MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny to taka dziwna historia
Mój mąż jak mnie usłyszał na polu to myślał że rodzę tak się darłam - biegł do mnie o mało klapek nie zgubił - teraz z tego się śmiejemy a mi wcale nie było do śmiechu. Już Wam opisze o co chodzi - miałam takie ładne białe mokasyny na strychu i stwierdziłam że jest tak ciepło że je już mogę ubierać i je przymierzyłam a tam..... szerszeń, przygniotłam go moim palcem i obudziłam sama nie wiem ???? Ale jak niosłam buty to nic tam nie latało w życiu bym nie przypuszczała że będę mieć szerszenia w bucie
Tak mnie użądlił że hej !!!! Darłam się i płakałam, moja córka nie wiedziała co mi jest i płakała razem ze mną a mąż mówi że jakby mnie ze skóry obdzierali - tak latał że aż się spocił he he he. Na szczęście opuchlizna schodzi bo obkładałam ją octem, palec duży w nodze boli i rwie, na razie kuleję na nogę bo nie mogę stanąć
I teraz pierwsza moja myśl czy takie ukąszenie nie zaszkodzi dziecku ? Ehhh
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWeronika juz w domu,dostala leki rozkurczowe,jak nie przejdzie bedzie musiala wrocic do szpitala. Teraz pewnie bidula odpoczywa wiec tak informacyjnie dla Was
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 20:24
Galanea, weronikabp, Mucha, Bea_tina, Tusia84, evas, Limerikowo, Paulina1986, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNatalia dzięki kochana, że przekazałaś wiadomości, tak idę do wanny i do łóżka, dostałam jakies zastrzyki rozkurczowe, usg i badania pokazało że wszystko ok, wiec mam brac nospę, magne b6 i luteinę i jeśli nie przejdzie to wrócić znowu. Dzięki kochane za wszystkie kciuki, poczytam Was jak tylko znajde trochę siły..
Galanea, Mucha, NataliaK, Bea_tina, Tusia84, Niesforna, evas, Modelka, Limerikowo, Paulina1986, vikus001, excella, eta, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Ja po pierwszych zajęciach w szkole rodzenia. Było o porodzie, o tym jak łagodzić skurcze, jakie pozycje, ćwiczyliśmy trochę. I porodowke oglądaliśmy.
Maz zadowolony , ja w sumie też. Tylko nad oddechami popracować muszę.
A tak na marginesku to siareczka mi się pojawiła i koszula nocna w plameczki:) ah wszystko cieszypomijając cukrzyce- utrudnia życie, ale to nie katastrofa:)
Znowu temat ciast-mmmm pychotka:) jedzcie- na zdrowie:)
Eta , jak sobie radzisz z cukrzyca? Widziałam ze ważysz wszystko. Ja tego nie robię, przewaga warzyw w posiłku i problem z głowy. Z tym ze ja mam insulink, chociaż cukier miałam mniejszy od ciebie. Dietetyczna kazała jeść ile organizm się domaga w miarę o określonych porach, ewentualnie z wiekiem ciąży zwiększać insulinke gdy na ten sam posiłek 3 krotnie zostanie przekroczone magiczne 120. A ty jakie wskazówki dostałaś? Wiem ze co lekarz to inna opinia.Galanea, Limerikowo, Paulina1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMonnaa - od wczoraj kilka razy twardnial, głownie podczas chodzenia, bez żadnych bóli.
Muszka a Tobie jeszcze czasem twardnieje? Co Ty bierzesz na to twardnienie?
Ale jest dzis i dobra wiadomość- czekając do lekarza mała zaczęła 1 raz tak mocno kopać, ze Tatuś poczułbył w siódmym niebie
padam ze zmęczenia, mam nadzieje ze juz nie bedzie twardniec mój brzuch.
Dobranoc Mamusie.evas, Galanea, monaaa, Agusia2312 lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry kobitki
Przeczytałam ten artykuł i mnie zatkało. Nie tyle artykuł, co komentarze - ze skrajności w skrajność. Ja pewnie będę karmiła piersią w miejscach publicznych - jak małe dziecko je co 2-3 godziny, to raczej nie da się tego uniknąć, chyba że bym cały czas w domu siedziała. Za to zamierzam nosić ze sobą jakąś cienką chustę, bo ja bym się czuła niekomfortowo wystawiając cycek na widok publiczny (ale to już tylko moje odczucia). Ale jak mi ktoś zwróci uwagę, jak będę karmiła pod chustą, to serio się wkurzę!
Za to podobał mi się jeden komentarz - gołe cycki na reklamach nikogo jakoś nie obrażają, czasami na reklamach zresztą nie tylko cycki są gołe, a już kobieta karmiąca oburza...eta, Limerikowo lubią tę wiadomość
-
dzien dobry
nie ma zadnych plamien ani skurczy. podejrzewam ze ta plamka byla z jakiegos podraznienia. Tylko mam male klopoty z aplika cja luteiny- samo wlozenie aplikatora mnie boli tak jakby o cos tak zapieral. tak juz sobie mysle o mojej szyjce- po porodzie jedna strona jest dluga, druga bardzo krotka ibjeszcze pekniecie na boku. niewiem w takiej pozycji to aplikowac zeby przestalo bolec. No i przygotowuje sie do porodu " z mojej strony" - kupilam sobie torbe
-
Cześć dziewczyny,
weronika - oby to twardnienie brzucha już się nie powtórzyło
Nutka- piękne ciasta robisz
Topa - jak tam palec??
Ja przez ostatnie dni byłam nie do życia. Całymi dniami bym tylko spała. No taka byłam słaba, że tylko łóżko i przejście do ubikacji. Musiałam się nawet zmusić, żeby zrobić sobie coś do jedzenia. Musiałam odwołać wszystkie korki, bo nie byłam wstanie ich prowadzić. No masakra. Wczoraj już było trochę lepiej, mama wyciągnęła mnie do sklepu oglądać wózki. Miałyśmy tylko pooglądać i tyle. Zamiast tego nas Pan w sklepie tak obsłużył, że mama kupiła wózek dla wnukaMi się też bardzo spodobał
Czekamy teraz aż przyjdzie bo nie mieli go w niebieskim kolorze. Mąż wczoraj wieczorem przyjechał
Mąż dzisiaj wstał o 5:30, oczywiście mnie obudził.... próbowałam dalej spać, ale okrzyk mojego męża zerwał mnie na równe nogi. Nasz piesek (2 letni labrador) na śpiocha zaczął sikać, żadne upominanie i szturchanie nie pomogło. Wogóle nie kontaktował. No cóż. Posprzątaliśmy i tyle. Przez tą akcję się tak rozbudziłam, że już nie umiałam zasnąć. Olek kopie jak szalonywięc nie ma mowy o spaniu. Dalej jestem jakaś taka słaba, ale jest lepiej niż wcześniej
weronikabp, nutka, evas, Galanea lubią tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny.
Fajne sloneczko mnie obudzilo dzisiaj
Weronika mi juz wlasciwie chyba przeszedl ten twardniejacy brzuch, albo jest na dobrej drodze do zaprzestania, bo coraz zadziej sie to zdarza (tfu, tfu). Ja na ten brzuch mialam brac nospe 3x1, a jak to nie pomagalo to doraznie scopolan, ale wzielam go moze z 5 razy. Z tego co pamietam to chyba Ty sie po nim zle czulas (chyba nie pomylilam osob?). Tylko u mnie jak dwa razy bylam na IP z tym brzuchem to ani razu na ktg nie wyszly skurcze i pozniej sie dowiedzialam, ze w taki sposob moja macica sie rozciaga (napina sie, probuje sie rozciagnac, trzyma jakis czas i odpuszcza jak juz miesien sie zmeczy). Nie bylo znacenia czy stalam, lezalam na plecach czy boku.
Karolina o jakim aplikatorze mowisz?
Mi sie zrobil jeczmien na oku, juz kilka dobrych lat nie mialamznacie jakis dobry sposob zeby sie go pozbyc oprocz pocierania zlotem?
weronikabp lubi tę wiadomość
-
Ja już po małym śniadanku (grejfrut i pomarańcza), za chwilę wypiję sobie pokrzywę, a drugie śniadanko zrobię już porządne. Ja wstałam o 5 rano, bo mąż przed 5 wyszedł do pracy i jakoś tak już nie mogłam zasnąć. Teraz już się zabieram za sprzątanie, bo cały weekend tłum gości w domu
-
dopiero teraz zauważyłam, że mam dzisiaj studniówkę
kupuję dzisiaj dla Olka fototapetę na całą ścianę z kubusiem puchatkiem
Tak się cieszę z tego wózka, że aż sama jestem w szoku
Nie umiem się już doczekać mojego maluszkaModelka, weronikabp, eta, Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość