X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi sie waga ruszyla od jakis 2 tygodni i w zastraszajacym tempie leci do gory...mam wrazenie ze codziennie mi cos przybywa i jest juz 5,5 na plusie (liczac od momentu schudniecia w pierwszym trymestrze).

weronikabp lubi tę wiadomość

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko chudzinko, nie używaj słowa "juz" 5,5 ;-)) ja Ciebie bardzo proszę :-)))

nutka, Mucha lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ważne jest to kto z jakiej wagi startował, ja z prawidłowej, przytyłam 11 kg, jeszcze moge 5 wg lekarzy i książek :-) limit do 16 ale jeśli je przekroczę to w ogóle mnie to nie zmartwi, zrzuce wszystko bo ruchliwe ze mnie stworzenie. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 11:03

Limerikowo lubi tę wiadomość

• nutka Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie dlatego podkreśliłam moją nadwagę wcześniejszą, bo teraz mam mniejszy limit;)

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jejku to mam nadzieję że u niej wszystko w porządku !! Może ją zatrzymali??

Wy mówicie tu o 5,5 na +... A ja mam już 11,8 kg na + :( I uwierzcie że się oszczędzam i w jedzeniu, no i ćwiczę... A tu o :(

weronikabp, monalisa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula222 wrote:
    Jejku to mam nadzieję że u niej wszystko w porządku !! Może ją zatrzymali??

Wy mówicie tu o 5,5 na +... A ja mam już 11,8 kg na + :( I uwierzcie że się oszczędzam i w jedzeniu, no i ćwiczę... A tu o :(
    Paula to podobnie od mnie i to jest prawidłowa waga dla kobiet startujących z normalnej wagi, więc dont worry, poza tym będziemy razem zrzucać po :-))

• topa42 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nutka ja też miałam wcześniej zapas więc teraz staram się aby dużo nie przytyć :-), ale się nie odchudzam :-)
    Paula nie przejmuj się ja w pierwszej ciąży przytyłam 20 kg i zaznaczam że urodziłam miesiąc wcześniej, dzień po porodzie zostało tylko 5kg a póxniej w kolejnych miesiącach wróciłam do swojej wagi :-)

evas, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

zem3i09keg891u11.png
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mi z tym az 5,5 chodzilo o to ze przez 3 tygodnie wlasciwie mi to wszystko doszlo. Startowalam z prawidlowej wagi, schudlam do 13 tygodnia 4 i tak wlasciwie to mam tylko 1,5 na plusie od wagi przed ciaza. U mnie problem polegal na tym ze do jAkiegos 16 tygodnia zylam w strasznym (mega) stresie ze wzgledu na wczesniejsze straty i chudlam :( Ja malo przytylam do tej pory tak ogolnie i mam maly brzuszek, ale jestem tez wysoka wiec moze sie inaczej to wszystko rozklada...mam nadzieje, ze mala rosnie jak trzeba!

iv09g7rf258kfw3a.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2014, 11:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszko, na pewno w pon masz usg i zobaczysz Majusie :-) ja tez jestem ciekawa ile waży moja mała, pewnie około 1 kg :-) USG prenatalne 04.04 więc jeszcze troche. Tydzień temu ważyła około 900 gr.

Mucha, nutka, Limerikowo, monalisa lubią tę wiadomość

• maggda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja wam powiem ze wg mnie strasznie powoli przybieram na wadze :/ przed ciążą miałam 48 kg a teraz mam 55kg dodam ze również jestem dosyć wysoka kobieta. Dlatego ja wcale nie chce schudnąć po ciąży bo teraz bardziej się sobie podobam jak patrze w lustro, mężowi tez to pasuje bo teraz ma frajdę jak da mi klapsa a tyłek podskakuje hahhaahhaa :P

evas, Agusia2312, Mucha, weronikabp, Kota lubią tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Mucha Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy macie jakies fajne linki do wyprawek dla maluszkow: posciele, ochraniacze, reczniczki, kocyki itp?
    Chodzi mi o takie komplety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 12:08

iv09g7rf258kfw3a.png
  • Agusia2312 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tusia ale z Ciebie laska :)

Ja to na ostatniej wizycie 2 tygodnie temu było dokładnie 6,8 na plusie i jak dla mnie to sie duzo wydawało, przed ciąża tez przytyłam przez te kuracje hormonalne i przez podwyższona prolaktyne... Niby 5 kg przytyłam ale oj widać było u mnie na brzuszku niestety .. A zawsze Miałam wage taka odpowiednią wg mnnie, mam nadzieje że po ciaży zjade do wagi sprzed przytycia:)

Tusia84, Limerikowo lubią tę wiadomość

w4sqsg18dydmngv7.png[/url]

w4sqskjo7ajwjkso.png[/url]
  • evas Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam 68 na liczniku. Pamiętam, że jak szłam rodzić pierwszego syna, to moja waga wynosiła 67 kg. Przytyłam wtedy około 12 kg i miesiąc po porodzie wszystko zgubiłam, a można nawet i więcej. No ale od tego czasu troszkę kilogramów sobie nazbierałam, choć nadal w normie się mieszczę.

9bsp388.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby startowałam z wagi w normie ale ja po porodzie chcę odczekać ze 4 cykle i starać się o nast ciążę więc nie mogę sobie pozwolić na nadmiar kg ;)

Może już za dużo nie przybędzie, trzeba być tej myśli ;)

nutka, monalisa lubią tę wiadomość

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane jesteście, dziękuję za tyle miłych słów pod moim adresem :) wylałyście miód na me serce.. szczególnie, że zaczynam się czuć "ociężale" ;)
    Ja już w domku zaraz sobie odgrzeję wczorajsze pierogi bo się moja mała córa upomina o jedzenie :) a dam jej może się odwróci bo znowu kopie tam gdzie nie powinna

monalisa lubi tę wiadomość

ggfxf7q.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy też tak macie że maleństwa kopią was tam na dole? u mnie Julcia ma położenie pośladkowe i cały czas mnie tam kopie :/ jak dla mnie nie zbyt przyjemne uczucie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2014, 12:17

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja szukam takiego przewiewnego kocyka, tak jakby zrobionego w pledu krzyżowego ale nie mogę nigdzie takiego znaleźć

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • Tusia84 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    heheh właśnie o tym napisałam, że kopie tam gdzie nie powinna, moja na usg miała ułożenie poprzeczne miednicowe ale wiem kiedy się odwraca bo wtedy kopie mnie właśnie nisko w dole i od wewnętrznej strony.. czasem mam wrażenie że zaraz wystawi nogę :D

ggfxf7q.png
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cos takiego jak ma ten maluszek na zdjęciu http://akpolbaby.pl/upload/useruploads/images/50eefc969945797686bca615741bd207.jpg

evas lubi tę wiadomość

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
  • maggda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dokładnie aż niekiedy się boje ze za bardzo mnie tam skopie i mi "wyleci" za szybko

yuuds65g3xczefvz.png

twfgs7p.png

63nqryl.png[/url]
‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ