MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Witajcie, ja dziś od 7 nie mogę spać, jak na mnie to bardzo wcześnie
w sumie trochę stresik przed wizytą jest, pobolewa już żołądek
mały rano bardzo kopał, też czuję go jakby częściej i mocniej
martwi mnie to, że chyba nie umiem rozpoznać czy brzuch jest twardy podczas chodzenia, tzn, do końca nie wiem, czy to nieprawidłowe. często mam tak, szczególnie jak więcej pochodzę, że skóra jest naciągnięta i mam wrażenie jakby miał pęknąć..
Alexast też o takim czymś myślałamja mam na razie taką mięciutką małpkę-grzechotkę-ale to wiadomo na później.
o dokładnie taką: http://www.kappahl.pl/article/grzechotka_malpka
przepiękne mają w ogóle rzeczy: http://www.kappahl.pl/category/estore/articles/dzieci/kategorie/baby_44104/newbie_4474/Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:59
-
AISAK wrote:
Eta , jak sobie radzisz z cukrzyca? Widziałam ze ważysz wszystko. Ja tego nie robię, przewaga warzyw w posiłku i problem z głowy. Z tym ze ja mam insulink, chociaż cukier miałam mniejszy od ciebie. Dietetyczna kazała jeść ile organizm się domaga w miarę o określonych porach, ewentualnie z wiekiem ciąży zwiększać insulinke gdy na ten sam posiłek 3 krotnie zostanie przekroczone magiczne 120. A ty jakie wskazówki dostałaś? Wiem ze co lekarz to inna opinia.
wyniki odebrałam we wtorek i od wtorku na diecie. dziś mam wizytę u mojej gin, wcześniej przez telefon tylko rozmawiałyśmy, więc dzisiaj omówimy dokładnie temat. a po weekendzie w środę do diabetologa się zapisałam i zobaczymy co to będzie.
na razie wszystko dokładnie zapisuje, ile i co jem żeby nabrać trochę doświadczenia jakie ilości czego są okej. jak na razie odpukać cukier wychodzi poniżej 120, mam całkiem ładne wyniki w mojej ocenie, zobaczymy co powiedzą lekarzei co ważne głodna nie jestem, więc jest dobrze
jak będę po wizycie u gin, potem u diabetologa to napiszę co mi powiedziały.
-
alexast wrote:Weronika - to mój wózek http://www.sportline.riko.pl/produkty/nano/
Jak dostanę już wskazanie do CC to co mam z tym dalej zrobić? Iść do szpitala i co umówić się na termin czy jak to się robi?
Alexast ooo podobna gondola do Jedo, a spacerówka za to bardziej opływowa.. super i jest też w szarościach.. a tam na stronie nie można go kupić i ceny zobaczyć.. gdzie kupowałaś? -
Tusia84 wrote:Alexast ooo podobna gondola do Jedo, a spacerówka za to bardziej opływowa.. super i jest też w szarościach.. a tam na stronie nie można go kupić i ceny zobaczyć.. gdzie kupowałaś?
Ja kupowałam w takim sklepie u nas w mieście. Ale jak potem grzebałam po necie to zauważyłam, że można go kupić taniej. Pocieszam się tylko tym, że go widziałam, wypróbowałam i mogę być pewna, że dostanę to co zamawiam. A Pan, który nas obsługiwał kiedyś sam robił wózki i powiedział, że jak cokolwiek się z nim będzie działo to mam przyjść i on mi to bezpłatnie naprawiTusia84 lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:Ja kupowałam w takim sklepie u nas w mieście. Ale jak potem grzebałam po necie to zauważyłam, że można go kupić taniej. Pocieszam się tylko tym, że go widziałam, wypróbowałam i mogę być pewna, że dostanę to co zamawiam. A Pan, który nas obsługiwał kiedyś sam robił wózki i powiedział, że jak cokolwiek się z nim będzie działo to mam przyjść i on mi to bezpłatnie naprawi
podoba mi się ale też musze poszukać sklepu bo najlepiej się przejechać i obmacać -
Tusia - dokładnie, mnie zachwyciło to, że się super prowadził, nawet po kostce się fajnie jechało, ma ramę alu i nie jest taki ciężki, wpięcie i wypięcie gondoli jest ciche, bez kliknięć, łatwo się składa i powinien zmieścić się do mojego bagażnika. Poza tym ma fajny design (według mnie - wiadomo to kwestia gustu). Podobał mi się też Tako Jumper Light, bo był mały i zgrabny, ale babcia stwierdziła, że jej się nie podoba i wolałaby kupić riko. A że mi się oba podobały... to nie miałam nic przeciwko
Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny zapraszam do mnie
możecie pomacać do woli
No szkoda, że wam się nie udało, bo wózek naprawdę super, jak chciałam wjechać na chodnik, to całą siłą się na niego oparłam i była zdziwiona, że wystarczy też 1/3 siły. Jestem naprawdę zachwyconaale dość już chwalenia, bo przechwalę
-
alexast wrote:Dzięki za odpowiedź. Strasznie się tego wszystkiego boje. Z kręgosłupem z tygodnia na tydzień coraz gorzej. Strasznie się boje, że powiedzą, że mam rodzić naturalnie. Boje się, że mi dysk wyskoczy i będzie problem. Ginka mówiła, że jej pacjentce się tak stało. Okazało się, że to moja sąsiadka z klatki obok tak miała.
Zdarzają soe takie przypadki. Ja od samego poczatku wiedzialam ze bede miec cc. Jak pojechalam do szpitala to lekarz stwierdzil ze moglabym spokojnie rodzic naturalnie. Ja tez wiem ze bym mogla, ale tu nie chodzilo.o mnie tylko o dziecko. Pani doktor powiedziala ze NAJWYZEJ bym przekazala wirusa dziecku, i moglby miec jakies gardłowe problemy. Kilkanaście minut sie zastanawiala i w koncu powiedziala, ze skoro ja i moj lekarz tak sie upieramy to niech bedzie to cc. -
nick nieaktualnyTusia84 wrote:Weronika TY wklejałaś ostatnio link do stronki gdzie kupowałaś pościel i tam na jednej był tez wózki.. możesz mi podać link.. bo tam było dużo wózków podwójnych.. a moja siostra będzie potrzebowała takiego.. a nie mogę się doszukać strony
https://www.mamasandpapas-polska.pl/produkty/kategoria/57/once_upon_a_time
http://4kids.com.pl/
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
excella wrote:Zdarzają soe takie przypadki. Ja od samego poczatku wiedzialam ze bede miec cc. Jak pojechalam do szpitala to lekarz stwierdzil ze moglabym spokojnie rodzic naturalnie. Ja tez wiem ze bym mogla, ale tu nie chodzilo.o mnie tylko o dziecko. Pani doktor powiedziala ze NAJWYZEJ bym przekazala wirusa dziecku, i moglby miec jakies gardłowe problemy. Kilkanaście minut sie zastanawiala i w koncu powiedziala, ze skoro ja i moj lekarz tak sie upieramy to niech bedzie to cc.
Mam nadzieję, że mi się też uda. Nie to, że tak bardzo chce tego CC, ale myśl, że mogłoby się Olkowi coś stać podczas porodu mnie przeraża. Ubolewam tylko nad tym, że najprawdopodobniej będzie pełna narkoza i po wyjęciu go nie zobaczę, nie dam mu cycaale ważne, żeby on był cały i zdrowy
-
NataliaK wrote:Alexast to byl pierwszy wozek ktory mi sie spodobal tak bardzo ze go szukalam wszedzie zeby pomacac i sie nie udalo niestety :)ale jest mega
dokładnie, ja to samo, na stronie producenta jest podany adres sklepu gdzie niby można go w warszawie zobaczyć, ale jak tam poszłam, to koleś był zdziwiony i nie miał tego wózka. więc w warszawie nie znalazłam miejsca gdzie można by bylo obejrzeć ten wózek na żywo.
jak ktoś wie to niech da znaćNataliaK lubi tę wiadomość
-
alexast wrote:Mam nadzieję, że mi się też uda. Nie to, że tak bardzo chce tego CC, ale myśl, że mogłoby się Olkowi coś stać podczas porodu mnie przeraża. Ubolewam tylko nad tym, że najprawdopodobniej będzie pełna narkoza i po wyjęciu go nie zobaczę, nie dam mu cyca
ale ważne, żeby on był cały i zdrowy
Limerikowo lubi tę wiadomość