X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się obudziłam ale jakoś nie wyspana się czuje :P W nocy się budzilamm i wierciłam ;) Za trochę wstaje na śniadanko i do położnej się wybieram.

Monaa dzięki za informacje za szkoły rodzenia, jak nie zapomnę to spytam się położnej o te proszki do prania ;) Miłego ranka mamuśki :)

monaaa lubi tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 06:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miłego dnia Mamuciatka:)
    Ja zbieram się do pracy- nawet na L4 jakieś obowiązki są! F*ck.

Gardło mnie coś pobolewa..:-/

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 06:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również się witam :).Noc przespałam,nawet na siku nie wstałam,spałam jak kamień po tych wczorajszych emocjach.

Nawet biodra mnie nie bolały.A propos bioder-pytam wczoraj mojego lekarza czy tak ma być i narzekam,że to taki ból w nocy,a on,że trudno,wszystko się tam rozchodzi w szwach i ma prawo boleć.
    -A potem,jak już się rozejdzie,to wie pani,co będzie? Kwa,kwa,kwa (udając kaczkę),KACZY CHÓD :D.

Dowcipniś.Ale już teraz mam wrażenie,że "poszerzył" mi się krok i bardziej przypominam faktycznie kaczkę,niż gazelę :P.

Mucha lubi tę wiadomość

• Modelka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisak, ja też już na L4, a pracę zaczynam za godzinę i skończę pewnie koło 16tej... Nie codziennie tak jest, ale dziś łączę się z Tobą w bólu.

zem3upjygjyf6uag.png
  • monalisa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwi ci którzy nie musząpracować :) współczuję dziewczyną pracującym. U mnie w firmie byla juz dwa razy kontrola czy czasem nie pracuje na L4 bo ponoc bardzo dużo kobiet tak robi. Hmmmm takie czasy niestety :/
    Kurcze do 1:30 nie spalam wstalam dokladnie o 5 , a teraz oczy mi się zamykają, pewnie po sniadanku lenia mam.
    Jutro mam wizyte to zapytam gina o ten bol bioder ale tak pomyślę to w poprzednich ciazach tez tak pobolewaly, wydaje mi się że to dotyka kobiet ktore maja wąska miednice

bontbhr.png
  • Modelka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No, ja sobie pracuję z domu, wysyłam maile, wiszę na telefonach itp. Dziś niestety muszę się przejechać do pracy, bo mam ważne spotkanie. Kontroli to u mnie w firmie pewnie nie będzie - zbyt wielka korporacja ;)

zem3upjygjyf6uag.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny w ten piękny wiosenny poranek :)

Dziewczyny, a czy któraś z Was miała jeszcze kontrolę z ZUS-u?

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monalisa,chyba nie ma reguły na te biodra,bo moje nie są wąskie,a ból czasami tak silny,że o matko,jakby mnie ktoś na kole rozciągał.Wszyscy mi zawsze mówili,że łatwo mi będzie rodzić,moja mama też ma szerokie biodra,a mnie rodziła dwie doby.Siostrę co prawda krócej,ale wydaje mi się,że budowa ciała nie jest jakoś szczególnie warunkująca przebieg ciąży,czy postęp porodu.
    Znam bardzo filigranowe,drobne kobietki o wąziutkich dupkach,które nie miały takich problemów i sprawnie rodziły niezłe klocuszki ;).

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej
    Dla tych które jeszcze wózka nie mają tak jak ja :D znalazłam jeszcze coś takiego

http://dino.sklep.pl/nowy/linki/wozki/z_gondola/expander_mondo_grey_14/funkcje/mondo.htm

Jest dostępny również w wersjach kolorystycznych, które bardziej mi odpowiadają
    b3a696bfbb0c8465med.jpg
    czy ten tylko tu akurat z fotelikiem maxi-cosi czerwonym
    67084378b2f86a8dmed.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 08:53

ggfxf7q.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusiu bardzo ładny ten wozek.
    :-)
    Ja się nie wyspałam, chyba zrobię sobie dzien kobiety i zalicze kosmetyczke i fryzjerke. :-)

niestety nie ma Sloneczka :-(

Tusia84, vikus001 lubią tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia, bardzo fajny, zgrabny i estetyczny wózeczek. Gondola podobna do Jedo, a spacerówka bardziej subtelna i delikatna, takiego chyba szukałaś? :)

Podoba mi się to, że koszyk na zakupy pod gondolą jest zamykany od góry, w zimie to będzie bardzo przydatne.

Tusia84 lubi tę wiadomość

• Martynika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weronika, słoneczko ma być od popołudnia :). I już tak zostanie, przynajmniej na cały weekend.

weronikabp lubi tę wiadomość

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Tusia, bardzo fajny, zgrabny i estetyczny wózeczek. Gondola podobna do Jedo, a spacerówka bardziej subtelna i delikatna, takiego chyba szukałaś? :)

Podoba mi się to, że koszyk na zakupy pod gondolą jest zamykany od góry, w zimie to będzie bardzo przydatne.

Dokładnie Martynika odpowiada mi właśnie ta trochę subtelniejsza spacerówka.. teraz poszukam sklepu żeby zobaczyć i jeśli będzie ok to albo Riko Nano albo ten wyżej wybiorę no chyba, że będą "twarde" w prowadzeniu" to wtedy jednak kupię Jedo :)
    I już chyba nie szukam więcej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 09:09

ggfxf7q.png
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam zdjęcie pstryknąć..bo wychodzę leżakować przy herbacie u siostry.. przeprowadzili się i jadę oglądnąć dom:) jednak mój aparat coś nie chce się włączyć chyba się rozładował

Muszka obiecuję nie chodzić.. podjadę samochodem i będę leżała u siostry grzecznie :)

Martynika, weronikabp, Mucha lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • topa42 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale piękna pogoda :-) U mnie słonko świeci :-)
    Dziś mam już lepsze samopoczucie - wcoraj to było przemęczenie.
    Widzę że temat wózków nadal krąży :-) laski na pewno coś wybierzecie dla siebie.
    Tusiu podoba mi się ten wózek i faktycznie ta torba zamykana bardzo przydatna w zimie.

Tusia84, vikus001, Agusia2312 lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie na szybko i uciekam bo sie umowilam na kawe i zakupy :)

Mi sie wydaje, ze juz mi sie chod zmienil, chodze rzeczywiscie jak kaczka a wstawanie z kanapy z gracja stalo sie niemozliwoscia :) stekam wtedy, podpieram sie, moj maz na mnie patrzy i parska smiechem :)

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia84 wrote:
    Chciałam zdjęcie pstryknąć..bo wychodzę leżakować przy herbacie u siostry.. przeprowadzili się i jadę oglądnąć dom:) jednak mój aparat coś nie chce się włączyć chyba się rozładował

Muszka obiecuję nie chodzić.. podjadę samochodem i będę leżała u siostry grzecznie :)
    Kochana apropos aparatu to ja zaliczylam 2 totalne wpadki, jestem u nas rodzinnym fotografem i odpowiadam za foty na wyjazdach, pierwszy raz to było w Zakopanem, staliśmy w kolejce na kasprowy, mówię do mojego K ok kochanie to robimy 1 fote, sięgam aparat i próbuje robić zdjęcie a tu nic, okazało sie ze karta zostala w ipadzie w domu :-) druga taka sama wpadka, podróż poslubna dzien pierwszy, Rzym, wysiadamy z auta na parkingu i próbuje zrobic 1 fote i du....a ;-)) to samo karta w ipadzie w domu, Boże prawie ze sie poplakalam ale mam super Męża ktory w ogole sie nie zdenerwował tylk opowiedział kochanie w sumie to dobrze bo ten sprzęt taki ciężki, a tak porobisz foty iphone'm i tez beda super, miał racje foty z aplikacji hipstamatic są genialne :-)
    Wlasnie odhaczam z listy wyprawkowej to co juz kupiłam, na szczęście nie zostało wiele, uff największy dylemat mam z nianią elektorniczną i monitorem oddechu, chciałabym miec wszystko w jednym, łącznie z kamerką ale znalazłam tylko jeden taki model i średnio mi sie podoba, moze slyszalyscie o czymś ciekawym i polecicie cos?

• Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To na szybko takie pstryknięte zdjęcie w moim czarnym namiocie hehehe
    buziaki :* dla Was, będę później pa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 października 2014, 23:13

nutka, weronikabp, Nalka, Mucha, excella, vikus001, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam.:) Wstałam o godzinę wcześniej niż codzień- sukces;P Ale to na pewno przez pogodę, od rana zagląda słonko do okien. CO prawda jeszcze wiatr mocny wieje, ale słoneczko jest i dodaje sił do życia;)

Biodra mnie też w nocy bolą;( Jedyne rozwiązanie to przekładać się z boku na bok 100razy w ciągu nocy;) A mam dosyć szerokie biodra, mimo to muszą sie rozejść... I jak kaczka zaczęłam już chodzić;P

Nie mogę się napatrzeć na mój fotelik synkowy:) Jak kupię wózek to będę po domu wozić;P

I mój mąż mnie zaskoczył;) Wczoraj, już po odebraniu fotelika mówi; Musimy usiąść i wybrać inne rzeczy- kocyki, ręczniczki itp. I zamówimy już niedługo żeby było wszystko! Ale mnie zdziwił;P Dopiero co mi gadał, że nie ma po co tak szybko, ale chyba widok tego fotelika trochę go uświadomił, że nasz synek jest coraz bardziej realnie i już niewiele czasu zostało;)

weronikabp, evas, Agusia2312 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka, facetom to trochę dłużej zajmuje, niż nam :). Chociaż tak jak pisałam, do mnie głębiej dotarła ta świadomość noszenia dziecka, które niedługo się pojawi wczoraj, gdy zobaczyłam syna, już takiego dużego na usg.

Jednak mąż wczoraj przyznał, że do niego w pełni to dojdzie chyba dopiero jak weźmie go na ręce, bo ja czuję maluszka w środku, cała ta ciąża na mnie wpływa dość znacząco, a on namacalnie poczuje się tatą dopiero po porodzie. Rozumiem to, bo póki nie poczułam pierwszych ruchów, sama w ogóle nie czułam się w ciąży, mogę też powiedzieć, że ciężko mi było stwierdzić, że jestem przywiązana do płodu. Teraz to przywiązanie, już nie do płodu, tylko do dziecka, Artura, rośnie z dnia na dzień.

W moim mężu też widzę przemiany, ale wolniejsze i, jak sam to stwierdził, sądzę, że najmocniejsze uderzenie, największa świadomość przyjdą po porodzie :).

Tusia, nawet w namiocie jesteś lasencją :D.

nutka, evas, Tusia84, Agusia2312 lubią tę wiadomość

‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ