to robisz???? że powstaje to "zdjęcie"?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 12:45

ggfxf7q.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia - trzymam kciuki za twoją szyjkę :) ale póki co to leż i odpoczywaj :)

Weronika - ładne ciuszki

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    już naprawiłam :)

• MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój Piotruś też cichutko dwa dni siedział i wczoraj wieczorem nawet zaczęłam go szturchać bo mnie to niepokoiło. Dzisiaj od rana szalał :) teraz dopiero się uspokoił :)

już nie mogę doczekać się obiadku u teściowej :) będzie kaczuszka z sosem pomarańczowym z jabłkiem pieczonym z żurawiną, pieczonymi ziemniaczkami i super surówką :) ta kaczka czeka na mnie od czoraj :) mniammm

nutka lubi tę wiadomość

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    o matko Nutka mój syn by był zachwycony chociaż teraz już to może inny obrazek by wolał bo przechodzi różne zauroczenia :) a jak to robisz???? że powstaje to "zdjęcie"?

Właśnie, jak to się robi?

• nutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:

Wielkim cudotwórcą nie jestem.:P Allegro i opłatek na tort;) Polecam, proste do zrobienia;)

I skończyłam obrus dla mamy, jutro dostanie. Nie najrówniejszy ale to pierwszy mój.:) ddf5780054259ffdmed.jpg

MonikaS, Tusia84, Galanea, Limerikowo, vikus001, evas, eta, Paulina1986 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina i Weronika super ciuszki :)

Weronika mam ten sam komplecik z h&m :) ślicznie wyglądasz :)

weronikabp lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no dzięki, bo moja córcia w maju ma urodziny i dzisiaj mnie już prosiła czy upiekę jej tort z laką :) bo dla synka kiedyś zrobiłam w kształcie samochodu i ona teraz tez chce.. więc może coś takiego zrobię ;)

nutka lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z lalką też są fajne i łatwo zrobić.:) A ten opłatek szybciutko, bo tylko się kładzie na krem i ozdabia w koło. Bo z lalką to trochę zabawy:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
‹‹ 581 582 583 584 585 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ