X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze sie nie spotkalam z aplikatorem, ale to go chyba trzeba myc? Jak Ci on przeszkadza to przed aplikacja bez niego umyj rece, wytrzyj recznikiem papierowym i sobie zaaplikuj palcem wsywajac gleboko, wtedy chyba masz wieksze wyczucie (ale nigdy z alikatorem tego nie robilam).

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :)

A ja właśnie zjadłam śniadanie, odkryłam nowy koktajl(pół banana,pomarańcz, kiwi, garść szpinaku) i wczoraj zahaczyłam o sklep ze zdrową żywnością i kupiłam sobie ukochane płatki owsiane z 4 zbóż, zmieszałam je z koktajlem, ale pyyyyychota =D polecam =) nawet mężowi smakowało co on zawsze jest anty ''zdrowe dziadostwo'' =D

Modelka, weronikabp, eta, Limerikowo, evas, Galanea, Agusia2312 lubią tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też wolałabym bez aplikatora... W ciąży mam tak delikatne wszystko w środku, że aplikator na 100% powodowałby dyskomfort. Nawet aplikowanie twardej tabletki palcem było niemiłe...

A Ty Natalia jak widzę dalej szpinak wcinasz :) Bardzo zdrowo. Ja właśnie po porannych (ok, było mega wcześnie) owocach, zjadłam sałatkę z rukolą, pomidorkami, sałatą i jajkiem i tak się obżarłam, że chyba następnym razem zrobię sobie pół porcji...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:05

NataliaK lubi tę wiadomość

zem3upjygjyf6uag.png
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja rowniez nie slyszalam o takim aplikatorze...wez normalnie wloz sobie palcem....Ja tez spac nie moge od 6 i tak juz od jakiegos czasu....ide zrobic sobie jakies lekkie sniadanko a wy dzis jakie plany?

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alexast, dawaj fotę wózka koniecznie :))

Karolina, ja też miałam z aplikatorem, ale ponieważ też miałam lęk przed używaniem go to teraz biorę doustną i po sprawie, nie ma stresu.

Brzusio na razie ok i oby tak dalej, Muszko a magnez bierzesz?

Dziś mężulek złoży łóżeczko więc po południu wrzucę fotkę :)

Wczoraj na IP na Żelaznej widziałam tyle rodzących babek, normalnie serce ściskało z zazdrości, że one już :)

Ale powiem Wam, że fajne obserwacje poczyniłam, jedne babki totalnie wykończone, z włosami tłustymi, spocone, zdyszane a na przykład kolejna z idealnym tapirem, make upem, manicurem itd hehe także dysonans ogromny :)
    Ja jesli zdąże też zamierzam tuż przed porodem zrobic manicure, pedicure i włosy, bo po porodzie to kiedy? hehe :)

Modelka, Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pazurki i tak trzeba będzie zmyć do porodu ;).

nutka lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    sam manicure, bez lakieru of course :)nie maluje w ciąży.

• alexast Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika - to mój wózek http://www.sportline.riko.pl/produkty/nano/

Jak dostanę już wskazanie do CC to co mam z tym dalej zrobić? Iść do szpitala i co umówić się na termin czy jak to się robi?

weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:

Właśnie , właśnie trzeba. Plytka paznokcia Świadczy o stanie organizmu kobiety.

Ja zaraz wstaje na jedzonko. Piękna pogoda. Brata muszę odwieść na pociąg do wawy ok 13. Czaicie 23-latek i prosił by go poinstruować bo nigdy pociągiem nie jechal:)

A potem moze wybiorę się na szmatki jakieś koło mnie powoli spacerkiem:)

Cora pięknie się rusza na dole, jak dziecku wytłumaczyć ze pęcherz to nie zabawka hmmm. A propo zabawek, kupilyscie juz moze pierwsza maskotkę dla dzieciaczka?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:20

evas lubi tę wiadomość

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • vikus001 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maskotek jeszcze nie mam tylko jakies po sobie jeszcze gdzies sie znajda:) mnie mala tez kopie po pecherzu i to jej ULUBIONE miejsce przebywania czyli sam dol:( normalnie ciezko mi isc do sklepu bo juz mam wrazenie ze chce mi sie siusiu:(

Limerikowo lubi tę wiadomość

3i49df9hikojmw25.png
    34bwdqk3gvs7gqgm.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja maluje codziennie inne,tak miesiac przed zrobie sobie przerwe :) Weronika nie ujmujac zadnej kobitce,ale to sie nawet widzina ulicy. Jedna babka w ciazy widac grubsza -wiadomo,ale mega zadbana,czysciutka.. a druga totalnie odpychajaca(sorry za wyrazenie).. spotkalam sie tez z opiniami ze w ciazy to mozna o siebie nie dbac no bo to ciaza przeciez,kobieta zmeczona. Ale jak dla mnie oczywiscie,wtedy wlasnie mozna poczuc sie mega kobieco,dbam o siebie tak samo jak wczesniej i ciesze sie ciaza, a wlasnie niektore takie kobitki psiocza jak to w ciazy wygladaly itd. Nawet spuchnietej kobietce nalezy sie ladny wyglad :)

Dzis jakos wstac nie moglam,przeciagnelam sie na lozku,to mi Franek zasadzil takiego bolesnego kopa ze az poskoczylam z bolu... to chyba mialo znaczyc "matka wstawaj bo gloodny jestem" :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:24

Paulina1986, Limerikowo, evas, Galanea lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Jak dostanę już wskazanie do CC to co mam z tym dalej zrobić? Iść do szpitala i co umówić się na termin czy jak to się robi?
    bardzo fajny, gondola mi się bardzo podoba :)

Ja zaraz się wybieram na maseczke nawilżającą do mojej fryzjerki a potem poza czytaniem i zakupami online będzie nicnierobienie. Taki prikaz :)
    Aisak ja już mam 2 przytulanki i jedną pozytywkę przytulankę, teraz kupuję z tej serii mamas i papas którą wrzucałam parę dni temu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:23

• excella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexast wrote:

Ja jak mialam juz na papierku wskazanie do cc, pojechalam do wybranego szpitala umowic sie.na konsultacje, pozniej na tej konsultacji, zbadali mnie i wpisali w swoj kalendarz kiedy mam przyjechac na cc. Ozywiscie przyjechalam wczesniej bo Mlody nie chcial tyle czekac :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 przytulanki,przed swietami zrobilam Frankowi prezent pod choinke :D jedna to wilk ktoremu wsadza sie bacie do buzi i wychodzi z brzucha jak sie odetpnie ubranko...(maz wybieral)-taki tam czerwony kapturek :D

evas lubi tę wiadomość

• excella Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś mialam okropna noc. Wczoraj zabralam sie za robote, zeby w koncu zrobic miejsce na ubranka i wieczorem ledwo juz laziłam. Po sklepach tez nie moge dlugo chodzic bo Maluszek ułożony jest głową do gory i caly czas kopie mnie nóżkami po pęcherzu.

• Mucha Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jade do okulisty dopytac o ten jeczmien...moze to nic takiego, ale wole zeby mi cos podpowiedzial teraz zanim sie rozwinie i trzeba bedzie masc antybiotykowa brac.

iv09g7rf258kfw3a.png
  • alexast Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o przytulanki to myślę o czymś takim:

http://allegro.pl/mis-przytulanka-dla-niemowlaka-zamiast-pieluszki-i4037009966.html

http://allegro.pl/babyono-mieciutka-przytulanka-z-grzechotka-0m-i4010685321.html

U moich koleżanek się sprawdzają :) nawet u 2 latków :)

Czuje się jak jakiś leń. Od rana próbuje wstać z kanapy i zacząć sprzątać, ale nie umiem tyłka ruszyć. Od poniedziałku czuje się tak jakbym miała syndrom wypalenia. Masakra

weronikabp, Galanea lubią tę wiadomość

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mucha wrote:
    Jade do okulisty dopytac o ten jeczmien...moze to nic takiego, ale wole zeby mi cos podpowiedzial teraz zanim sie rozwinie i trzeba bedzie masc antybiotykowa brac.
    dawaj znać muszko co tam ci powiedzieli.
    znalazłam taki artykuł o jęczmieniu:
    http://www.styl.pl/mama/pielegnacja/news-4-skuteczne-sposoby-na-jeczmien,nId,291972

• alexast Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    excella wrote:
    Ja jak mialam juz na papierku wskazanie do cc, pojechalam do wybranego szpitala umowic sie.na konsultacje, pozniej na tej konsultacji, zbadali mnie i wpisali w swoj kalendarz kiedy mam przyjechac na cc. Ozywiscie przyjechalam wczesniej bo Mlody nie chcial tyle czekac :)

Dzięki za odpowiedź. Strasznie się tego wszystkiego boje. Z kręgosłupem z tygodnia na tydzień coraz gorzej. Strasznie się boje, że powiedzą, że mam rodzić naturalnie. Boje się, że mi dysk wyskoczy i będzie problem. Ginka mówiła, że jej pacjentce się tak stało. Okazało się, że to moja sąsiadka z klatki obok tak miała.

5djys65g3oi6ttof.png
    17u9j44jpb186k7u.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2014, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina1990 wrote:
    dzien dobry :) nie ma zadnych plamien ani skurczy. podejrzewam ze ta plamka byla z jakiegos podraznienia. Tylko mam male klopoty z aplika cja luteiny- samo wlozenie aplikatora mnie boli tak jakby o cos tak zapieral. tak juz sobie mysle o mojej szyjce- po porodzie jedna strona jest dluga, druga bardzo krotka ibjeszcze pekniecie na boku. niewiem w takiej pozycji to aplikowac zeby przestalo bolec. No i przygotowuje sie do porodu " z mojej strony" - kupilam sobie torbe :)

Karolina mi również przy wyjściu ze szpitala przepisali luteinę i w opakowaniu jest też ten aplikator.. jednak mnie on przeraził ;) i na ulotce jest napisane, że u kobiet w ciąży narządy rodne są rozpulchnione dlatego wygodniej jest aplikować tabletkę palcem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2014, 08:52

Limerikowo lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
‹‹ 578 579 580 581 582 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ