X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modelka wrote:
    A ja właśnie padłam na chwilę, bo umyłam 4 okna (czyli zostało mi jeszcze tylko jakieś 12), latam po mieszkaniu i sprzątam. Chyba to słońce mnie tak nastraja ;)

Witam Was dziewczyny, dawno mnie tu nie było, nawet nie próbuję nadrobić ;)
    Mam nadzieję, że nic się złego u nikogo nie dzieje :)

Modelka, właśnie odkryłam zaletę małych mieszkań :)

Widziałam, że piszecie o cc - dołączam do planowych cc, bo okazało się, że mam częstoskurcz komorowy, póki co czekam na Holtera żeby to potwierdzić. A już zaczęłam się nastawiać na sn, bo dwie lekarki mi powiedziały, że skoro przy Weronice doszłam do 8 cm to może łatwo pójść...

evas - w ciąży chciałaś mieć w biodrach więcej niż w "talii"? :)

Modelka lubi tę wiadomość

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a to "apartament" mojej malutkiej :)

398ca23e20550ba7m.jpg

weronikabp, ivv, alexast, Galanea, nutka, Tusia84, Limerikowo, NataliaK, evas, Agusia2312, Nalka, Paulina1986 lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej wrocilam...lekarka kazala przez dwa dni grzac powieke ugotowanym jajkiem przez sciereczke, a jak nie pomoze to niestety masc z antybiotykiem dostalam, ale podobno mozna ja w ciazy stosowac.

Tak opowiadacie o tych wypiekach, ze sie zaczelam zastanawiac co by upiec :)

Moze bede jak zandarm, ale karolina w jaki sposob kupilas ta sukienunie?

Tusia dasz rade ja przez 1,5 miesiaca lezalam plackiem i mi mama, albo tesciiwa przychodzila nawet jedzonko przygotowywala. W weekendy maz sprzatal i dawal doskonale rade. Nie jest to latwe, ale dla malenstwa warto :) trzymam kciuki!

eta lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miałam ją wypatrzone wcześniej a wczoraj jak czekałam na wizyte u lekarza to wysłałam po nią moją mamę :)

Mucha, monalisa lubią tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hahaha Mucha teraz nas tu rozlicza z leżenia :) trzeba uważać co się pisze i wkleja ;) :D hahaha

a dzisiaj piątek mam obiad z wczoraj ale to spaghetti z mięsem, więc nie jem i zaczęłam się zastanawiać czy sobie rybki nie zamówię do jedzenia heheh jak tak będę leżała i wymyślała z jedzeniem to jak się podniosę to będę ważyła ze 100kg ;)

NataliaK, weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina to mnie uspokoilas :) a wczoraj u ginekologa bylas?

Tusia pilnuje, bo chcialabym zeby bylo wszystko dobrze :) ale moge sie zajac soba tylko powiedzcie slowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 13:12

weronikabp, Tusia84, NataliaK, nutka, Modelka, eta lubią tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    edit posta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2014, 19:40

Limerikowo lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka mi to nie przeszkadza... bardziej mnie to rozczuliło i rozbawiło :) możesz pilnować jak dla mnie :D

Galanea, Mucha, NataliaK lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • karolina1990 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie, u endokrynologa. Ale nie ukrywam że nie leżę plackiem cały dzień. Staram się więcej odpoczywać, unikam stania, nie chodzę na spacery czy zakupy ale coś tam jednak robię. Jednak mi mój lekarz nie dał "nakazu leżenia" tylko zasugerował więcej odpoczynku a sądzę że to zasadnicza różnica.

Galanea lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszka zdrowiej szybciutko :)
    Tusiu - jednoczę się z Tobą w robieniu nic, troszke pochodziłam i znowu sie spina, więc cóz zostaje totalne lenistwo a to też nie mojej naturze, więc wiem jak to boli..

Nutka - moja mala też tak ma, nawet 2, 3 dni potrafi być bardzooo cicha a potem znowu kopniaki, Pani doktor kazała się tym nie przejmować, skoro sprawdzam serduszko i słyszę około 140 na min to jest wszystko dobrze.

Natalia dawaj fotę tych rogalików zanim wszystkie wtrąbicie :))
    Ja musze jutro coś słodkiego zrobić, do znajomych, może jakiś bezowy dobry tort? robiłam tylko z lemon curd, był pyszny, chyba zrobie ten sam.

Mucha, Tusia84, evas lubią tę wiadomość

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spoko Karolina juz sie nie wtracam, przepraszam. Sluchaj lekarza ;)

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika no ja się zaczęłam troszkę martwić(tym bardziej, że weekend nadszedł a jakbyście tak przeanalizowały moje wiadomości to na weekend zawsze zaczynam się martwić;P) a mój detektor jest beznadziejny i jeszcze nie udało mi się nim znaleźć serduszka, nawet jak po wyjściu położnej od razu w tym samym miejscu próbowałam. Dupowaty jest i tyle. Ale użyłam go, bo zawsze młody zaczyna się ruszać bardziej jak go włączam. I zaczął trochę. Teraz też 3 razy dał znak i śpi:P

Tusia84, weronikabp lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Spoko Karolina juz sie nie wtracam, przepraszam. Sluchaj lekarza ;)

nie o to chodzi, możesz się 'wtrącać'.

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mam takie pytanie do was apropo twardnienia/spinania brzucha- to "wychodzi" z góry brzucha czy od dołu zaczyna ciągnąć?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od dołu, twardnienia dotyczą macicy, w trakcie twardnienia mam brzuch twardy jak kamień poniżej pępka. Od góry to wzdęcia raczej :).

• karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a mi się obiło o uszy że skurcze zaczynają się od góry brzucha

• evas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nutka wrote:
    Wielkim cudotwórcą nie jestem.:P Allegro i opłatek na tort;) Polecam, proste do zrobienia;)

I skończyłam obrus dla mamy, jutro dostanie. Nie najrówniejszy ale to pierwszy mój.:) ddf5780054259ffdmed.jpg
    Nutka bo musisz go usztywnić i naciągnąć. Najlepiej w wodzie z cukrem, a potem szpileczkami do dywanu przypiąć, wtedy się wyprostuje i tak pozostawić do wyschnięcia.

9bsp388.png
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina, jak macica się spina to czuć wyraźną różnicę między górą a dołem. Macica jeszcze na tym etapie ciąży sięga trochę powyżej pępka. Czuć wtedy, że góra jest miękka, a dół twardy,

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evas niestety on już jest po;P Na stole leży gładko, ale po prostu krzywe kwadraty są i tego się nie ominie;P Następny będzie lepszy:P
    No i myślę, że pani mi dała za gruby kordonek, i te też trochę ma wpływ na wygląd. Ale jestem zadowolona;) Jaki jest taki jest, następny będzie ładniejszy:)

evas lubi tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • evas Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ivv wrote:
    Witam Was dziewczyny, dawno mnie tu nie było, nawet nie próbuję nadrobić ;)
    Mam nadzieję, że nic się złego u nikogo nie dzieje :)

Modelka, właśnie odkryłam zaletę małych mieszkań :)

Widziałam, że piszecie o cc - dołączam do planowych cc, bo okazało się, że mam częstoskurcz komorowy, póki co czekam na Holtera żeby to potwierdzić. A już zaczęłam się nastawiać na sn, bo dwie lekarki mi powiedziały, że skoro przy Weronice doszłam do 8 cm to może łatwo pójść...

evas - w ciąży chciałaś mieć w biodrach więcej niż w "talii"? :)
    No własnie przeraziło mnie, że w biodrach tak się rozeszłam :( tylko jak to potem zgubić?

9bsp388.png
‹‹ 582 583 584 585 586 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Męska płodność – kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problemy z zajściem w ciążę dotyczą coraz większej liczby par na całym świecie, także w Polsce. Styl życia, stres, zanieczyszczenie środowiska, opóźnianie decyzji o rodzicielstwie – wszystko to wpływa na pogarszające się parametry płodności, również u mężczyzn. W niemal połowie przypadków trudności z płodnością wynikają z czynników męskich. Mimo to temat męskiej płodności wciąż jest marginalizowany, a badanie nasienia – niepotrzebnie kojarzone z czymś wstydliwym. Tymczasem seminogram, czyli analiza nasienia, to podstawowe i bardzo ważne narzędzie diagnostyczne. Sprawdź, kiedy warto je wykonać i co może powiedzieć o Twojej płodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ