MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Jak minął dzionek- taka ładna pogoda a tu tyle postów - nie idzie spamiętać
Mi również to forum bardzo wiele pomaga- naprawde nie mam z kim porozmawiac o tym wszysztkim- M niby zainteresowany wszystkim, ale stwierdzil , ze ja poszukam, poczytam ( w tym również Was) i napewno wybiorę najlepiej:)
Kto wie lepiej jak się czuje kobitka w ciąży jak nie druga kobitka ciężarówka, podkreślam,że ciężarna, bo inne to zazdrośnice:)
Tak wczoraj ładnie pisałyscie o cieście z owocami w galaretce,że sama dziś zrobiłam.
Mój pomysł na lodowo- truskawkowe ciasto na zimno:
1 małą ttortownica
1 op. ciepłych lodów
1 śmietana 30% + galaretka truskawkowa rozrobiona w 1 szkl. wody
owoce mrożone zalane galaretką na górze.
pomiędzy Lodami uzupełniłam śmietaną ubitą z galaretką. Zastygło troszku. Na to owocki i zalałam galaretką.
Szybko, tanio, sprawnie. wygląda pycha. M będzie wniebowzięty. i ja 1 kawałeczka nie omieszkam spróbować.
Topa super te Twoje ciasta- naprawdę
Ubranka i brzuszki macie CUD-MALINA :*Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
topa42 wrote:Nutka piękny obrus - długo go robiłaś ? Jej ja bym chciała taki zrobić
Chyba skuszę się i wezmę gdzieś nauki
.
Palec na szczęście mniej boli i opuchlizny już prawie nie ma- będę żyła
Głowa dziś mnie boli i nie mam jakoś ochoty na nic -
evas wrote:No własnie przeraziło mnie, że w biodrach tak się rozeszłam
tylko jak to potem zgubić?
a tak poważnie to się nie przejmuj, mi po Weronice wróciło co do centymetra, trochę ruchu i zdrowego odżywiania
-
nick nieaktualnyłóżeczko prawie gotowe, jeszcze szuflada no i materac, ozdoby itd
Tatuś się napracował, jeszcze szufladę montuje, a zaraz na szkołe rodzenia śmigamy.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 18:30
AISAK, Nalka, Paulina1986, Agusia2312, Tusia84, Modelka, Limerikowo, Galanea, eta lubią tę wiadomość
-
My łóżeczko zamawiamy pod koniec kwietnia. Dzisiaj zaatakowaliśmy hurtownię i nakupowaliśmy rzeczy "pierdołkowate".
- Gruszkę do noska,
- stanik dla mnie ( potrafią być naprawdę śliczne, kobiece a jednocześnie do karmienia),
- szczoteczkę i grzebyk,
- majty jednorazowe dla mnie,
- cążki, pilniczek i nożyczki,
- matę do przewijania,
- zapas wacików i chusteczek nawilżonych,
- pieluchy tetrowe,
- patyczki higieniczne,
- kroplomierz,
- pojemnik trzymający ciepło,
- szczoteczka masująca dziąsła.AISAK, Paulina1986, Agusia2312, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Hej! Po wizycie wszystko w porządku, mały waży +- 700-800 g. ułożony był główką w dół, to już wiem, co mnie tam gmera rączkami pewnie
poprzednio palec w buzi, teraz trzymał się za głowę) myśliciel mały
No i tak-łożysko w końcu poszło w górę i już jest wysoko.
Szyjka minimalnie się skróciła, mój gin nigdy nie mówi mi w cm, ale ufam mu jak mówi, że jest ok. bez rozwarcia, trzyma.
A i właśnie jak pytałam o te twardnienie,(które nie wiem czy do końca jest twardnieniem) uczucie napiętego brzucha-
powiedział, że może też tak się dziać ze względu na bardzo szybki przyrost w tym okresie, mięśnie pracują, stąd może być uczucie napiętego brzucha ( na stojąco) Jeśli chcemy kontrolować macicę, to tylko na leżąco z podkurczonymi nogami.
Pytałam też o to, że czasami w jednym miejscu brzuch jest twardy, a zaraz obok, na tej samej wysokości np. miękki. To nie ma niepokoić, to są skurcze Braxtona-Hicksa.
aha jak powiedziałam o twardnieniu, powiedział,że oceni po badaniu przede wszystkim szyjki. no i wszystko jak pisałam było ok, więc mam się nie niepokoić.
Aha-mam rozważyć zakup pasa ciążowego, podobno ładnie podtrzymuje brzuch, rozciągające się mięśnie, lepiej się chodzi i nie ma wrażenia, że brzuch tak ciągnie (własnie przez te mięśnie).
U nas dziś na obiad pieczone pstrągi i sałatka-sałata, rukola, zielony ogórek, zielona papryka, pomarańcza, sos. objadłam się i leżę.
Wybaczcie, ale trochę się rozpisałam.Nalka, Agusia2312, Tusia84, Mucha, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Pas ciążowy widziałam dzisiaj po 53 zł. Kupię. Będę w nim chodzić. A jak zakończę "kurację" to dam mężowi. Jemu też się przyda, podejrzewam, że na dłużej.
Oto wózek, który podbił moje serce, co o nim sądzicie?
http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-memo-2014-3w1-fotelik-gratisy-ols-i3991213375.html
Pytałam jedną Panią, która się poruszała wózkiem jedo i była zadowolona.monaaa, nutka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Podobają mi się właśnie kolory, gondola, łatwo się prowadzi a jego waga mi odpowiada. Oczywiście mąż coś ględził o hamulcu (że by chciał taki podwójny.. nie wiem jak wam to wyjaśnić) ale to ja nim będę częściej jeździć. Piszę "ględził", bo on jak zacznie stękać to gorzej niż ja w ciąży czasami. Też macie takich drobiazgowych Panów w domu? Mój jak kupuje buty, to ze 4 godziny i sprawdza każdy szew czy aby przypadkiem nie był krzywy. Ja zobaczy nierówna nitkę to koniec! Do szewskiej pasji doprowadza go to, że frędzelki w dywanie się wywrócone, wszystko musi być równiutko wygładzone.
-
A może mi kochane doradzicie:) Mam takie pytanie co do ciuszków do maleństwa. Nie mam jeszcze nic kupionego i sie zastanawiam co najlepiej kupic body, pajacyki, śpiochy? No i jak body to krótki rękaw czy długi, nie wiem kompletnie jakie kupić
Nalka mój mąż też taki że wszystko musi dokładnie obejrzec itpWszystkie mankamenty znajdzie jak cos jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:11
[/url]
[/url]
-
nick nieaktualny
Taaak wszyscy już Franka kochają, że nawet nowa ciocia dziś w odwiedzinach przyniosła mu takie o cudeńko
Agusia ja kupuje wszystkiego po troche,wiadomo ze takiego noworodka nie ubierze sie tylko w bodziaki na krotki rekawek,przynajamniej w te pierwsze tygodnietakze ja,mam wszystkiego po troche
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:14
Agusia2312, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość
-
Agusia ja nie pomogę, bo się nie znam a nazwy tych ubranek to dla mnie czarna magia. Mnie teściowa wyprzedziła z ubrankami potrzebnymi na "już" ja sobie dokupuję co mi się podoba. I w ogóle biere wszystko.
Ale śpiworek warto kupić, bo na początku maluszek woli w nim spać niż w pościeli.
-
Agusia na początek wejdź na stronę szpitala w którym rodzic będziesz i zobacz co trzeba do szpitala zabrać dla dziecka. Myślę ze to tak na dobry poczatek- i tak zajmie ci troszku czasu wybranie wzoru, koloru itp tych paru rzeczy.
Nalka pochwal się stanikiem bo ciekawość mnie zzera -
Agusia ja polecam zdecydowanie bardziej body niż kaftaniki( bo te lubią się podciągać) ja będę kupowała body na długi rękaw bo zaraz po urodzeniu nie ubierzesz maleństwa na krótki rękaw.. ale na krótki też trzeba zakupić w razie upałów;) ... no na samym początku to takiemu maleństwo najwygodniej jest w body i spioszkach czy tez pajacykach.. takie typowe ciuchy czyli miniaturki ubrań jak spodnie sukienki w zależności od płci tez można kupić na wyjścia itd. jak kto lubi.. ja na noc zawsze ubierałam w pajacyki moje dzieci.. bo półśpiochy kończą się w pasie i nim pępuszek się nie zagoi to lepiej tam nie uciskać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:24
monaaa, Niesforna, eta lubią tę wiadomość