MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tusia84 wrote:to mam pytanie kiedy piekę biszkopt i chcę dodać truskawki ale mam tylko mrożone to muszę jej rozmrozić przed dodaniem? kurde nigdy nie robiłam z mrożonymi albo sobie nie przypominam, a też chętnie coś ukręcę szybko
Tusia84 lubi tę wiadomość
-
Tusia powiem ci ze do takiego zwykłego biszkoptu bym się bała mrożone dać(świeże w sumie też). O ile jeszcze nie zrobiłaś to znajdź przepis na ciasto ucierane z owocami i wtedy na luzie mrożone można dać.
Moje już skonsumowane;) Zrobiłam masę z bakaliami i jest git:) posypałam wiórkami kokosowymi...;)Reszta zostaje na jutro, bo się cukrzycy nabawię
Obrusik już skończony:) Suszy się teraz na ręczniku na kanapie, jutro zrobię zdjęcie na moim stole i się pochwalę
Limerikowo lubi tę wiadomość
-
Nie moge juz was dzisiaj czytac o tych pysznosciach i wypiekach:) ja dzis slodkiego nic nie jadlam i nie robilam stad wielka moja ochota na takiego biszkopcika...dzis zrobilam po raz pierwszy kurczaka ze szpinakiem suszonymi pomidorami i feta i do tego czosnek i duuuzo przypraw ale nie kosztowalam jeszacze...
-
Nutka kurcze.. no trudno co wyjdzie to wyjdzie bo już w piekarniku.. i zaraz będę wyjmowała.. część truskawek wrzuciłam na biszkopt a resztę dam z galaretką na górę.. hmm no trudno najwyżej będzie zakalec
a do galaretki na ciasto dodać mniej wody niż normalnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2014, 19:01
nutka, monalisa lubią tę wiadomość