X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Galanea Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mówiąc o górze brzucha miałam na myśli miejsce powyżej dna macicy. A przy skurczach owszem, cała macica twardnieje i można właśnie łatwo wyczuć wtedy dno macicy. Miejsce nad nią jest miękkie.

weronikabp lubi tę wiadomość

uadlpo551f9.png
    txp35oa.png
  • karolina1990 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w poprzedniej ciazy skurczy Braxtona -Hicksa nie mialam prawie wcale, dopiero jakos pod sam koniec ale to moze z dwa trzy razy.

• AISAK Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak minął dzionek- taka ładna pogoda a tu tyle postów - nie idzie spamiętać :)

Mi również to forum bardzo wiele pomaga- naprawde nie mam z kim porozmawiac o tym wszysztkim- M niby zainteresowany wszystkim, ale stwierdzil , ze ja poszukam, poczytam ( w tym również Was) i napewno wybiorę najlepiej:)

Kto wie lepiej jak się czuje kobitka w ciąży jak nie druga kobitka ciężarówka, podkreślam,że ciężarna, bo inne to zazdrośnice:)

Tak wczoraj ładnie pisałyscie o cieście z owocami w galaretce,że sama dziś zrobiłam.
    Mój pomysł na lodowo- truskawkowe ciasto na zimno:
    1 małą ttortownica
    1 op. ciepłych lodów
    1 śmietana 30% + galaretka truskawkowa rozrobiona w 1 szkl. wody
    owoce mrożone zalane galaretką na górze.
    pomiędzy Lodami uzupełniłam śmietaną ubitą z galaretką. Zastygło troszku. Na to owocki i zalałam galaretką.
    Szybko, tanio, sprawnie. wygląda pycha. M będzie wniebowzięty. i ja 1 kawałeczka nie omieszkam spróbować.

Topa super te Twoje ciasta- naprawdę:)

Ubranka i brzuszki macie CUD-MALINA :*

Galanea, weronikabp, Limerikowo lubią tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 16:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś nie miałam pomysłu na obiadek więc zrobiłam zupę kalafiorowo-warzywną z koperkiem do tego na drugie placki ziemniaczane ze śmietaną i kiszonym ogórkiem :-) Pojadłam teraz leżę i nadrabiam forum :-)

zem3i09keg891u11.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    topa42 wrote:
    Nutka piękny obrus - długo go robiłaś ? Jej ja bym chciała taki zrobić :-) Chyba skuszę się i wezmę gdzieś nauki :-).
    Palec na szczęście mniej boli i opuchlizny już prawie nie ma- będę żyła :-)
    Głowa dziś mnie boli i nie mam jakoś ochoty na nic :-(
    Dwa tygodnie teoretycznie, z czego z 5 dni przerwy bo nie miałam kordonka i musiałam się wybrać do sklepu:)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • ivv Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    evas wrote:
    No własnie przeraziło mnie, że w biodrach tak się rozeszłam :( tylko jak to potem zgubić?
    Przecież bedziesz rodzić, musiało się rozejść :) a tak poważnie to się nie przejmuj, mi po Weronice wróciło co do centymetra, trochę ruchu i zdrowego odżywiania :)

tb73ej2889smms8d.png
    tb73qtkfof50vibw.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    łóżeczko prawie gotowe, jeszcze szuflada no i materac, ozdoby itd :)
    Tatuś się napracował, jeszcze szufladę montuje, a zaraz na szkołe rodzenia śmigamy.

ce6e289f19b6a93cm.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 18:30

AISAK, Nalka, Paulina1986, Agusia2312, Tusia84, Modelka, Limerikowo, Galanea, eta lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My łóżeczko zamawiamy pod koniec kwietnia. Dzisiaj zaatakowaliśmy hurtownię i nakupowaliśmy rzeczy "pierdołkowate".
    - Gruszkę do noska,
    - stanik dla mnie ( potrafią być naprawdę śliczne, kobiece a jednocześnie do karmienia),
    - szczoteczkę i grzebyk,
    - majty jednorazowe dla mnie,
    - cążki, pilniczek i nożyczki,
    - matę do przewijania,
    - zapas wacików i chusteczek nawilżonych,
    - pieluchy tetrowe,
    - patyczki higieniczne,
    - kroplomierz,
    - pojemnik trzymający ciepło,
    - szczoteczka masująca dziąsła. :D

AISAK, Paulina1986, Agusia2312, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • monaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Po wizycie wszystko w porządku, mały waży +- 700-800 g. ułożony był główką w dół, to już wiem, co mnie tam gmera rączkami pewnie :)
    poprzednio palec w buzi, teraz trzymał się za głowę :)) myśliciel mały :)
    No i tak-łożysko w końcu poszło w górę i już jest wysoko.
    Szyjka minimalnie się skróciła, mój gin nigdy nie mówi mi w cm, ale ufam mu jak mówi, że jest ok. bez rozwarcia, trzyma.
    A i właśnie jak pytałam o te twardnienie,(które nie wiem czy do końca jest twardnieniem) uczucie napiętego brzucha-
    powiedział, że może też tak się dziać ze względu na bardzo szybki przyrost w tym okresie, mięśnie pracują, stąd może być uczucie napiętego brzucha ( na stojąco) Jeśli chcemy kontrolować macicę, to tylko na leżąco z podkurczonymi nogami.
    Pytałam też o to, że czasami w jednym miejscu brzuch jest twardy, a zaraz obok, na tej samej wysokości np. miękki. To nie ma niepokoić, to są skurcze Braxtona-Hicksa.
    aha jak powiedziałam o twardnieniu, powiedział,że oceni po badaniu przede wszystkim szyjki. no i wszystko jak pisałam było ok, więc mam się nie niepokoić.
    Aha-mam rozważyć zakup pasa ciążowego, podobno ładnie podtrzymuje brzuch, rozciągające się mięśnie, lepiej się chodzi i nie ma wrażenia, że brzuch tak ciągnie (własnie przez te mięśnie).

U nas dziś na obiad pieczone pstrągi i sałatka-sałata, rukola, zielony ogórek, zielona papryka, pomarańcza, sos. objadłam się i leżę.

Wybaczcie, ale trochę się rozpisałam.

Nalka, Agusia2312, Tusia84, Mucha, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

81clk9i.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pas ciążowy widziałam dzisiaj po 53 zł. Kupię. Będę w nim chodzić. A jak zakończę "kurację" to dam mężowi. Jemu też się przyda, podejrzewam, że na dłużej.:D

Oto wózek, który podbił moje serce, co o nim sądzicie?

http://allegro.pl/jedo-fyn-4ds-memo-2014-3w1-fotelik-gratisy-ols-i3991213375.html

Pytałam jedną Panią, która się poruszała wózkiem jedo i była zadowolona.

monaaa, nutka lubią tę wiadomość

20120810580117.png

26ympwo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam Jedo :) ale dopiero go przetestuje za jakiś czas ( mam nadzieję , że szybko ):)

Nalka lubi tę wiadomość

• monaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka fajny, też go oglądałam. kolory fajne. jeśli będzie w tym sklepie, w którym już byliśmy i będziemy tam wybierać, to biorę go pod uwagę.

Nalka lubi tę wiadomość

81clk9i.png
  • Nalka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Podobają mi się właśnie kolory, gondola, łatwo się prowadzi a jego waga mi odpowiada. Oczywiście mąż coś ględził o hamulcu (że by chciał taki podwójny.. nie wiem jak wam to wyjaśnić) ale to ja nim będę częściej jeździć. Piszę "ględził", bo on jak zacznie stękać to gorzej niż ja w ciąży czasami. Też macie takich drobiazgowych Panów w domu? Mój jak kupuje buty, to ze 4 godziny i sprawdza każdy szew czy aby przypadkiem nie był krzywy. Ja zobaczy nierówna nitkę to koniec! Do szewskiej pasji doprowadza go to, że frędzelki w dywanie się wywrócone, wszystko musi być równiutko wygładzone. :D

20120810580117.png

26ympwo.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może mi kochane doradzicie:) Mam takie pytanie co do ciuszków do maleństwa. Nie mam jeszcze nic kupionego i sie zastanawiam co najlepiej kupic body, pajacyki, śpiochy? No i jak body to krótki rękaw czy długi, nie wiem kompletnie jakie kupić :)

Nalka mój mąż też taki że wszystko musi dokładnie obejrzec itp ;) Wszystkie mankamenty znajdzie jak cos jest :) :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:11

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ec2f39921d14fa6fm.jpg

Taaak wszyscy już Franka kochają, że nawet nowa ciocia dziś w odwiedzinach przyniosła mu takie o cudeńko :D

Agusia ja kupuje wszystkiego po troche,wiadomo ze takiego noworodka nie ubierze sie tylko w bodziaki na krotki rekawek,przynajamniej w te pierwsze tygodnie :) takze ja,mam wszystkiego po troche :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:14

Agusia2312, Galanea, weronikabp lubią tę wiadomość

• Nalka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja nie pomogę, bo się nie znam a nazwy tych ubranek to dla mnie czarna magia. Mnie teściowa wyprzedziła z ubrankami potrzebnymi na "już" ja sobie dokupuję co mi się podoba. I w ogóle biere wszystko.:D Ale śpiworek warto kupić, bo na początku maluszek woli w nim spać niż w pościeli.:)

20120810580117.png

26ympwo.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia na początek wejdź na stronę szpitala w którym rodzic będziesz i zobacz co trzeba do szpitala zabrać dla dziecka. Myślę ze to tak na dobry poczatek- i tak zajmie ci troszku czasu wybranie wzoru, koloru itp tych paru rzeczy.

Nalka pochwal się stanikiem bo ciekawość mnie zzera

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nalka kilka stron wcześniej pisałyśmy o tym wózku bo Martynika go właśnie kupiła

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agusia ja polecam zdecydowanie bardziej body niż kaftaniki( bo te lubią się podciągać) ja będę kupowała body na długi rękaw bo zaraz po urodzeniu nie ubierzesz maleństwa na krótki rękaw.. ale na krótki też trzeba zakupić w razie upałów;) ... no na samym początku to takiemu maleństwo najwygodniej jest w body i spioszkach czy tez pajacykach.. takie typowe ciuchy czyli miniaturki ubrań jak spodnie sukienki w zależności od płci tez można kupić na wyjścia itd. jak kto lubi.. ja na noc zawsze ubierałam w pajacyki moje dzieci.. bo półśpiochy kończą się w pasie i nim pępuszek się nie zagoi to lepiej tam nie uciskać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 20:24

monaaa, Niesforna, eta lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje Tusia za odpowiedz, W tym szpitalu co bede rodzić chyba wszytsko oni daja dla maluszka ja tylko ciuszki na wyjście;) Z racji że to moje 1 dziecko jestem w tym temacie zakupów kompletnie zdołowana :)

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
‹‹ 584 585 586 587 588 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ