X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne MAMUSIE CZERWIEC 2014 !
Odpowiedz

MAMUSIE CZERWIEC 2014 !

Oceń ten wątek:
  • MonikaS Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po pierwszej ciąży nie zrzuciłam wszystkiego co przytyłam. Ale to temu, że po miesiącu nie karmiłam piersią bo mały nie przybierał na wadze a oprócz tego okazało się, że miałam piasek w woreczku żółciowym (ponoć częsta dolegliwość po ciąży) i musiałam poddać się laparoskopii a po tym to waga mi w górę przez rok się pięła i nic nie mogłam na to poradzić bo nic nie pomagało. Chyba tak organizm zareagował na wycięcie woreczka. No i zachodząc w ciążę drugą ważyłam tyle co przed porodem :/

1usa9vvjq7ibxdkr.png
    74di2n0aqoseb314.png
  • Maksi8 Przyjaciółka

Wysłany: 14 listopada 2013, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja po urodzeniu pierwszego dziecka schudłam w ciągu czterech miesięcy Miałam duży problem czułam pustkę w brzuchu i jadłam duże ilości jedzenia czułam wielki głód nie mogłam się najeść Na śniadanie mogłam zjeść cztery bółki z przedziałkiem i dopiero wtedy czułam że coś mam w żołądku To było straszne karmiłam piersią Koleżanka mi pomogła mieszkała blisko przychodziła do mnie od rana i mnie pilnowała żebym jadła normalnie i oczywiście gimnastyka godzinę raz dziennie albo dwa po godzinie jak dałam radę Pomagała mi przy dziecku Były momenty kiedy wolałam żeby nie przyszła to wtedy bym się najadła do syta Jestem jej bardzo wdzięczna gdyby nie ona nie wróciłabym do rozmiaru 36 i nie zmieściła bym się w moje ciuszki Obecnie noszę rozmiar małe 38 i będę robić wszystko żeby wrócić do tego rozmiaru

w4sqqqmzwfjj49tr.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Powiedzcie - wy też macie taki wydety brzuszek ? wszystkie spodnie mnie cisnal, nie wspomnę o rajstopach.
    Ja chyba nie mam jeszcze ciazowego brzuszka natomiast zauwazyłam ze zaczyna mi sie robic niezła "oponka" to chyba przez to leżenie :(
    a tak w ogole to jak wyglada taki brzuszek? w którym miejscu zaczyna sie powiększac na dole czy u góry???

Poza tym nie radze sobie caly czas sie stresuje ze cos jest nie tak bo piersi za mało bola bo mdłosci nie mam i w ogole nie czuje sie jak bym byla w ciąży. Cały czas sie boje ze strace to dzieciątko, nie potrafie nad tym zapanowac :(
    Przez to wszystko nie potrafie sie cieszyc z ciąży bo cały czas czekam na najgorsze :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 listopada 2013, 11:29

p19uskjohisr6juh.png
  • Paula222 Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia mi brzuch zaczął rosnąć tak jak by od wzgórka łonowego w górę i między kościami biodrowymi mi tak ,, ostaje'' cały czas :) Taki jakby wydęty czy jak bym balon tam miała ;)

17u920mmyeh0q9ke.png17u93e5ek73kbhcz.png[/url]
    n59yj44j0i2qlz9m.png

2 x pozamaciczna :(
    2 x HSG
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie ja po prostu przytyłam bo mi urósł ale na wys pępka :/

p19uskjohisr6juh.png
  • Martynika Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha,tak,więc już jestem całkowicie pewna,że mój brzuszek,to jeszcze nie ciąża,tylko OPONA :D.Dzięki za opis,Paula ;).
    Welonisia,musisz trochę wyluzować,bo to,czy sprawdzasz objawy,czy się martwisz,ani nic Ci nie powie,ani w niczym nie pomoże.Kiedy masz kolejną wizytę?

• Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    28 listopada mam wizyte a potem 6 grudnia i pewnie 6tego zrobi mi USG.
    Tydzien temu mialam przeciez USG i było ok ale mimo to boje sie.

p19uskjohisr6juh.png
  • nutka Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia- kochana nie martw się, będzie dobrze. Ja też tak mam, szukam objwaów, których u mnie brakuje. I miewam chwile, że zaczynam panikować. Ale po chwili uspokajam się, co ma byc to będzie, zawierzyłam Panu Bogu i to On wie, co będzie dla nas najlepsze.

Welonisia, Anielka27 lubią tę wiadomość

f2w39n73l8deede4.png
    90zm9tq.png
    Jezu ufam Tobie! Jezu Dziękuję Ci!
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały czas sobie powtarzam ze tym razem musi byc dobrze ale niestety przychodzą slabsze dni i zwątpienie...

p19uskjohisr6juh.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynika wrote:
    Swoją drogą zawsze słyszałam powszechną opinię,że Paracetamol jest bezpieczny w ciąży,a pierwszy raz spotkałam się z tym,że dopiero od drugiego trymestru.Słyszałyście o tym?mam ochotę go wziąć pomimo wszystko,bo jestem na skraju,ale jak mąż usłyszał taką informację od farmaceuty,to za Chiny ludowe już po to nie pójdzie...

Paracetamol jest lekiem przeciwbólowym z wyboru u kobiet w ciąży, więc z całą pewnością jeśli miałaś migrenę możesz wziąść paracetamol. wiadomo że jak lekko głowa pobolewa, lepiej przeczekać, ale ból migrenowy jest tak silny, że nie ma sensu się męczyć.

:)

Limerikowo lubi tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia tak to jest że huśtawka emocji w ciąży musi być. jeżeli na usg jest okej to znaczy że jest okej. krótka piłka.
    żadne objawy nie dają Ci 100% pewności że jest dobrze lub źle. tylko obraz usg jest miarodajny. Objawy jednego dnia są a drugiego nie. ja wczoraj żygałam, dziś nawet mdłości nie mam. :)

oczywiście każda z nas czasem troche świruje (ja też) ;) ale w końcu trzeba sie uśmiechnąć ;D

Martynika, Anielka27 lubią tę wiadomość

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja to mam permanentne wzdęcie i przez to wyglądam jakby to był już nie wiem który miesiąc ! a taka szczupła byłam, a teraz wywaliło mi brzuchol gazowy bo na pewno jeszcze nie ciążowy :D masakra :D

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    taaak dzis to ja potrafie rozplakac sie z byle powodu, hutawka nastrojów jak nic!
    Poogladalam sobie kilka ciążowych brzuszków jedne rosna mniej inne bardziej ale ten filmik mnie zszokował!
    http://www.youtube.com/watch?v=0Aqvsbi6JC8

p19uskjohisr6juh.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babeczki- ja mam dziś o 1 wizytę- myślę jakie pytania zadac dla dżina- może pomożecie ... bo mam dziwną pustkę

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    Poogladalam sobie kilka ciążowych brzuszków jedne rosna mniej inne bardziej ale ten filmik mnie zszokował!
    http://www.youtube.com/watch?v=0Aqvsbi6JC8

to chyba ciąża bliźniacza bo niemożliwie szybko rośnie jej brzuch!

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ogole pierwsza czy pierwsze USG???
    Ja pytalam czy wszystko jest ok co moge robic a z czego powinnam zrezygnowac, jakie witaminy brać, czy farbować włosy czy nie i takie tam. Pytalam w sumie o wszystko! :)

p19uskjohisr6juh.png
  • eta Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AISAK wrote:
    Babeczki- ja mam dziś o 1 wizytę- myślę jakie pytania zadac dla dżina- może pomożecie ... bo mam dziwną pustkę

na pewno zastanów się czy jest coś co Cie niepokoi. jakieś bóle, objawy itp. odrazu zapytasz i będziesz spokojna :D

analiza jakiś wynikow badań albo pytanie kiedy masz wykonać kolejne badania.

pamiętaj o receptach jeśli bierzesz na stałe jakieś leki.

zapytaj sie kiedy usg genetyczne masz zrobić. - pomyśl czy nie będzie problemu z zapisem na dogodny termin dla Ciebie.

narazie nic więcej do głowy mi nie przychodzi.:)

4y2jjaw.png
    8h6qm5d.png
  • Welonisia Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eta wrote:
    to chyba ciąża bliźniacza bo niemożliwie szybko rośnie jej brzuch!
    Ehhh teraz dopiero doczytalam na początku i na koncu filmu napisane jest ze to trojaczki!!! :D

p19uskjohisr6juh.png
  • Kota Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    28 listopada mam wizyte a potem 6 grudnia i pewnie 6tego zrobi mi USG.
    Tydzien temu mialam przeciez USG i było ok ale mimo to boje sie.
    Mam to samo. Tydzien temu bylo usg akcja serduszka dobra a w tym tygodniu sie stresuje czy nadal fasolina zyje, dotykam sie po biuscie czy dalej jest wiekszy i wrazliwy itd. A nastepna wizyta dopiero 4.12 :/

syy2cwa1kqnjs0p4.png
  • AISAK Autorytet

Wysłany: 14 listopada 2013, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welonisia wrote:
    W ogole pierwsza czy pierwsze USG???
    Ja pytalam czy wszystko jest ok co moge robic a z czego powinnam zrezygnowac, jakie witaminy brać, czy farbować włosy czy nie i takie tam. Pytalam w sumie o wszystko! :)
    MIAŁO BYĆ NAPISANE , ŻE O 17.OO , A TO MOJA DRUGA WIZYTA. A O NIEMALOWANIU WŁOSÓW I TRYMESTRZE SAM LEKARZ MI POWIEDZIAŁ. NIE MA TO JAK NA BIEŻĄCO ZAPISYWAĆ PYTANIA :/

relgjw4zpdnh5t68.png

74di3e5e3a0mwqjq.png[/
    [
‹‹ 66 67 68 69 70 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ